Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Linesa

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Ubuntu tietokoneissa / Voikko hukassa.
« : 05.11.14 - klo:06.05 »
Miksi sen enempää Libre Office kuin Firefoxikaan ei näe oikolukua. Paketit voikko-fi, mozvoikko ja libreoffice-voikko on kyllä asennettu, mutta esimerkiksi LibreOfficen kieliasetuksissa voikkoa ei näy.

Ongelmakoneeessa on asennettu Ubuntu 14.04, eikä asetuksissa pitäisi olla mitään ihmeellistä. Toinen kone (Ubuntu 14.10 oikoluku toimii niin noissa toimisto-ohjelmissa kuin Tuliketussakin.

22
Ubuntu tietokoneissa / Winen muistin määrä
« : 01.11.14 - klo:16.56 »
Miten määritellään ohjelmalle, eli tässä tapauksess Wine-rajapinnalle minimäärä muistia joka sille annetaan käyttöön?

23
Löytyykö jotain ohjelmaa jolla voisi koota 3-4 kuvasta helposti "kollaasin" esimerkiksi Facen kansikuvaksi.

Gimpin kanssa "leikkaa&liimaa&askartele" on pikkaisen turhan vaivalloista. Kuitenkin nyt en kaipaa muuta kun että saisin fotot rinnakkain samaan kuvaan.


24
Ubuntu tietokoneissa / PDF-tulostus Firefoxista
« : 27.05.14 - klo:06.41 »
Jossain vaiheessa ilmestynyt tällainen vika:

Kun yritän tulostaa Firefoxista PDF-tiedostoa, tulostin työntää ulos tyhjää paperia.

Jos tallennan tiedoston koneelle ja avaan sen esimerkiksi asiakirjakatselimella ja tulostan sen, tulostus toimii normaalisti.

Mitenhän tämän voisi korjata. Tietenkin voin pyytää FF:ää avaamaan PDF:t avustavan ohjelman (asiakirjakatselin) avulla, homma selvä, mutta siinä ainoastaan kierrän ongelman, en korjaa sitä.

25
Ubuntu tietokoneissa / Vs: .mo-tiedostot
« : 03.05.14 - klo:00.58 »
Itse itselleni vastaten. Virtaal suostui avaamaan tiedoston.

Mutta lienee turvallisempaa käyttää noita muuntimia. :)

26
Ubuntu tietokoneissa / [RATKAISTU] .mo-tiedostot
« : 03.05.14 - klo:00.32 »
Millä avata .mo-tiedotstoja? Normaali tekstieditori tekee kyllä parhaansa, mutta itkee oudoista merkeistä. Pitkän sekasotkun jälkeen löytyy kuitenkin järkeviä sanoja. Eikö kyseessä ole kuitenkin normaali käännöstiedosto? Siis .po-tiedoston kaltainen, mutta mobiilikäyttöön? Vai olenko erehtynyt.

Tällä erää mielenkiinnon kohteena on Maksukaistan maksunapit. WooCommerce (WordPress)-kauppasoftaan. Näyttää siltä että pienellä vaivalla ne saisi sorvattua Checkoutille sopivaksi. Käännöstiedostoissa vaan on luonnollisesti jotain Maksukaistaan liittyvää, joka tuon  php-tiedoston säädön lisäksi pitäisi tetty korjata. .po tiedosto aukeaa helposti niin poeditillä kuin vaikka Bluefishillä.

Tiedostot siis täällä: https://github.com/Paybyway/maksukaista_woocommerce

Miksi moinen vaiva? Maksukaista on kk-maksullinen. Checkoutilta löytyy ihan pieneen puhasteluun sopiva kuukausimaksuton palvelupaketti. Tietenkin korkeammat transaktiomaksut mutta jos tekee parikymmentä parinkympin kauppaa kuukaudessa, niin on vielä halvempaa. (Muuten tuo koodi näkyy olevan GPL-lisensioitua, eli ihan luvallisesti saa muokata.)

27
Laitealue / Vs: Samsung-luuri ei näy
« : 09.04.14 - klo:23.55 »
Ulosanti heikko kenties. :) El puhelin nimen omaan näkyy ja tiedostoselain, eli Nautilusko se oli avautuu saman tien. Ongelma on se, että kun medialaitteen kytkee koneeseen, koneen pitäisi kysellä mitä tällä tehdään. Älyluurin tapauksessa listalt pitäisi sitten löytyä mm. Shotwell. Ja tietty audiopuolelle omat ohjelmat.Tietenkin voin aluksi kopioida tiedostot koneelle ja sen jälkeen ajaa ne Shotwelliin, joka sitten lajittelee tiedostot päivämääräjärjestykseen.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: FDF?
« : 09.04.14 - klo:07.33 »
Löytyikin jo, Paketinhallintaan laitoin hauksi FDF, yksi kirjasto piti asentaa.

