Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - LeHiX

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Vasemmalla näkymä Lisäasetukset ohjelmasta, oikealla näkymä erillisestä Käynnistettävät ohjelmat ohjelmasta arvatkaas kumpaa käytän? Eihän tuosta Lisäasetukset ohjelman listauksesta edes löydy kaikkia :O

2
NVIDIAn päivityksiä isosti ja sitten huomasin että XScreensaver on blanco :O Vaikka päivityksessä ei vaadita uudelleenkäynnistystä niin on parempi tehdä se, joskus ollu sama "ongelma" ko. näytönsäästäjän kanssa NVIDIAn päivitysten yhteydessä, korjaantuu käynnistämällä kone uudelleen, yleensä pidän koneen päällä 24/7 pitkän käynnistysajan vuoksi ja kaikki koneen hajoamiset (kop kop) on ollu pitemmän tauon jälkeen, vanhahko kone ja silleen.
Miksikö XScreensaver, en tiedä nykyisesta mutta siihen sai GLMatrix:n
Hyvää kevättä!

3
Laitealue / Hiiren asetukset... klikkauksen nopeus
« : 23.04.22 - klo:16.27 »
Olen jo jonkun aikaa ihmetellyt hiiren toimintaa, joskus pelkästään kursorin tuominen selaimen päälle siirtää selaimen koko näytölle tai toisin päin, klikatessani jotain kohtaa useimmiten se ei heti aukea eli kuin kaksi klikkausta joista toinen sulkee toiminnon ennenkuin se ehtii edes aueta :( Asetuksissa kohdassa Hiiti ja kosketuslevy ei klikkaukselle ole omaa säätöä, hiiren nopeus on mutta se vaikuttaa kursorin siirtoon (kai?) ja kun on kaksi näyttöä olen pitänyt ja tottunut nopeaan siirtoon mutta mistä sen hiiren klikkauksen nopeutta säädetään? Nyt kun klikkaan säädön testauksessa niin pallot vilkkuu joskus kuin klikkaisin useampaan kjertaan. nytkin valittaessa liitettä se suorittaa välillä (useimmiten) valinnan jo yhdellä klikkauksella odottamatta hyväksyntää, joka näyttää esikuvan valinnassa tiedostoselaimessa vain kursorinäppäimillä siirryttäessä tiedoston kohdalle se näkyy ja pääsee valitsemaan tiedoston :(

Jopa GPasten asetuksissa katseltaessa historiaa häkyy kesken eräisia rivejä, aivan kuin hiiri toimisi myös valittaessa tekstiä tai kuvia ottaa useamman valinnan nopeasti, yhtä kuvaa kopioitaessa historiaan ilmestyy kymmeniä kopioita kuvasta tai tekstiä kopioitaessa jokainen siirtymä kopioituu sinne eli osa kopioista on kesken eräisiä, tämä kiusaa :(

Viimonen kuva "Asetusten muokkaus mouse" onko tuo double_klik 400 oikea arvo?
Siis hiiren klikkausnopeuden säätö ja esitys olisi löydettäävä

4
Yleistä keskustelua / Linux tablet...
« : 19.01.22 - klo:16.11 »
Ettäs tämmönen...
https://youtu.be/hcFwIB8KIgM

5
Yleistä keskustelua / Brave selain ja facebook
« : 07.01.22 - klo:17.07 »
On facebookki selaimena ollut Brave mutta nyt se ei tunnu toimivan siinä, brave päivittyi vastottain mutta ei siinä silloin ollu ongelmaa, firefoxilla tai chromiumilla  joutuu facebookkia katsoon, niillä toimii moitteetta, ihmettelen miksi?

6
Yleistä keskustelua / Firefoxin nimi...
« : 21.12.21 - klo:07.36 »
Millä nimellä firefox esiintyy ajettaessa, ei ole ollut firefox pitkään aikaan? :O Yritin tappaa sitä mutta eihän se onnistunut, esim päivityksessä kun aikaisemmin käytti "killall firefox" niin se ehdotti käynnistyksessä jatkoa vaan eipä enää jos firefoxin vain sulkee?
päivitys siis 95.0 >> 95.0.1 ja kyllä sen istunnon saa palautettua myös valikosta

7
Yleistä keskustelua / Brave päivittyi...
« : 15.12.21 - klo:22.30 »
...Braven uudet taustakuvat on hienoja, olinkin jo kyllästymässä niihin entisiin :D

8
Yleistä keskustelua / Google/youtube
« : 07.12.21 - klo:02.46 »
En nyt muista mikä se turvallisuutta 'lisäävä' asetus vastottain olikaan, se saattaa olla syynä ettei youtube näytä listauksessaan enää punaista raitaa (katsottu) jos tekee videoista "jonon" niin silloin se näkyy, turhauttavaa kun tulee klikattua jo katsottuja videoita eikä muista enää mikä asetus se oli :(

9
Yleistä keskustelua / Ubuntulle "suurennuslasia"?
« : 28.10.21 - klo:15.53 »
Ubuntulle "suurennuslasia"? kokeilin vmg mutta sen "ikkuna" juuttui näytön toiseen reunaan, poistin ja asensin xzoom:in, siitäkään ei löydy astuksia, nyt ikkunassa x3 suurennus mutta onko muita?

