Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Fa1r

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
"People should not be afraid of their governments, Governments should be afraid of their people"
-- V

"Kaikki on luvallista niin kauan kun ei jää kiinni"
-- Vanha suomalainen sananlasku

"Asiakas on aina oikeassa"
-- Yleinen liike-elämän tosiseikka

"Artisti maksaa"
-- Artisti

Eiköhän meillä kuluttajilla ole sen verran oikeuksia kuin mitä meille annetaan, ja mitä itse siihen päälle otetaan :)

Toivottavasti en päädy sitten syytetyn penkille rikokseen yllyttämisestä.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Kde4 (vs Gnome)
« : 15.01.08 - klo:21.44 »
Entinen Ubuntu-gnomisti-puristi-elitisti, nykyjään on jo löytänyt oman "distro hopper stopperinsa" (kysymys kuuluu, olenko ehkä väärällä keskustelualueella tässä tapauksessa :)), eikä kanta ole muuttumassa, kun on KDE4 valmistumassa, eli herkkua luvassa.

Ei kyllä 3.5.* ole myöskään pahasta, ja tämä paljon parjattu ja röyhkeän Vistamainen valikko, KickOff nimeltään, on kyllä löytänyt kohderyhmänsä ainakin minusta.

Jotenkin se vain iskee meikäläiseen, kun saan ajatella sitä minkä haluan käynnistää (Esim. "Thunderbirrd"), kädet näppäimistöllä (Kyllä, vim on suuri rakkauteni) ja sitä mukaa kun ajatus lentää Thunderbirdiin, napsahtaa vasen käsi vasen kylki edellä windows-nappulaan ja sormet löytävät tiensä kirjaimille T, H ja U, kunnes oikea käsi livahtaa pikkusormen välityksellä enter-painikkeelle, ja tadaa! Siinä sitä ollaan puhtaan paidan kanssa.

Ennen sitä vielä piti miettiä oikein hiiren kanssa että mistäs valikosta se nyt löytyikään (vanha KDE-valikko kyseessä)(Gnomessa yksinkertaisempi luokkajako)(Kyllähän sitä vanhaakin KDE-valikkoa pystyi muokkaamaan)(Kyllä, myönnän, Gnomessakin toimii Alt-F2 ja "thunderbird" ihan yhtä mallikkaasti).

"While Windows users are waiting for their GTA IV, linux users were waiting for their KDE IV, now the KDE4 is here and Windows users still waiting in line." :)

KDE4:ään itse en ole koskenut vielä pitkällä tikullakaan, pidän vain mielenkiintoa yllä ja muutenkin kuin seuraamalla innokkaimpia nistejä, jotka ovat kuohuksissaan rynnänneet hakemaan uusinta ja hienointa ja sitten itkevät kun "Dolphin on paska" (erilainen) ja "KickOff on paska" (erilainen sekin)

Hiiri on turha, sanoo henkilö jolla on kättäpidempänään nimenomaan pelikäyttöön suunnattu tuhannen hertsin tarkkuudella tärisevä ja kahtatuhatta dpi:tänsä tutkaileva Razer Copperhead.

Mitäs muuta. KDE (358) kaataa kickoffia / kickoff kaataa itseään. kaikki klikkauskelpoinen vilkkuu (ottaa silmiin). kaikki on klikkauskelpoista. lähes. lähes kaikki vilkkuu. lähes kaikki ottaa silmiin. ärsyttävää. kaikki ottaa rullasta omansa. tykkään rullailla pitkin työpöytää. ikkunat vaihtuu, virtuaalityöpöydät vaihtuu. "Haluatko etsiä valikoistani? Sieltä voit melkein keittää kahviakin, jos vain tiedät mistä alavalikon alavalikon asetuksista se ominaisuus löytyy.". Yakuake. Konsole. Amarok.

No, Gnome 3:a odotellessa. jos "Pieni on kaunista", niin miksi kaikki puhuvat KDE4:stä? Gnome 2.20 -päivitys oli pieni, eli kaunis.

