Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Timo Jyrinki

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 61
21
Dustinille tullut juuri myyntiin kaksi Ubuntu-mallia, tilausta joutuu tosin aluksi ainakin jonkin aikaa odottamaan:

https://www.dustinhome.fi/search/ubuntu

22
Nyt saa taas muutamaan kuukauden tauon jälkeen Ubuntu-läppäreitä Suomesta, kun uusin XPS 13 -malli on tullut myyntiin. Tällä hetkellä tilauksia voi tehdä lähinnä sähköpostitse Data Group -jälleenmyyjiltä, mutta retwiitatkaapa https://twitter.com/ubuntusuomi/status/973140779853139968 niin jos saataisiin takaisin myös verkkokauppoihin jotka ovat aikoinaan myyneet Dell-Ubuntu-läppäreitä. Mitä isompi menekki läppäreillä, sen todennäköisemmin saatavuus jatkuu tulevinakin vuosina.

Tietääkseni Suomessa ei tällä hetkellä ole muita Dellin Ubuntu-läppäreitä myynnissä, vaikka muualla Euroopassa ja maailmassa on valikoimaa ihan perusläppäreistä aina isoihin 15"/17"-työasemaläppäreihin. Osa ihmisistä kaipaisi halvempaa läppäriä, ja osa isompaa, mutta tämä on nyt ainoa mitä saa täällä korvessa.

Itse läppäristäkin voisi jutella :) Itse olen kahlannut lähinnä notebookcheckin arvostelut läpi, 4K ja FullHD -versiot. Vähän kiinnostaisi päivittää 3v vanha läppäri uudempaan, vaikka vielä vuoden pari ehkä pärjäisikin. Tärkeimpänä syynä on tuo Ultrabookeissa nähtävä harppaus dual-coresta quad-coreen samalla 15W TDP:llä, sekä lisätallennustila.

Viimeksi ostin FullHD:lla osittain sen takia että siinä oli mattapintainen näyttö, mutta nyt molempien tarkkuuksien näytössä on kiiltoa mukana. Eli jäljelle jää FullHD:n eduksi lähinnä akun kesto. Se on varsin tärkeä asia, mutta en ole varma enää ottaisiko valita saadesssaan paremman FullHD-malleista vai tuon 4K-mallin. Molemmat näytöt ovat aiempaa kirkkaampia notebookcheckin mukaan, joten kiillosta huolimatta ulkonakin varmaan kohtuullisesti käyttö onnistuu.

Kolme USB-C-liitäntää  houkuttelee myös, vaikka tarkoittaakin että lisälaitevalikoimaa pitää miettiä myös vähän uusiksi tai adaptereilla. Niitä voi käyttää sekä videoulostuloon että lataukseen. Noihin USB-C-liitäntöihin saa vaikka millaisia dockeja, mikä helpottaisi työpöydälle asettamista. Onnistuisi esim yhdellä johdolla kaikki: kannettavan lataaminen, USB-hubi, ja näyttöulostulo. Tällä hetkellä kiinnitän erikseen näytön, virtajohdon ja USB-hubin (jossa langattoman näppäimistön ja hiiren USB-plugi).

23
Nyt löytyy, lataussivulle päivitetty uudet linkit.

Tuttuna pyyntönä sopivien 24/7-koneiden omistajat voisivat laittaa Ubuntu 16.04.4 LTS Finnish Remixin torrent-version (magneetti-linkki) lataukseen ja pysyvään jakoon, jotta muut sitten voivat ladata sitäkin kautta.

24
Tein 16.04.4 LTS:n Finnish Remixin tuossa pari iltaa sitten, mainintana vain että yritän sen saada myös saataville tässä piakkoin :)

25
Nyt on tarjolla sitten Ubuntu 16.04.3 Finnish Remix, laittakaa jakoon entiseen tapaan.

Latauslinkki alempi magnet-kuvake sivulla http://www.ubuntu-fi.org/lataa-ubuntu/ tai http://pastebin.ubuntu.com/25245868/

Päivitän suoralatauslinkin kunhan saan jossain vaiheessa .3:n peilipalvelimelle saakka.

26
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 26.06.17 - klo:09.56 »
Laitettu wikin kirjastosivu ohjaamaan uudelle WP-sivustolle, ja lisätty maininta että itse voi kyllä tehdä niin tikun kuin DVD-levynkin sivuston ohjeilla.

Lataussivulle kopioitu muutamia Ubuntun sisarjulkaisujen linkkejä, koska kukaan ei ole alkanut vielä tehdä mitään hienompaa Wordpress-systeemiä.

