Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juminy

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 26
21
Tuskin mitään wirallisia kuoppajaisia kannattaa pitää. Jos hiipuu pois, niin sitten hiipuu. Mutta ei kai sitä kannata kuolleeksi julistaa. Jos joku innostuu höpisemään, niin onpahan mitä jatkaa - kukaan ei toki estä aloittamasta uudella nimellä. Henrik (herra Koskisuomi) sen varmaan haluaa jossain vaiheessa tiputtaa pois, jos kovin hiljaiseksi menee - mutta jos tekijöitä myöhemmin löytyy, niin eiköhän joku muukin voi hostata.

Tuonhan voi ajatella myös esim. vain blogin lisäosana, joskus tulee äänimatskua - jos tulee. Sinänsä ei mielestäni kannata ajatella, että mukana tarvitsisi olla edellisissä jaksoissa mukana olleita ääniä tai muutenkaan välttämättä mitään viitettä vanhoihin jaksoihin. Äänittämänsä valmiin jaksonhan voi vaan lähettää Henrikille julkaistavaksi feedissä. Joku tasokontrolli olis toki hyvä olla - kuten blogissakin, mutta muuten noin niinkuin mahdollisimman vapaat kädet olis hyvä jättää. Tosin ei niitä ole tainnut kukaan kaivata vielä kun hiljaista on.... :)

22
Yleistä keskustelua / Vs: Serkku Kemissä
« : 27.03.08 - klo:21.14 »
Ellei sitten poisteta automaattista päivitystä (jos mahdollista?) ja nimimerkki "fossiili" sitten vieraillessaan pyöräyttää sudo apt-get updaten ja upgraden

Tai etäkäyttönä hoitaa hommelit. Vinkit tuolta: http://www.linux-tuki.fi/ohje_etayhteys
Ja tarvittaessahan tuo vinkit tarjonnut taho tarjoaa myös apua, ei toki kahvirahoilla, mutta harvempi yrittäjä kahvirahoilla elää.

23
Win ja Lin AD-toteutuskeskustelu on kyllä ihan jees, ei siinä mitän.
Juu, ne voisi oikeastaan siirtää kuvaavamman otsikon alle ja jatkaa sitten siellä - nyt menevät hyvät ja mielenkiintoiset AD-jutut monelta sivu huonon otsikon alla ja saa tuo asiaton aloituskin turhaa "palstatilaa" kun tänne jatketaan.

24
Haluan kuulla kaikki ne windowsin kivat pikku viat ongelmat yms...

Niitä kun nyt vaan on niin kiva lukea!

saa sitä täällä puollustaakin mutta itse olen LINUXIN puolella.

Aloitan tällä:

Microsoft sam osaa saoa vain yhden lauseen oikein
Microsoft we suchs more!

Ja mollatkaakin kunnolla  ;)  ;D

Melkeinpä suosittelisin lääkärikäyntiä, jos tällaisia tuntemuksia on muutenkin kuin erityisen vaikeina tai stressaavina hetkinä. Silloinkaan foorumille postaaminen ei liene hyvä ajatus. Ehkäpä jokin liikuntaharrastus voisi auttaa patoumien purkamisessa? Eipä silti, ei se ihan tervettä ole näihin ketjuihin vastailukaan, mutta ajattelin, että ehkä vinkki on tarpeen.

25
Parhaita juttuja esim Pertti ja Pasi tutkiskelemassa
UNIX-manuaaleja  http://hajotkaa.evvk.com/tarinat.html

 ;D

Sekö onkin nykyään niin, että lähetyssaarnaaja-asentaja asentaa tietokoneille Ubuntun, eikä opetakaan harrastamaan ruumiin iloja säällisessä positiossa, nimet sopimuksessa ja riittävän harvoin.

26
Mielenkiintoisia graafeja oli tossa linkissä. Olisikohan vastaavia päivitettyjä versioita
olemassa? Tästä 120 päivää pyöreesti kulunut, ja katselin, että nyt ollaan jo 7 tonnin yli,
aika moista!

Graafeja tuskin, mutta data löytyy tuolta: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=stats

27
Yleistä keskustelua / Vs: Muistin maksimimäärä
« : 27.02.08 - klo:15.31 »
Kyllä se on aika paljon enemmän noin teoriassa - emolevyissä on varmaan sitten jotain rajoituksia, ja jollain levyllä se lienee tuo yllä mainittu. Ja sitten tietty softa voi jarruttaa myös.

Muistin teoreettisen määrän 64-bittiselle prosessorille saat tavuina kun lasket 2^64. Eli siis 64-bittinen prosessori voi käyttää muistiavaruutta, jossa on yksi bitti enemmän kuin mitä Aku Ankastakin tuttu kiinalainen riisilauta tuottaa riisinjyviä yhdestä jyvästä monistamalla.

32-bittisen raja kulkee sitten siellä 2^32 riis... tavussa muistia, joka on se tuttu nelisen miljardia tavua eligäs 4 gigatavua.

Tässä nyt oletettiin, että muistin ja prosessorin dataväylä (ja muistin pienin lokero siis samalla) on 8-bittinen. Ilmeisesti oletus on oikea, koska laskutoimitus 2^32 antaa sen reilut 4 miljardia.