Guess who's back. Back again.
Fa1r.

E: kiirettä pitää..

3
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 15.01.08 - klo:19.07 »
Näyttää kyllä hyvältä (Eee) ja pahalta (Eeei oo).

Oikea Kannettava, vaikka kotikäytössä näppäimistö, näyttö ja hiiri vaihtuisivatkin ulkoisiin, niin matkakäyttöönhän tuollainen on suunniteltu.

Ei tosin taida toistaa HD-leffoja, tyytykäämme rippeihin ^^

Mutta moisen laitteen hankin, kunhan vain sopiva tilaisuus sattuu kohdalle, ja dumppaan pöytäkoneen johonkin nevaan :P

4
Yleistä keskustelua / Vs: NBC + Silverlight
« : 15.01.08 - klo:18.54 »
eikös tuo toimi moonlightilla? vai onko se jo walmis?

"Eikös kaikki .NET-ohjelmat toimi mono:lla?" eii ihan välttämättä.
Että johdetaanpa hieman tästä sitten. Suurin osa SilverLight-palikoista ei taida toimia moonlightilla joka on "under heavy developement", eli tuskin valmista nähtykkään.

(Näinpä taas heitellään mutua sekaan  ::))

5
no jos WHATilla on tämänkaltainen foorumien tuki, niin mielestäni viimeiset sata sivua aiheita jokaisella aihealueella on vanhaa tietoa, kuolleita aiheita jne... -> arkistoon

6
Mikä on watchdog/0, kun bashikin sanoo watchdogiin -> command not found ...?

7
Laitealue / Vs: ETSINTÄKUULUTUS
« : 08.11.07 - klo:19.42 »
EDIT: Ai niin ja tietysti sillä voi soittaa, lähettää tekstiviestejä ja käyttää kalenteria jossa on muistutukset ja että se näyttää kellon...jne... ;D

Jos voi. Pohjatiedot selvästi ristiriidassa meillä, mutta ymmärtääkseni kyseessä ei ole vielä lähellekään päivittäiseen käyttöön sopiva yhteydenpitoväline.

Tuosta lelusta olen toki samaa mieltä, sellaisen haluaisin minäkin. Vai miltä kuulostaa vapaasti muokattava puhelimen ohjelmisto, verrattuna näihin nokian "innnovatiivisiin" käyttöjärjestelmiin? Saisi jopa puhelinluetteloon haun ryhmittäin, sukunimen tai etunimen perusteella, tai vaikka lempinimen? Ei onnistu minun S60-nokialaisellani.

Tuo S80-sarjan uusi kommunikaattori on ainut, jolta voisi odottaa käytettävyyttä puhelimena, ja N810 ehkä muuten, mutta apinointiahan tuo nokian "innnovaatio" on tähän asti ollut (kts. iPhone -> nPhone, the wannabe)

Sehän tässä mietityttää tämän legendaarisen ikuisen beta-version ohjelmisto näissä Linux-puhelimissa, vakaus on taatusti omaa luokkaansa. (Vapauden hinta). Ja tietysti se, että miten tuollainen kosketusnäyttö selviää rakkaan kotimaamme "hieman tsillissä" ympäristössä, ulkokäytössä vuoden mittaan. "Oho, nyt sataa, taidanpa tästä soittaa lääkärillesi, kun kerran olet huonolla tuulella".

Ei auta kuin toivoa menestystä OpenMokon pojille, ja toivoa että lompakossa on piankin tämän vapauden verran käyttökelpoista valuuttaa.


8
Humm.. voisin ehdottaa 'bootchart'-ohjelmaa ongelman tutkiskeluun...
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13017.0 tuostapa aiheesta ohjeet bootchartin käyttämiseen, ja siirrä kyseinen kuvatiedosto liitteenä tähän aiheeseen.

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.04 suunnitelmia
« : 29.10.07 - klo:21.07 »
...
HardyTheme

Varsin hauska wikisivu.

