Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eliasj

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 207
21
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 11.04 Unity
« : 24.05.11 - klo:01.30 »
1) Tällaisella vehkeellä saa muutettua Unityn asetuksia, en ole tosin varma onnistuuko animaation poistaminen: http://www.omgubuntu.co.uk/2011/05/confity-lets-you-configure-unity-easily/

2) En tiedä, Unityssa voi hyvinkin olla vielä pieni epäloogisuuksia.

3) Tarkoitatko "toisella levyllä" toista osiota, vai toista kovalevyä? Ja vaikka ne olivat vain kahden klikkauksen päässä, hiirellä joutui menemään kolmeen kohtaan. ;)

4) Sitä vartenhan me täällä ollaan. :)

22
Pelit / Vs: Lentosimulaattori
« : 24.05.11 - klo:01.21 »
a) Kyllä toimii, asennat vain paketin "flightgear".

b) On, ehdottomasti.

23
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2011
« : 24.05.11 - klo:01.18 »
Tähän keskustelun alkajaisiksi joitain kokemuksia viime vuodelta ja niihin perustuvia ehdotuksia.
  • Nyt ihan oikeasti täytyy pitää kiinni siitä, että koko porukka ei hengaile ständillä ja säilytä siellä tavaroitaan. Sellainen romunurkka tekee hommasta aika amatöörimäisen näköistä. Ständillä on aina luokkaa 2-3 päivystäjää, tällä pitää pärjätä.
  • Päivystysvuorolista on hyvä. Mutta ständi voidaan kyllä laittaa kiinni jo luokkaa kello 02-03 ja avata joskus n. klo. 12. 02-04-päivystysvuoro kun osoittautui aika puuduttavaksi.
  • Esittelykoneet pistetään torstaina heti alkuun kuntoon eikä niitä sen jälkeen säädetä, ja ne varataan kokonaan vierailijoiden käyttöön.
  • Ständin ulkoasua: uusi banderolli tulee tarpeeseen, viime vuotinen Pizza Hut -logo meidän yläpuolellamme ei ollut omiaan kertomaan, mistä on kyse. Kuvia
  • Lisää ulkoasua: jokaisella päivystäjällä olisi syytä olla jonkinlainen Ubuntu/Linux-t-paita tai vastaava, jotta kävisi paremmin selväksi, että siellä ollaan "palvelemassa asiakkaita"
  • Rakennuspäivänä joku pääkaupunkiseudulla asuva käy katsomassa, että ständille saadaan pöydät ja verkko! Viime vuonna kun löytyi tyhjä ständipaikka ilman pöytiä, ja sattumalta vastaantullut Build crewin kaveri hoiti pöydän. Ovet olivat tässä vaiheessa jo auki
  • Cd-levyjä pitää tilata ajoissa, esim. Tm_T voisi ehkä saada tilattua isomman erän?


Linux-ständillä oleskelleenani joo muutamana vuonna allekirjoitan tämän listan täysin. Näillä asioilla saadaan otettua tärkeä askel kohti vakavasti otettavaa tukihenkilö- ja promoamisporukkaa kuitenkaan rentoutta ja omatoimisuutta, eli Ubuntun henkeä, unohtamatta.

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ikkunoiden siirtely "lagaa"
« : 24.05.11 - klo:01.06 »
Oletko varma, että suljetut ajurit ovat varmasti käytössä? Jos olet, niin varma keino päästä lagaamisesta eroon on klassiseen Gnome-työpöytään siirtyminen. Vaihtoehtoisesti, jos olet tykästynyt erityisesti Unityyn, voisit kokeilla Unity 2D:tä. Sen saa käyttöön asentamalla paketin "unity-2d".

Tai onkohan vain niin, että näytönhojaimessasi ei riitä tehot? Mikä ATIn näytönohjain sinulla on?

25
Tietääkseni Unity vaatii 3D-tuen toimiakseen, siis Compizin, joten siksi Compizia ei voi ottaa pois käytöstä vain väliaikaisesti. On totta, että Compiz heikentää hieman suorityskykyä peleissä pelkkään Metacityyn verrattuna. Ratkaisuna voit joko käyttää perinteistä Gnomea tai Unity 2D:tä, jonka saa käyttöön asentamalla paketin "unity-2d".

26
Ongelmasi vaikuttaa perin kummalta. Voisit testausmielessä luoda uuden käyttäjän ja kokeilla, josko perinteinen Gnome toimisi sillä. Kerro tuloksistasi niin ratkotaan ongelmaa lisää.

