Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - LeHiX

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Yleistä keskustelua / Ubuntulle "suurennuslasia"?
« : 28.10.21 - klo:15.53 »
Ubuntulle "suurennuslasia"? kokeilin vmg mutta sen "ikkuna" juuttui näytön toiseen reunaan, poistin ja asensin xzoom:in, siitäkään ei löydy astuksia, nyt ikkunassa x3 suurennus mutta onko muita?

2
Yleistä keskustelua / Joku korkannut facebook.com:n?
« : 04.10.21 - klo:22.11 »
Olen tässä yrittänyt kurkata jo muutaman tunnin facebookia mutta Brave ja Firefox näyttää eka kuva Puhelinkin näyttää osassa kuvista valkeaa ruutua ja kommentit vilkkuu toka kuva.  ???

3
Mitähän tästä pitäisi ajatella?  Kyllä siinä ilmoituksessa oli slistattuna muutama päivitys mutta tässäpä ei näy mitään :O

4
Ubuntu tietokoneissa / kactivitymanage?
« : 12.06.21 - klo:23.23 »
Mikäs tämä on? näkyi kerran toplistalla ja epäilin sen hidastaneen konetta, voiko sen poistaa turvallisesti?

5
Yleistä keskustelua / Firefoxin ikkunat
« : 09.06.21 - klo:09.14 »
Joko firefox, en ole havainnut bravessa moista, ikkunassa alareuna repeilee :O täitaa olla kone loppusuoralla, 3 levyä hiljentynyt :O
Youtubessa ja saman huomasin kun selailin oikotiessä asuntoja, se ei pysy kokoaikaa repalaisena mutta alkuun se näkyy noin :(  olisiko näytönohjain finitto?

6
Multimedia ja grafiikka / GIMP Rajaustyökalu
« : 27.05.21 - klo:15.27 »
En ole löytänyt asetuksista, onko siinä ollenkaan mahdollisuutta saada rajauksessa näkymään rajatun alueen koko pikseleinä esim. keskellä kuten joissakin ohjelmissa on/oli.
Puhelimessa kuvia rajatessa näkyy kyllä koot 4:3 1:1 9:6 jne mutta ei siinäkaan näy pikseleitä

7
Yleistä keskustelua / Päivityksistä... [Ratkaistu]
« : 28.04.21 - klo:18.48 »
Tuossa on jo kuukausia jöpöttänyt tuo ruksaamaton Mozilla-based..., sitä ei voi ruksata/poistaa :( häipyykö tuo jossain vaiheessa itsestään?

8
Siis käynnistettäessä ajettavat ohjelmat ja niiden lisäys ja/tai poisto.
Asetuksissa niitä ei näy ja lisäasetuksissakin vain osa mutta olisiko *Käynnistettävät ohjelmat' jäänne aikaisemmin asennettua ohjelmaa?
Synaptic:sa tuo taitaa olla nimellä "gnome-startup-applications" (3.36.0-2ubuntu1 asennettu)
Kuvassa vasemmalla asetukset ja niiden päällä lisäasetukset ja oikassa reunassa "Käynnistettävät ohgjelmat" jonka luulen olevan tuon gnome-...

9
Kumpi mokaa, jos siirrän puhelimesta kuvia dropboxiin niin kuvat tuplaantuu, Tämä on uusi nyt tämän kuun puolella ilmaantunut problem.
uuden nimi on mallia "2021-04-16 07.32.20.jpg"
kun alkuperäinen on puhelimesta 20210416_073247.jpg

10
Yleistä keskustelua / Levykato
« : 16.04.21 - klo:20.37 »
Voi vitsi :( Tietokoneen kovalevyt, ensimmäisen poistin jo pari vuotta sitten 'linjoilta' kovan nakutuksen vuoksi,

toinen oli jossain vaiheessa poistunut itsestään siis 'linjoilta' ja nyt huomasin jo kolmannen lrvyn olevan poissa linjoilta, tämä näkyy Levyt ohjelmassa mutta ei suostu littymään, tällä levyllä "Warp" ei ole paljon mitään vaan se on jäänne windows ajalta ja sekin on poistettu ko levyltä. Ensimmäinen poistunut oli "musiikki" levy, melkein 250GT musiikkia taitaa olla mennyttä ja toinen levy sekin 'data'levy noin 2milj. tiedostonsa kanssa, osa niistä on kyllä varmuuskopioitu ulkoisille mutta muutossa niiden johdot on vielä hakusessa :( Nyt on vaan yksi levy jossa järjestelmä ja Home, pitänee mennä levyostoksille ja/tai koko kone... :O

11
Yleistä keskustelua / Ghromium browser
« : 16.04.21 - klo:08.38 »
Ghromium selain kyllä toimii mutta käynnistettäessä näyttää ko viestin, millaset avaimet, tarviiko niitä?

12
Yleistä keskustelua / screenshot
« : 14.02.21 - klo:05.34 »
Olen ollut koko ajan siinä luulossa että screenshot/kuvakaappaus otetaan vaan näkyvältä osalta näyttöä :O Mutta esim ikkunan kuvakaapauksen saa vaikka ikkunan suurentaa näyttöä suuremmaksi, olen muuttanut näppäin astuksia että kuvaruutukaappaus otetaan ikkunasta prtscr-näppäimellä ja aluevalinta SHIFT+prtscr, koko näytöltä CTRL+prtscr mutta tuo ikkunan kaappaaminen näyttöä suuremmalta ikkunalta oli minulle pieni yllätys.

