Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - juminy

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Kohtuuhintainen usb-äänikortti?
« : 03.01.10 - klo:11.11 »
Yhteensopivuus mielellään suoraan laatikosta. Paljoa ei jaksais kikkailla, jos sen voi välttää.

Hyvä äänenlaatu ja yhteensopivuus kohtuullisella hinnalla. Muuta en tarvitse noide lisäksi kuin analogisen stereolähdön, mielellään 6,3mm tai rca:t. Joku 50e voisi kai pitää vielä kohtuullisena. Onko vaatimus kohtuuton?

2
Mites olis, jos katsotaan minkä verran meillä on Helsingin seudulla porukkaa, jotka ovat kiinnostuneet jonkinlaisesta yhteistoiminnasta. Kokoonnutaan siis - vaikka ihan muuten vaan. Voisi samalla miettiä tuota Gutsyn julkistustapahtumaakin (jos sellaista ollaan puuhaamassa).

Ehdotanpa seuraavaa: torstai 4.10. kello 18:00 ja vaikka "perinteisessä" Kampin Teerenpelissä.

Meillähän on nämä paikallistiimit, miksi ne eivät voisi välillä kokoontuakin. Muut ehkä ovatkin, mutta pks pocoLoCo ei ainakaan ole erityisemmin tavannut toisiaan kuin "sattumalta" muiden juttujen yhteydessä. Tai sitten en vain tiedä tapaamisista...
http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Paikallistoiminta

EDIT: eikä kai ole mitään syytä miksi pitäisi olla sen kummempia rajoituksia eli muiden jakeluiden väki olisi kyllä ihan tervetullutta myös ja ehkä koko tiimihommaa pitäisi vähän yhtenäistää vaikka jakeluneutraalin linux.fi:n alle, niin vähät resurssit olisivat ehkä paremmin käytössä.

EDIT2 by rhkfin: Paikaksi vaihdettu Kampin Scanburger jotta ikärajat eivät vaivaisi..

EDIT3 (viestin kirjoittaja): sekoiluksi meni kun ei voi enää tietää kuka on lukenut tätä milloinkin - paikkoja on siis nyt kaksi. Lisäksi - ei voi tietää tarkkaa aikaa, jolloin kukin saapuu paikalle ja (ehdotettuja) lappuja voi olla hiukan huono liimailla toisten oviin. Tässä saattoi nyt käydä niin, että alkuperäiseen Teerenpeliin ei tule muita kuin minä, mutta menen kyllä kuitenkin kun en saa viestiä kaikille kutsumilleni laitettua ajoissa (eli noin viikko sitten :) ).

3
http://linucast.tunk.org/

Suora latauslinkki:
http://koskisuomi.pp.fi/linucast/LinuCast003.ogg

Edit2: ja vielä blogiartikkeli (joka ei tosin sisällä mitään lisäinfoa tämän postauksen lukeneille):
http://blog.ubuntu-fi.org/2007/linucast-003-linux-helpdesk-assemblyilla-seka-porinaa-peleista/

Mukana yhteisöstä tällä kertaa:

Janne Pikkarainen
Timo Jyrinki
Heikki Mäntysaari

Juontajana perinteiseen tyyliin Henrik Anttonen.

Edit: Laitetaas tähän vielä pari kuvaa Assyiltä Ubuntu Suomen ständiltä nyt kun blogaamaankaan ei pääse. Toivottavasti kukaan kuvien kohteista ei pahastu. Kuvat ovat minun ottamiani, lisenssi on Public Domain.

[ylläpito on poistanut liitteen]

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / LinuCast #002: Tietoturva
« : 03.07.07 - klo:23.24 »
Uutta LinuCastia pukkaa, kiitokset kuuluvat seuraaville keskustelijoille:

Janne Pikkarainen
Sini Ruohomaa
Esko Wessman

Ja luonnollisesti juontajalle, äänittäjälle ja jakelijalle, Henrik Anttoselle.

Tässä linkki ohjelman sivulle Radio Koskisuomeen:
http://linucast.tunk.org/

Ubuntu-blogiin:
http://ubuntu-fi.org/blog/2007/linucast-002-tietoturva/

ja sitten loppuun vielä laiskoille suorat linkit sekä jaksoon 002, että LinuCastinsyötteeseen.

Linkit tietty oggiin, mutta mp3 on myös saatavissa (ks. LinuCast @ Radio Koskisuomi).

6
På svenska / Ubuntu Edgy -skivor till alla riksdagsmän
« : 30.01.07 - klo:20.46 »
Hej!

Vi har planerat HÄR att skicka Ubuntu Edgy -skivor till alla riksdagsmän.
Med skivan sänder vi ett FÖLJEBREV som vi skulle vilja ge på svenska till
svenskspråkiga riksdagsmän. Problemet är att ingen i vår projektgrupp
talar svenska, så jag tänkte fråga om någon här skulle vara intresserad av
att översätta brevet.

Om du kan hjälpa till, skriv till mig privat (helst på finska) eller du
kan också svara på svenska här om du vill.