27
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 11.04 - palautetta
« : 24.05.11 - klo:00.47 »
Itse kun on tämmönen raudan uusiokäyttäjä niin toivon että Ubuntu pyörisi aina myös vanhallakin raudalla. Ihan periaatteesta ei viitsi hommata uutta kun vanhassa vielä bitti puhisee. Toi 3D vaan on semmonen että se rupee jumittamaan vanhoissa raudoissa. Sen takia toivon että rinnalla olisi aina kevytkin versio, jolla pyörii melkein mikä tahansa.

11.04:n mukana on vanha, tuttu ja turvallinen Gnome 2 -työpöytä, joka toimii vanhemmallakin raudalla. Ubuntu 11.10:en mukana tulee taas Unity 2D, jonka saa asennettua jo 11.04:än, kunhan sen tekee käsin. Käytän itse Acer Aspire Onessa, vanhassa sellaisessa, Unity 2D:tä, ja se toimii nopeasti, toisin kuin ns. oikea Unity.

Unity 2D:n saa käyttöön asentamalla paketin "unity-2d".

28
Kuulostaa aivan väärältä tavalta korjata ongelma, mutta jos tuo toimii, niin mikäs siinä. :D

http://xkcd.com/763/

29
Koodia: [Valitse]
Executing:
/usr/local/bin/rtmpdump-yle -r rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer -s http://areena.yle.fi/player/Application.swf?build=2 -m 60 --pageUrl http://areena.yle.fi/video/1587154 -V --areenaParams clip:1587154;fmsurl:rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer/;foreign_fmsurl:rtmp://flashu.yle.fi/AreenaServer/;language:fi;menu_recommended:true;
RTMPDump-YLE 1.3.1 (based on RTMPDump v2.3+svn20101104)
(c) 2010 Andrej Stepanchuk, Howard Chu, The Flvstreamer Team, Antti Ajanki
License: GPL
DEBUG: params: clip:1587154;fmsurl:rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer/;foreign_fmsurl:rtmp://flashu.yle.fi/AreenaServer/;language:fi;menu_recommended:true;
DEBUG: Areena Player param: clip:1587154
DEBUG: Areena Player param: fmsurl:rtmp://flashk.yle.fi/AreenaServer/
DEBUG: Areena Player param: foreign_fmsurl:rtmp://flashu.yle.fi/AreenaServer/
DEBUG: Areena Player param: language:fi
DEBUG: Areena Player param: menu_recommended:true
DEBUG: Protocol : RTMP
DEBUG: Hostname : flashk.yle.fi
DEBUG: Port     : 1935
DEBUG: Playpath : (null)
DEBUG: tcUrl    : rtmp://flashk.yle.fi:1935/AreenaServer
DEBUG: swfUrl   : http://areena.yle.fi/player/Application.swf?build=2
DEBUG: pageUrl  : http://areena.yle.fi/video/1587154
DEBUG: app      : AreenaServer
DEBUG: live     : no
DEBUG: timeout  : 60 sec
DEBUG: ClipID   : 1587154
DEBUG: Setting buffer time to: 36000000ms
Connecting ...
ERROR: RTMP_Connect0, failed to connect socket. 110 (Connection timed out)
DEBUG: Closing connection.

Sama homma --port 80:lläkin. Palomuuri on ilmeisesti siis ADSL-modeemissa, joten jos ei muita ideoita ongelman korjaamisesta ole, koitan avata portin sieltä. Hätäapuna toimii Yle Areenan mobiiliversion (yle.mobi) käyttö, jolloin pääsen käyttämään huonolaatuisempaa kuvaa, ja striimi aukeaa VLC:llä hyvin.

30
Avaa palomuurista portti 1935 ulospäin lähtevälle liikenteelle.

Tarkoitatko Ubuntun palomuuria vai ADSL-päätelaitteen palomuuria?

Kaikkia välissä olevia palomuureja. Ubuntussa ei sellaista ole oletuksena, mutta jos olet asentanut palomuurin, tuollainen porttiesto voi hyvinkin aiheuttaa ongelmaa Areenan kanssa.
Okei. Katsellaan asiaa.

Voisiko tuota kiertää softatasolla jotenkin, sillä nettiselaimella Areenan videot näkyvät oikein? Nettiyhteys on vain niin hidas, että katsominen on yhtä tuskaa, joten videoiden lataaminen koneelle parantaisi katsomiskokemusta.

