Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hamsteri

Sivuja: [1] 2
1
Hei, Powerilla on myynnissä tosi halpa ASUS R417SA-WX235T 14", 199€, mutta se on Windows 10 käyttöjärjestelmällä. Onko kellään kokemusta saako tuon helposti muutettua Linux-koneeksi? Noissa voi olla ongelmana bios tai Windowsin "lukot".  :)
https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/asus-r417sa-wx235t-14/p-429214/

2
Hei

Asensin tai ensin yritin päivittää 11.04 -> 12.04 ei onnistunut ja sitten rinnalle toiseen osioon. Järjestelmä "sekosi" päivityksessä eli ei käynnistynyt ja samalla kadotti sähköpostit. No ne ehkä löytyvät joskus, mutta uudessa asennuksessa en saa verkkokirjoitinta asennettua. Ilmoittaa:

FirewallD ei ole käynnissä. Verkkotulostimien havaitseminen vaatii palvelujen mdns, ipp, ipp-client ja samba-client olevan sallittu palomuurissa.

Tulostin on Elisan Kotiboksin takana jaettuna verkossa. Homma on aikaisemmin mennut ilman nikotteluja. En keksi mitä tehdä. Samba ja muut pitäisi olla ok. Palomuurista en tiedä. Osaisiko joku neuvoa?

Vika löytyi. Olin asentanut Cinnamon-työpöydän ja sen alta ei päässyt asentamaan verkkotulostimia. Kun huomasin kokeilla 12.04 omaa ympäristöä sieltä löytyi verkkotulostimen asetukset. Aika outoa, mutta Cinnamon ei ole ehkä sitten "täydellinen" työpöytäversio vaikka muuten minusta parempi kuin Ubuntun nykyinen.   ::)

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu 11.10 äänet
« : 09.03.12 - klo:09.23 »
Osaako joku kertoa mitä teen kun ensimmäisellä käynnistyksellä eivät äänet toimi. Kun buuttaan koneen ja aloitan uudestaan niin homma pelaa. Ääniasetuksissa kovaäänisten testaus ei toimi ja netissä esim. Yle Arenan äänet eivät kuulu ensimmäisellä käynnistyksellä. Laite on MSI:n pikkuboxi ja näyttönä LG:n tv yhdistettynä HDMI-kaapelilla. Kaikki muu toimii ja Ubuntu löysi asennuksessa kaikki "härvelit" ja muut asetukset lennossa.

 ???  ::)  :'(

4
Yleistä keskustelua / Lastenlinnaan tietokonekeräys
« : 08.04.11 - klo:09.18 »
Ylenaikaisten uutisissa oli juttu Lastenlinnan syöpäpotilaista. He kaipaisivat tietokoneita saadakseen jotain tekemistä pitkien hoitojaksojen aikana. Saisimmeko me Ubuntun käyttäjät täytetyksi heidän toiveensa hankkimalla muutaman uuden tai käytetyn kannettavan sinne. Koneissa olisi joku Linux-versio sekä ohjelmia pikkupotilaille kuten Tuxpaint. Samalla saisimme levitettyä avoimen lähdekoodin sanomaa hyvää tarkoitukseen. Ubuntu Suomi on ennenkin toteuttanut kaikenlaista hyvää erilaisilla projekteillaan.

 :)

Otin oikeuden muuttaa otsikkoa "mehukkaammaksi". -Storck

5
Yleistä keskustelua / Kiitos !
« : 30.10.10 - klo:16.25 »
Kiitokset  Ubuntu Suomen esittelytilaisuuden järjestäjille Helsingin Lasipalatsissa, Elisa Studion tiloissa. Sain apua ystäväni vanhojen sähköpostien tiedostomuodon vaihtamisessa Thunderbirdin ymmärtämään muotoon. Itseltäni olisi jäänyt tekemättä. Hieno tilaisuus muutenkin.

 :)

6
Laitealue / Ubuntu 10,04 64bit / Asus K50AC
« : 28.05.10 - klo:17.11 »
Tiedoksi jos jollain on tai hankkii Asus K50AC 15.6"LED D220 4Gt 500Gt koneen. Siinä on erikoinen näytönohjain SiS Mirage 3+ Graphics Engine 256Mt jaettua muistia. Siihen löytyy hyvät ohjeet ajurien asentamiseksi http://tpurch-blog.blogspot.com/2010/05/sis67x-driver-for-ubuntu-1004.html#more, mutta Ubuntu 10,04 64bittinen ei toiminut oikein eli näytön koko on liian pieni.  Kun vaihdoin Ubuntu 10,04 32bittiseen löytyi oikea näytön koko ja homma toimii.

7
Ubuntu tietokoneissa / Kello jätättää
« : 02.04.10 - klo:12.13 »
Osaako joku neuvoa millä saa kellon pysymään ajassa? Minulla on toisessa koneessa LinuxMint 8 ja toisessa Ubuntu 9.10. Ubuntun kello jätättää. Olen useamman kerran päivittänyt sen eri konsteilla, mutta ongelma ei poistu. Ubuntun pohjahan on sama Mintissä.

