Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dj.shenzou

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Reititin ja netti-ongelma
« : 16.09.05 - klo:13.06 »
Hei,

Tuhlasinpa eilen viimeiset rahani Netgearin RP614-mallin reitittimeen. Sain pari konetta onnistuneesti verkkoon ykköskoneeni win2000:lla. Helppoa, kun asennus CD oli suunniteltu windowsille. Kuitenkin ykköskoneellani on myös Ubuntu, mutta nyt reititittimen ilmestyttyä kuvioihin netti ei enää toimi Ubuntussa. Todella harmi, kun nyt olen pakotettu nettailemaan win2000:lla ja se on monestakin syystä ihan anuksesta. Olen aivan varma, että Ubuntun konffaus netti-kuntoon ei ole nyt todellakaan mikään iso juttu, mutta kun minulla ei ole mitään käsitystä komennoista, tai tavasta, jolla tehdä se. Voisiko joku antaa pientä vinkkiä, miten alkaa konffaamaan niitä Ubuntun nettiasetuksia. Kun pääsis hommassa alkuun, niin luulen pystyväni selvittämään yksityiskohdat itsekkin. Myönnän, että en ole nyt selaillut Ubuntun foorumeita tai howto-tiedostoja, joissa on varmasti tietoa yli tarpeeni, mutta ei nyt kerkeisi kahlaamaan sitä tauhkaa lävitse. Josko näin foorumin avulla ja suomenkielellä pääsisi helpoiten konffauksessa alkuun...

2
Yleistä keskustelua / Kovalevyn formatointi?
« : 15.08.05 - klo:21.21 »
Mitenkäs se tämä nyt kannataakaan tehdä: sain yrityskäytössä olleen käytöstä poistetun koneen. Pitäisi formatoida koko kovalevy, asentaa siihen Ubuntu ja myydä eteenpäin. En nyt ole sitten alkukesän jälkeen asentanut Ubuntua, mutta muistan hämärästi, että sen asennusCD:llä voi formatoida kovalevyn. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että nämä "perusformatoinnit" eivät varsinaisesti tuhoa tietoa kovalevyltä, vaan "kirjoittaa nollan levyn alkuun" tms tms jota en täysin ymmärrä, mutta formatoi kuitenkin levyn niin, että levyn sisältö on tarvittaessa palautettavissa oikealla ohjelmalla. Haluaisin kuitenkin oppia formatoimaan levyn siten, että sieltä levyltä ei saa enää koskaan palautettua mitään tietoa millään mahdollisella keinolla. Oisko kellään heittää vinkkiä tai linkkiä, jota voisin kokeilla???!!

3
Respect Timo! (hmmm, tuon ilmaisun sisältöä onkin vaikea kääntää suomeksi :) )

Minkälaista sitoutumista käännöstyöt vaativat? Jos haluaisi liittyä projektiin mukaan, niin kuinka isoja käännöskakkuja sitä saisi käytännössä harteilleen? Meistä moni varmaan osaa englantia, ainakin omasta mielestään, niin p*run hyvin, mutta sitten ei ole kokemusta, että saako sitä sitten kuitenkaan hyvää käännösjälkeä aikaiseksi (no, miksei saisi). Onhan atk-sanasto ihan oma juttunsa.Siispä: onko teillä jotain "back-up-systeemiä", eli että tehdyt käännökset kulkevat vielä muiden kääntäjien työpöydällä tarkistettavana ja viilattavana?
4
Hei!

Hmmm, olen ensimmäinen kirjoittaja tällä palstalla. Hetki piti miettiä, että eihän otsikon mukainen toiminta, "kääntäminen", nyt tarkoita kernelin kääntämistä, vaan Ubuntun suomenkieliseksi tekemistä. :)

Ymmärrän, että Ubuntu Suomi on vielä "nuori siilenpoikanen" (ei mikään Hoary Hedgehod! :) ), mutta toivoisin, että Ubuntu Suomen kotisivuille tulisi nopeasti tietoa siitä, mitä kaikkea Ubuntussa on JO NYT Suomeksi. Eilen oli hämmästykseni suuri, kun löysin man-ohjeet suomeksi apt-getistä! Manpages-fi tosin ei taida olla ihan vielä täydellinen.

Mutta, mutta laitanpa tähän tiedoksi kopi-pastea siitä, mitä kaikkea on apt-getillä tällä hetkellä mahdollista saada suomeksi. Mulla on muuten Backport apt-getissä myös, että jos kaikkea samaa et itse löydä, niin lisää Backports source.lstiin ( http://backports.ubuntuforums.org/ ).

# apt-cache search finnish
language-pack-fi-base - translations for language Finnish
language-pack-fi - translation updates for language Finnish
aspell-fi - The Finnish dictionary for aspell
kde-i18n-fi - Finnish (fi) internationalized (i18n) files for KDE
language-support-fi - metapackage for Finnish language support
myspell-fi - The Finnish dictionary for myspell
emacs-intl-fonts - Fonts to allow multi-lingual PostScript printing from Emacs
enemies-of-carlotta - Mailing list manager
ifinnish - A medium-size Finnish dictionary for Ispell
ifinnish-large - A large Finnish dictionary for Ispell
ifinnish-small - A small Finnish dictionary for Ispell
imp3 - Web Based Mail Program
koffice-i18n-fi - Finnish (fi) translations for KOffice
libopensc1 - SmartCard library with support for PKCS#15 compatible smart cards
manpages-fi - Finnish man pages
opensc - SmartCard utilities with support for PKCS#15 compatible cards
psi-translations - Translations for psi
wfinnish - A small Finnish dictionary for /usr/share/dict
mozilla-firefox-locale-fi-fi - Mozilla Firefox Finnish language/region package
openoffice.org-l10n-fi - Finnish language package for OpenOffice.org


Onkohan tässä kaikki, vai löytyykö vielä jotain?

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu Suomi Distrowatchiin
« : 26.05.05 - klo:11.05 »
Hei!

Asensin viime viikonloppuna Ubuntun koneelleni wintoosan rinnalle, tarkoituksena on pikku hiljaa luopua kokonaan Microsoftin tuotteiden käytöstä. Tällä hetkellä näyttää, että Ubuntun avulla se tapahtuu nopeammin mitä uskalsin ikinä uneksiakaan. Ubuntu on aivan loistava distro Linux-aloittelijalle, jollaiseksi itsekin tunnustaudun.  Viime yönä surffailin ympäriinsä Ubuntu-aiheisilla sivuilla ja yllätykseni oli suuri, kun löytyi tämä Ubuntu Suomi jostakin internetin "viimeiseltä sivulta". Hienoa!

Tietty Ubuntu Suomen olemassaolosta tulee toitottaa laajemmin. Hyvä paikka olisi saada tieto Ubuntu Suomesta Distrowatchin Ubuntu sivuille. Kuinka se onnistuisi? Tuossa linkki:

http://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntu

PS. Distrowatchin mukaan Ubuntu on muuten tämän kevään "kuumin" Linux!

Sivuja: [1]