Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juminy

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 26
41
Yleistä keskustelua / Vs: 7.10 compiz tehosteet
« : 29.10.07 - klo:12.53 »
Ulkoasusta pääsi  visuaalisia asetuksia säätämään, jopa rakseja Compiz Adv. Deskt. Ef. Settingsiin laittamaan. Mitä muuttui? Hiiren rullalla pystyy näppärästi työpöytää vaihtamaan, jotakin usvaa ikkunoiden ulkopuolella, Alt- suunnanvaihdolla ohjelmanvaihtovalikko hieman erilainen.

Ei kuitenkaan kuutioista tai Vistamaisesti limitetyistä ohjelmista ei tietoakaan, laittoi rastit minin asentoon tahansa. Vieläkö minulta puuttuu osa paketeista?

Eli Pöh. Ei siis kunnolla toimi tai sitten olen liian tyhmä noiden käyttöön. Tuskin nuo nyt oikeasti hyödyllisiä ovatkaan,  Higgins

asenna paketti nimeltä

Koodia: [Valitse]
compizconfig-settings-manager
Ja sitten System -> Preferences valikkoon ilmestyy hän. En muista millä nimellä se siellä on, varmaan jotain aika lähelle tuota paketin nimeä tai sitten jotain muuta suht helppotajuista. Minulla on täsä just nyt semmonen setuppi (nvidia, dualhead, xinerama (twinviewillä kai toimis) - bugi 153507) etten compizia käytä, niin en voi muistaa.

42
Ei ole tullut, mutta lähetän itselleni tarvittavat määrät 20 saavuttamiseen. :)

Kun et kerran ole vielä lähettänyt ja vain yksi tilaaja puuttuu, niin jäitä hattuun ja laita sitten kun on se 20 täynnä. Ei kai tässä nyt niin nopean kanin selässä olla?

43
Näyttäähän se komealta, mutta niin saa näyttämään Ubuntunkin...

Parasta mielestäni ovat oikeasti hyvät innovaatiot. Minusta pitkään aikaan jotain uutta hyödyllistä työpöydälle on tuo aikakone (miten sitten mahtaa toimia - toisaalta miksei toimisi, kyseessähän on vain versionhallinta tavisystävällisellä GUI:lla) ja muutenkin automatisoitu varmuuskopiointi.

Toinen mielenkiintoinen on tuo kehittynyt sisällönselaus. Hakuakin on varmaan jotenkin kehitetty, mutten perehtynyt asiaan.

Itse toivon, että näistä molemmista jotain apinoitaisiin Ubuntuunkin. Oli siellä varmaan muutakin mielenkiintoista, mutta nämä tuntuisivat tällä hetkellä hyviltä ominaisuuksilta. Erityisesti tuo tavan kotikäyttäjälle käytettävyydeltään oikealla tasolla oleva varmuuskopiointi ja versionhallinta.

Kokeilemaan en ole vielä päässyt enkä varmaan ihan helpolla tule kokeilleeksikaan kun eihän noita mäkkejä "missään ole" (kuulostaako tutulta? ;) ). Eipä tuota minin mukana tullutta 10.4:ta ole tullut käytettyä pahemmin, niin tuskin tulisi 10.5:takaan, vaikka siinä paljon hyvää näyttäisi olevankin. Tärkein kun puuttuu ;)

44
128Mt on vähän, mutta eiköhän sillä pärjää. 233MHz taas taitaa olla Firefox:in minimisuositus...
Ei tuolla kauheasti Flashiä ja javaa pyöritellä.

Joo, eipä pyöritellä ei. 450 MHz (PII) ei ainakaan Adoben pluginilla jaksa youtuben videoita pyörittää. Pitäisikin kokeilla gnashilla vissiin, jos se jo osaa niitä hanskailla. Itse olen Puppyä (ja joitain muitakin) käytellyt tuossa ja kyllähän sillä jotenkin pärjäilee.

233 MHz kuulostaa kyllä tosi mopolta, mutta ehkäpä silläkin vois pärjäillä. Itelle tulis mieleen ehdottaa Damn Small Linuxia kokeiltavaksi.

45
Mites olis vaikka Gnash tai nspluginwrapper.

Gnash löytynee openSUSE 10.3:n pakettivarastoista. Ei varmaankaan osaa ihan kaikkea mitä flash osaa (kehittyy kyllä koko ajan), mutta jos pärjäät sillä, niin se on helppo ratkaisu.

