Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maksim

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Olikohan se nykyään nimeltään dnfdragora. Tuo yumex jäi pois muutama versio sitten.
Koodia: [Valitse]
sudo dnf install dnfdragoraOn ulkonäöltään jonkinverran erilainen kuin yumex, mutta suurinpiirtein samat toiminnot siinä on.

2
Käynnistyykö kone kuitenkin jonnekin asti, vaikkakin lukuisien failet-herjojen saattelemana, vai jääkö grubin virheeseen?
Jos vika pelkästään fstab-tiedoston virheellisyys, niin CTRL + ALT + F2 yhdistelmällä voisi päästä konsoliin ja kirjautumaan sisään komentoriville.
Siellä sitten voi tehdä sopivia korjausliikkeitä.
Minulla katosi muutama viikko sitten, omien touhujeni seurauksena,  yhdestä fstab -tiedostosta juuri-osion UUID -osoite ja kone käynnistyi noitten failet-herjojen
saattelemana jonnekin asti, mutta tuolla yhdistelmällä pääsin tekemään korjaukset  ko tiedostoon.


3
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin poisto win10
« : 11.06.18 - klo:19.31 »
Näyttäisi olleen/olevan muillakin samantyyppisiä ongelmia FF:n kanssa
Oliko tuolla ratkaisua?
https://support.mozilla.org/en-US/questions/950068
https://support.mozilla.org/en-US/questions/1053677

4
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin poisto win10
« : 11.06.18 - klo:11.14 »
Voihan nuo polttaa CD-levyllekin josko ne käynnistyvät paremmin koneessasi.
Mutta jos ylipäätänsä käynistyy usb:ltä niin WIN10:n asennustikulta käynnistämällä pääsee komentoriville, kun aikansa menee eteenpäin ja valitsee oikein,
niin sieltä voisi kokeilla poistaa ongelmatiedosto wintoosan delete-komennolla, polku pitää tosin olla tiedossa ko tiedoston sijaintiin.
Windowsissa on Rufus, https://rufus.akeo.ie/?locale=fi_FI, mainio softa kaikenlaisten usb - asennustikkujen tekoon.
Tikun pitää tietenkin olla ehjä, eli jos on mahdollista, niin testata toisessa kokoonpanossa  tikun toimivuus.
Wintoosan vikasietotila voisi myös olla yksi vaihtoehto kokeilla poistoa.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin poisto win10
« : 10.06.18 - klo:16.46 »
Joku Linuxin live-tikku on sitten oikea lääke. Sillä nuo poistot onnistuvat varmasti.
Ehkä BootRepairDisk oikealla bittisyydellä on sopivin.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin poisto win10
« : 10.06.18 - klo:14.36 »
Eikös ne Firefoxin käynnissä olevat prosessit, ja tietenkin kaikki muutkin, saa tapettua/lopetettua Wintoosan Tehtävienhallinan kautta.
CTRL + ALT + Delete muistaakseni pääsee sinne. Pääsiköhän sinne myös sen palkin kautta, hiiren oikealla namiskalla, ei ole nyt Wintoosaa käytettävissä.
Tuolta kun sammuttaa/lopettaa kaikki Firefoxin prosessit niin pitäisi taas toimia,
Tuon Tehtävienhallinnan välilehdillä on muitakin joskus tarpeellisia säätöjä tehtävissä.
On tuota samaa ongelmaa ollut joskus minullakin ja tuolla tavalla pääsin itse ongelman ohi.

Muoks. Esaurus ehtikin jo ennemmin  :)

7
Netistälöytyi tälläinen ohje:  http://www.geekride.com/huawei-e173-on-ubuntu/        mutta ei tunnista tota aptitude käskyä
Tuo aptitude pitäisi asentaa erikseen. Ei ole mukana perussetissä.
Käytä apt:ä eli näin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install usb_modeswitch -yTietenkin jos haluat käyttää aptitudea, niin asenna se:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install aptitude

8
Päivitin Kubuntun 17.10 -> 18.04:n ja jostakin syystä locale-asetukset olivat muuttuneet. Päivityksen jälkeen koko järjestelmä oli sekakielinen,
korjausohjeet löytyivät ulkomaiselta forumilta. Locale -asetus on nyt kunnossa.
Mutta, mutta.. varsinainen työpöytä on edelleenkin sekakielinen, pääosin suomenkielinen osa englaniksi.
KDE System Settings -->Alueasetukset -->Kieli -->American English, on ainoana vaihtoehtona.
Tarpeelliset kielipaketit on mielestäni kaikki asennettuna, mutta tuossa listassa on silti vain tuo amerikan kieli, ei muita.
Language-pack-kde-fi -paketin pitäisi kai sisältää kaikki tarpeellinen käännökseen, vai puuttuukohan silti vielä jotakin?
Sinällään tuosta ei ole minulle haittaa, mutta olisihan tuo kieliasetuskin saatava oikeaksi.
Mitähän tuolle pitäisi tehdä?
 

