Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eliasj

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 207
41
Ubuntun kehitysversio / Vs: 9.10 Pätkivä A-Link WLAN
« : 27.07.09 - klo:23.10 »
Jos yhtään ymmärsin niin koneen asetuksissa (siis bios ja/tai sieltä säätöjä) on melkoisesti häikkää kun hälytyksi antaa mm. virtajutuista. Oletko käsin ruuvannu konetta?
Eikun noihan on vain sensord:nin eli ton ohjelman joka näyttää tietoja koneesta, mm. lämpötilat, ilmoituksia. Tuota lokitiedostoa kannattaisi grepillä vähän siistiä, niin saisi enemmän selvää.

42
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 26.07.09 - klo:18.09 »
Sellainen kai aika pölhö kysymys tuli mieleeni, että jos käyttelen tätä kehitysversiota julkaisuun saakka, niin onko sitten kuitenkin syytä asentaa se virallinen julkaistu versio tämän tilalle?
Eikö riitä jos asentaa vaan kaikki päivitykset päivitysten hallinnasta?
Riittää.

43
Eli, ensiksi lataat sen Ubuntun .iso-levykuvan. Sitten lataat UNetbootinin. http://software.opensuse.org/search?baseproject=ALL&p=1&q=unetbootin

Sitten seuraat UNetbootinin ohjeita ja laitat sen levykuvan usb-tikulle. http://unetbootin.sourceforge.net/#install

44
Yleistä keskustelua / Vs: Kannattaako mokkula?
« : 23.07.09 - klo:16.29 »
Ensinnäkin se "mokkula" on ihan hiton turha kytkyväline mielestäni. Toisinsanottuna ostin 3G-puhelimen (halvimmat mallit _huomattavasti_ halvempia kuin mikään mokkula ainakin noin puolivuotta sitten).
Tosin mokkula tulee nykyään poikkeuksetta kaupan päälle kun tekee 24 kuukauden sopimuksen, joten silloin mokkula tulee halvemmaksi, tosin joutuu tekemään kytkysopimuksen.

45
Yleistä keskustelua / Vs: Kannattaako mokkula?
« : 23.07.09 - klo:11.46 »
Jotenkin on nyt paljon sekavia viestejä vähän epäselvään kysymykseen. Koitan koota asiat tähän samaan viestiin:

Kun ostat mokkulaa/nettitikkua/mobiililaajakaistaa, sinulle myydään se nimellisnopeudella. Se on teoreettinen maksimi, johon mokkula pääsee jos olosuhteet ovat oikeat. Joka puolella Suomea ei kuitenkaan toimi edes hitain 384 kbit/s nopeus, jolloin jos hankkii sitä nopeamman liittymän, joutoo usein maksamaan turhasta. Nopeimmat nopeudet toimivat kuitenkin usein kaupunkien keskustoissa ihan hyvin.

Eli se, miten hitaalta mokkula tuntuu sinun normaalikäytössäsi, riippuu siitä miten nopea internetyhteys sinulla on nyt. Veikkaisin, että ainakin 1Mb-nopeuksinen, jolloin tuo halvin mokkula olisi kolme kertaa hitaampi maksiminopeudellakin. Joten silloin normaali netinkäyttö on aika tuskaa, vaikka matkoilla sillä nopeudelle hyvin pärjäisikin.

Ja paras ratkaisu tähän olisi varmaan juurikin Saunalahden tarjous, jossa voit palauttaa 14 vuorokauden aikana mokkulan takaisin, jos se tuntuu huonolta ratkaisulta, ilman lisäkustannuksia.

46
Eli vaikka epäileväisimmät ovatkin epäilleet, että avautuuko se Launchpadin koodi koskaan, niin nyt se on tapahtunut: https://lists.launchpad.net/launchpad-users/msg05118.html

http://blog.canonical.com/?p=192
http://www.ubuntu.com/news/canonical-open-sources-launchpad

47
Yleistä keskustelua / Vs: rikkooko tekiänoikeuslakia?
« : 15.07.09 - klo:14.33 »
Tietysti voidaan miettiä: kumpi oli ensin, Suomusjärven Seura vai SUSE Linux-jakelu. En tarkistanut asiaa. ;)

Ja onhan sitä Ubuntu kolaakin. ;)

48
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä on 64bit ja 32bit ero??
« : 15.07.09 - klo:14.30 »
Tosin minun muistiini ei kannata luottaa, kun itse en tietääkseni vielä omista 64 bittistä prosessoria, joten en ole käyttänyt 64 bittistä käyttöjärjestelmää.
Niin, muistatkin nyt väärin. ;)

Eli Sunin Javastakin on jo 64 bittinen versio, jolla pääsee jopa Sampon verkkopankkiinkin, joten oikeastaan mitään estettä 64 bittisen version asentamiselle ei ole. Eli: kannattaa asentaa 64 bittinen versio.

49
Muistakaa, että jos tuo jää tulliin, tulee maksettavaksi myös alv.

50
Laitealue / Vs: youtube ja äänet
« : 13.07.09 - klo:11.33 »
@palosaari:~$ killall pulseaudio
pulseaudio: ei lopetettuja prosesseja


Ei vaikutusta vaikka kuinka monesti "komensin" peräkkäin , aina sama vastaus....
Muita ideoita..   ::)
Aijaa, sitten sinulla on eri ongelma kuin mulla. Muuten en osaa auttaa, toivottavasti lähtisi toimimaan jonkun päivityksen yhteydessä tai jotain... :)

51
Mount -a ei sano mitään
Äh, joo, mun moka. Eli siis pelkkä mount sinun pitikin komentaa, meni vain mulla komennot sekaisin. :)


Ja noilla Samin ohjeilla pitäisi lähteä homma toimimaan.