EDIT: niin, alkuperäiseen kysymykseen en osaa vastata :)

28
Yleistä keskustelua / Vs: RFID
« : 25.02.08 - klo:16.15 »
Tuli muuten mieleeni, että pitäisikin tutkia ihmeellisestä inttervepistä, jotta minkälaisia opensource-projekteja RFID-tekniikan ympärillä on vai onko yhtään mitään. Jos nyt jollakulla on jo tietoa tai intoa etsiä, niin postailkaas vaikka tänne.

Jaa, no... "my 2 minutes":
http://www.openpcd.org/
http://www.openbeacon.org/
http://www.rfdump.org/

29
Yleistä keskustelua / Vs: RFID
« : 25.02.08 - klo:00.14 »
Veikkaan, että vuosi-kaksi ja ihan toimivia lukijoita saa alle satkun. Varmaan saa jo nytkin jotain jostain, jotenkin muistelen, että hintaluokkaan 50e saa jotain härpäkkeitä, mutta lieneepä niin, että tällä hetkellä pätevimmät RFID-kehitysresurssit puuhaavat isompien systeemien ja konseptien kehittelyn ja tuotteistamisen parissa. Aika ei ehkä ole vielä ihan kypsä 20e lukijoille, mutta tuskin siinäkään kovin pitkään menee, että lukijoita ISM-taajuuksille tulee mainittuun hintaluokkaan. Mainittakoon nyt kuitenkin vielä, etten juurikaan tunne alaa, kunhan porisin.

Tämä ei muuten liene foliohattumiesten halutuin joululahja. Pitäisikin jaksaa jossain välissä lukaista tuo wikipedian artikkeli kokonaisuudessaan läpi.

30
Yleistä keskustelua / Vs: RFID
« : 24.02.08 - klo:23.21 »
Tuommonen putiikki löyty pikaisella googlauksella:
http://toptunniste.fi/topshop/index.php

Ja UHF-lukijoista (joskin avaimenperistä kun puhuit, niin ilmeisesti HF kiinnostaa enemmän) tulee ainakin heti mieleen Siritin Infinity 510 (ilmeisesti tällä hetkellä aika suosittu tuote). HInnaltaan ei ehkä ole mikään kotikeksijän laatikko, vaikka näyttääkin suoraan teinicorollasta repäistyltä vahvarilta...

Sitten on toki: http://www.hilavitkutin.com/tag/Violet (joskaan softa ei vissiin tue vielä lukijana toimimista ja olisin hiukan skeptinen mitä lukukykyyn tulee noin niinkuin muutenkin...).

31
Ubuntun kehitysversio / Vs: HardyHeron / Alpha 5
« : 23.02.08 - klo:09.48 »
Saas nähdä miten äijän käy. Laitoin ihan käyttökoneen päivittymään... 2 Mbps -yhteys toki tarjoaa vielä hiukan armonaikaa.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft avautuu lisää
« : 22.02.08 - klo:11.45 »
Kannattaa kuitenkin huomata, että Microsoftin käsitys "yhteensopivuudesta" on kohtuullisen yksisuuntaista. Eli tukevat yhteensopivuutta niin kauan kuin käytetään heidän kehittämää teknologiaa. Ilmaista ja vapaata ehkä kehittää, mutta käyttäminen ei ole ilmaista/vapaata kaikissa tapauksissa.

Tokitoki. Ja vetäähän tämä heidän formaattiensa avaaminen (avoimuuden asteeseen asiaa tarkemmin tuntematta en tässä ota kantaa) mattoa avoimena syntyneiden formaattien, kuten ODF:n alta. Tarkoitan siis sitä, ettei ODF:n yleistyminen ainakaan sillä nopeudu (luulisin), että myös avoimet softat tukevat entistä paremmin MS:n formaatteja, mutta MSO ei tue ODF:ää (konvertteri ei oikein ole kunnollista tukemista, taviskäyttäjän pitäisi saada tiedostot auki ihan normaalisti avaamalla).

33
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft avautuu lisää
« : 21.02.08 - klo:23.37 »
... ottaa popcornit esille jää odottamaan tuttuja kommentointeja :)

Jep, mielenkiintoista tätä on seurata. Siis MS:n tiukkaa yritystä Googlen perään webissä, tai yritys on toki päästä ohi (vai kumpi sitten oikeastaan edellä onkaan...). Mikäli tämä kisailu johtaa entistä avoimempiin tiedostoformaatteihin ja sitä kautta parempaan yhteensopivuuteen, niin eipä haittaisi yhtään. Softa olkoon minun puolestani käyttöehdoiltaan sellaista kuin tekijänsä haluaa, mutta tieto nähtävästi tallennetaan jatkossa entistäkin yhteensopivampiin formaatteihin, vaikka ihan täydellisessä maailmassa emme asukaan - nyt tai tulevaisuudessa.