7
EDIT: vaihdoin ketjun nimen Edgy-levyjen jakamisesta Ubuntu-levyjen jakamiseen kansanedustajille kun siitä on eniten ollut puhetta. Edgyjä on Timolla jäljellä noin 200 kappaletta ja niistä olisi hyvä päästä eroon pian. Joten ei muuta kuin uutta ketjua sen tiimoilta ja levyjä jakamaan.


Timo tuolla toisessa ketjussa sanoi tämmöistä:

Lainaus käyttäjältä: Timo Jyrinki
Lähikuukausien aikana pitäisi ainakin keksiä käyttöä n. 250 Ubuntu-CD:lle Smiley Sain siis tuossa vähän aikaa sitten 500kpl Ubuntu 6.10:tä (300kpl Ubuntu PC, 50kpl Ubuntu 64-bit PC, 75kpl Kubuntu PC, 25kpl Kubuntu 64-bit PC, 50kpl Edubuntu PC). Niitä ei ole tarkoitettu jo Ubuntua käyttävien keräilykappaleeksi, eli ei tavallaan "meille" foorumilaisille (niitä saa tilattua 1,5€ hintaan shipit:stä jos haluaa), vaan tosiaan uusille käyttäjille. Edubuntut olen jakanut eteenpäin EduCOSS-projektille, ja noin muuten on mennyt levyjä pari isoa erää levitykseen. Jäljellä on ehkä vajaa 200kpl Ubuntu PC, vajaa 50kpl Kubuntu PC ja muutama kymmen 64-bittisiä. Jakamistapahtumasta ovat Risto ja Jussi olleet ainakin kiinnostuneita, ja sille voisi perustaa oman viestiketjun tarvittaessa.

Olen jokaiseen CD:hen kiinnittänyt Ohjeita-sivulta löytyvän lappusen kotelon sisäpuolelle oikeaan alareunaan (sopiva tyhjä paikka), jossa kerrotaan Ubuntu Suomesta, mikä voi olla hyvä idea muillekin jos tilaatte esim. isoja eriä Ubuntu 6.06 LTS:ää (jota saa ilmaiseksi). Lisäksi olen tulostanut jonkin verran myös niitä Ubuntu-flyereita.

Noni, kiire alkaa siis painaa päälle. Levyt olisi hyvä saada jaettua selkeästi ennen Feistyä. Sanotaan nyt, että jos otetaan tavoitteeksi helmikuun loppu, niin ei ole liikaa aikaa deadlineen.

Jaettuahan nuo saa, mutta roskaamisessa ei ole mitään järkeä. Turha mennä Helsingin (tai sen koommin minkään kaupungin) rautatieasemalle jakamaan niitä väittäen, että niissä on afrikkalaista kansanmusiikkia eikä joku "mikä ihmeen Linux-distro". Eli tavoite voisi olla, että joka toinen jaettu levy menee edes kerran kokeiltavaksi. Tätähän ei oikein voi mitata, mutta tältä pohjalta hommaa olisi hyvä lähteä miettimään kuitenkin.

Edgy kun ei tosiaan ole LTS eikä muutenkaan enää Feistyn tultua kiinnostava, niin pitäisin kiinni siitä ajatuksesta, että turha aikailu tekee levyistä jätettä. Päätön jakaminen tekee levyistä levitettyä jätettä. Nyt tarvitaan ideoita, miten ja missä levyt pitäisi jakaa, kenelle? Minulla on kysymyksiä, ei valitettavasti juuri vastauksia. Lupaan kuitenkin olla mukana, jos jotain järkevää saadaan aikaan.

Aloitetaanko sillä, että heitellään ideoita ihan vapaasti, kritiikkiä vielä miettimättä, vanhanajan aihoriihetys siis. Sitten kun ideoita on riittävästi (mitä se tarkoittaakaan) kasassa, niin karsitaan jyvät akanoista. Eli nyt rohkeasti vain, mitä vain. Se, joka kettuilee annetuista ideoista, hävetköön. Huonokin on parempi kuin ei mitään, sillä siitä voi syntyä jollekin toiselle hyvä. Ideoissa saa olla vikoja ja puutteita, mietitään niitä sitten kun meillä on niitä kunnon läjä joista karsia.


Laitan tästä pari ideaa malliksi (kyllä, niissä voi olla vikoja ja ongelmia, ehkä suuriakin, mutta tarkoitus olisi tosiaan peloitta ideoida ensin):

- mainostetaan blogissa ja foorumilla, että tuomme kotiin muutamien kaupunkien joukkoliikenteen toimialueella
- jaetaan työ/koulukavereille, vain kiinnostuneille toki
- lähetetään kansanedustajille
- jaetaan julkisilla paikoilla, pitää toki valita paikat hyvin
- viedään pk-yrityksille
- kierrätetään (miten, ovatko romput kierrätettävissä muuten kuin linnunpelättiminä?)
- unohdetaan koko juttu


Peli on avattu, antakaa tulla. Aloitetaan karsinta sitten vaikka muutaman päivän tai max. viikon päästä, ideoidaan ensin vailla todellisuuden ikäviä rajoituksia!

