Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LeHiX

Sivuja: [1] 2 3 ... 31
1
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox ja youtube
« : 31.07.22 - klo:20.11 »
En ole kun Bravella toimii moitteettomasti ja välillä firefoxillakin mutta nyt harvemmin, :( olen youtuben "suurkäyttäjä" :D

2
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox ja youtube
« : 31.07.22 - klo:17.10 »
No eipäs toimikkaan :(

3
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox ja youtube
« : 31.07.22 - klo:16.58 »
No jopas, nyt tuntuu taas toimivan...

4
Yleistä keskustelua / Firefox ja youtube
« : 31.07.22 - klo:16.46 »
Firefoxilla huomasin yhtäkkiä ettei youtube videot toimi, jää latausympyrä pyörimään :( Bravella kokeillessa youtuben videot toimii joten käytän sitä.

5
Androidin kamera-asetuksissa kuvalle ja videolle on kyllä peilikuva... sehän on jo vakiona jolloin se vaihtuu oikeaksi. Mutta näytön asetuksissa ei moista asetusta ole ellei sitten joku app sellaista tuo?

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pitääkö vaihtaa?
« : 09.07.22 - klo:16.56 »
Mitä vastaa jos laitat päätteeseen gedit

7
Digikam:n kartta/map näkymät, piti rajata vasemmassa kartassa ko alue jotta sai kuvat listattua, en ole kuvannut paljoa muualla kuin kotona. Oikean Map näkymän alla näkyy korkeus, Leveysaste ja pituusaste sekä päiväys.
Ihmettelin ensin etten saa kuvia näkyviin mutta sitten rajasin (sininen neliö) alueen niin johan kuvia löytyi ja oikeaan ikkunaan alas tuli paikka tiedot

8
Kierrätin kuvan Signal-palvelun kautta kun se on kätevästi tallennettavissa sitten tietokoneen levylle. Ja eikun kokeilemaan.

Itse käytän dropboxia puhelimella ja tietokoneella ja välillä joutuu siirtämään tietokoneen dropbox hakemistosta omiin kuviin kun tulee dropboxin rajat vastaan mutta se on helppoa kun se tietokoneen dropbox on "kansio" Ubuntun nautiluksessa, varmaan toimii muidenkin jakeluiden omissa tiedostoselaimessa.
Tällä hetkellä muut tiedostoselaimet ei päivitä ko. kansiota kun on asennettuna nautilus-dropbox, Nemo dropbox poistui kun asensin naitilus-bropboxin  ??? mutta kyllä ne kuvat näkyy, ai mulla on kokeiluista jäänyt dolphin koneelle :O

9
Eikös digikam:ssa ole välilehdet kartta/map molemmilla reunoilla, itselläni ei ole gps merkattuja kuvia niin en päässyt kokeilemaan

10
Minulla on Skype for Linux v. 8.83.0.411. Asennettu jostain pakettivarastosta, ilmeisesti snapilla. Skypen valikoissa Työkalut -> Asetukset -> Yleiset -> Käynnistä Skype automaattisesti. Vedät sen liukukytkimen vaemmalle tilaan pois. Valitsimen sininen pohjaväri muuttuu harmaaksi. Ei ole käynnistynyt ainakaan minulla enää automaattisesti tuon asetusmuutoksen jälkeen.

Joo, tuolta asetuksista poistuu käynnistettävistä ohjelmista eikä käynnisty automaattisesti, peukku!
Jos sitä haluaa myöhemmin käyttää se löytyy internet sovelluksista valikosta

11
Vasemmalla näkymä Lisäasetukset ohjelmasta, oikealla näkymä erillisestä Käynnistettävät ohjelmat ohjelmasta arvatkaas kumpaa käytän? Eihän tuosta Lisäasetukset ohjelman listauksesta edes löydy kaikkia :O

12
Joskus se resetti onkin pieni reikä :O johon pujotettan jollain tikulla/neulalla, ja usein se tulitikkukin on aina nafti...

