Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - LeHiX

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Olen käyttänyt Evolutionia iät ja ajat :/ Thunderbird on asennettuna koneelle ollut myös kauan mutta en ole ottanut sitä käyttöön, jos ota niin saako Evolutionin tallennetut kansiot siirrettyä miten helposti ja asetukset? Postilootat? DNA ja gmail?

2
Yleistä keskustelua / Nettiliittymän nopeus
« : 30.10.23 - klo:23.13 »
Minulla on ollut DNAn Welho nettiliittymä (saattaa olla eri nimellö nyt) jo 10-20 vuotta parhaimmillaan 400M ja nytkin sopimus on "Lisänopeus 400M" mutta speedtest sivun mukaan nyt ollut jonkin aikaa alle 10M! laitoin kaksi viestiä DNAlle kuvineen, toisessa historammi josta nopeuden vaihtelut näkyy, tosin vuonna 2022 ei ole ollut tarvetta tutkia kun on mielestäni toiminut hyvin, nyt oli isompi päivitys niin se päivitysten lataaminen tuntui niin hitaalta joten tarkastin.

3
Ubuntu tietokoneissa / Evolution...
« : 05.10.23 - klo:11.29 »
Evolutionissako ongelma, ehkä :O
Parina päivänä ollu tommonen virhe, WebKitWebProcess kaatunu...

4
Yleistä keskustelua / Drop-box
« : 03.10.23 - klo:00.19 »
Dropbox installoi itsensä joka kerta käynnistyksen jälkeen, jossain vaiheessa muokkasin käynnistettävät ohjemat josta poistin jonkin komennon ja seuraavalla kerralla se ei asentanut itseään uudelleen mutta kirjoitti käynnistys komennon uudelleen :(

5
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic taas
« : 03.10.23 - klo:00.03 »
Nyt se synaptic meni ja vaihtoi teemaa :O Ohjelmalistalla ei näy valkoisella taistalla valkoiset tekstit :I  Jotain tehtävissä?

6
Ubuntu tietokoneissa / Xscreensaver
« : 02.10.23 - klo:22.51 »
Xscreensaver:n PPA oli hukassa mutta löysin sen : https://launchpad.net/~savoury1/+archive/ubuntu/xscreensaver
Ja sehän alkoi päivittää itseään heti muiden päivitysten mukana :)

7
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic teema
« : 26.09.23 - klo:22.58 »
Voiko synaptic:n teemaksi asettaa esim Yary-remix-dark, avasin sen "vahingossa" ilman sudoa komentoriviltä niin se avautui tummaan teemaan tosin ilman valtuuksia, miten tuon teeman saa "rootille"?

8
Ubuntu tietokoneissa / K10temp?
« : 17.08.23 - klo:07.22 »
Kyseinen ohjelma on unreadabled tjs. ja dissabloitu käynnistyksessä, sitä ei näy synaptic:ssa jos sitä ei voi käyttää niin miten sen poistaa? vai poistetaanko? ilmoitus on aina käynnistyksen yhteydessä

9
Ubuntu tietokoneissa / Outo päivitys
« : 17.08.23 - klo:07.16 »
Yleensä päivitykset tulee Ohjelmistopäivitykset kautta mutta nyt tuli Ohjelmistot kautta ja kone piti käynnistää kahdesti tai siis käynnisti itsensä kaksi kertaa, lisäksi uudelleen käynnistyksessä (toisessa) oli käynnistyskuvana "Ubuntu" ja vilkkuvat pisteet joita en ole nähnyt piiiitkään aikaan... vuosiin ???
En enää muista päivityksista kuin apt:n ja päivitysten jälkeen näytölle tuli "Tärkeitä järjestelmän ohjelmia päivitettiin" tjs.

10
Yleistä keskustelua / Xscreensaver ja caffeine :/
« : 09.08.23 - klo:01.12 »
Caffeine ei toimi xscreensaverin kanssa, jokin toinen apps joka toimisi vai onko ubuntun screebsaverissa matrix:a? olen tykästynyt siihen.

11
Yleistä keskustelua / Facebookin outoja
« : 07.08.23 - klo:11.31 »
Facebookissa on ollu - ennen julkaisuissa "Näytä lisää" jälkeen "näytä käännös" se on sitten kadonnut, se oli julkaisuissa ja kommenteissa, ensin epäilin Bravea mutta samalta näyttää firefoxissakin, nyt näyttäisi että osassa kommenteja käänös toimii mutta ei englanninkielellä :o Aikaisemmin myös hymiön valinta julkaisuun jumitti koko selaimen ja hymiö valikosta puuttui "suosikki" rivi.
Vai onko se jossain FBn asetuksissa?