Jos ei kuulosta hyvältä, niin tehdään sitten jotain muuta, tämä on vain ehdotus.

8
Laitealue / Mac Mini ja Ubuntu
« : 02.01.07 - klo:05.14 »
Oliskos kenelläkään tuota 1,66 GHz (eli se halvempi nykyisistä malleista) Mac Miniä Ubuntukoneena. Itsellä olisi tässä ehkä tarve tai halu ostaa tuommonen, mutta haluaisin tietää, että toimiiko kaikki.

OS X:stä siinä toki joutuu maksamaan... mutta samapa se, voihan silläkin jotain käyttöä joskus olla. Tarvitaanko joku omenan bootcamp (vai onko se vain windowsille?), jotta dualboot onnistuu tarvittaessa. Vai onnistuuko koko homma intel-mäkin kanssa?

9
Nyt sitten ei muuta kuin äänestämään. Ehdotuksia tuli melko vähän, mutta näillä mennään nyt sitten. Syyttäkää itseänne ;) Laitoin tosin tuon jokerin mukaan, jos nyt joku innostuu oikein hyvän keksimään. EDIT: ja siis jos niitä hyviä mielestänne tulee, niin äänestäkää niitä sitten ihan viestillä tähän ketjuun. Vähän hankalaa joo, mutta eiköhän siitä selvitä. Jos ei ole mitään omasta mielestänne mullistavaa, niin pysykää noissa ehdotusaikana annetuissa.

Äänestys kestää 6 vuorokautta eli se päättyy ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä (noin 1:10 maanantain puolella). Tulokset julkistetaan vasta äänestyksen loputtua ja antamaansa ääntä voi vaihtaa kesken äänestyksen. Yksi ääni per nenä.

Vaihtoehto 4 kirjoitetaan Ubuntu-blog, jos päätetään, että se on suomea. Blogi tuntuisi kuitenkin olevan vakiintuneempi termi suomeksi kirjoitettaessa.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / 1360 x 768 @ 60 Hz
« : 04.04.06 - klo:04.43 »
Herve!
Nyt tulee varmaan typerin kysymys koskaan, mutta siksi laitoinkin aloittelijapuolelle  ;D

Eligäs: pitäisi saada otsikon mukainen reso käyttöön. Näytönohjain on Radeon 9600 XT ja "näyttö" Sonyn 26 LCD telkku (KLV-S26A10, jenkkimalli).

Mistään mitään ymmärtämättä lisäsin xorx.gonfiin 1360x768: (nuo 24 pienemmät väriavaruudet olisin tietty voinut kai poistaa...)
Koodia: [Valitse]
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Technologies, Inc. Radeon 9600 XT (RV350 AR)"
Monitor "Generic Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1920x1440" "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1440x900" "1400x1050" "1360x768" "1280x1024" "1280x960" "1280x854" "1280x800" "1280x768" "1200x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1920x1440" "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1440x900" "1400x1050" "1360x768" "1280x1024" "1280x960" "1280x854" "1280x800" "1280x768" "1200x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1920x1440" "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1440x900" "1400x1050" "1360x768" "1280x1024" "1280x960" "1280x854" "1280x800" "1280x768" "1200x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1920x1440" "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1440x900" "1400x1050" "1360x768" "1280x1024" "1280x960" "1280x854" "1280x800" "1280x768" "1200x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1920x1440" "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1440x900" "1400x1050" "1360x768" "1280x1024" "1280x960" "1280x854" "1280x800" "1280x768" "1200x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1440" "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1440x900" "1400x1050" "1360x768" "1280x1024" "1280x960" "1280x854" "1280x800" "1280x768" "1200x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Tässä vaiheessa luulin, että saan valinnan 1360*768 näkyviin tänne: System -> preferences -> screen resolution
No ei. Mistähän tuo johtuu? Eikö näytönohjain vain yksinkertaisesti tue tuota resoa?

Modelineksi laitoin seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Option "DPMS"
HorizSync 28-96
VertRefresh 43-60
Modeline "1360x768@60"   84.50  1360 1392 1712 1744  768 783 791 807
EndSection
Ja kone on kuin mitään en olisi xorg.confissa muuttanutkaan. Onko minulla nyt ihan väärä tiedosto, jota muokkan? /etc/X11/xorg.conf ?
Onko tämä kaikki jossain muualla, josta se tulee kun tekemäni muutokset eivät mihinkään vaikuta?

Olen ennenkin törmännyt samaan ongelmaan, että tuo "moodien" lisääminen ei tuo lisää vaihtoehtoja valittavaksi. xorgin konffaaminen sillä konffaustyökalulla (sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
) kyllä vaikuttaa xorg.confiin ja myös ihan oikeastikin, mutta työkalussa ei ole tuota 1360x768 vaihtoehtoa ole ollenkaan... Muutenkin on käpynen mielestäni tuo konffaustyökalu kun kaikki pitää käydä läpi eikä valikoista voi valita mitä säätää, mieluummin editoin tekstitiedostoa.

Sivuja: [1]