Edit: niin, siis sitä Adoben Flashplayeria/pluginia ei saa 64-bittisenä. Ja tuolla linkin takana on annettu ratkaisuksi sitten vielä yksi ratkaisuvaihtoehto, jota en tuossa yllä maininnut.

46
No ei tässä nyt sen isompaa vahinkoa. Menen tosiaan sinne Teerenpeliin noin tunniksi, ettei kenellekään tehdä ohareita ja yhdistytään sitten siinä noin seitsemän aikoihin muuhun porukkaan. Tarkoitushan oli kuitenkin hyvä ja kannatettava.

47
Paikalle on kutsuttu jo muitakin kuin foorumilaisia / ubuntu-fi-tiimit -kanavalla hengailevia (eivätkä foorumiakaan lue kaikki koko ajan), joten hiukan hankalaksi menee paikan vaihto tässä vaiheessa (joku voi hyvin tulla myös myöhemmin kuin kuudelta). Ei ole tietenkään varmaa tuleeko kukaan kutsutuista, mutta oletuksiakaan ei oikein voi tehdä.

Ajatus on hyvä (vaikka joku kahvila siis, jotta ikärajoitusta ei ole), mutta pahasti myöhässä. Vaikka eipä sekään nyt niin vakavaa. Menen Teerenpeliin ja tulen sitten mahdollisten muiden kanssa vaikka seittemän aikoihin tms. sinne purilaispaikkaan. Jatkossa sitten ei enää tämmösiä viime hetken vaihtoja (eikä sen puoleen tarvi kyllä k18-paikkojakaan suosia). Aikaa oli ehdottaa muutosta aika paljon aiemminkin kuin tänään.

48
Onko kukaan ottanut yhteyttä johonkin edustajaan, ja pitäisikö asiaa ajaa jotenkin muutenkin kuin tässä ketjussa?

En ole itsekään ehtinyt kirjoitella kenellekään. Olisi muutakin asiaa kyllä - kun vaan jaksais taas ottaa semmosen vaihteen, että viittis keskittyä muuhunkin kuin päivittäisiin rutiineihinsa.

Meanwhile, ruotsalaiset ovat kiinnostuneita tekemään saman tempun: http://ubuntu-se.org/smf/index.php/topic,16442.0.html
Onnea heillekin!

No jos ei muuta, niin ainakin idea meni laajempaan tietoisuuteen.

49
Ja paikkahan rajoittaa osallistujien ikää?

Joo, näinhän se käsittääkseni tekee. Saa toki ehdottaa jotain muutakin paikkaa, minulle kelpaa kyllä. Itse tulee vain harvemmin käytyä muissa julkisissa olohuoneissa kuin näissä paheellisissa - joten ehdotus on ehdottajan mukainen :)

50
Mites olis, jos katsotaan minkä verran meillä on Helsingin seudulla porukkaa, jotka ovat kiinnostuneet jonkinlaisesta yhteistoiminnasta. Kokoonnutaan siis - vaikka ihan muuten vaan. Voisi samalla miettiä tuota Gutsyn julkistustapahtumaakin (jos sellaista ollaan puuhaamassa).

Ehdotanpa seuraavaa: torstai 4.10. kello 18:00 ja vaikka "perinteisessä" Kampin Teerenpelissä.

Meillähän on nämä paikallistiimit, miksi ne eivät voisi välillä kokoontuakin. Muut ehkä ovatkin, mutta pks pocoLoCo ei ainakaan ole erityisemmin tavannut toisiaan kuin "sattumalta" muiden juttujen yhteydessä. Tai sitten en vain tiedä tapaamisista...
http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Paikallistoiminta

EDIT: eikä kai ole mitään syytä miksi pitäisi olla sen kummempia rajoituksia eli muiden jakeluiden väki olisi kyllä ihan tervetullutta myös ja ehkä koko tiimihommaa pitäisi vähän yhtenäistää vaikka jakeluneutraalin linux.fi:n alle, niin vähät resurssit olisivat ehkä paremmin käytössä.

EDIT2 by rhkfin: Paikaksi vaihdettu Kampin Scanburger jotta ikärajat eivät vaivaisi..

