Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Fa1r

Sivuja: [1]
1
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Mandriva
« : 22.07.07 - klo:20.49 »
Ajatuksia Mandrivasta

Todettuani Ubuntu-alustan hävinneen distroasennuksen (PCLinuxOS 2007) seurauksena päätin kääntää distrokelkkani neljännen mielenkiintoisen, "käytännöllisen" ikkunointimanagerin[1] suuntaan. Kyseessä siis Metisse, Mandriva One Spring 2007 -distrolla, josta tässä nyt mietteitäni esittelen.

Asennus oli tavanomainen, live-cd:ltä käsin tapahtunut, jossa erityismaininnan ansaitsi looginen ja helppokäyttöinen levynosioimisohjelmisto. Root-käyttäjän salasana piti asettaa, ja vaikkei siinä käytännössä mitään erityisen huonoa olekaan, olin jo ehtinyt ihastua Ubuntun sudon käyttöön. Asennusohjelman loppuvaiheessa kysyttiin haluamiani työpöytä(t)ehosteita, josta valitsin Metissen (Beryl/Compiz -vaihtoehtokin löytyi).

Kirjautumisen jälkeen avautui mietteitä herättävä täyden ruudun ponnahdusikkuna, joka ehdotteli rekisteröitymistä Mandrivan sivustoon mm. paremman tuen saataville saamiseksi. Kiitos ei, tällä kertaa. Levylle asentumisen onnistumista tarkastellen sammutin järjestelmän vain käynnistääkseni sen aamulla uudelleen. Silloin oli toinen asennuksen jälkeinen käynnistyskerta, jolloin hetkisen aikaa virtuaalityöpöydissä liikuskeltuani järjestelmä kaatui. Sen jälkeen kaikki on toiminut normaalisti.

Huomioita
Perusasennuksessa oli asennettu vim-tiny tai pienempi ja se vielä toimikin ihan miten sattuu kevyen käytön ohessa.

Mandriva Linux Control Center on kieltämättä helppokäyttöiseksi kategorisoitu, vrt. normaalin GNOME-asennuksen "Adminstration"-valikon sekavuus.

Subscribe- ja Buy it -ikonit ovat työpöydällä häiritsevän tyrkyllä, vaikka muistuttavatkin siitä tosiseikasta että tässä "seistään jättiläisten olkapäillä", kuten sanonta kuuluu. Jättiläiset ovat ilmeisesti rahantarpeessa.

Pirteän oranssi perusteema on jo itsessäänkin oikein selkeä.

Koodekkien kanssa säätäminen on vielä kokonaan puuttunut, vaikka olenkin ehtinyt jo yhtä sun toista tässä soittaa.

Näinpä,.
fair@localhos

E:
[1] Metisse ei tekijöidensä mukaan kuitenkaan ole "3D".

2
Yleistä keskustelua / Esittele distrokokoelmasi
« : 16.07.07 - klo:20.02 »
"Esittele *" -sarjan uusin tulokas, "Esittele distrokokoelmasi".
Keskustelusäikeessä kerrotaan millaisia distroja on heti käynnistettävissä foorumin henkilöillä.
Ajattelen englanniksi saman, kehoituksena: "Describe the distros you have on bootable media. Excluding the option of downloading and burning some"

Omien näppieni ulottuville olen tähän saanut seuraavaa:

Knoppix Live (ensimmäinen distroni, muuten; "Traxdata" CD)
2 x Ubuntu Breezy 5.04 (Shipit-officials CD)
Ubuntu Dapper 6.06 ("TDK" CD)
Xubuntu Dapper 6.061 Server ("Maxell" CD)
Startcom EL 5 (LXF93 DVD)
Fedora 7 (LXF95 DVD)
PCLinuxOS (Dualboottina levyssä edellisen kanssa)

(Hukassa:1, kaksikerroksinen dvd, feat. Ubuntu Feisty 7.04)

[ feisty-toitotuksesta johtuen olen päätynyt siihen ajatusmalliin että Mc?onaldseissa myydään McFeisty-aterioita :P]
Vähän taas mainostan: Linux Format Heinäkuu 2007 on kyllä rahalle vastinetta :) Stockmannilta 16,3€


