Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Linesa

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivityksen korjaus
« : 06.11.20 - klo:16.06 »
Mul on tossa ihmettelyssä vieras (ei oma, ex-puolison) kone jossa oli versio 18.04. Sille täs hiljattain annoin komennon päivittyä versioon 20.04. No, jostain syystä päivitys keskeytyi kun en ollut vahtimassa. Eli tuo ei vaan käynnisty.

Koitin saada asennuslevyn kanssa talteen kovlevyllä olevat kuvat ja muut tiedostot. No, tämä versio ei suostunut kirjoittamaan ulkopuoliseen levyyn. Nykyinen versio ei näköjään myöskään osaa tehdä "korjaavaa asennusta", aiemmin se oli valintalistalla.

Onnistuin asentamaan koneelle kokonaan uuden Ubuntu 20.04 LTS version. Mutta, miten saan tuon toisen osan user-hakemiston varmennettua et saan sen kokonaan pois tieltä.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kirjautuminen eri sivuille
« : 08.05.18 - klo:12.42 »
Esim. Chrome toimii.. Eli Tuliketussa on jotain.....

3
Ubuntu tietokoneissa / Kirjautuminen eri sivuille
« : 07.05.18 - klo:14.52 »
Mistähän tämmöne johtuu kun en Ubuntu 18.04 LTS-asenuksen myötä pysty kirjautumaan joillekin verkkosivuille. Esimerkiksi Vikinglinellä en pääse antamaan salasanaa. Muitakin sivuja on. Suurelle osalle sivustoja pääsee normaalisti.

Tällä kertaa kyseessä on uusi asennus, ei päivitys.

4
Ubuntu tietokoneissa / Mitäs tälle voi tehdä
« : 02.03.18 - klo:20.08 »
Otanko vaan kiintolevyn irti ja pelastan henkilökohtaiset tiedot ja ajan systeemin uusiksi, vai mitä teen? Virheilmosta kuva alla.

Pelkka "fsck" ei tee yhtään mitään.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vierastili hukassa
« : 16.09.17 - klo:14.07 »
Oo näköjään onnistunut kadottamaan vierastilin. Mitenhän sen saisi palautettua?

Päätteessä en käyny, muta mun mielestä katos kun yritin löytää keinoa estää konetta siirtymästä lepotilaan vaikka konetta ei käyttäisikään. En tiiä mitä tein, mutta vierastilaa ei enää löytyny.

Versio 17.04

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: HP255 ei wörki?
« : 27.07.16 - klo:12.11 »
BIOSista Secure Boot pois niin alkoi toimimaan. Lienee HP:n "ominaisuus". Mitä tuo vaikuttaa mihinkään on eri juttu.

Verkon takana oleva tulostinkin löytyi. :)

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: HP255 ei wörki?
« : 27.07.16 - klo:10.34 »
Eniten ihmetyttää Wlanin katoaminen koneelta. Koneessa on myös Win10 jota en tällä kertaa viitsinyt poistaa, vielä. Eli en jaksanut ottaa recoveryä winukasta. No, Win-puolella Wlan toimii ja se toimi myös Ubuntun perusasetuksen ajan. joku järjestelmän päivitysajo vaan poisti sen käytöstä. No, ehkä se korjautuukin aikanaan. Tosiaan myöskään 16.04:n siirtymisellä ei loppujen lopuksi ole mikään hoppu.

En ny muista tarkkaan milloin wlani katos. Viime viikon loppupuolella kuitekin (Joskus 21-24-7.16, tjsp.)

8
Ubuntu tietokoneissa / RATKAISTU: HP255 ei wörki?
« : 25.07.16 - klo:19.39 »
Uusi (1kk) HP 255G4. Aluksi pelasi kuten pitikin jo tässä vaiheessa "vanhalla" 14.4-versiolla. (Koska oletus oli että käytössäni oleva tilitin-kirjanpito ei suoraan toimi uudemmissa (Ohjelmaa ei ole päivitetty aikaan, ja Javan uusiutumisen myötä se lakkas pelaamasta toisessa koneessa.) No, yx kax kone hukkasi langattoman verkon ja sitä myötä ilmeisesti yhteyden verkkotulostimeen. No, kaapeli routteriin niin verkko toimii, mutta edelleen tulostin ei toimi. (Tulostin "Herää" kun sille yrittää lähettää jotain, mutta ei tulosta. Laserin LCD-näytöllä lukee "tulostaa" mutta mitään ei tapahdu. Jossain vaiheessa tulsotin siirtyy taas virransäästötilaan..) Eli laseri kuumenee mutta mitään e tapahdu. Okei, koneesta on värit loppu, josta se valittaa ajoittain. Tulostimelta sen on kuitenkin toisstaiseksi voinut ohittaa kuittaamalla asian. Mustaa väriä on joka normaalissa asiakirjatulostuksessa riittää hyvin.) Pitää kokeilla onko verkkopulma eli kuskta läppäri tulsotimelle ja kaapeli kii.. josko toimisi. Tällä erää ei oo muitaaan koneita joilla testata. Paitsi uusi känny, mutta siihenkään ei toistaiseksi ole asetettu tulostusyhteyttä.