EDIT3 (viestin kirjoittaja): sekoiluksi meni kun ei voi enää tietää kuka on lukenut tätä milloinkin - paikkoja on siis nyt kaksi. Lisäksi - ei voi tietää tarkkaa aikaa, jolloin kukin saapuu paikalle ja (ehdotettuja) lappuja voi olla hiukan huono liimailla toisten oviin. Tässä saattoi nyt käydä niin, että alkuperäiseen Teerenpeliin ei tule muita kuin minä, mutta menen kyllä kuitenkin kun en saa viestiä kaikille kutsumilleni laitettua ajoissa (eli noin viikko sitten :) ).

51
Tämä on muuten tähän maailmanaikaan vähän väärällä alueella, joten sanotaan tämä vielä kerran: päivittäminen ennen virallista julkaisua ei ole suositeltavaa aloittelijoille, joilla ei ole intoa ihmetellä "mikä sille nyt taas tuli".

52
- asennus tipautti eth0:n pois käytöstä (eli siis lankaverkon): sudo nano /etc/network/interfaces ja sieltä # pois rivin iface eth0 inet dhcp  edeltä

Joo, mulla on kanssa tainnut mennä jo vissiin kahdesti toi säleiks tässä päivitysten myötä (kuolemaa halveksuen olen niitä lataillut) - en nyt enää muista oliko just sama juttu, mutta jotain tonne päin.

Eikun niin joo, ekalla kertaa tais mennä niin, että se lisäs toisen eth0:n ja sitten ei siksi toiminut ja sitten tokalla kertaa tais kadota se ainoa... ja networkmanager sekoili jotain kun sen lisäsin, että ei toimi lankanetti, älä luulekkaan, vaikka ihan hyvin toimi. Ja tämä siis myös bootinkin jälkeen :)

Nyt taas toimii hyvin.

Ja tuohon Riston ohjeeseen tuossa yllä vielä lisäys muille päivittäjille - jos et osaa/halua sorkkia tekstitiedostoja, niin... ääh, siinä tapauksessa jätä päivittäminen lokakuulle wiralliseen hetkeen - tai ehkä parisen viikkoa vielä pidemmälle ;)

(noh, siis se hoituu myös graafisesti osoitteesta system->administration->network ja sieltä sitten lisäät wired connectionin (tai minkä nyt haluatkaan) käyttöön halutuilla asetuksilla)

53
ainakaan noin viikko sitten
Koodia: [Valitse]
update-manager -dei toiminut kun yritin. Pitää ensin poistaa seuraava tiedosto:
Koodia: [Valitse]
~/.update-manager-core/meta-release
Lisää aikaisempää höpinääni aiheesta:
 http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9633.msg85307#msg85307

EDIT: jaa, toi voi olla nyt jo korjattukin kun ohjeissa erikseen mainitaan näin: If you upgrade from feisty, please make sure that you have update-manager 0.59.23 from feisty-updates installed. Then run "update-manager -d".

54
Mutta kuten aikaisemmin sanottiinkin, tämä vaikuttaa pitkälti pakko-Macilta. Onhan se hyvä että joku tunkee luun Wintoosan kurkkuun, mutta ongelma on siinä että kolmas osapuoli (=Linux) taas kärsii tässä projektissa.

Kyllä Windowsille iTunes löytyy. Ei siellä ikuinen silmukka ykkösessä sentään ihan niin sekaisin olla, että isoa osaa kohderyhmästä potkittaisiin päähän.

55
Linux'95:ssa (a.k.a Linux 1.2.0) oli jo noita lisenssikiemuroita mietitty ihan Torvaldsin toimesta: http://hjbaader.de/linux_humour/linux95

56
Yleistä keskustelua / Vs: Vuoden turhake?
« : 12.09.07 - klo:11.26 »
Turhakkeita, joita pikaisesti mieleen tulee:
- isoilla uptimeillä kehuskelu kun on kyse koneesta, jonka ei oikeasti ole mitään todellista tarvetta olla päällä 24/7
- Vistan myyntipakkaus (itse käyttikseen en ota kantaa), kyllä nyt nykyaikana softan kuljettaminen kauppoihin alkaa olla melko turhaketta

57
Näkisin lisäksi, että tässä on mahdollisuus heräämiseen myös meille itsellemme, ottakaamme yhteyttä äänestämäämme kansanedustajaan (jos pääsi läpi) tai alueemme tai aatteemme edustajaan. Tai vielä parempaa,  johonkin ihan muita mietteitä edustavaan - tutustukaamme näihin aatteisiin, hänen kotisivujensa kautta vaikka. Mukaan voi sitten laittaa vaikka muutamia kysymyksiä, kutsun johonkin oman alueensa tapahtumaan, mitä vain mieleen tulee.