13
Olipas tyylikäs esitys, sai vielä taustakuvankin valita ja wörkkikin hyvin vaikka oli sama prossa (vuossa 2010!) kuin nyt, tuonna vuonna hankin paremman kameran, tämä siis olettu canon 550D ja joutu pienentään aika paljo (

14
Poistin Android puhelimestani Youtube sovelluksen, Android firefoxilla Youtube videot näkyy ihan hyvin, jopa paremmin kun mainoksia on vähemmän.
Sovelluksessa on omia mainoksia Youtube mainosten lisäksi mikä ärsytti

Nyt ollu konecrashin seurauksena puhelimen varassa enkä tykkää yhtään, täytynee kuskata tuohon
IT-Huoltoon kunhan saavat aurattua pihan ja jalkakäytävätkin.


Toisaalta...
Onko Androidille siistiä, ilman mainoksia toimivaa kuvakaappaus apsia? Sellainen "läpinäkyvä" ja kuvakaapauksen ajaksi väistyvä nappula olisi kiva, sen tilan kun vielä voisi asettaa ON/OFF yläpalkin listalta?

15
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun päivityksiä...
« : 24.11.20 - klo:00.29 »
Päivitykset kyllä toimii mutta jo jonkun aikaa on kummitellut kuvassa (jos se mahtuu rajoihin) merkattuna ollut päivitys jota ei pysty merkkaamaan eikä minun taidoillani poistanaab näkymästä?

16
Multimedia ja grafiikka / Conky näkymät
« : 19.11.20 - klo:13.45 »

Olen käyttänyt ja ollut jopa tyytyväinen sen toimintaan jo 10v mutta olen aina jostain syystä kaivannut siihen esim CPU:n näkymän samantyylistä käyrää kuin on Järjestelmän valvonnassa (liitteen alaosassa), näkyyhän nuo conkyssakin mutta vain yksittäin ja karkeana grafiikkana.

Joskus oli kalenterissakin kuluva päivä merkattuna erivärillä mutta oin näköjään jäänyt pois, lienen itse muokannut sen pois

Kuvassa näkyvä viisarikello on Cairo dokin kello mutta lienee jollain lisäosalla/koodilla saatavissa conkylläkin?
Conky ja conky manager asennettuna ja kokeiltyna mutta olen tyytynyt jo aikaisemmin tekemääni näkymään, olisi mukavaa kokeilla jotain uutta  8)

17
Huomasin just videoita katsellessa että ne aukeaa VLC:n mutta eipä näy aikaisempaa (ennen päivitystä) "videot" valintaa, totem on kyllä asennettuna mutta sitä ei näy valittaessa sovellusta videoiden toistamiseen :O ja komentoriviltä se avaa videoluettelon

18
Yleistä keskustelua / Historian havinaa
« : 27.10.20 - klo:13.25 »
Etsin jotain vanhaa kuvaa kun eteeni avautui vanhoja kuvia, kuvakaappauksia vuodelta 2010 siis 10 v sitten :O
Onko Combitz vielä voimissaan, jossain vaiheessa se jäi minulta pois

19
Ubuntu tietokoneissa / Teemat ubuntussa
« : 08.10.20 - klo:09.35 »
Minulla on ollut aikaisemminkin ollut ongelmia ubuntun teemojen kanssa, en tiedä johtuuko se gtk2/gtk3 ongelmista joista tulee listaa kun käynnistää pääteeltä jonkun graafisen ohjelman mutta esim synaptic, otappa kuvista selvää listalta? Voiko ja miten rootille antaa jonkun teeman jolloin saisi ehkä näkyvyyttä parannettua, en tykkää liian kirkkaista/valkoisista ikkunoista työpöydällä, jo tämän chromiumin oletus värit jotka eivät mitenkään liity ubuntun teemoihin ärsyttää

Saa ehdotella jotain tummaa teemaa ei kuitenkaan ihan mustaa

Liitteenä Advaita-dark ja Yaru-dark, muuten kyllä tykkään noista mutta ne tekstiosuudet :(
Advaita tyylissä sininen valinta väri ja Yaru-dark punainen
Shell on Ambiance-Gnome

20
Ubuntu tietokoneissa / Jokin hidastaa konetta/Ubuntua
« : 07.10.20 - klo:14.07 »
Nyt päivityksen jälkeen on kone tuntunut hitaalta, selainten käynnistystä pitää odotella ja välillä työpöytä jäätyy pelkästä selaimen klikkauksesta :O

Toisessa yhteydessä esittelin käynnistettävät ohjelmat sovellusta ja nyt katselin sitä taas ja mietin mitä sieltä voisi poistaa?
esim missä vaiheessa tuo "Nemo/ Star Nemodesktop at log in" voinko ruksia sen vain pois käynnistää koneen uudelleen? Ongelmia?
Nemo oli aikaisemmin vain toissijainen tedosto selain, nyt tuntuu että se on nostettu ensisijaiseksi?

Ja mikä on tuo "Im-launch/ei kuvausta"

Sivuja: [1] 2 3 ... 6