Mut mut. Kun tuli aika päivittää 16.4-versioon. Kolmesti yrittänyt päivittää konetta suoraan verkosta. Joka ikinen kerta asennus vain pysähtyy jossain vaiheessa. (Asennusvaiheessa, ei latausvaiheessa.) Joka kerta eri kohtaan, ei mihinkään tiettyyn kohttaan. Asennusohjelmaa ei saa pakkosuljettua ruksista eikä mitään muutakaan ohjelmaa saa käyntiin. Pakkosammutus ja yritys käynnistää uudelleen johtaa siihen että näyttö pysyy tummana.

Mitähän tuolle voisi tehä? HP:n biosista kääntää joku vipu toiseen asentoon kenties?

9
Ubuntu tietokoneissa / Hakemistopuun oikeuksien vaihto
« : 10.04.16 - klo:06.03 »
Olen kopioinut suuren määrän tidostoja käyttäjältä toiselle root-tilassa. Nyt pitäisi saada hakemisto myös oikeallee käyttäjälleen, sillä kopiointi kopsasi myös (väärät) oikeudet. Nautiluksen kautta pitäisi näköjään käydä hakemisto kerrallaan, joka ei oikein innosta, koska tiedostoja on paljon. Päätteessä rittää varmaankin pari raikasanaa?

10
Ubuntu tietokoneissa / Vanha Java uudemman lisäksi
« : 08.03.16 - klo:18.10 »
Voiko Ubuntuun asettaa ajantasaisen Javan lisäksi myös vanhempi ohjelma?

Syy moiseen olisi kotimainen Tilitin-kirjanpito-ohjeöma, jonka kehittäminen on vaitettavasti pysähtynyt vuoteen 2013. Ohjelm toimi vielä 15.04-versiossa, mutta Ubuntu 15.10 rikkoi sen. (Koeversion kokeilun perusteella 16.04 LTS ei asiaa korjaa.) Ilmeisesti ongelma johtuu nimen omaan Javasta.

Toinen kysymys olisi löytyykö Ubuntuun suorilta jotain kohtuujärjellistä kirjanpito-ohjelmaa? Liiketoimintani on hyvin vähäistä, eli en halusta maksaisi ohjelmasta paljoakaan. Ainakaan en kaipaa mitään kuukausimaksullisia ohjelmia.

11
Laitealue / Langaton näppis: Trust
« : 25.01.16 - klo:16.45 »
Vuosikausia hyvon palvellut langaton näppäimistö+hiiri-yhdistelmä (Labtek) lakkasi toimimasta viime viikolla (Ubuntu 15.10) Tai siis näppis lakkasi toimimasta, hiiri toimii ok. Ajattelin että 2009 vuonna valmistettu näppis taisi tulla käyttöikänsä päähän (Kyllä, kokeilin paristojen vaihtoa. :) )

No, ostin uuden (Trust) vastaavan. Sama ongelma, ei hiiri löytyy ongelmitta, näppis ei toimi. Olisiko järjestelmässä itsessään tapahtunut jotain? Vai mistä moinen? Kokeilin myös toisessa Ubuntu-koneessa (Jossa 14.10LTS) Sama vika.

Noissahan käytetään jotain "omaa" radioyhteyttä. Se ei ole Bluetooth.

Otsikkoon lisätty infoa -Storck

12
Ubuntu tietokoneissa / Bitcoin-louhinta
« : 23.01.16 - klo:09.49 »
Olen yrittäny koemielessä laittaa bitcoin-louhinnan päälle. Cgminer-ohjelma käynnisty ja pysyy toiminnassa, miutta ilmoittaa muutaman sekunnin välein:  "KnC spi: Can not open SPI device /dev/spidev1.0: No such file or directory"

Louhintapooli on eclipsemc.com.

Osaako joku kertoa missä vika.

Käytännössä tiedän että tuo on nykyisin kotikoneella se kuuluisa hyttysen pieru Saharassa, mutta kuiteski. (Riittääkö edes kattamaan sähkönkäytöstä aiheutuvat kustannukset. :) )

13
Ubuntu tietokoneissa / Uusi Ubuntu (15.10) ja Tilitin
« : 25.10.15 - klo:23.24 »
Mitähän tapahtui Ubuntun päivityksessä, kun kotimainen Tilitin-kirjanpito-ohjelma lakkasi toimimasta.

Ohjelma käynnistyy ja jos on nopea niin ehtii naputtelemaan yhden siirron. Sen jälkeen ohjelma menee jumiin, Sitä ei saa edes sammumaan (ei ruksista eikä killall-komennollakaan)

Ohjelma taitaa hyödyntää Javaa. EIkös Java-tuki ole häviämään päin, mutta onko se vielä palautettavissa.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitys jumitti koneen
« : 07.10.15 - klo:18.48 »
Sujuiko päivitys normaalisti vai näkyikö virheilmoituksia?
Ei virheilmoituksia. Jostain syystä uusi  Kernel ei ollut yhteensopiva...