12
Yleistä keskustelua / Päivityksiä
« : 31.07.23 - klo:20.49 »
Olipa aika läjä päivityksiä :O
Kokeilin kuvakaapausta päivityksistä ja lopuksi onnistuinkin (gnome-screenshot) kaappaamaan venytetystä ikkunasta, pari kuvaa jouduin ottamaan että sai kokoa (ikkunan) säätää, ohjelmaikkuna menee siis näytön 27" yli,

Kuva 692x2320 on 2560x1440 näytöltä

13
Olen jossain vaiheessa, en muista enää miten ja missä välissä asentanut winen näköjään useampaan kertaan joten kyselen miten noita voisi vähentää vaikka yhteen toimivaan versioon?
Nyt näyttäisi olevan asennettuna 3 eri versiota winestä: wine-devel, wine-stable ja wine-staging

Poistetusta libreoffice7.6 :ta jäi sen hakemistoihin 153 true-type fonttia, voiko niitä käyttää tuolta hakemistosta vai "asennanko" tai siirränkö ne jonnekkin muualle? osa näyttäisi Fontit ohjelmalla katsottuna olevan asennettuina osa ei.

14
Laitealue / Näppäimistö(t)
« : 23.06.23 - klo:02.31 »
 Hankin uuden halpis (noin 27€) näppiksen kun vanha alkoi jättää merkkejä välistä T kirjain ja muutama sen naapuri kirjain jäi välillä puuttumaan mutta ahkeralla naputuksella sen sai yleensä tulemaan, puhdistuksella siitä ongelmasta varmaan olisi päässyt (ja tulevaisuudssa ehkä pääsenkin)
 Uudessakin näppäimistössä on valot ja uuden lainen ongelma, kun valot on päällä taustalla ei näppäimistö merkkejä erota koska valo ei valaise merkkejä näppäinten läpi kuten edellinen (halvempi) näppis teki, onneksi tässä on yksi näppäin valojen vaihdolle ja pimennykselle, tässä uudessa on näppäimet korkeammalla :( ja painaa täytyy syvemmälle... pelinäppis? Huh.
 No kai tähänkin tottuu mutta ehdin jo miettiä näppikselle pientä valoa, jokin himmeä ledi kohdistettuna näppäimistöön ei silmiin, nyt on yleisvalona vanha 105V kuvausvalo jalalla, turhan kirkas.
Vanhan näppiksen puhdistus varmaan tulossa mutta siinä on jo iän puolesta ongelmia, muutama kirjain on vain valoläikkä kulumisen johdosta siis ilman valoa ei sitäkään läikkää näy.
Vanha näppis on Trust Avonn sellanen mata§la profiili ja uusi näppis on sekin merkkinen Trust Azor

15
Yleistä keskustelua / Kalastelua
« : 16.05.23 - klo:17.07 »
Pitäiskö huolestua  ???
Kaverilta tuli messengerissä pyyntö laittaa puh. numero ja pyyntö laittaa puhelimeen tullut koodi hälle ja mitä tollo laitoin puh numeron ennekuin tajusin laittaa tekstaria onko hänen FB kaapattu :O
Vastaus tuli; on kaapattu, messengeriin hälle ei enää voinu viestiä laittaa eikä mitään koodiakaan tullu.... mitä helkkaria

16
Yleistä keskustelua / Pankkitunnuksia...
« : 26.02.23 - klo:14.55 »
Tuli puhelimeen pankin ID sovellukseen kirjautumis salasana kysely mutta kun en ole ollut (netti)pankissa pariin päivään niin suljin sovelluksen enkä laittanu salasanaani siihen, pankille lähetetty kyselystä ilmoitus. Danskebank

17
Braveselaimen pikavalinnoita katosi kuvakkeet :O Olisiko ollut jokin päivitys - en seurannut viimeistä päivitystä..

18
Multimedia ja grafiikka / googlemaps...
« : 08.12.22 - klo:04.15 »
Jostain syystä ei 3D wiev toimi Bravessa, Firefoxissa toimii ok. Aikaisemmin toimi myös bravessa?
Eikös molemmat selaimet käytä samoja asetuksia googlen sivuilla?
Vasemmalla kulma bravesta oik. firefoxixta

19
Alkoi tänään, olisiko levy :( vai joku tuulettimista, eivät kumminkaan näytä lämpöjen nousua-

20
Yleistä keskustelua / Brave ja Firefox k-ruoka.fi:ssä
« : 19.10.22 - klo:08.20 »
Käyn yleensä Bravella K-ruoka.fi:ssä mutta nyt Brave ei saa ostoslistaa ladattua vaan yrittää uudelleen ja uudelleen samalla jokaisella kerralla tuotelistakin päivittyy kun taas Firefox lataa sen heti, jotain vikaa/puutetta Bravessa? En ole aikaisemmin mokomaan törmännyt

Edit: Nyt ostoskori pyörii myös Firefoxissa eli vika on kaupan sivustolla, onneksi en ole ihan heti tilaamassa, saavat aikaa korjata

Sivuja: [1] 2 3 ... 8