10
Yleistä keskustelua / Joku korkannut facebook.com:n?
« : 04.10.21 - klo:22.11 »
Olen tässä yrittänyt kurkata jo muutaman tunnin facebookia mutta Brave ja Firefox näyttää eka kuva Puhelinkin näyttää osassa kuvista valkeaa ruutua ja kommentit vilkkuu toka kuva.  ???

11
Mitähän tästä pitäisi ajatella?  Kyllä siinä ilmoituksessa oli slistattuna muutama päivitys mutta tässäpä ei näy mitään :O

12
Ubuntu tietokoneissa / kactivitymanage?
« : 12.06.21 - klo:23.23 »
Mikäs tämä on? näkyi kerran toplistalla ja epäilin sen hidastaneen konetta, voiko sen poistaa turvallisesti?

13
Yleistä keskustelua / Firefoxin ikkunat
« : 09.06.21 - klo:09.14 »
Joko firefox, en ole havainnut bravessa moista, ikkunassa alareuna repeilee :O täitaa olla kone loppusuoralla, 3 levyä hiljentynyt :O
Youtubessa ja saman huomasin kun selailin oikotiessä asuntoja, se ei pysy kokoaikaa repalaisena mutta alkuun se näkyy noin :(  olisiko näytönohjain finitto?

14
Multimedia ja grafiikka / GIMP Rajaustyökalu
« : 27.05.21 - klo:15.27 »
En ole löytänyt asetuksista, onko siinä ollenkaan mahdollisuutta saada rajauksessa näkymään rajatun alueen koko pikseleinä esim. keskellä kuten joissakin ohjelmissa on/oli.
Puhelimessa kuvia rajatessa näkyy kyllä koot 4:3 1:1 9:6 jne mutta ei siinäkaan näy pikseleitä

15
Yleistä keskustelua / Päivityksistä... [Ratkaistu]
« : 28.04.21 - klo:18.48 »
Tuossa on jo kuukausia jöpöttänyt tuo ruksaamaton Mozilla-based..., sitä ei voi ruksata/poistaa :( häipyykö tuo jossain vaiheessa itsestään?

16
Siis käynnistettäessä ajettavat ohjelmat ja niiden lisäys ja/tai poisto.
Asetuksissa niitä ei näy ja lisäasetuksissakin vain osa mutta olisiko *Käynnistettävät ohjelmat' jäänne aikaisemmin asennettua ohjelmaa?
Synaptic:sa tuo taitaa olla nimellä "gnome-startup-applications" (3.36.0-2ubuntu1 asennettu)
Kuvassa vasemmalla asetukset ja niiden päällä lisäasetukset ja oikassa reunassa "Käynnistettävät ohgjelmat" jonka luulen olevan tuon gnome-...

17
Kumpi mokaa, jos siirrän puhelimesta kuvia dropboxiin niin kuvat tuplaantuu, Tämä on uusi nyt tämän kuun puolella ilmaantunut problem.
uuden nimi on mallia "2021-04-16 07.32.20.jpg"
kun alkuperäinen on puhelimesta 20210416_073247.jpg

18
Yleistä keskustelua / Levykato
« : 16.04.21 - klo:20.37 »
Voi vitsi :( Tietokoneen kovalevyt, ensimmäisen poistin jo pari vuotta sitten 'linjoilta' kovan nakutuksen vuoksi,

toinen oli jossain vaiheessa poistunut itsestään siis 'linjoilta' ja nyt huomasin jo kolmannen lrvyn olevan poissa linjoilta, tämä näkyy Levyt ohjelmassa mutta ei suostu littymään, tällä levyllä "Warp" ei ole paljon mitään vaan se on jäänne windows ajalta ja sekin on poistettu ko levyltä. Ensimmäinen poistunut oli "musiikki" levy, melkein 250GT musiikkia taitaa olla mennyttä ja toinen levy sekin 'data'levy noin 2milj. tiedostonsa kanssa, osa niistä on kyllä varmuuskopioitu ulkoisille mutta muutossa niiden johdot on vielä hakusessa :( Nyt on vaan yksi levy jossa järjestelmä ja Home, pitänee mennä levyostoksille ja/tai koko kone... :O

19
Yleistä keskustelua / Ghromium browser
« : 16.04.21 - klo:08.38 »
Ghromium selain kyllä toimii mutta käynnistettäessä näyttää ko viestin, millaset avaimet, tarviiko niitä?

20
Yleistä keskustelua / screenshot
« : 14.02.21 - klo:05.34 »
Olen ollut koko ajan siinä luulossa että screenshot/kuvakaappaus otetaan vaan näkyvältä osalta näyttöä :O Mutta esim ikkunan kuvakaapauksen saa vaikka ikkunan suurentaa näyttöä suuremmaksi, olen muuttanut näppäin astuksia että kuvaruutukaappaus otetaan ikkunasta prtscr-näppäimellä ja aluevalinta SHIFT+prtscr, koko näytöltä CTRL+prtscr mutta tuo ikkunan kaappaaminen näyttöä suuremmalta ikkunalta oli minulle pieni yllätys.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6