Vaikuttaahan tuo nyt ihan menevältä, ja käytettävyyttä kai noilla suunnitelmilla haetaan. Kuitenkin saattaa olla että osa "sinitulosteista" ei selviä suunnittelutyöpöytää pidemmälle :(

10
Yleistä keskustelua / Vs: Epiphany - GNOME Web-selain
« : 29.10.07 - klo:06.40 »
Jees täähän on siisti..
Harmi vain, että jostain syystä urlin kirjoittaminen on hidasta, siis selaimella, ei minulla 8)

11
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 28.10.07 - klo:13.47 »
Pulju.net ounaa \o/

:D

(Huomatkaa myös ah-niin-ihana XP)

12
Yleistä keskustelua / Vs: Epiphany - GNOME Web-selain
« : 28.10.07 - klo:13.27 »
Epiphanyhän osaa jopa jotain, minkä sisäistämiseen firefox ei ole vieläkään kyennyt:
Myös kirjanmerkit löytyvät "Location"-ikkunasta, kirjoittamalla niiden urlia siihen..

Ja nyt kun kerran Laterix on siihen vaihtanut, niin voisinpa vaikka itsekin :)

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 28.10.07 - klo:13.24 »


Siinäpä se tällä kertaa @ Ubuntu Gutsy + Awn + gTangish ikonit + Yoda-taustakuva (itse säädetty,E: alkuperäinen löydetty http://tenr.de/wallpapers/wallpapers01.php?a=wallpapers ) + Compiz Fusion + Emerald // Oma teema..

14
Njoo, päivityksessä mullakaan ei tullut emeraldiin yhtään teemaa mukana, eikä löytynyt repoistakaan, joten siinä se syy omalle kohdalleni miksi kehykset puuttuivat..

http://themes.beryl-project.org/

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 17.10.07 - klo:18.52 »
E: olen ilmeisesti vastannut jo... o_O :-(

16
Katsotko kuvaa "yleisnäkymästä" vai viestistä itsestään?

E: kaikella kunnioituksella tietysti  ::)  :P

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Asennettujen pakettien tiedot
« : 17.10.07 - klo:18.37 »
Entä onko mahdollista tehdä sellaista listausta, että kun tekisin tuollaisen listauksen feistyssä ja sitten kun teen puhtaan asennuksen gutsylla, niin voisin suoraan leikkaa-liimata listan apt-get -komennolle ja kaikki vanhat tutut pakettini ilmestyisivät koneelleni?

Hm, uskoisin, että se on mahdollista komenno(i)lla
Feisty:
Koodia: [Valitse]
dpkg --get-selections > selectionstiedosto ´selections' sitten uuteen asennukseen, esim. usb-tikun avulla (tai tämän foorumin, tai...)
Gusty:
Koodia: [Valitse]
dpkg --set-selections < selectionsTuohon suuntaan. _Tietysti hieman viilaamista saattaa haluta._

18
Yleistä keskustelua / Vs: Mobiiliversiota foorumista?
« : 17.10.07 - klo:18.29 »
Jaahas, no näin se tämä foorumiaddiktioni vaan leviää matkapuhelimiinkin.. vaikka toisaalta voisin kyllä jättää nämä sille ajalle kun on järkiperäistä sanottavaa (?!).

Olisikohan tämä viesti pitänyt nyt sitten lähettää matkapuhelimella?
Onko Nokia 6151 S60 v3 ?

19
Hyvän salasananhan voi generoida helposti komentoriviltä seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
head -c 6 /dev/random | mimencode

Ainakaan mulla ei toimi tuo komento.. Ilmoittaa että tuntematon komento "mimencode"

Löytyy paketista metamail :)

Ei tainnut omiakaan salasanoja juuri löytyä, mikä taas on sangen ristiriitaista :-/

E: ristiriitaista siksi, että kun ei tiedä onko salasanani sitten liikkeellä vai eivät jne...

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 15.10.07 - klo:15.58 »
restricted-manager heittää erroria, ;(
muutenhan tämä on aika konservatiivisesti edennyt ("mitä sitä hyvää muuttamaan").

Sivuja: [1] 2 3 ... 12