Politiikan ei kuulu olla mitään poliittisen eliitin ja sen kasvattamien yksilöiden touhua vaan meidän kaikkien asia - tavalla tai toisella. Vähintään sen äänestämisen kautta.

-- Levyt voidaan lähettää keskitetysti ja porukka voi aktivoitua ottamaan yhteyttä kirjeitse (tai miten vain, meili on mahdollisesti vähän huono, koska niitä tulee niin paljon - etenkin joku valmis meilipohja on melko turhake - persoonallista otetta kehiin!) sitten samoihin aikoihin - tai milloin vain.

Näihin aiempiin höpötyksiini viitaten - tässä olisi seuraava askel. Helppo homma on tehty ja levyt on toimitettu jakoon. Ja itse asiassa hiukan vaativampikin homma on tehty ja mediassa saatu hiukan näkyvyyttä - toivottavasti ei jää vain sektoriin ja ITviikko/digitodayhin.

Nyt sitten olisi aika itse kunkin herätä huomaamaan, että elämme demokratiassa ja meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa asioihin, jos vain niin haluamme - ja HEI - kyynisyys pois! Ottakaa yhteyttä vaikkapa äänestämäänne edustajaan tai muuten vain teitä kiinnostavaan edustajaan ja kertokaa mielipiteitänne asioista. Eikä todellakaan tarvitse rajoittua avoimen koodin tai avoimien stardardien ympärille (enkä nyt ole sanomassa, että niistä kenekään täytyisi edes kirjoittaa - mitäs se minulle kuuluu), politiikka on yhteisten asioiden hoitoa ja me olemme valinneet kansanedustajat asioitamme hoitamaan.

Täytyy toki muistaa olla asiallinen (älä "spämmää") ja kirjoittaa niin, että asia käy hyvin ilmi ja riittävän nopeasti. Tärkeintä on ymmärtää, että politiikka ei ole jotain mikä ei koske juuri minua, vaan se koskee nimenomaan kaikkia, jokainen mielipide on tärkeä -ja viimeistään vaaleissa ne sitten lasketaan.

Kannattaa tietty muistaa myös kunnallispolitiikka. Se taitaa meiltä suomalaisilta jäädä  monesti melko vähälle huomiolle. Minä ainakin huomaan tietäväni varsin vähän siitä.


Ja jatkotoimiksi nuo Sorkkaraudan mainitsemat toimet olisivat varmasti paikallaan myös:
Lainaus käyttäjältä: Sorkkarauta
Miksipä toimintaa ei voisi kehittää edelleen järjestelmällä tilaisuuksia tietoyhteiskuntaa koskien?

58
Miksipä toimintaa ei voisi kehittää edelleen järjestelmällä tilaisuuksia tietoyhteiskuntaa koskien?

Toki voi ja varmaankin kannattaisikin (ja on jo käsittääkseni järjestettykin - jo ennen tätä tempausta siis). Tekijöistähän se vain on kiinni - siis siitä löytyykö niitä. Nopeimmin homma etenee kun laitat projektin käyntiin ja kutsut porukkaa mukaan.

Kirjoittelen tänne hiukan myöhemmin - kunhan ehdin siis - hiukan lisää jatkohommeleista, joita kukin voisi tahollaan tehdä.

60
tuo ei kyllä liity javaan mitenkään.

ROTFL... näitähän voisi vaikka lukea ajatuksella ennenkuin vastaa :) joo, anteeksi tuo sekoilu - ei tosiaan liity mitenkään javaan meikäläisen höpinät. Eli sun-java6-plugin tais olla oikea paketti ja tosiaan pitäis kyllä toimia selaimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, jos se asennettu on.

Ah, ja sitten vielä sellainen juttu, että 7.04:ssa helpointa on asentaa metapaketti ubuntu-restricted-extras, jolla hoituu kerralla muutakin kuin java, mm. se mainitsemani flash... (ks. http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Suljetut_tiedostomuodot#Ubuntu_7.04_2).

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 26