35
Mukavaa, toivotan menestystä ja intoa tekijöille! GIMP on ihq ;)

36
xmms-finespectrum - XMMS Fine Spectrum Analyzer Plugin
taitaa olla xmms:ään silmäkarkkia vaan...  (ei sillä, että olisin jaksanut selvittää, etenkään kun en saanut koko perhanan äänisysteemiä pelaamaan kuin ulospäin - ja pikaisen googlauksen perusteella en ole ainoa. Pitäis varmaan kokeilla tota ubuntu studiota, jos se olis enempi out-of-box äänijutuissa kun tämä perus ei sitä ole oikein koskaan tuntunut olevan (tai sitten en vain osaa, mutta eipähän pitäis oikeestaan tarvitakaan). onneksi voi - jos nyt sitten haluaa - soittaa kitaraa osx:ssä tai ostaa akustisen.

37
Eikös sen kitaran spektrianalyssaatorin kanssa riitä, että tietää kaivatut hertzit. Käsittääkseni A on 440 Hz ja a on 220 Hz vai oliko se toisin perin. Muut lieneen logaritmisesti tasaisesti jakautuneena. Google ja ehkä wikipedia tietää lisää.
Joo, kyllä juurikin näin. Wikipedia auttaa, jos ei hertsejä muista ulkoa. Tarttis vaan jaksaa ettiä se spektrianalysaattorisofta, jotta vois alkaa kämpän taajusvasteita vähän kattelemaan.

Stereoiden virittäminen onkin sitten niin henkimaailman juttuja, että en osaa sitä tehdä kuin jollain Jammun vahvarilla ja siinä tulleella mikillä tarkasti ohjekirjan neuvoja noudattaen, jos silläkään.
Eihän se säätäminen mitään henkimaailman hommaa ole. Tasot säädetään vaikka äänenpainemittarin kanssa kuhunkin kanavaan samoihin, viiveet etäisyyksien mukaan (nykyään AV-vahvarit yleensä ottavat jo niitä etäisyyksiä suoraan) ja se on siinä.

Sijoittelu on sitten toinen juttu (nimim. soffa nykyisellään semmoisessa bassokuopassa, että "tasainen" vaste kuuntelupaikalle tarkoittaa sitä, että naapuri kuulee alataajuudet varmaan paremmin kuin minä...). Kaiuttimien keskinäinen sijoitteluhan on selvää pässinlihaa, mutta koko setin paikan haku ei... Alavastettahan kehtaa ehkä vähän korjailla parametrisella taajuuskorjaimella kuntoonkin (ja puutalossa asuva pääsee helpommalla), mutta siellä jakotaajuuden yläpuolella (jos siis subisysteemi) on aikalailla pakko pelata akustiikan avulla.

Ja jos stereolla tarkoitetaan kaksikanavaista systeemiä - kuten yleensä tarkoitetaan - niin sehän on vallan helppoa se. Akustiikan kanssa tosin ei silloinkaan.

Halvin ratkaisu on ottaa pari bisseä silloin tällöin ja soittaa stereoo välittämästä liiaksi nyansseista :D


Ja tällä ei ollut nyt mitään tekemistä kitaran virittämisen kanssa. Mutta skeban kanssa olisi tekemistä sillä, että joko jollakulla on joku kitarakäyttöön suunnattu usbiäänikortti, joka toimii Linuxin kanssa kivasti ja olisko repoisssa joku kiva softa vielä simuloimaan marsupinoja ja luomaan efektejä (ainakin creox löytyy, en ole kokeillut kylläkään)? (joo, etsii ite vaan, ei vaan ole ollut todo-listalla kovin korkealla prioriteetillä....). edit: tai antaapa olla, eipä ole linuxin äänihommelit sillä tasolla, että meikätupelo viitsisi säätää näiden kanssa, taitaa olla helpointa mennä sieltä missä ei ole aitaa ja buutata osx:n puolelle näissä tarpeissa.

38
Entäs jos ei oikein ole tuotaa korvaa viritellä. Virityksen aikana tuntuu, että nyt on kohdallaan. Sitten kun ottaan jonkun soinnun, niin sitten ei olekkaan viritys kohdallaan :)

Eihän siihen kyllä pahemmin sävelkorvaa tarvita (paitsi sen ensimmäisenä viritettävän kielen viritykseen, jos äänirautaa ei ole). Kokeilepa virittää huiluäänten avulla. Kolmosen ja kakkosen välillä sitten ei toimi, joskin saattaapa niillekin jokin yhteinen huiluääni olla - en osaa sanoa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huiluääni

Jaa niin ja toki spektrianalysaattorilla voisi kanssa virittää ;) Ja jos jollakulla on em. softa tiedossa, niin saa kertoa, voisin mittailla tammikuussa uuden kämpän bassovastetta hiukan.

39
Kannatta muistaa myös tämä wikisivu:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Tietokoneet_ja_laitteet

Nuo tässä ketjussa mainitut siellä jo olivatkin, mutta jos uusia löytyy, niin sinne vain lisäämään.

40
Yleistä keskustelua / Vs: Verkkokaupan 100€ kone
« : 04.11.07 - klo:11.26 »
Linkki varmaankin nopeuttaisi...

Ilmeisesti tästä on kyse:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1468

ja ökymalli (149e):
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=11229

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 26