Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Linesa

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
61
Multimedia ja grafiikka / Gimpin uusi versio
« : 26.10.12 - klo:21.37 »
Ubuntu 12.10 toi mukanaan uuden version Gimpistä... Ongelmia. Mihin on hävinnyt työkalupaneeli? Saako sen takaisin? Ylävalikoissa kaikki samat toiminnot toki on, mutta hankalalampaa.

Toinen, lähinnä kiusallinen asia. Tahtoo takaisin sen, että Tallenna /Tallenna nimellä antaa mahdollisuuden tallettaa kuvat standardeilla formaatilla (tai sillä formaatilla jolla sen on avannut.) Yleensä siis .jpg, .gif, .png. Nyt joku muu kuin Gimpin oma tiedostoformaatti pitää tallettaa "Tiedosto => Vie") (Shift+Ctrl +E)

62
Ubuntu tietokoneissa / Usea SMTP-palvelin Thunderbirdiin
« : 15.09.12 - klo:18.31 »
Elikkäs saisiko Ukkoslintuun jollain lisäosalla useamman lähtevän postin palvelimen. Nykyisten määräysten mukaan kun ISP on velvoitettu blokkaamaan läpimenevät kutsut porttiin 25. (SMTP-oletus)

Kotona kone on Finnet-vetoisen paikallisoperaattorin kuitupiuhassa kiinni, mutta reissussa Saunalahden kännykkäverkossa. Pitäisi siis saada kone lähettämään ensisijaisesti oman verkon palvelimeen. Jos se on tavoittamattomissa, käytetään Sunalahden palvelinta.

63
Laitealue / Vs: Kuvat ulos Android-puhelimesta
« : 11.08.12 - klo:14.50 »
Tuohon hintaluokkaan sopisi Galaxy Mini. Homma menee vähän eri päin kuin nokialaisessa.

Piuha kiinni puhelimeen> avaa pikanäppäinpaneeli > valitse usb yhdistetty > yhdistä usb muisti > ok.
Ubuntu on yleensä sitä mieltä että liitit soittimen tai valokuvia sisältävän median, minä yleensä vaan avaan tiedostoselaimen mutta shotwell löytää kyllä kuvat puhelimesta ja esim. clementtine tajuaa sen soittimeksi.



Hakusessa oi tuokin... Mutta kun piuha on kiinni, niin tuon luurin näytön yläreunasta voi kiekosa valikon esille, jossa tällä kertaa oli vain tuo usb-kortin käyttötapa. Ei tulut mieeeen, ennen kuin kaivoin pdf-tyyppisen manuaalin esille. Muuta sietä kyllä olin ehtinyt löytääkin, kuten puhelimen käytön verkkopäätelaitteena.

64
Laitealue / Kuvat ulos Android-puhelimesta
« : 10.08.12 - klo:23.59 »
Mites saan kuvat ulos tuosta uudesta Samsung-luurista Ubuntussa? Vanhan nokialaisen kanssa usb-johto kiinni, ja kerrotaan puhelimelle, että mitäs tämän johdon kanssa pitäisi tehdä, ja homma toimii. Samsungissa kone ei tunnista luuria, eikä luuri näytä tajuavan konetta.. Paitsi jos kytkee puhelimen toimimaan modeemina, mutta edelleenkään en pääse kuviin kiinni.

Jännä juttu... En kaipaa liikoja hienouksia, ja puhelimeni hintalappu saa alkaa ykkösellä. Kuitenkin yhtenä reunaehtona oli, että se käyttää WLAN-verkkoa datasiirtoon, jos sellainen on käytettävissä. Täysin odottamatonta että halvan hintaluokan puhelin toimii halutessa langattomana wlan-reitittimenä, eli usb-johto reissussa tarpeeton, toki se nyt sitten on se ja sama onko puhelin kiinni tietokoneessa ja latailee sitä kautta vai suoraan sähköverkosta?

Tietenkin kuvat voisi lähettää lähiverkon kautta.... mutta miten? löytyykö tuohon ssh- tai samba-kikkaretta? (tai tietty perus ftp?)

65

Luultavasti Skype säätää. Siellä Skypen asetuksissa on valinta "Allow Skype to automatically adjust my mixer levels" Sound Devices -sivulla. Poista siitä ruksi.

Kiitos ja kumarrus.

Pitää tosin kummaa naputusta. Johtunee siitä että mikki ja kajarit on sen verran lähekkäin, että syntyy häiriöitä. Ja minikoneen komponentit nyt ei ole maailman parhaast päästä. :)

66
Kun tuon löysin, tuli toinen ongelma, eli mikki toimii kyllä, mutta... jokin automaattitoiminto lyö koko ajan mikrofonilta vastaanottotehoja pois. Eli ääni kyllä tallentuu (ja siirtyy vastaanottajale, jos Skypestä puhutaan), mutta HYVIN vaimeana. Mistähän moisen automaation saisi suljetuksi.