52
Kerro mitä sinulla lukee tiedostossa /etc/fstab. Lisäksi kerro mitä komento mount -a sanoo sen jälkeen, kun Windows-asema on liitettynä.

53
Laitealue / Vs: youtube ja äänet
« : 07.07.09 - klo:22.56 »
Kun näin tapahtuu, kokeile komentaa päätteessä
Koodia: [Valitse]
killall pulseaudio ja päivitä sivu. Jos surina jatkuu, toista kunnes äänet kuuluvat oikein. Minulla on ollut tämä sama ongelma jo pitkään, enkä tiedä miten siitä pääsisi kokonaan eroon.

54
Ubuntun kehitysversio / Vs: 9.10 GDM2
« : 07.07.09 - klo:18.48 »
Niin, vielä ei onnistu, mutta se etu siinä että nyt iskettiin oletukseksi, että voidaan siloittaa ne rypyt.
Eihän se missään alpha* versiossa ole maailmanloppu jos ei toimi tietyt toiminnot. Tavoite on kuitenkin julkaisuun mennessä se lopullinen tuote.

Minusta ei ole mikään etu, että otetaan takapakkia.
Ei tässä oteta takapakkia, vaan mennään eteen päin. Ennen käytettiin gdm:n versiota 2.20, nyt siirrytään versioon 2.26. Siirroksessa tapahtuu tietysti ongelmia, ja ne korjataankin varmasti beta-version julkaisuun mennessä.

Lainaus
Toivottavasti en nyt loukkaa ketään, kun en enää ole tavoitettavissa,
lopetan testaamisen, säätämisen ja kokeilun Linuxilla => Windows7
Hahhah! Nyt käytit kyllä ihan väärät kortit, terve menoa vaan Windows-maailmaan!

55
Joo, on ihan ymmärrettävää että te haluatte nähdä asian noin. ;)
Joo, totta kai oma distro on paras eikä se tee virheitä. :D

56
Uudet käyttäjät tarkoittavat myös uusia kehittäjiä, joten epäsuorasti se sitä on.
Samalla logiikalla epäsuorasti tietokoneen käyttäminenkin on kehittämistä.
Eipäs ole, tai saat ainakin selittää, että miten muka olisi?

57
Pystykö kertoa miten voin opiskella koodaamista?
Jep, eli niin kuin sanottiin, niin koodaamisen opettelu on helpoin aloittaa jollain alkeiskurssilla, jolla ohjelmointikielenä käytetään luultavimmin Pythonia tai Javaa. Peruskurssin jälkeen voi mennä jollekin jatkokurssille, jossa opetellaan varmaan C:tä. Ja jo alkeiskurssin jälkeen kannattaa alkaa tekemään omia pikkuohjelmia, jotta oppii kirjoittamaan koodia sujuvasti. Lisäksi kannattaa lukea muiden ohjelmien koodia, ja alkaa tekemään niihin pikkukorjauksia, jolloin siitäkin oppii.

58
IRC ei oikein toimi näin, moni pitää yhteyksiä yötä päivää auki IRC:iin, eikä se että siellä näkyy olevan porukkaa tarkoita, että he olisivat koneen ääressä, ja tuossakin näkyvä turha kohellus ei kyllä auta mitään. On kyllä totta, että ainakin Quakenetin IRC-kanava ei ole niin asiallinen kuin tämä foorumi. Kai se on niin, että ihmiset ajattelevat, että foorumi on se paikka vakavalle keskustelulle, ja IRC on se paikka jossa otetaan rennosti. Hymyä huuleen ja mukaan IRC:n maailmaan, se että joku ei vastaa tai joku on ilkeä, ei tarkoita että kaikki olisivat sitä.
Jep, tämä on juuri näin. Eli itsekin "olen" irkissä 24/7, mutta äskenkin olin muutaman päivän lomalla, enkä vilkaissut kertaakaan #ubuntu-fi-kanavaa. Joten kannattaa irkissäkin odotella aina muutama hetki ennen kuin alkaa kysymään uudestaan.

59
Kysymykseni on seuraava: Löytyykö muita vaihtoehtoja kuin itseopiskelu, esim kurssit, kokoontumiset, työharjoittelu tai koulu?
Itseopiskelu on varmaankin se suurin osa. Usein helpoin on alkaa vastailemaan esim. tällä foorumilla ihmisten kysymyksiin. Jos ei tiedä jonkun asian vastausta suoraan, voi etsiä sitä Googlella, jolloin opit uutta. Kokoontumiset on toinen, esim. http://free-thursday.pieni.net/, mutta siellä on enemmän vain tavallista jutustelua.

Koodaaminen onkin sitten jo ihan toinen juttu.

60
Lainaus
Uskon, että se ensimmäinen Linux-kokemus tulee useimmiten juuri Ubuntusta, jonka jälkeen he saattavat esim. vuoden käytön jälkeen vaihtaa distroa muuhun.

Yllä olevan mukaisesti uskon sinun olevan pitkälti oikeassa. Tämä ei kuitenkaan tue väitettä että Ubuntu toisi lisää kehittäjiä. Ne jotka kokeilevat Linuxia nimenomaan Ubuntun ansiosta eivät pääsääntöisesti ole osaamiseltaan kehittäjätasoa.
Uskon, että kehittäjätason gurutkin kokeilisivat tällä hetkellä ensimmäiseksi Ubuntua. Vai luuletko, että Windows-gurut (siis sellaiset oikeat gurut) lähtisivät kokeilemaan heti ensimmäisenä esim. Gentoota? He saattavat siirtyä kyllä Gentoon käyttäjäksi, mutta alussa varmaan käyttävät Ubuntua.

Ja siis vielä selvennyksenä, että nämä kaikki puheet ovat siis pelkkää mutua.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 207