8
Hei

Onko kellään käyttökokemusta tästä multimedia-versiosta ELEMENT 1.1.

http://www.elementmypc.com/main/mainpage

Live-levyltä näytti toimivan mukavasti, mutta vasta asennuksessahan pääsee näkemään todelliset toiminnot. Kannattaisi varmaan pitäytyä englanninkielisessä versiossa vaikka alla on Ubuntu ja sieltä saattaa löytyä suomenkielisiä paketteja? Yritän löytää toimivaa versiota olohuone-pc:hen multimediaa pyörittämään.

9
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / DEFT Linux
« : 20.02.10 - klo:09.18 »
Hei

Onko tästä DEFT Linux-ohjelmasta kellään tietoa ja käyttökokemuksia. Latasin kokeeksi. Toimi kiitettävästi Live-CD:ltä. Suomenkielikin löytyi kun alla on Ubuntu, mutta osa ohjelmista on englanniksi. Tarkoitettu kai enemmän ylläpitäjien käyttöön.

http://www.deftlinux.net/

10
Yleistä keskustelua / Ubuntu koneita
« : 28.01.10 - klo:15.19 »
http://system76.com/

Miksei meillä vieläkään myydä enempää koneita Linuxilla ja Ubuntulla? Muualla ovat jo huomanneet markkinaraon.

11
Yleistä keskustelua / Sharp Netwalker CZ-51
« : 13.10.09 - klo:09.51 »
Hei, joko olette törmänneet tälläiseen
http://www.woopie.jp/video/watch/6ee6117fe5a924f2
Toimii Ubuntu 9,04 ohjelmalla. Voisi olla kiva kokeilla itsekkin.

 :)

12
Yleistä keskustelua / Ubuntu on muutakin kuin ohjelmisto
« : 04.05.09 - klo:12.09 »
http://www.ubuntu.upc.edu/

Onko joku törmännyt näihin sivuihin?

14
Windows 7 näkyy jo nettikäytössä – Linux sivuraiteella:

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=36641

Eipä kai tuo ole ihme kun mistään ei saa ostaa koneita Linuxilla. Mikähän siinä tosiaan on ettei kukaan ole alkanut myydä laitteita esim. Ubuntulla? Tätä meidän pitäisi todella pohtia!

15
Onnistuin sotkemaan Ubuntun asennuksen ystäväni läppäriin. Ubuntu 8.04 LTS meni "vahingossa" ulkoiselle kiintolevylle ja nyt kone ei käynnisty. Uudelleen asennuksessa en saa osioinnissa tehtyä jakoja Xp:lle ja Ubuntulle. Osiointi tarjoaa vain koko levyä.  Vaiheessa 4/7 valikoissa on harmaana tärkein kohta eli seuraavan osiokohdan tekeminen. Onkohan enää mitään tehtävissä homman pelastamiseksi. Keskustelupalstoilta en ole vielä löytänyt ratkaisua ongelmaan.

 :'(

16
Hei, onko kellään kokemusta tästä uudesta Ubuntu Eee versiosta Asuksen pikkuläppäriin. Yritin tehdä USB-tikkua, mutta en saa hommaa pelaamaan

http://ubuntu-eee.tuxfamily.org/index.php5?title=Get_Ubuntu_Eee

Muistitikulta löytyy Idlinux.sys, mutta Asus sanoo ettei se ole toimiva versio kun yritän käynnistys buuttausta.

 >:(

Otsikko vaihdettu//gdm

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Java applets
« : 08.05.08 - klo:21.52 »
Mikä mättää kun en saa tämän sivun Java appletteja toimimaan: http://www.jigzone.com/puzzles/daily-jigsaw
Sivu toimi 7.10:ssä, mutta päivityksen jälkeen 8.04:ään ei enään. Olen asentanut Javan uudestaan, mutta ei auta. Sama vika Firefoxissa ja Operassa.

 ::) :'(

18
Helsingin kaupungin palvelukeskuksien asiakaskoneista osa on nyt Ubuntu-järjestelmällä. Laitteet ovat kaupungin vanhoja työkoneita jotka olen asentanut "uusiokäyttöön".  Myös asennuslevykkeitä löytyy lainattavaksi.

http://www.hel.fi/wps/portal/Sosiaalivirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/fi/Sosiaalivirasto/Ajankohtaista/Uutiset/sosv_uutiset_0403_atk


19
Aika mielenkiintoinen artikkeli :

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=33074

Itse olen käyttänyt Ubuntu-cd:tä tietojen pelastamiseen jumiutuneelta Windows-koneelta.

 :)

20
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu-läppärilaukku
« : 11.01.08 - klo:15.09 »
Olisiko joku kiinnostunut Ubuntun-läppärilaukusta

https://shop.canonical.com/product_info.php?currency=EUR&products_id=123&osCsid=cc77197513aba1ed285dca7300ad2f1d

Tulisi varmaan toimituskuluiltaan halvemmaksi tilata muuta kerrallaan. En tiedä saako noita "tukkuhintaan".

 ::)

Sivuja: [1] 2