31
Kannettavasi on ilmeisesti aika vanha, joten en ole varma, toimiiko 3D-kiihdytys sen näytönohjaimella. Pääsääntöisesti Intel-näytönohjaimien pitäisi toimia suoraan Linuxissa. Jos sait Compizin toimimaan, Dockyn pitäisi toimia myös. Toimiiko siis Compiz täysin oikein?

32
Kyllä ihan suomella mennään läpi järjestelmän. Kokeilin kuitenkin Urheiluruudun klippiä samalla tuloksella:

http://areena.yle.fi/video/1553108

Koodia: [Valitse]
ERROR: RTMP_Connect0, failed to connect socket. 110 (Yhteys aikakatkaistu)

Avaa palomuurista portti 1935 ulospäin lähtevälle liikenteelle.

Tarkoitatko Ubuntun palomuuria vai ADSL-päätelaitteen palomuuria?

hih, ensimmäinen viesti 1,5 vuoteen :)

33
Osallistujat saisivat valmiin paketin tulostettavaksi ja CD:lle poltettavaksi. Jokainen voisi sitten mahdollisuuksiensa mukaan tulostaa manuaalin ja CD:n, laittaa sen vanhaan DVD-elokuvan pakkaukseen ja viedä sen omaan kirjastoon.
Kyllä ja ei: Kyllä, että vapaaehtoistoimintaa ja ilmaista työtä pitäisi olla mahdollisimman paljon, mutta minusta pitää vetää raja myös siihen, millaista jälkeä tulee, sillä se vaikuttaa uskottavuuteen paljon. Eli minusta juuri tässä olisi se idea, että levyjen kannet (kuten myös levytkin) olisivat painettu suomeksi, samoin kuin aloitusopaskin olisi tehty kunnon paperille ja kunnollisilla väreillä.

Lainaus
Sen lisäksi käyttöjärjestelmää voisi jaella suhteittensa kautta lähipiirin yrittäjille ja muille käyttäjille.
Minusta kirjastoihin vietävissä levyissä pitäisi panostaa laatuun, omalle lähipiirilla taas voi antaa itse poltettuja cd:itä tai shiptistä tilattuja cd:itä (joissa englannin kieliset kannet).


Käytettävän rahan määrään olen samoilla kannoilla kuin Heikki; jonkin verran olisi hyvä säästää myös tuleviin tapahtumiin, vaikka jonkin verranhan jo "perustavaraa" (banderollit, lamput) on jo hankittu.

34
Eilen kävi mielessä laittaa kyselyä että miten paidat on otettu vastaan? Itselläni suurin osa on ollut kysymyksiä: "mikä tuo Ubuntu on?"
Kaapissa se on minulla lojunut, assyilla sille oli ihan oikeata käyttöäkin kun ständillä oli päivystäjänä. Ihan kelpop paita tuo on.

35
Parempi tietysti olisi, jos tuo kaukosäädin toimisi ilman mitään omia konffitiedostojakaan, mutta onhan tämäkin ihan kiva.

No ei mikään kauko ilman niitä toimi, jotenkni on tuonne kerrottava minkälainen kauko kyseessä on. Ja nuo konffit oleellisesti tulee paketissa mukana (siis nuo mappaukset), tärkeimpänä on muuttaa ajuri ja mappaustiedoston nimi.
Ai että mikään kaukosäädin ei toimi out-of-the-box pelkällä lircin asennuksella? :O Luulisi nyt että noista jokin tietokanta olisi, jossa olisi tuettuja laitteita ja valmiit konffit niille.

36
Parempi tietysti olisi, jos tuo kaukosäädin toimisi ilman mitään omia konffitiedostojakaan, mutta onhan tämäkin ihan kiva.

37
Karmicin myötä Ubuntun tuunaus menee uusiksi (ilmeisestikin). Ei pysty/tarvitse enää käsin viilailla konetta vikkelämpään suuntaan.
Joo uusiksi menee, mutta kyllä konetta silti pystyy vielä vähän tuunailemaan. :) Enää sille ei tosin niin kauheasti tarvetta ole.

38
Hieno projekti, jotenkin tuntuis että joku kunnon koodaaja sais ton toimimaan ~tunnissa jos vaan sais laitteen käsiin. :)

39
Onko sinulla mitään muuta konetta käytettävissä kuin tuo miniläppäri?

40
ja sekin ilmeisesti vain SSD:llä varustetuilla koneilla.
Miten niin vain SSD:llä varustetuilla koneilla? SSD-levythän (ainakin mitä miniläppäreistä löytyy) ovat paljon hitaampia kuin normaalit kovalevyt.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 207