Edit
Miksi niitä luetella, kun on Distrowatch.com? :)  Ainakin pariakymmentä eri distroa on vuosien varrella tullut kokeiltua.
Kokeilujutut erikseen. Vain suorilta bootattavissa olevat distrot listaan. Distrowatch.comin distrolistauksista et saa toimivaa sälekaihtimien korviketta  ;D

3
Yleistä keskustelua / Blogit ja "Mashupit"
« : 02.07.07 - klo:01.32 »
Tähän threadiin siis linkkejä tai viittauksia blogeihin (ja mahdollisesti "mashup[1]":eihin) joita aktiivisesti seuraatte ja/tai pidätte mielenkiintonne kohteina.
Ettei vaan olisi päässyt Alati Valvovalta Silmältä jokin blogilinkki piiloon :P

[1] Ehkä väärä termi mutta olkoon. Käytetään tässä kontekstissa kuvaamaan sivustoja joille useammat henkilöt keräävät kirjoituksiaan/kirjoituksia.

Näitä varsinaisesti seurailen,
http://njpatel.blogspot.com - AWN, libbling, Tracker... kovaa tavaraa. GTK-rokkaajan blogi.
http://macslow.thepimp.net - Python/OpenGL blingblingiä ja hommissa OpenedHandilla.
http://jaba.mbnet.fi - "Suomiscenen pakko-tietää -henkilö", päivittelee blogiaan "kerran kuukauvesa" asenteella(?)
http://lifehacker.com/ - Monenmoista mukavaa Geek-to-live -asenteella. *MU*

Ns. pakko-mainita,
http://www.ubuntu-fi.org/blog/ - "ubuntu-suomi-blogi", ja kyllä, tältä sivustolta! *MU*
http://jinux.pokat.org/jussi/ - Jussin OOo-blogi. Löytyi ubuntu-suomi-blogin kyljestä.
http://www.markshuttleworth.com/ - Here be dragons. Löytyi ubuntu-suomi-blogin kyljestä.
http://digg.com/linux_unix - Digg löytyy joka vaosta, joten ansainnee maininnan. *MU*
http://linux.slashdot.org/ - Stuff that matters, mutta raskailla kehyksillä. *MU*
http://www.mbnet.fi/net.nyt/ - Verkon kuminaa, tuttusi jo Windowsista! *MU*

Tällai. Jatkakaa!  8)  ::)

4
Mistäköhän 't╣m╣' johtuu?

Onko mahdollista asettaa virtuaalikonsolia tilaan, jossa se toistaa oikein suomalaiset ääkköset et öökköset?
Jos tämä on mahdollista, suosittelen lämpimästi kaikille,
Jos ei, suomennosryhmälle voisi antaa asiasta ystävällisen huomautuksen.

 :-X

5
Tästä Firefoxin kakkosversion tukema opensearch-palikka, niin tuolta selaimen osoiterivin vierestä pääsee tekemään foorumihakuja.

[OffTopic]
Firefoxin 2-versio ja ykspuolonenkin on suhteellisen tehosyöppöjä, joten suunnataanpa seuraavaksi foorumihakumahdollisuus Operan ylänurkkaan ja widgettiin.
[/OffTopic]

E: otsikon vaihto, ei käsittele enää pelkästään Foxia ;PP
hakusanoja: Firefox 2 Opensearch Open search Opera Konqueror Ubuntu-fi foorumi haku

6
Itse ainakin voisin olla halukas ratkaisemaan ongelmia ja/tai kokeilemaan vaihtoehtoisia menetelmiä skripteihin ja/tai ohjelmiin niiden optimoimiseksi tai muuten vaan säätämiseen. Edes teennäisen ongelman pyörittelykin voisi olla mukavaa, joten, jos intoa riittää, niin tänne vaan tuotoksia väänneltäväksi. Jostakin on kuitenkin hyvä aloittaa ja "ruinaaminen" on huono tapa, niin lähettelenpä itse tänne aloitetuotoksen;

