Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hamsteri

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Hei, Powerilla on myynnissä tosi halpa ASUS R417SA-WX235T 14", 199€, mutta se on Windows 10 käyttöjärjestelmällä. Onko kellään kokemusta saako tuon helposti muutettua Linux-koneeksi? Noissa voi olla ongelmana bios tai Windowsin "lukot".  :)
https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/asus-r417sa-wx235t-14/p-429214/

2
Tiedän ettei täällä saisi mainostaa yrityksiä, mutta ystäni Tampereella tekee tuota koneiden kierrätystä ja Linux-palvelua. Hänellä on myös otettu huomioon takuu eli vastuu laitteiden turvallisuudesta tietoturvan ja käytön osalta sekä se että koneissa on etähallintaohjelma asennettuna auttamaan esim. senioreita.

http://www.koneetkiertoon.fi/

  :)

3
Oma kokemukseni vanhemman version päivittämisessä on ollut se että uusi on ollut pakko asentaa tilalle. Kun päivitysväli on mennyt parasta ennen päivien siitä ei sitten enään saa toimivaa versiota ainakaan "kotikonstein".

 ::)

4
Tässä yksi paikallislehti joka yrittää ainakin alkuun vapaaehtoisesti:

http://matapupu.fi/index.html

 :)

5
Hei

Asensin tai ensin yritin päivittää 11.04 -> 12.04 ei onnistunut ja sitten rinnalle toiseen osioon. Järjestelmä "sekosi" päivityksessä eli ei käynnistynyt ja samalla kadotti sähköpostit. No ne ehkä löytyvät joskus, mutta uudessa asennuksessa en saa verkkokirjoitinta asennettua. Ilmoittaa:

FirewallD ei ole käynnissä. Verkkotulostimien havaitseminen vaatii palvelujen mdns, ipp, ipp-client ja samba-client olevan sallittu palomuurissa.

Tulostin on Elisan Kotiboksin takana jaettuna verkossa. Homma on aikaisemmin mennut ilman nikotteluja. En keksi mitä tehdä. Samba ja muut pitäisi olla ok. Palomuurista en tiedä. Osaisiko joku neuvoa?

Vika löytyi. Olin asentanut Cinnamon-työpöydän ja sen alta ei päässyt asentamaan verkkotulostimia. Kun huomasin kokeilla 12.04 omaa ympäristöä sieltä löytyi verkkotulostimen asetukset. Aika outoa, mutta Cinnamon ei ole ehkä sitten "täydellinen" työpöytäversio vaikka muuten minusta parempi kuin Ubuntun nykyinen.   ::)

6
Kaikki ääniasetukset on katsottu ja ovat samoin kuin muissakin koneissani normaalisti. Ubuntu 11.10 ei vain toista kaikkia samoja ääni-formaatteja kuin 11.04 ja vaatii useamman käynnistyksen ennen kuin "herää".  Jotain tässä versiossa eroaa totaalisti aikaisemmista(?!). Huomasin että päätteessä ei toimi suomalainen näppäimistö.

Nyt Löytyi ratkaisu. Vika oli LG:n tv:n emolevy. Samassa tv:ssä ei toiminut langaton wlan-lähetin. Menivät takuukorjauksena. Tv on minulla näyttönä olohuoneen tietokoneelle.

 :)

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu 11.10 äänet
« : 09.03.12 - klo:09.23 »
Osaako joku kertoa mitä teen kun ensimmäisellä käynnistyksellä eivät äänet toimi. Kun buuttaan koneen ja aloitan uudestaan niin homma pelaa. Ääniasetuksissa kovaäänisten testaus ei toimi ja netissä esim. Yle Arenan äänet eivät kuulu ensimmäisellä käynnistyksellä. Laite on MSI:n pikkuboxi ja näyttönä LG:n tv yhdistettynä HDMI-kaapelilla. Kaikki muu toimii ja Ubuntu löysi asennuksessa kaikki "härvelit" ja muut asetukset lennossa.

 ???  ::)  :'(

8
Ihmetyttää vielä sekin että edelleen tehdään noita järkyttäviä PowerPoint-esityksiä kun kaikissa kokoustiloissa on jo videotykit ja ne mahdollistaisivat elävämpää esittämistä ilman "kalvosulkeisia". Osaaminenhan tulee vai tekemällä ei sillä että valitetaan ohjelmista.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Lastenlinnaan tietokonekeräys
« : 16.07.11 - klo:09.18 »
Näyttää siltä että on helpointa lahjoittaa rahaa suoraan Lastenlinnan tilille. Jos jollain löytyy käyttökuntoista Ubuntu tai jotain muuta Linux asennettua kannettavaa voisi sen sitten viedä itse sinne pikkupotilaiden käyttöön. Kiitokset kaikille keskusteluun aktiivisesti osallistuneille.

 :)

10
Yleistä keskustelua / Vs: Lastenlinnaan tietokonekeräys
« : 12.04.11 - klo:08.56 »
Kun ehdotin kannettavien hankkimista Lastenlinnaan oli ajatus muutamasta pikkuläppäristä joita pikkupotilaat voisivat käyttää esim. sängyssä. Wlan tai nettitikku tuskin tulee tuolla kysymykseen eli netin käyttö saattaa olla mahdotonta. Käyttöjärjestelmänä olisi joku perus Linux ja siinä muutamia pelejä, Tux-Paint ja ohjelma kirjoitteluun. Kun koneissa on rajalliset oikeudet niitä ei saa sotkettua ja päivityskään tuskin lienee tarpeen. Läppärit voisi tarvittaessa asentaa uusiksi muutaman vuoden kuluttua jos tarvetta ilmenee.  Järjestelmän asennus ei vie Linuxilla paljoa aikaa ja versio on kiinni mitä läppäreitä löytyy.