Onko sinulla mikä Skypen versio käytössä? Itsellä oli samaa ongelmaa vanhan skypen kanssa, mutta korjaantui 4.0 päivityksen myötä (voi ladata suoraan Skypen sivuilta .deb-pakettina jos ei ole vielä Ubuntun repoihin päivitetty.

Itse en tuohon silloin ratkaisua löytänyt (tosin en isommin etsinytkään, kun vähemmän skypeä tulee puheluiden kanssa käytettyä), ja ei alsamixerin/järjestelmän ääniasetuksia ropaamalla korjaantunut vaikka kaikki linjat tuli väännettyä "tappiin". Ongelma siis saattoi olla Skypen vanhassa versiossakin.

Asensin nelosen, mutta se ei korjannut ongelmaa. Ubuntu säätää edelleenkin mikin tehoja alas, vaikka yritän vääntää nuppeja kaakkoon.

67
Ei nuo läppäreiden mikit yleensä kovin häävejä ole, mutta kyllä ne yleensäottaen riittää esim. Skypen käyttöön. Veikkaisin että siellä on vieläkin jokin kanava vaimennettuna.

Siinäpä se, Pavulla vedin vasemman kanavan hiljaiseksi, jossain oli enkunkielinen ohje joka neuvoi sulkemaan nimen omaan vasemman kanavan. Kun yritän vetää mikin äänitasot ylös, kone säätää sen itse alas.... Näkyy ihan näytöltä, kun se vetää tehot mikiltä pois.

68
Auttaisikohan ohjelma (päätteellä):
Koodia: [Valitse]
alsamixer

Tuosta ei ottanut selkoa. Ohjelma, jota hain on Pavucontrol.

Kun tuon löysin, tuli toinen ongelma, eli mikki toimii kyllä, mutta... jokin automaattitoiminto lyö koko ajan mikrofonilta vastaanottotehoja pois. Eli ääni kyllä tallentuu (ja siirtyy vastaanottajale, jos Skypestä puhutaan), mutta HYVIN vaimeana. Mistähän moisen automaation saisi suljetuksi.

Olisiko syynä vaan se, että tuon miniläppärin sisäänrakennettu mikrofoni vaan ei parempaan pysty, ja käyttis säätää tehot sopivaksi? Pitänee käydä ostamassa kuulokemikrofoniyhdistelmä Tarjousladosta huomenissa..

69
Auttaisikohan ohjelma (päätteellä):
Koodia: [Valitse]
alsamixer

Tuosta ei ottanut selkoa. Ohjelma, jota hain on Pavucontrol.

Kun tuon löysin, tuli toinen ongelma, eli mikki toimii kyllä, mutta... jokin automaattitoiminto lyö koko ajan mikrofonilta vastaanottotehoja pois. Eli ääni kyllä tallentuu (ja siirtyy vastaanottajale, jos Skypestä puhutaan), mutta HYVIN vaimeana. Mistähän moisen automaation saisi suljetuksi.

70
Ongelma, mites saan minikoneen mikrofonin toimimaan Skypessa. Eli yhteys muodostuu, ja vastaanottaa puheuln, vaan mikrofoni ei toimi. (Toimii kyllä muissa sovelluksissa, vaan ei Skypessa.)

Vihje: Jostain luin, että pitää käydä sulkemassa toinen mikrofonikanava (koska niitä mikkejä ei muutenkaan ole kuin yksi.) Sen jälkeen homma toimii. En vaan muista mistä tuon säädön pääsee tekemään.

Ubuntu 12.04

71
Laitealue / Vs: Skanneri verkon takana
« : 21.06.12 - klo:15.41 »
Voiko  skanneria käyttää lähiverkon läpi toisella koneella?

Kyllä voi.
Tapoja lienee monia, mutta minun suosikkini on logata koneelle jossa skanneri on ja käynnistän xsane:n
Joku toinen tykkää enemmän joistain remote työpöydistä, kolmas jostain muusta konstista, ....

Ok, mutta skanneria ei siis voi jakaa samalla ailla automaattisesti kuin tulostinta.

Toinen, edellinen samsung monitoimilaser sanoi työsuhteensa irti. Koska kaivan verta nenästäni  ostin tuoreemman version, Samsung CLX-3185-tyyppisen vehkeen. Tulostinosa menee heittämällä läpi, paitsi että jostain syystä CUPS haluaa asettaa tulostimen mustavalkotilaan väritulostuksen sijaan. Tämä  on kuitenkin helposti korjattavissa.

Mutta skanneri. edellinen clx-2160 ei ollut sanessa tuettu, skanneria tarvitessa skannasin kuvan usb-tikulle ja siirsin tikun koneeseen. Mutta tässä ei näytä olevan usb-porttia.

CLX-3185 pitäisi olla tuettu, mutta ei näy.

72
Laitealue / Skanneri verkon takana
« : 21.06.12 - klo:00.06 »
Voiko  skanneria käyttää lähiverkon läpi toisella koneella?