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitys jumitti koneen
« : 07.10.15 - klo:18.46 »
Mitä siis tehdä. Odotanko että seuraava päivitys korjaa ongelman vai voiko tuolle muuten tehdä jotain? Käynnistää vanhempaan Kerneliin?

Vanhemmalla kernelillä kannattaa kokeilla.

Aikaisempi Kernel toimii. Ei varsinainen korjaus kai, mutt ongelma toistaiseki ratkaistu. No, seuraavaan ydinpäivitykseen ei varmaan hirveästi aikaa kulu. :)

16
Acer Aspire 5741, Ubuntu 15.04

Viimeisin (7.10 tehty päivitys jumitti koneen. Laite jaa käynnistysvaiheen normaalist mutta salasanaruut jumittaa koneen, eli sen enempää näppäimistö kuin "hiiri" (Valintalevy vai mikä se on) ei toimi. Myöskään en onnistunut käynnistämään konetta recovery tilaan tai vikasietoiseen graafiseen.

Kone kytkeytyy verkkoon ja siihen on konsoliyhteys verkon läpi.

Mitä siis tehdä. Odotanko että seuraava päivitys korjaa ongelman vai voiko tuolle muuten tehdä jotain? Käynnistää vanhempaan Kerneliin?

17
Onko mahdollista saada virtuaalikoneen ikkuna koko leveydelle.

Pyöritän tuolla satunnaisesti ohjelmaa (Usability Test) joka ei näköjään sijoita lossia/hissiä paikoilleen ainakaan tuossa ympäristössä. Näin ollen jotain tärkeää (kuten ok-napit) jää multa näkemättä. Tai sitten softa on muuten vaan rikki, mutta kokeillaan nyt tätäkin. Auttaako jos annan virtuaalille lisää resursseja. Se on käytössä vain tarvittaessa, eli tilapäinen tarve ei ole ongelma.

18
Aluksi päädyin pistämään Win seiskan virtuaaliboxiin. Hidas, mutta koska tuoon olemassayhtä ohjelmaa varten, ei kai ole väärin antaa virtuaali-ikkunalle enemmän konetehoa niin homma alkaa paranemaan.

Mutta kysymys: Ulostulevaääni kuuluu, mutta mikrofoniei näytä toimivan. Ubuntun puolella ok. Mites winukalla? Ja rajoittaako virtuaaliympäristö sitä?

19
Kuulostaa helpolta, mutta... Ajatukseni lienee kuitenkin pistä Windows virtuaaliin natiivin sijasta. Ja törmättiin tietty ongelmiin.

Kaksi konetta. Vanhempi, nelisen vuotta vanha Acer. Aikanaan en vaivutunut ottamaan Recoveryä Winukasta vaan jyräsin Ubuntun päälle. Tuolla => http://murobbs.muropaketti.com/threads/mistae-ladata-viralliset-windows-asennuslevyt.955273/ on litania virallisia asennuslevyjä. Niiden lataus kuitenkin kerta toisen jälkeen keskeytyy joskus tulee joku 100 megaa, parhaimmillan 3 gigaa, viimeinen satanen jäi uupumaan. Löysin myös sen virallisen Windowsin latauspalvelun josta imagen olisi voinut ladata Systeemin avainkoodin kanssa. (Tallessa) Sivu kuitenkin ilmoittaa, että minulla on  esiasennettu systeemi, käänny laitteen edustajan puoleen.. Eli mistä asennusmedia?

Toinen, noin vuoden vanha HP. Tästä otin Recoveryt. Aluksi mun piti itse asiassa jopa jättää Win8 paikalleen ja laittaa Ubuntu rinnalle. Jostain syystä en osannu partitioida levyä niin että Win olisi jäänyt minimaaliseen tilaan ja valtaosa Ubuntulle, jten jyräsin M$-systeemin päälle. Mutta "pelastuslevyt" kuitenkin on. Miten saan niiltä asennetuksi Windowsin niin että sille jää ohjelmistojen lisäksi minimaalinen "elintila". Tai saako sen recoveryltä virtuaaliin?

Tarvitsen yhden ohjelman joka ei toimi Winessä.(https://usabilitytest.fi/become-a-test-user) Tai löytyykö jotain toista Winen kaltaista jolla voisi kokeilla.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Winen muistin määrä
« : 05.11.14 - klo:06.56 »
En tiedä onko sillä merkitystä, mutta yritän ajaa Compuware Peer-ohjelmaa (ent. Gomez Peer), eli antaa hieman joutotehoa ulos ja saada siitä jokusen sentin. Ongelma vaan on se että se ei näytä enää toimivan ja käsitin näin, että ohjelma luulee että mulla on liian vähän muistia käytössä, jonka jälkeen kone ei saa töitä. Tämä muuttui joskus kesällä, sitä ennen ehdin tulouttaa tuolta muutaman kuukauden ajan.

No joo, kun ennenkin odotettu "tulo" kuukaudessa oli 3-4€ niin voi kysyä onko tosta mitään hyötyä, mutta jos kone on joka tapauksessa paljon päällä niin liekö siitä haittaakaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10