27
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 26.05.17 - klo:10.28 »
Foorumin ylläpitäjät voivat löytää sen vielä osoitteesta http://www-old.ubuntu-fi.org/images/etusivu/1004/suomi-logo.png

28
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 16.05.17 - klo:11.05 »
Hei. Uusi sivusto on tosiaan vihdoin saatu käyttöön. Kiitos erityisesti Pasille joka on tehnyt sekä tuota yleisteemaa kaikille maailman LoCo-tiimeille että tuota Suomi-teemaa. Ja kiitos myös Jirille joka on varmaankin eniten sisältöä kopioinut vanhalta sivustolta ja luonut uutta.

Sisältö on vielä kesken, mutta ajattelimme että olisi parempi saada uusi sivusto käyttöön sen sijaan että vanhaa tekohengitetään loputtomiin. Myöskin kun saadaan "kontakti" Canonicalin IT-henkilöihin niin sitä kannattaa käyttää, joten nyt tuo sitten tuli käyttöön :) Suurin puute on tuo lataussivu, jonka tarkempaa toteutusta kukaan ei ole ehtinyt miettimään. Vanha löytyisi vielä osoitteesta http://www-old.ubuntu-fi.org/lataa.html tosin tyylit väärin. Ehkäpä se sivu kuitenkin pitää vielä tekohengittää käyttöön jos kukaan ei ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tekemään uutta monipuolisemmaksi?

29
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 03.09.16 - klo:20.49 »
Kuulun ryhmään, mutta en silti pysty muokkaamaan muita kuin etusivua. Muilla sivuilla ei ole Muokkaa-nappia ja jos laitan osoitteeseen ?action=edit, tulee vain:
Lainaus
You are not allowed to edit this page.

Öh, erikoista. Sen olen huomannut että jos kirjautumisen jälkeen painan etusivulla vielä ollessani selaimen päivitä-nappia, tulee OpenID-virhe ja käytännössä kirjaudun ulos. Näin kävi äskenkin. Mutta kirjauduin uudelleen sisään, ja avasin jonkin toisen sivun ja Muokkaa-linkki kyllä löytyy.

Pitää laittaa vikaraporttia jos tuollaista nyt on. Muutkin saavat kokeilla, ja pyydän IRCin puolella jos joku ryhmään kuuluva voisi yrittää.

30
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 01.09.16 - klo:09.03 »
wiki on asetettu nyt toimimaan niin että ainoastaan ubuntu-fi-Launchpad-ryhmän jäsenet voivat muokata, joten terevtuloa ryhmän jäseneksi jos haluat wikiä muokata! https://launchpad.net/~ubuntu-fi

31
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Yhteys Ubuntu Suomeen
« : 01.09.16 - klo:08.59 »
Paitsi etten ollut oikea henkilö vaan Ottoa olisi kaipailtu :)

32
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 29.07.16 - klo:17.43 »
Ei kaapattu, wikissä on vain spammia.  Tiketti #28796 luotu ylläpidolle että hoitaisivat asian. Kiitos ilmoituksesta!

Myös wiki.ubuntu.com:lla on ollut vastaavanlaisia ongelmia (ja isommassa mittakaavassa), siellä on saatu jotenkuten haltuun ja ovat myös vaihtamassa wiki-ohjelmistoa.

33
Sormenjäljenlukija! Meizu Pro 5:n käyttö muuttui ison piirun verran mukavammaksi. Olen opettanut kolme sormea tähän mennessä lukijalle ja toimii varsin hyvin. Piti vain tajuta että ensin alapainikkeen painallus (laitteen herätys), sitten vain sormen "lepuutus" sen päällä, ei siis toista kertaa pohjaan.

On joo nopeuttavia korjauksia ja parannuksia myös esim selaimessa ja itse Unity 8:ssa. Tuossa yhdessä välissä tuli myös kamerasovelluksen päivitys joka paransi käynnistymisnopeutta paljon - nyt esim. kameraan vaihtaminen toisesta sovelluksesta ja kuvan ottaminen on samalla hyvällä tasolla kuin parhaimmissa kilpailijoissa.

Väriemojit on ihan kiva myös.

34
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 20.07.16 - klo:16.08 »
Tälle ensimmäinen askel oli tiketti https://rt.ubuntu.com/Ticket/Display.html?id=28247 eli saada se yleisteema kaikkien maailman paikallistiimien käyttöön. Se on valmis. Sen sijaan tämä toinen tiketti https://rt.ubuntu.com/Ticket/Display.html?id=28248 itse Ubuntu Suomen teeman käyttöönotosta ei ole nähnyt päivityksiä, pitääpä kysyä Pasilta missä mennään. Pääasia on että yleisteema on hyväksytty eli päivitys on ylipäätänsä mahdollinen.

35
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu tabletti
« : 26.04.16 - klo:16.07 »
Päätteellä huomasin senkin miksi tämä tabletti näyttää niin Androidilta. Sehän se onkin kun katsoo df -h päätteessä.  ???

