Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jhellen

Sivuja: [1]
1
Suuret kiitokset kaikille asiakkaille!

Toivotaan että LinuxCompin jatkaja saa mukavasti asiakkaita  :)

Nyt jatkossa on luultavasti enemmän aikaa olla täällä Ubuntu-keskusteluissa.

2
Pyysin tarkempaa selitystä työvoimatoimistolta miksi tukea ei tipu vaikka ole tehnyt juuri sitä mitä he ovat pyytäneet ja voittoa ei ole tilitoimiston tuloslaskelmien mukaan. No silloin vasta tuli vastaus että he päättävät näin jokatapauksessa koska "he eivät toimi yrityksien tukijärjestelmänä". Tämähän on tavallaan ihan ymmärrettävää mutta toisaalta ei. Ei tietenkään ole reilua että sivutoiminen yrittäjä saa tukea työvoimatoimistolta/liitolta ja voi siten elättää itsensä sekä pyörittää yritystoimintaa ja toinen täysitoiminen yrittäjä on pakko tienata jokaisen sentin itse vaikka yritys ei kannattaisikaan.

Liikevaihdon suuruudesta ei siis ollutkaan kyse vaikka lausunnossa näin luki :-[ Ajattelin että pidän yritykseni ja vähennän liikevaihtoa mutta tämkään ei kelvannut vaan oli pakko joko lopettaa kokonaan tai siirtää toiselle omistajalle. Päädyin siihen tulokseen että yritän löytää jatkajaa mutta tämäkään ei käynyt niin nopeasti kuin mitä oletin. Joulu ja uusivuosikin viivästytti potentiaalisien jatkajien päätöksiä ja nyt on kolmas kuukausi menossa ilman tukea.

Se että yrittäjyys tekee työnhakijasta tehokkaampi ja virkeämpi työnhakija ei kiinnosta työvoimatoimistoa ja näyttäähän se toki paremmalta paperilla jos on saanut jotain aikaiseksi työttömyysaikana  >:( Tällainen tempaus pitää kyllä nukkumatin loitolla silloin tällöin.

Sen pituinen se!

- Jukka

3
Harm, tällainen linux-yhteensopivia koneita ja tarvikkeita myyvä kotimainen kauppa on ollut minulle aarre. Onneksi sivut jatkavat tietopalveluna ja  toivottavasti myynti joskus käynnistyy uudestaan. Järjestetään sille kysyntää! Kiitos Jukka.

Kiitos samoin! Yritän lähipäivinä löytää jatkaja liiketoiminnalle joten toivotaan parasta.

Terveisin,
Jukka Hellén - LinuxComp

4
Valitettavasti taas saatiin todiste siitä, että Suomen sosiaaliturvajärjestelmä haisee eikä työkkärin lupauksiin KOSKAAN pidä luottaa :(

Jep juuri näin. Luulin itsekin että kyllä sosiaaliturvajärjestelmä toimii aina jos vaan hoitaa oman puolensa rehellisesti ja tarkalleen niinkuin pyydetään mutta näin ei ollutkaan.

Terveisin,
Jukka Hellén - LinuxComp

5
Harmi, että tämä kiva loppuu.  :(

Kiitokset kuitenkin menneestä.

On ollut mukava asioida LinuxCompissa.   :)

Kiitos samoin! Yritän lähipäivinä löytää jatkaja liiketoiminnalle joten toivotaan parasta.

Terveisin,
Jukka Hellén - LinuxComp

6
Onko versio 3 lopullinen?
Olisko valkoinen teksti parempi/selvempi varjostuksella?

7
Voin kyllä myydä näitä koneita FreeDOS:lla jos asiakkaita vain löytyy  :) LinuxComp ei valitettavasti ole mukana hintaseurannassa.
Pyydä tarjous!Muita HP:n malleja ei saa Suomesta FreeDOS:lla (ilman erillistä asennusta).