9
Näkyy olevan myös autonegotiation pois päältä Fedorassa ja varmaankin sen vuoksi kättelee vain half-duplex-yhteyden. Se voi hyvinkin hidastaa tuota yhteyttä. Mielenkiintoinen vika. Verkkoa varmaankin hallitaan Network Managerilla, mutta en muista sen asetuksissa olevan valintaa tuolle. Ethtool pystyy sitä kyllä säätämään. Autonegotiation päälle:
Koodia: [Valitse]
sudo ethtool -s enp10s0 autoneg onPois päältä, full-duplex ja 100 Mb/s -kaista:
Koodia: [Valitse]
sudo ethtool -s enp10s0 speed 100 duplex full autoneg off
Liekköhän joku syy, miksi Fedora on tuon mennyt ottamaan pois päältä tässä tapauksessa. Ei se kuitenkaan normaalia ole.

Tuo eka loitsu korjasi tilanteen ja nyt pikaisten testauksien jälkeen yhteys tuntuu toimivan kuten pitääkin.
Kiitos, Tomin!

10
Kone on lankayhteydessä ja  uname -a kertoo:  Linux Fedora_64 4.16.8-300.fc28.x86_64

Kubuntu kertoo tätä:
Koodia: [Valitse]
Kubuntu_64:~$ sudo lshw -c network
[sudo] salasana henkilölle esa:
  *-network                 
       description: Ethernet interface
       product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:0a:00.0
       logical name: enp10s0
       version: 09
       serial: 40:16:7e:28:0a:af
       size: 100Mbit/s
       capacity: 1Gbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full firmware=rtl8168f-1_0.0.5 06/18/12 ip=192.168.1.92 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
       resources: irq:56 ioport:b000(size=256) memory:fa104000-fa104fff memory:fa100000-fa103fff
Ja Fedora 28:
Koodia: [Valitse]
Fedora_64 ~]$ sudo lshw -c network
[sudo] salasana henkilölle esa:
  *-network                 
       description: Ethernet interface
       product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:0a:00.0
       logical name: enp10s0
       version: 09
       serial: 40:16:7e:28:0a:af
       size: 100Mbit/s
       capacity: 1Gbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=off broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=half firmware=rtl8168f-1_0.0.5 06/18/12 ip=192.168.1.92 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
       resources: irq:56 ioport:b000(size=256) memory:fa104000-fa104fff memory:fa100000-fa103fff
Muuta eroa ei näyttäsi olevan kuin Kubuntussa duplex=full  ja Fedorassa duplex=half.
Tuossako lienee se syy,  ehkä..

11
Minulla on ilmennyt ongelma Fedoran ja reitittimen välisessä yhteysnopeudessa.
Linja on DNA:n valokuitu 100 /10 Mbps.
Fedoralla nopeus on 7 -9 Mbps/11 Mbps mitattuna esim. tällä: https://fast.com/fi/
Ongelma on ollut jo jonkin aikaa ja ilmennyt päivitysten omituisena hitautena, mutta taustalla tehtynä en ole siihen kiinnittänyt sen kummemmin huomiota.
Mutta päivitys Fedora 27 -->Fedora 28:n valui koneelle keskimäärin 400 kt/s, olisi pitänyt tulla moninkertaisella nopeudella, joten ongelma näkyi selvästi.
Samalla koneella on myös Ubuntu 18.04, OpenSuse Leap ja Wintoosa, kaikki omilla levyillään, noissa tuota yhteysongelmaa ei ole, vaan kaikki näyttävät nopeudeksi 90 -95 Mbps /11 Mbps, kuten pitääkin.
On aivan sama käynnistääkö Fedoran suoraan tai uudelleen esim. Susen jälkeen, nopeus putoaa aina alas.
Samaan aikaan käytössä oleva kannettava mittaa nopeuden olevan tapissa, eli yhteys reitittimen ja DNA:n välillä on kunnossa.
Ongelma on vain Fedoran ja reitittimen välisessä yhteydessä.
Nopeus korjaantuu istunnon ajaksi normaaliksi, kun uudelleenkäynnistää reitittimen.
En keksi mitä tuossa muuttuu.
Olen kokeillut Fedorassa niin DNA:n kuin Googlenkin nimipalvelimia, mutta ongelma lienee jossakin muualla
asetuksissa, mutten ole löytänyt, että missä.
Reititin on Asus RT-AC52U.

12
Tuota samaa tekee toisinaan minulla Xubuntu, syy eiole selvinnyt.
Rajoitetummin voi käyttää merkkipohjaista sivustoa:
https://pda.op.fi
Ainaki pystyy laskuja maksamaan.

13
Minulla myös jumitti, mutta keskeytyksen ja uudelleen yrittäminen toimi ja tulos oli
This system may be vulnerable
Kyseessä läppäri ja Intel i5 CPU M520, ei siis ihan uusinta versiota.