"cvi.sh - optimoi/lyhennä"

cvi.sh on siis shell-skripti, jota voi käyttää ccrypt-ohjelmalla salattujen tiedostojen käsittelyyn vi-ohjelmalla. "Test if file exists"-kohtia ja if-lauseita on viljelty ylenmäärin; saisikohan niitä helpolla vähemmäksi. Rivejäkin on kohtuullisen paljon, vaikkei mukaan otettaisikaan ylimääräisiä välejä. (On tietysti myönnettävä että shellskriptin optimointi on melkein yhtä tyhjän kanssa, jos sitä ei ole väkisin hidastettu).

(Open )Source liitteisiin ja linkkeihin; pysynee tämäkin threadi siistimpänä, jos tähän osanottoa tulee :)

[ylläpito on poistanut liitteen]

7
Yleistä keskustelua / Stumble Video
« : 08.04.07 - klo:14.59 »
   http://video.stumbleupon.com

Stumble Videossa voit selailla laajahkoa arkistoa netistä löytyvistä videoista muiden käyttäjien etsiminä & kategorisoimina. Mm. Linux/Unix-puoleltakin löytyy jo vajaa tuhat videota, ja tähän "stumblaamiseen" saa kyllä aikansa kulumaan :) Mielestäsi hyviä videoita voit jakaa ´Share´-toiminnon avulla ystävälistallasi oleviin sähköpostiosoitteisiin (Vaatii rekisteröitymisen palveluun).

; ; "Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo". :)

8
Yleistä keskustelua / Kotisivusi!
« : 02.03.07 - klo:13.49 »
Esittele itsesi -threadi meillä jo on. Sekin olisi voitu järjestää paremmin laittamalla ihmiset es(/sel)ittelemään omat kotisivunsa.
Niillä, jotka ovat "Linuxin pitkälle" päässeet tietotekniikan kanssa räpeltämisessä, on poikkeuksetta omat kotisivut. Jos käytät jo linuksia, muttei sinulla ole kotisivuja (vieläkään), et kuitenkaan ole sen huonompi ihminen kuin me muutkaan (luulisin)(tällaisessa tapauksessa toivoisin sinun kokeilevan tätäkin tietotekniikan haaraa ja toivottaisin antoisia koodailuhetkiä --> w3schools ja sivut.web).

Omat kotisivuni joista viitsii jotain mainita sijaitsevat freewebsin palvelimilla. (Onko ne sitten oikeat kotisivut, kysymys kuuluu. Freewebsin ilmaiset sivut ovat "mainoksia pullollaan" ja "muutenkin huono palvelu", mutta ainakin ovat ilmaisia.)
: http://www.freewebs.com/bannedfromtheinternet
Sivut eivät sisällä juuri mitään varsinaista nähtävää, mutta/ja niiden päivitystahtikin on verkkainen - tutustu aiheeseen kohdasta "Siteblog"
(viimeisin "blogi-uppaus" on pvm. "Lokakuu, 6. päivä, 2006", joten kovin aktiivista sivustolla ei ole ollut ;)) .
Muita hienouksia ovat mm. Start -sivu ("Päivä alkaa Startilla"), joka, vaikka itse sanonkin, on jokseenkin toimiva aloitussivu, vaikka onkin kohtuuttoman StarCraft-painotteinen.Kävin läpi ruhtinaalliset 8 sivua haku-arkistoja hakusanalla "kotisivu" ja nolla tulosta hakusanalla "kotisivusi"

9
"/media/cdrom" linkitetään normaalisti... mihin?

Sattuipa tässä hienoinen kämmi ln - komennon kanssa, josta seurasi se, etten pääse enää cd-asemalleni. Hetkisen asiaa kummasteltuani päätin sitten tulla purkamaan sydäntäni tänne foorumille, ja siksipä kysyisin että mihin /media/cdrom ( tai /media/cdrom0 ) normaalisti linkitetään ( koneessa, jossa vain yksi cd-asema ) ?

Vastauksia odotellen ...
 fair

Sivuja: [1]