.... Paitsi että ei toiminut ainakaan Teamliiton palvelussa.

29
Ubuntu tietokoneissa / FDF?
« : 09.04.14 - klo:07.27 »
Millähän saisi auki verkosta löytyviä FDF-tiedostoja? Siis FDF, ei PDF. Kyseessä on joku PDF-tiedoston muunnos, verkossa oleva lomake joka täytetään koneella ja tulostetaan. Mm. työttömyyskassat käyttää noita, eikä tavallista PDF:ää/tekstidokumenttia löydy sitten mistään.

30
Multimedia ja grafiikka / ODP => video
« : 05.04.14 - klo:22.33 »
Lissä ohjelmia kaivattaisiin. Onko konvertteria jolla saa Libre Office Impressionin tuottamia esityksiä muutetuksi viedotiedostoiksi?

Kiertotie: Esikatselee videon joku ruuduntallenninohjelma päällä.

31
Mikähän olisi hyvä ja helppo ohjelma piirtämiseen ja digitaaliseen "maalaamiseen". Gimp on erinomainen ohjelma kuvien käsittelyssä, mutta ei nollasta lähdössä voisi joku muu toimia paremmin.

Eli siis jotain Adobe Illustratorin tapaista

32
Laitealue / Samsung-luuri ei näy
« : 29.03.14 - klo:23.59 »
Mitenköhän saisi Samsungibn luurin (GT-S7580, "Galaxy-nimeä en muista enkä jaksa sen selvittääkseni startata puhelinta uudelleenkaan. :) ) näkymään Ubuntussa. Eli Kytken puhwlimen USB-piuhalla koneeseen. Ubuntu näkee kyllä laitteen ja tiedostolselaimen ikkuna avautuu ruutuun.

Mutta Shotwell ei osaa ottaa luurista dataa ulos. (Virheilmo Could not clime the USB device (-53) )
....

edit:
Jatkokysymys: Onko Linuxille käypää kloonia Androidin KIES-ohjelmasta?

33
Läppäri josta on oma näyttö hajalla tarvitsisi etätyöpöytäyhteyden. Mutta miten sen luon? SSh-yhteys koneeseen on käytettävissä. VNC ilmoittaa että yhteyttä ei voida luoda, RDP-yhteys Remminalla näyttäisi aukeavan, mutta tuloksena on blanco ruutu, ilman mitään toiminnallisia mahdollisuuksia kuten valikkopalkkeja. (kuvaliite) Läppärin järjestelmä on Lubuntu.

Vino on asennettu. Tiedän että se pitää erikseen käynnistää jotta se toimisi, mutta miten?

34
Ubuntu tietokoneissa / Skandit havisi
« : 04.03.14 - klo:13.10 »
Multa katosi skandinaaviset merkit.. En tieda mita muuta tein, Winen kylla asensin, mutta mites se nyt voi vaikuttaa. Tietokoneen mukaan nappainasettelu on kylla suomalainen, mutta toimii kuitenkin englanninkilisilla asetuksilla se kuitenkin toimii.

Mites tuon voi korjata/palauttaa, paitsi tietenkin ottamalla data talteen ja jyraty systeemi uudelleen....

35
Multimedia ja grafiikka / Still-kuvista videonpätkää
« : 05.01.14 - klo:22.15 »
Millähän ohjelmalla parhaiten luotaisiin mpeg-videopätkää valokuvista? Kino tuohon varmaan pystyy, mutta en ainakaan het keksinyt miten sille kerrotaan kuinka kauan kuva on näytöllä ennen kun se vaihdetaan toiseen.

Tämän jälkeen on sitten helpompaa lisätä kuvavaihtoon häivytykset, liukumat jne tehosteet ja tarvittaessa ääntä kans.

36
Ei se sitten ratkennutkaan. Näytti toimivan, mutta on hyvin epävakaa. Eli Wlan toimi ehkä pari kolme tuntia ja hävisi sitten. No, palautin tuohon koneeseen 12.04 lts-version.

No, en ole ongelman kanssa yksin
http://askubuntu.com/questions/361029/wifi-not-working-after-upgrading-from-12-04-to-13-10
http://askubuntu.com/questions/383233/ubuntu-13-10-on-hp-650-notebook-no-bluetooth-unstable-wlan-connection

37
Taisi ratketa. Eli liittyi (ehkä) ympärillä oleviin lukuisiin tukiasemiin. Sammutin kaikki omat laitteet, 2 tietokonetta, 2 puhelinta , 1 tabletti 1 wlan-tulostin. Sammutin verkkopäätteen. Sitten laitoin kaikki laitteet uudelleen päälle. Lopuksi sitten kytkin virran Huaweihin. Kaikki, mukaan lukien ongelmakone kytkeytyivät verkkoon.