14
Minulla tämä uusi versio asentuu ja käynnistyy siten,että pääsee kirjautumaan sisään, mutta sitten onkin näkyvissä
pelkkä valkoinen ruutu  alasveto-valikkoineen joista ei  tapahdu mitään.
Tässä koneessa on nvidian ohjain ja Ubu 17.04.
Kannettava, jossa Intelin ohjain, ja Ubu 16.04, tämäkin Skypen versio toimii, ainakin jollain lailla.

15
Tämän  ongelman ratkaisu oli lopultakin yksinkertainen.
Levyllä oli yksi viallinen sektori, joka esti levyt/disk -ohjelman smart-testin levylle.
Samaisella ohjelmalla formatoin osion. Aikaa meni kyllä pitkä tovi, mutta sen jälkeen levyllä ei ollut enää viallisia sektoreita
ja Fedoran asennus sujui ilman ongelmia ja ylimääräisiä herjoja.
Ilmeisesti F26:n asennusohjelma on tarkempi levyn kunnosta kuin OpenSusen, jonka asensin aiemmin samalle levylle.
Suse ei herjannut mistään mitään ja asentui ja toimii hyvin.
No nyt toimii kyllä Fedorakin.

16
Fedora 26:n asennus ei onnistu mitenkään.
Asennustikku on tehty Fedora Media Writer:lla, joten sen  pitäisi olla kunnossa ja tikku ehjä, koska live-tila toimii moitteettomasti.
Asennus etenee kielivalintaan saakka, mutta sitten tulee herja:
An unknown error has occurred
Herjan kuittausen jälkeen asennus päättyy.
Tuolla Fedoran forumilla on pähkäilty samaa ongelmaa, mutta en oikein päässyt kärryille oliko tuohon myös ratkaisu olemassa.
https://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=315098
https://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=309793
Netinstall-tikulla asennus päättyy samaan herjaan.
Minulla oli toimiva f26-asennus, mutta emon yhden SATA-portin hajoamisen jälkeen Fedoran käynnistäminen enää onnistu.   
Juuri-osio on vielä  koskematta,  josko Fedoran saisi jollakin konstilla houkuteltua käynnistymään.
Samalla levyllä on myös SUSE, joka toimii normaalisti.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Levypalvelin kuoli
« : 30.07.17 - klo:08.57 »
Olisikohan vain emon paristo lopahtanut!

18
Päivitin koneeni ( nyt 16.04 LTS) ja sen jälkeen Thunderbird vastaanottaa viestejä niin kuin ennenkin, mutta viesteihin vastaaminen ei onnistu. Käytän sekä
saunalahtea että gmailia, mutta kumpikaan ei lähetä viestejä eteenpäin. Ohjelma väittää että osoitteessa on vikaa, vaikka samasta osoitteesta on juuri saapunut viesti. Missähän on vika??

Lisäys: gmail toimii  Saunalahti ei. Palvelimen ilmoitus alla

Postia lähetettäessä tapahtui virhe. Postipalvelin vastasi:
5.7.1 <87-100-251-174.bb.dnainternet.fi[87.100.251.174]>: Client host rejected: Access denied.
. Tarkista osoite  ja yritä uudelleen.

Tässä on tuo dnainternet mainittu, joten siitä päättelin DNA.
Lähtevän postin palvelinasetus pitää olla ehdottomasti se jota käyttämäsi yhteys tarjoaa.
Esim. Soneran postia ei voi lähettää suoraan Elisan yhteyden kautta ja toisinpäin, vastaanotto toimii kummassakin tapauksessa.
Kun asetukset ovat oikein niin tuon esimerkkini lähetykset toimivat kumpaankin suuntaan, ja oikeilla osoitteilla.
Eli tarkista lähtevän postin asetukset oikeiksi palveluntarjoajan sivuilta.
Gmail toimii aina samoilla asetuksilla kenen tahansa yhteyden kautta.
Onkos puhelimessa kenties Elisa/Saunalahti-liittymä, jolloin asetukset tulevat kai automaattisesti oikein.
Itselläni on Welho/Elisa -postit, ja ne toimivat hyvin samalla Thunderbirdillä.



19
Kyllä tuo ongelma mielestäni viittaa enemmänkin lähtevän postin asetuksiin.
Se että  viestejä voi vastaanottaa, on eri asia kuin lähettää niitä.
Asetuksethan ovat hieman erilaiset.
Kannattaa tarkistaa palveluntarjojan (oliko se DNA) sivuilta oikeat lähtevän postin asetukset.


20
Kyllä sen Win 7:n saa ilman sitä avaintakin ladattua Microsoftin latauspisteestä, sai ainakin vielä joulun alla.
Tosin vaati hieman kikkailua selaimella.
Piti asentaa koneeseen joka oli kaukana joten vein tikulla ilman tuota, avainkoodi oli siellä paikan päällä.
Ensin tein asennuksen palautusosiolta, mutta päivitykset toimivat vain osittain,
joten tein puhtaan asennuksen tikulta ja alkuperäisellä OEM -avaimella.
Tosin päivityksien saaminen toimimaan olikin sitten aika isotöinen juttu.
Tuli puhuttua aika paljon rumia.  8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 7