73
Yhdeksi isoksi tiedostoksi peräkkäin helpoin ohjelma lienee mp3wrap. Ohjelma osaa myös katkoa samalla ohjelmalla kerran yhdistetyn takaisin alkuperäisiksi jos myöhemmin tarvitset tällaista.


Joo, alkuperäisen kyssärin kirjoitin muiden kiireiden välillä, enkä ollut ihan täsmällinen. Eli kysymyksen avainsana oli tuo äänitiedosto MP3. Eli tarkoitus on esim. koota äänikirjojen levyt yhdeksi tiedostoksi, joka edelleen pysyy äänitiedostona. Lähinnä tarve tulee siinä, että jos levyjä on jotain kymmenen, ja tiedostot on ykinkertaista mallia raita 1, raita 2 jne, niin siirrettäessä mp3-soittimen virkaa tekevälle matkapuhelimelle, niiden siirto suoraan saattaa sotkea järjestyksen totaalisesti. Siihenkin on törmätty, että vaikka raidat olisi nimetty levy1-raita1, levy1-raita2 jne, taas pitää nimetä tiedostot uudelleen, koska noksu haluaa lajitella levy1-raita1, levy1-raita10, levy1-raita2... Eli tiedostot pitää nimetä levy1-raita01 jne..

Tietokoneen logiikka hyväksyy molemmat, eli jos / kun saa yksinkertaiset, mutta isot tiedostot, (levy1, levy2... niin homma olisi paljon helpompi. Pitää kokeilla tuota m3wrapperia

74
Multimedia ja grafiikka / MP3-tiedostojen yhdistäminen
« : 25.04.12 - klo:23.34 »
Löytyykö ohjelmaa, jolla saa esim. MP3-tiedostoja yhteen nippuun?

75
Ubuntu tietokoneissa / Missä Virtualbox
« : 16.03.12 - klo:17.08 »
Missä "asuu" Virtuabox? Eli missä on siellä pyörivän Wintoosan omat tiedostokansiot?

76
Ubuntu tietokoneissa / Sivupalkin esiinponnahdusasetukset
« : 22.01.12 - klo:15.42 »
Mistä löytyy Unityn sivupalkin asetukset. Eli lähinnä sen esiinponnahdusta pitäisi vähän hidastaa. Ärsyttää kun se tuee esiin jos hiiri edes käväisee työpöydän vasemmassa laidassa. Vaihtoehtoisesti piiloonmenoa pitäisi nopeuttaa.

77
Ubuntu tietokoneissa / Tekstitiedostojen massatarkistus
« : 12.11.11 - klo:00.02 »
Löytyykö ohjelmaa, jolla voisi tarkistaa hakemiston tai hakemisto"oksan" tekstitiedosto siten, että sieät etsisisi jotain tiettyä merkkisarjaa.

Pitäisi vähän säätää yhtä php-ohjelmaa itselle paremmin sopivaksi. Tiedostojen läpikäynti vaan on työlästä.

78
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Langaton verkko ei kytkeydy
« : 10.11.11 - klo:17.00 »
Klikkaa verkon kuvaketta. Sieltä vpn yhteydet -> määrittele vpn yhteys. Nyt ilmestyy verkkoyhteydet ikkuna, josta klikkaat langaton. Tämän jälkeen ilmestyy lista langattomista verkoista ja klikkaa niistä tummaksi se mitä haluat käyttää. Tämän jälkeen ilmestyy uusi ikkuna, jossa laitat rastin kohtaan: yhdistä automaattisesti ja mahdollisesti ruksita kohta: saatavana kaikille käyttäjille jos haluat verkon toimivan kaikilla koneesi käyttäjillä. Kerro onnistuiko.

Jep. Ei siihen lopulta edes tarvittu VPN-yhteyksiä, ainoastaan "Muokkaa  yhteyksiä"-kautta piti käydä tallentamassa salasana uudelleen. Miksi lie poistunut. Kas kun käynnistysvaiheessa annettava salasana ei talletu. Se "Yhdistä automaattisesti" ruksi oli paikallaan, salasana hukassa.

79
 Acer Aspire One-miniläppäri, Ubuntu 11.10

Päivityksen aikoihin kävi niin, että kone ei kytkeydy automaattisesti verkkoon käynnistyksen jäkeen tai unitilasta heräämisen yhteydessä.

Verkon suojasalasanan naputtelun jälkeen yhteys toimii normaalisti.

Mistähän vikaa pitäisi hakea?

80
Firefox kaatuu, kun yrittää kirjoittaa jotain lomakkeille.

Vika havaittu ainakin FB:ssä ja wikissä, sekä Joomla-porttaalien ylläpidossa artikkelia kirjoittaessa.

Ilmenee ajoittain, välillä taasen homma toimii normaalisti

Tän viestin kirjoitin varoiksi tekstieditorilla ja copypastena tänne.

Liekö muilla havaittu? Meillä kahdellakin läppärillä sama pulma. Saattoi tulla kuutosversion myötä. En ole satavarma.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10