HP nc6320
HP nc8430
HP nc6400


www.linuxcomp.net

8
HP:n tukkurilla on ainoastaan nämä kannettavat tarjolla konfiguroitavaksi:
HP nc6320 (Tähän saa FreeDOS:in, Win Home +6x,00eur ja Pro +13x,00 eur)
HP nx6325 (Ainoastaan WinXP Home tai Pro)
HP nc8430 (Tähän saa FreeDOS:in, Win Home +6x,00eur ja Pro +13x,00 eur)
HP nc6400 (Tähän saa FreeDOS:in, tai WinXP Pro +13x,00 eur)

En ole täysin varma mutta sanoisin että vuosi sitten niin konfiguroinnissa ei saanut esiin hintaa Windowseille joten hieman edistystä tässäkin  ;)

Ja tottakai näkyy teksti "HP recommends Windows® XP Professional" jokaisella sivulla.
En laita tuohon tarkkoja summia varmuuden vuoksi :(

Itse en jaksa enään kinastella HP:n kanssa asiasta. Kun keskustelin heidän kanssa niin yrittivät vain kiemurrella vastauksia ja keskustelusta ei tullut paljon mitään.

Laitoin yhden noista konfiguroiduista koneista ostoskoriin ja sain seuraavan sivun kiitoksena:
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80040e37'
Invalid object name 'WEBSQLDK.dbo.PRODUCT'.
/configACE/Utils.inc, line 127  ;D
Vuosi sitten nämä konfigroidut koneet maksoivat ~300eur enemmän kuin "tavallinen" kone Windowsilla. mutta nyt en pässyt kokeilemaan jos tähän tulee vielä samanlaista lisähintaa loppuvaiheessa. Ilmoittelen jos saan kokeiltua joku toinen päivä.

Samantapainen ilmoitus tuli un yritin konfiguroida DigiCompin Zepto koneita  :) En hauku DigiCompia mutta sellainen hauska sattuma vaan. Hyvä kauppa minun mielestä. En mitenkään kehu omia sivuja www.linuxcomp.net mutta ne ovat sitä mihin minulla riittää aikaa ja php-osaamista (www.oscommerce.com).

Noita Zepto koneita on kyllä tulossa enemmän meidän LinuxComp sivuille pikkuhiljaa. En ole laittanut niitä sinne koska olen lukenut että kaikki mallit eivät ole Linux-yhteensopivia vaikka näin mainittaisiin.

Terv. Jukka Hellén - LinuxComp www.linuxcomp.net

9
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntulle kannettava
« : 14.11.06 - klo:13.03 »
LinuxComp:sta tässä moi  :)

Aloitin tämän yritystoiminnan edistääkseni Linuxin käyttöönottoa tarjoamalla tällaisia koneita ja koska tämä on sivutoimeni niin en vaadi kovin paljon voittoa niistä. Siksi olen yrittänyt myös pitää menot alhaisina ja päättänyt olla liittymättä hintaseurantaan vaikka siitä olisikin varmaan paljon hyötyä. Voi olla että myöhemmin mutta ei tällä hetkellä.

Olen yrittänyt saada noita koneita ilman Windowsia mutta se ei ole mahdollista ilman noin 300€ lisämaksua. Barebone läppäreitä olen yrittänyt saada kiinni mutta en ole vielä löytänyt sopivia enkä myöskään sopivia toimittajia. Poistan siis Windowsin ja asennan tilalle Ubuntun "maksutta". Suunnitteilla on laittaa lisätekstejä sivuille joissa lukisi "MS vero maksettu" tai "Ei MS veroa".

Shuttlen ja Asuksen pöytäkoneet ovat barebone koneita joten niissä ei ole Windowsia. Olen suunnitellut myös mahdollisuuden kasata omaa konetta sivuilla mutta saa nähdä miten onnistuu.

Otan mielellään ehdotuksia vastaan ja varsinkin jos tiedätte uusista tietokoneista jotka ovat Linux-yhteensopivia. Selvittelyyn kun menee aika paljon aikaa.

Niinkuin huomaatte niin sivuilla on paljon parannettavaa  :-\

Terveisin,
Jukka Hellén - LinuxComp
www.linuxcomp.net

10
På svenska / Hjälpsida för vanliga problem
« : 20.07.06 - klo:10.12 »
Tänkte bara meddela att ni kan hitta hjälp till era "problem" även via min blogg.
http://ubuntuhjalp.blogspot.com/

Personligen tycker jag att man borde samarbeta mera med hjälpsidor som dessa men detta får duga för min del.

Visserligen kunde man ju också använda forumet här till att dela med sig av informationen men det är kanske inte det som är meningen med diskussionsforumen.

Sivuja: [1]