Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - LeHiX

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Ubuntu tietokoneissa / Näyttö, kuvaruutu, ikkuna
« : 19.06.24 - klo:11.33 »
Nyt on ilmennyt että esim. netistä videota katsellessa (Bravella) F11 näppäimellä (Yutubessa myös F) suurentaa kuvan/ikkunan näyttöä suuremmaksi, kun on kaksi näyttöä niin ikkuna näkyy sentin verran toisella näytöllä ja videon säädöt menee osittäin alareunan ulkopuolelle, taitaapa mennä toisellekkin puolelle ja ylös se sentin raita :/
Katselin säätöjä mutta en huomannut mitään erikoista. Näytön ohjeimena Geforce DTK 750 Ti

2
Ubuntu tietokoneissa / Brave kaatuu
« : 20.03.24 - klo:11.08 »
Brave on kaatunut nyt noin 4 päivän aikana kolme kertaa ja vienyt mennessään cairo-dockin, tänään huomasin että kaksi (2) brave ikkunaa vei koko muistin :( ennen kaatumistaan, järjestelmän valvonta on minulla toisella näytöllä kokoajan päällä ja siinä näkyy kun brave kaatuu niin (Resurssit välilehdellä) muistin kulutus tippuu dramaattisesti.

Brave päivittyi vähän aikaa sitten olisiko siinä jokin bugi?

Kun brave on auki kahdella ikkunalla, toisessa Youtube toisessa satunnaisia sivuja niin Prosessit välilehdellä näkyi kun brave vie kahdella prosessilla n. 4.7G :O alkaa nykimään ja kaatuu vieeden cairo-dokin mukanaan.

Braven Versio 1.63.174 Chromium: 122.0.6261.128 (Virallinen koontiversio) (64-bittinen)

3
Ubuntu tietokoneissa / Työpöydän kansio/hakemistot
« : 15.03.24 - klo:02.50 »
Mikä on sen tiedoston nimi jossa liitetään ja nimetään työpöydälle kansiot? Olen lahjakkaasti unohtanut sen vaikka olen sitä käyttänyt, esim. olin siirtänyt Kuva ja Musiikki:t omille levyille ja nimennyt & linkittänyt ne työpöydälle tiedostossa jossa oli polku ja kansion nimi, on unohtunut :(

4
Laitealue / Uusi(vanha) levy
« : 08.03.24 - klo:20.12 »
Kaverilta hajosi läppäri ja mulla oli tikittävä pöytäkone, se hermoja raastava tikitys (naksutus) loppui kun avasin koneen kopan ja samaan aikaan asennettiin kaverin läppäristä jäänyt pienikokoinen kovalevy, sen ruuvikiinnirysreiät ei sopineen pöytäkoneen levytelineen reikiin joten levyn pohjassa oleviin reikiin ruuvattiin puiset varrastikut (  ;D pätkittiin tietysti ) ja nyt on menossa levyn puhdistus, kuvan ottohetkellä oli aikaa jäljellä noin 2h. Niin se nakutus - se katosi :)

5
Ubuntu tietokoneissa / Rohinaa (pöytä)koneessa
« : 05.03.24 - klo:03.01 »
Kone alkanut naksua ja rahista siihen tyyliin että pelottaa jos joutuu sammuttamaan, saattaa olla ettei käynnisty. Lämmöt on kyllä normaalit.
näytönohjain 34°C, CPU 42°C ja MB 40°C ja tuulettimien nopeudetkin näyttää ok vaikka CPU FAN speed 2667 ± 10 saako tuosta Freonista (Freon) tai jokin muu ohjelma järkevää listaa tuulettimista ja lämmöistä? kun kuvan kaappaus ei tunnu ko paneelissa toimivan.

Noin viikko soitten näyttö meni yht'äkkiä valkoruudulliseksi, bootti auttoi. Säikähdin kun edellisellä kerralla vuosia sitten meni näytönohjain uushankintaan :o

6
Yleistä keskustelua / bittimittari.fi
« : 20.01.24 - klo:02.01 »
Traficom:n nopeusmittari

7
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu pro ohitus
« : 11.01.24 - klo:16.54 »
Ubuntu pro security updates tyrkyttää ubuntu pro:ta miten se ohitetaan?

8
Kysymys pipewirestä, saako siihen äänenvoimakkuus ruutua kuten tämä pulseaudiossa? Käytän sitä paljon?

9
Ubuntu tietokoneissa / "Osittainen päivitys"
« : 08.12.23 - klo:07.43 »
Tuli ilmoitus osittaisesta päivityksestä, uusia, poistettavia ja päivitettäviä. Alkuun oli valinta Osittaien päivitys ja Jatka
Valitsin osittaisen mutta tarkasteltuani luetteloa peruin, mitä olisi pitänyt tehdä?