Se on Ubuntu, jossa Android pyörii omassa Linux Containerissaan (lxc) tarjoten laiteajureita. libhybris yhdistää nämä Ubuntun käytettäväksi. Tämä on käytännön sanelemaa, koska mobiilipiirivalmistajilta löytyy vain laiteajuritukea vain Androidille. Android (tai osa siitä) on siis näissä käytännössä yksi Ubuntun komponentti, mutta laite käynnistyy Ubuntun Linux-ytimellä ja pyörittää Ubuntua kaikilta muilta osin.

Jos olisi laite jolla laiteajuripuoli olisi kunnossa ilman libhybristä, ei Androidia tarvitsisi lainkaan. Mutta tätä ei tule tapahtumaan lähiaikoina ainakaan siinä mittakaavassa että sellaista tuotetta pystyisi myymään riittävän bugittomana.

36
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Meizu PRO 5 Ubuntu Edition
« : 26.04.16 - klo:11.07 »
Nyt näyttäisi olevan tilattavissa, Meizulta tuli sähköpostia!

Tätä kirjoittaessa http://www.meizu.com/en/products/pro5ubuntu/summary.html on vielä päivittymättä mutta osoitteessa http://en.jd.com/1104324.html on tilattavissa - hämäävästi Finland pitää valita toimituspaikaksi vasta Add to Cart:n jälkeen Shopping Cart -sivulla, mutta toimituskulut näyttäisivät ilmaisilta. 338€ on hinta ainakin tällä hetkellä. Vaatii rekisteröinnin tuonne jd.com -sivustolle, mutta tekstiviestivarmistus yms tuntuivat kaikki toimivan.

Laitan tilauksen menemään heti, koska haluan aika nopeasti paremman kännykameran käyttöön :)

37
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu tabletti
« : 26.04.16 - klo:10.34 »
Oma ensikokemus FullHD-mallilla oli pettymys suorituskyvyn suhteen, mutta se on parantumassa huimasti kyllä seuraavaan päivitykseen. OTA-10:ssä tuli regressio joka näyttää erityisen paljon haittaavan tällaista korkeamman resoluution laitetta. Samalla paranee myös reagointi kosketukseen ja toki koko ajan muita bugikorjauksia tulee myös.

Nyt kun käytän rc-proposed-kanavaa ja vielä yhtä korjausta joka kohta integroidaan, niin voi taas sanoa että on aika tyytyväinen kaikin puolin. Myös mukavaa että tabletti tukee 5GHz WLANia toisin kuin Bq:n puhelin. Mutta harmi että OTA-11-päivitys julkaistaan vasta toukokuun loppupuolella.

"15.04"-kysyjille, Ubuntun puhelin- ja tablettiversiota kehitetään ihan eri tavalla kuin työpöytää. 15.04:ssa on käytännössä kaikki uudet ominaisuudet mukana myös, ja "16.04" (devel-proposed) on käytännössä vain rikkinäinen versio jossa samat ominaisuudet. Kenenkään ei siis tule vaihtaa "15.04":sta pois, mutta jos haluaa alkaa häkkäilemään niin tosiaan "rc-proposed"-kanava on se josta seuraava OTA-päivitys tullaan luomaan, ja se päivittyy päivittäin uusimmalla laadunvarmistuksen ensimmäisen vaiheen läpipäässeillä päivityksillä.
 

38
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu tabletti
« : 26.04.16 - klo:10.29 »
Yritin nyt tuota, mutta ei tapahdu mitään. Ylipäänsä se sivupalkin Ubuntu-logo tuntuu täysin reagoimattomalta. Jos sitä painaa lyhyesti, sivupalkki katoaa. Jos sitä painaa pidempään, sivupalkki pysyy kyllä näkyvissä mutta siinä se – mitään muuta ei tapahdu.

Sivupalkin Ubuntu-logo on vain näkymiin palaamiseen sovelluksista. Sovellusluettelonäkymän alaosassa on se paikka jossa voi asentaa uusia sovelluksia, vaatii kirjautumisen.

39
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:19.42 »
Jep nyt on vihdoin virallisesti julkaistu 20 minuuttia sitten! Ubuntu Suomen sivut päivitetty!

Foorumeitakin voisi päivittää joku jolla oikeudet... linkkejä, aluekuvauksia jne.

Ja Ubuntu Finnish Remixin torrentia lataukseen & pysyvään jakoon kiitos! http://ubuntu-fi.org/finnishremix-torrent.html

40
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 21.04.16 - klo:19.40 »
Minua hieman hämäsi aluksi "...jos esimerkiksi teet Ubuntu 14.04 LTS -asennusmedian Ubuntu 14.04 LTS -järjestelmästä..." tuo sanamuoto "-järjestelmästä".

Olisiko sana "-järjestelmällä" kuvaavampi?

Korjattu. Olen tehnyt näitä Ubuntu Suomen hommia töiden yms lomassa joten vähän kiirettä on pitänyt tänään.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 61