Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - poiuyt

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Gigan swapista ei ole kovin paljon hyötyä, jos sitä tarvitsee rajallisen muistin vuoksi. Ainakin 4 Gt:n swap-osio kannattaa tehdä tavalliseen käyttöön. 8 Gt jos käyttää paljon raskaita ohjelmia ja muistia on 8 gigaa tai vähemmän.

On siitä hyötyä silloin jos muisti loppuu. Itsellä pari kertaa kone hyytyi muistin loppuessa, kun yritin ilman swappia selvitä 4 Gigan muistilla. Hyytymiset jäi kun tein 1G:n swapin. Levy on 60 gigainen niin en viitsinyt enempää uhrata.
Mutta nuo mainitsemasi on ne yleiset suositukset.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: kohdattu ongelma
« : 31.01.17 - klo:18.46 »
Siinä on muistaakseni valinta "älä huomauta jatkossa samanlasista virheistä" tjms.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Pöytäkoneen jäähdytys
« : 30.01.17 - klo:16.22 »
Minä kyllästyin vanhaan jämäosista koottuun kakkoskoneen puhinaan ja kokosin täysin passiivijäähdytteisen koneen mini-itx-koteloon, joka on kiinnitettynä monitorin takse joten ei vie pöytätilaakaan.
Tehonkulutus työpöydällä ~14w ja 100% ytimien kuormituksella ~22-25w.
On täysin äänetön ja tehot riittää normaaliin netti ja peruskäyttöön.

4
Minulla on pieni 1G:n swappi 60G:n ssd-levyllä, muistia on 8 Gigaa. Sellaista mitä ei juurikaan käytetä tuskin kovin kuluu, joten en viitsi vaivata asialla päätäni. Tämä siis uusimmalla koneella jonka kokosin viime vuoden lopulla. Vanhemmassa pääkoneessa on 4G swappi ja 8G muistia. Siinä on reilu 3 vuotta vanha ssd.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu ja tietoturva
« : 14.01.17 - klo:12.32 »
Tuollaisessa tilanteessa ne ajantasaiset varmuuskopiot ratkaisisi ongelman. Ubuntussa on helppokäytöinen varmistusohjelma jolla varmuuskopioita voi vaikka ajastaa viikottain otettavaksi.
Minulla on Ubuntu ollut käytössä 2010 saakka päivittäin ja varmuuskopioista pidän huolen, lisäksi vahvat salasanat eri palveluihin, reititimen salasanat pois oletuksilta. Virustorjuntaa en ole koskaan käyttänyt Ubuntussa. Siinä ne.

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Valokuvat ei lataudu
« : 02.01.17 - klo:11.29 »
Sama vika kuin aloittajalla. En ole ennen Shotwelliä käyttänytkään vaan tapana on ollut hakea puhelimen liittämisen jälkeen tiedostoselaimella puhelimesta DCIM-hakemistosta koneelle. Sittenhän ne voi hakea Shotwell-ohjelmaankin koneelta jos sillä haluaa katsella.

8
Laitealue / Vs: usb tikku ja myLocker ohjelmisto
« : 30.12.16 - klo:20.20 »
Onnistuu myös levytyökalulla, se kuuluu oletusohjelmiin Ubuntussa.

9
Laitealue / Vs: Ainako Areenalla läppärit kiukaiksi?
« : 30.12.16 - klo:14.07 »
Ei noihin sensoreihin kannata täysin luottaa mutta jos kone tuntuu kuumalta ja sammuu niin kaipa se silloin lämpöä ottaa. Itsellänikin on tuo psensor myös ja kokeilin katsoa Areenaa noin 5 minuuttia ja lämpö nousi pari astetta, eikä näyttänyt mitenkään huolestuttavalta. Kone on pieneen mini itx-koteloon rakennettu passiivijäähdytteinen.

10
Oletuksena ne pitäisi olla Nautilus-tiedostoselaimessa piilotettuna. Katsoppa Nautiluksen asetuksista näkymät, onko "näytä piilotiedostot ja varmuuskopiot" valittuna.

11
Joku softa kai siinä tarvitaan mitä sillä ääntä tuotetaan. Kokeile päätteessä lsusb komennolla josko löytyy, itselläni on uusin Lubuntu, se ainakin tunnisti.

12
Minulla näyttäisi olevan sama vika 12.04lts-koneessa Firefoxilla, chromiumilla toimii äänet. Toisessa koneessa on 14.04lts ja siinä ei ongelmaa ole.

13
Jep, ei ole vuosiin ollut virustorjuntaa käytössä. Ubuntu siis ollut päivittäisessä käytössä. Windowseissa yleensä on virustorjunnat ja tiedostot tarkistetaan automaattisesti, eli ongelmat hoidetaan siellä missä niitä on.

14
En ole Ubuntu Unityllä saanut usb-tikun alustusta epäonnistumaan, eli pitäisi kyllä onnistua. Windosissa taitaa olla vain se "alusta.." vaihtoehto joten ei siinä varmaan voi oikein virheitä tehdä. Linuxeissa on monia valintoja eri formaattteja jne..mutta ihan suoraviivainen hommahan tuo on Ubunrullakin ainakin levyt-ohjelmalla.
Tuota distro-hyppelyä en ole juuri jaksanut alun jälkeen harrastaa, kun se mieluisin on löytynyt. Se mitä eniten käyttää tuntuu aina luontevimmalta ja tutuimmalta ja siten helpoimmalta.

15
Päivitysasetuksista voi muuttaa tuota päiviystarkistustiheyttä vaikka viikon tai kahden välein tapahtuvaksi jos tuntuu, että päivityksiä tarjotaan liian usein.Yleensä kernelipäivityksen kohdalla kysytään salasanaa. Eikös autoremove - käsky jätä 3 viimeisintä kerneliä. Noita mainitsemiasi komentoja olen itsekin käyttänyt ajoittain.Olen käyttänyt Ubuntua päivittäin jo vuosia, eikä päivitykset ole aiheuttaneet ongelmia.

16
Ohjelma kirkastus ja lukitus ja sieltä automaattinen lukitus pois.

17
Ubuntuun (varmaan muihinkin) tullut päivitysten mukana eli päivitä mikäli ei ole automaattiset päivitykset käytössä. Tuon voi tarkistaa kirjoittamalla Firefox:in osoiteriville komento: about:plugins niin sieltä löytyy käytössä olevat pluginit.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: skandit kateissa
« : 12.04.15 - klo:15.01 »
Ubuntu 14.04:ssä tuo näyttäisi kyllä olevan jo oletuksena.

19
Pääseekös joku ja miten työkkärin sivuille?

Reilu viikko sitten kävin, Firefoxilla. Toimi ihan kuin pitikin.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Network Service-ilmoitus
« : 21.03.15 - klo:10.08 »
Minulla on tuo tullut alusta saakka, kun aloin käyttämään Ubuntua 2010 alussa. Olen poistanut sen seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/default/avahi-daemon
jossa muutetaan AVAHI_DAEMON_DETECT_LOCAL=1 muotoon:

AVAHI_DAEMON_DETECT_LOCAL=0

Sivuja: [1] 2 3 ... 6