10
Olen käyttänyt Evolutionia iät ja ajat :/ Thunderbird on asennettuna koneelle ollut myös kauan mutta en ole ottanut sitä käyttöön, jos ota niin saako Evolutionin tallennetut kansiot siirrettyä miten helposti ja asetukset? Postilootat? DNA ja gmail?

11
Yleistä keskustelua / Nettiliittymän nopeus
« : 30.10.23 - klo:23.13 »
Minulla on ollut DNAn Welho nettiliittymä (saattaa olla eri nimellö nyt) jo 10-20 vuotta parhaimmillaan 400M ja nytkin sopimus on "Lisänopeus 400M" mutta speedtest sivun mukaan nyt ollut jonkin aikaa alle 10M! laitoin kaksi viestiä DNAlle kuvineen, toisessa historammi josta nopeuden vaihtelut näkyy, tosin vuonna 2022 ei ole ollut tarvetta tutkia kun on mielestäni toiminut hyvin, nyt oli isompi päivitys niin se päivitysten lataaminen tuntui niin hitaalta joten tarkastin.

12
Ubuntu tietokoneissa / Evolution...
« : 05.10.23 - klo:11.29 »
Evolutionissako ongelma, ehkä :O
Parina päivänä ollu tommonen virhe, WebKitWebProcess kaatunu...

13
Yleistä keskustelua / Drop-box
« : 03.10.23 - klo:00.19 »
Dropbox installoi itsensä joka kerta käynnistyksen jälkeen, jossain vaiheessa muokkasin käynnistettävät ohjemat josta poistin jonkin komennon ja seuraavalla kerralla se ei asentanut itseään uudelleen mutta kirjoitti käynnistys komennon uudelleen :(

14
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic taas
« : 03.10.23 - klo:00.03 »
Nyt se synaptic meni ja vaihtoi teemaa :O Ohjelmalistalla ei näy valkoisella taistalla valkoiset tekstit :I  Jotain tehtävissä?

15
Ubuntu tietokoneissa / Xscreensaver
« : 02.10.23 - klo:22.51 »
Xscreensaver:n PPA oli hukassa mutta löysin sen : https://launchpad.net/~savoury1/+archive/ubuntu/xscreensaver
Ja sehän alkoi päivittää itseään heti muiden päivitysten mukana :)

16
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic teema
« : 26.09.23 - klo:22.58 »
Voiko synaptic:n teemaksi asettaa esim Yary-remix-dark, avasin sen "vahingossa" ilman sudoa komentoriviltä niin se avautui tummaan teemaan tosin ilman valtuuksia, miten tuon teeman saa "rootille"?

17
Ubuntu tietokoneissa / K10temp?
« : 17.08.23 - klo:07.22 »
Kyseinen ohjelma on unreadabled tjs. ja dissabloitu käynnistyksessä, sitä ei näy synaptic:ssa jos sitä ei voi käyttää niin miten sen poistaa? vai poistetaanko? ilmoitus on aina käynnistyksen yhteydessä

18
Ubuntu tietokoneissa / Outo päivitys
« : 17.08.23 - klo:07.16 »
Yleensä päivitykset tulee Ohjelmistopäivitykset kautta mutta nyt tuli Ohjelmistot kautta ja kone piti käynnistää kahdesti tai siis käynnisti itsensä kaksi kertaa, lisäksi uudelleen käynnistyksessä (toisessa) oli käynnistyskuvana "Ubuntu" ja vilkkuvat pisteet joita en ole nähnyt piiiitkään aikaan... vuosiin ???
En enää muista päivityksista kuin apt:n ja päivitysten jälkeen näytölle tuli "Tärkeitä järjestelmän ohjelmia päivitettiin" tjs.

19
Yleistä keskustelua / Xscreensaver ja caffeine :/
« : 09.08.23 - klo:01.12 »
Caffeine ei toimi xscreensaverin kanssa, jokin toinen apps joka toimisi vai onko ubuntun screebsaverissa matrix:a? olen tykästynyt siihen.

20
Yleistä keskustelua / Facebookin outoja
« : 07.08.23 - klo:11.31 »
Facebookissa on ollu - ennen julkaisuissa "Näytä lisää" jälkeen "näytä käännös" se on sitten kadonnut, se oli julkaisuissa ja kommenteissa, ensin epäilin Bravea mutta samalta näyttää firefoxissakin, nyt näyttäisi että osassa kommenteja käänös toimii mutta ei englanninkielellä :o Aikaisemmin myös hymiön valinta julkaisuun jumitti koko selaimen ja hymiö valikosta puuttui "suosikki" rivi.
Vai onko se jossain FBn asetuksissa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 8