Nettikoneita Lastenlinnassa ilmeisesti on ja ne ovat oletettavasti pöytäkoneita. Sellaisia perusmyllyjä lienee meillä kaikilla nurkassa ylimääräisiä jos niistä on tarvetta. Kunnon näyttöhän on se tärkeämpi juttu pöytäkoneessa. Linuxia pyörittää melkein millä tahansa "virityksellä".

11
Yleistä keskustelua / Lastenlinnaan tietokonekeräys
« : 08.04.11 - klo:09.18 »
Ylenaikaisten uutisissa oli juttu Lastenlinnan syöpäpotilaista. He kaipaisivat tietokoneita saadakseen jotain tekemistä pitkien hoitojaksojen aikana. Saisimmeko me Ubuntun käyttäjät täytetyksi heidän toiveensa hankkimalla muutaman uuden tai käytetyn kannettavan sinne. Koneissa olisi joku Linux-versio sekä ohjelmia pikkupotilaille kuten Tuxpaint. Samalla saisimme levitettyä avoimen lähdekoodin sanomaa hyvää tarkoitukseen. Ubuntu Suomi on ennenkin toteuttanut kaikenlaista hyvää erilaisilla projekteillaan.

 :)

Otin oikeuden muuttaa otsikkoa "mehukkaammaksi". -Storck

12
Laitealue / Vs: ASUS Eee 4G
« : 02.03.11 - klo:14.31 »
Ihan hyvin siinä pyörii myös Leeenux:

http://www.leeenux-linux.com/

Muistitikulta pyörii toisena Peppermint:

http://peppermintos.com/

Molemmat ovat suomenkielisinä.

13
Tosi pettynyt oli olo kun tuon uutisen kuuli. Siihen loppui meillä Nokian puhelin hankinta ja käyttö. Emmehän muutenkaan käytä Mikkisoftaa.

 :-[

14
Yleistä keskustelua / Kiitos !
« : 30.10.10 - klo:16.25 »
Kiitokset  Ubuntu Suomen esittelytilaisuuden järjestäjille Helsingin Lasipalatsissa, Elisa Studion tiloissa. Sain apua ystäväni vanhojen sähköpostien tiedostomuodon vaihtamisessa Thunderbirdin ymmärtämään muotoon. Itseltäni olisi jäänyt tekemättä. Hieno tilaisuus muutenkin.

 :)

15
Linuxiin ja Ubuntuun tai sen sisarversioihin olen tosi tyytyväinen. Kuuden vuoden aikana ei ole isompia ongelmia ollut ja nekin ovat olleet rautapuolella ja selvinneet täältä keskustelupalstojen ohjeista. Ihmettelen miksi toiset edelleen tyytyvät siihen toiseen käyttöjärjestelmään ja vielä maksavat siitä kun eivät tarvitse mitään sen eritysohjelmia tekemisiinsä, mutta kuitenkin purnaavat kun homma tökkii.

 :)

16
Täältä löytyy kohtuu hintaisia esittelykäytössä olleita miniläppäreitä:

http://www.cruzbroker.fi/

Hain itse sieltä HP:n miniläppärin viime viikolla rippilahjaksi.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 01.09.10 - klo:13.14 »
Tämä Ubuntu-tuote löytyi reissussa Edinburghista. Vielä en ole raaskinut maistaa.

[ylläpito on poistanut liitteen]

18
Yksi pieni lisäys. Ylävalikosta kalenteri auki -> sijainnit -> muokkaa -> kellon asetukset tarkistaa oikean paikkakunnan ja samalla voi ottaa säätiedot esiin. Ideana että kun säätieto näkyy tietää että netti on kytkeytynyt päälle. Ikäihmisille tiedosta on apua koska olen joutunut käymään heillä laittamassa johtoja kiinni siivoojan jäljiltä. Käyttäjä on luullut että koneessa on vikaa. Nyt he huomaavat ongelman itse ja korjaavat asian. Kelloaikojahan voi olla myös  näkyvissä useammasta maasta.

19
Laitealue / Vs: 64 Bit vai 32 bit
« : 05.08.10 - klo:12.43 »
Itselläni ei toiminut 64 versio Asuksen kannettavassa jossa oli erikoinen näytönohjain. 32 toimi asetuksia muuttaen. Muistin tarve kai riippuu käyttääkö raskaita ohjelmia.

20
Laitealue / Ubuntu 10,04 64bit / Asus K50AC
« : 28.05.10 - klo:17.11 »
Tiedoksi jos jollain on tai hankkii Asus K50AC 15.6"LED D220 4Gt 500Gt koneen. Siinä on erikoinen näytönohjain SiS Mirage 3+ Graphics Engine 256Mt jaettua muistia. Siihen löytyy hyvät ohjeet ajurien asentamiseksi http://tpurch-blog.blogspot.com/2010/05/sis67x-driver-for-ubuntu-1004.html#more, mutta Ubuntu 10,04 64bittinen ei toiminut oikein eli näytön koko on liian pieni.  Kun vaihdoin Ubuntu 10,04 32bittiseen löytyi oikea näytön koko ja homma toimii.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7