Häiriön teki erikoiseksi se, että ongelmakone näki kyllä muita ympärillä olevia verkkoja, mutta ei tuota omaa. Määräsin kyllä laitteet käyttämään tiettyä kanavaa automaation sijaan, eli sekin saattoi auttaa.

38
Kone: HP255-läppäri.

Huomasin päivittää tämän koneen vasta eilen 13.10-versioon. Ongelma: Päivityksen jälkeen koneen oma langaton verkko ei enää suostu toimimaan. Käynnistysvaiheessa ruudussa ehtii vilahtaa tieto että kvm on suljettu biosista. No, kävin kytkemässä sen päälle (joku virtualisointijuttu, en nyt muista lontoonkielistä termiä tähän hetkeen.

Yhtä kaikki, toisilla käynnistysyrityksillä ruudun oikeassa ylälaidassa on langattomasta verkkoyhteydestä kertova merkki paikallaan, mutta sitäkään ei näy aina. Viimeistään kun kone on ollut käytössä muutaman minuutin, verkkoyhteys häviää.

Yritin myös toissijaista langatonta, eli kytkeä kännykän verkkoyhteyden jaetuksi. Ei kytkeydy siihenkään.

Mulla on tuo halpa Huawein reititin E586. Hieman kännykkää paksumpi loota joka jakaa verkon. Tuohon ei saa yhteyttä langan kautta lainkaan, vain johdottomasti.

Ongelman tilapäiseen ratkaisuun keksin kylläkin kytkeä kännykän koneeseen kiinni ja laittaa sen jakaamaan omaa verkkoaan. Edelleen kännykkäkin käyttää Huawein luomaa verkkoa kotioloissa eikä omaa datayhteyttään. Jos vielä jostain löytäisin irrallisen wlan-tikun (jossain sellainen lienee, tai sitten oon pistäny kiertoon), niin sekin kai toimisi. Kännykän kone näkee "kiinteänä verkkoyhteytenä", ei siis wlan-tikkuna saati "mokkulana".

Joskus vastaavassa tilanteessa sain ongelman ratkaistua vaihtamalla automaattisen kanavavalinnan pakotettuun. (Oletuksella että kerrostalossa kun ollaan, niin langattomia verkkoja on lähistöllä... monta (Tätä kirjoittaessa 7, Välillä enemmänkin) Eli ne yleisimmin valitut alkupään kanavat (taajuudet) olisivat tukossa, ja kun pakottaa laitteet johonkin muuhun, auttaa. Vaan ei auttanut nyt.

Mutta kysymys: miten tuon tietokoneen oman verkon saa toimimaan?

39
Ihan ensimmäiseksi varmaan biossia rukkaamaan että saadaan käynnistymään halutulta medialta. Ja tuohon koneeseen on kai ympätty uefi?
https://help.ubuntu.com/community/UEFI

t. Antti  ;)


Yritin, en onnistunut... No, sitten keksin, että käynnistysvaiheessa (Esc (voi olla turha)) => F9 pääsi käynnistysvalikkoon.

Joka tapauksessa kun kerran Winhotus ei halunnut tehdä Ubuntulle tilaa suosiolla, päätin jyrätä sen yli. :) Nyt toimii. :)

40
Asentaminen ja käyttöönotto / Uusi HP-läppis & Ubuntu
« : 14.10.13 - klo:18.41 »
Ostin HP 255-läppärin.

Kone taitaaa olla ensimmäinen "merkillinen" koneeni jos Aceria ei lasketa "merkkikoneeksi".

No, katastofn välttämiseksi aluksensimmäinenkäynnistys joka pakkosyöttää masiinaan Win8-järjestelmän. Varmuuden vuoksi koneesta Recoveryt (4xDVD +/-R, jostain kumman syystä +/- RW eivät kuulemma kelpaa9, toinen vaihtoehto olisi ollut yli 16 gigan usb-tikku/muistkortti, jos moista olisi ollut joutilaana.

No niin, asiaan. :) Vaikka olenkin laittanut biosiin käskyn yrittä käynnistää alkuksi kortilta tai CD/DVD-levyltä. Kone ei kuitenkaan ole tunnistainaan Ubuntutun  (13.04) asennuslevyä /korttia vaan menee normaaliin windowskäynnistykeen.

Yritin seuraavavaksi asentaa Ubuntun windowstilasta ajamalla levyllä olevan wubi.exen.. Lopputulos: Käynnisttäessä kone antaa pitkän virheilmoituksen. Siitä pääsee ohi Enterillä valitsemaan käyttöjärjestelmää. Ubuntun käynnistysyritys palauttaa smaan virheuutuun. (Win käynnistyy normaalisi.)

Eli kikka kakkosta kaivataan.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10