Olin joskus kaverilla ja laitettiin sen nettiyhteyttä ylös, tapeltiin sen modeemin kanssa tunti jos toinenkin, sitten kaveri kysyi että puuttuuko tuosta joku ruuvi osoittaen pientä reikää, no prkle siinähän se etsitty resetti oli :D

13
Kiitos tästä :)
Joskin alussa kohdasta "Yleistä Ubuntusta" kappale
Lainaus
Ubuntua päivitetään vuosittain ja ns. pitkäaikaisen tuen (5 vuotta ) versiot ilmestyvät kahden
vuoden välein, joiden tunnus muodostuu vuodesta ja kuukaudesta ja kirjaimista LTS
(pitkäaikaistuki). Esim. versio 22.04 LTS on julkaistu 2020 huhtikuussa ja sen päivitys jatkuu
vuoteen 2025

Kyseinen versio lienee 20.04 ja 22.04 olisi tänä vuonna... jotain pientä...

14
Vahva veikkaus tuolle snapille, itse olen vältellyt snap:a huolella ja aion vältellä tulevaisuudessakin vaikka se on vielä koneella, poistan koko snap:n jossain vaiheessa :(

15
Kiitos tiedoista. Suurin ongelmani on kuitenkin, että Digikam ei suosu käynnistymään johtuen tietokannasta, josta se valittaa. Tällaien tieto:

"You have insufficient privileges on the database.
Following privileges are not assigned to you:
 CREATE TABLE
Check your privileges on the database and restart digiKam."

Miten ihmeessä voisin muuttaa asetuksia niin että Digikam suostuisi käynnistymään?
Suomennos googlella:
Sinulla ei ole riittävät oikeudet tietokantaan. Sinulle ei ole annettu seuraavia oikeuksia: LUO TAULU Tarkista tietokannan käyttöoikeutesi ja käynnistä digiKam uudelleen."

16
Katso edellä maitusta asetuksesta nykyinen tietokannan hakemisto, saattaa olla että osa tietokannan tiedostoista on viottunut/poistettu (vahingossa?) ja ohjelma tarvitsee ne kaikki, sieltä voisi vaihtaa tietokannan hakemiston johonkin tyhjään hakemistoon ja käynnistää sitten digikam jonka pitäisi käynnistyessään luoda tietokannan uudelleen (tyhjä) Siinä kyllä menettää sen vanhan. noin minä sen tekisin.

17
Käsittääkseni ongelma on siinä, että Digikam ei löydä tietokantaa, enkä minäkään löydä sitä.  Olisin kyllä valmis käynnistämään ohjelman ilman vanhaa tietokantaakin, sillä joka tapauksessa aion tehdä suuren järjestelyn kuvieni kanssa.

Oletuksena lienee ./Kuvat hakemisto
Asetukset/Digikam asetukset valikosta aukeaa paneeli joissa ensimmäisenä tietokanta jossa voi hakemiston vaihtaa

18
Voiko varmuuskopion ottaa esim. siirtämällä tietokannan haluttuu hakemistoon kuten esimerkissäsi tuo "backup"?

Kaipa se voi mutta kun siirrät joudut aloittamaan "puhtaalta pöydältä" Itse kopioin ne .backup kansioon, aikoinaan kun versio 4.x meni "tukkoon" poistin ne ja aloitin "puhtaalta pöydältä" tekemällä sen uuden hakemiston .digikam ja asettamalla sen tietokannan hakemistoksi, sieltä näkee sitten mitä tiedostoja digikam:n tietokantaan kuuluu.
Siirrot tai kopioinnit kannattaa tehdä kun sigikam ei ole auki/ on sammutettu koska se tallentaa tietoja sinne aika usein.

19
Snap snap snap... :( Eikös tuossakin ola asetuksissa tietokanta hakemiston valinta? Omassa digikamissani olen siirtänyt tietokannan ./kuvat hakemiston alle piilotettuun ./kuvat/.digikam hakemistoon ja olen ottanut siitä välillä (varmuus)kopion ./kuvat/.digikam/backup hakemistoon kun joskus versiossa 4.x sekosi liian suureen kuvamassaan :O

20
NVIDIAn päivityksiä isosti ja sitten huomasin että XScreensaver on blanco :O Vaikka päivityksessä ei vaadita uudelleenkäynnistystä niin on parempi tehdä se, joskus ollu sama "ongelma" ko. näytönsäästäjän kanssa NVIDIAn päivitysten yhteydessä, korjaantuu käynnistämällä kone uudelleen, yleensä pidän koneen päällä 24/7 pitkän käynnistysajan vuoksi ja kaikki koneen hajoamiset (kop kop) on ollu pitemmän tauon jälkeen, vanhahko kone ja silleen.
Miksikö XScreensaver, en tiedä nykyisesta mutta siihen sai GLMatrix:n
Hyvää kevättä!

Sivuja: [1] 2 3 ... 31