Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Maula

Sivuja: [1]
1
Kytkin wanhan tietokoneen letkuihin, ja muistin vielä salasanatkin. Ubuntu on mallia 13.04 Gnome-desktopilla joten tuki on jo päättynyt. Puhdas uudelleenasennus olisi varmaan viisainta, mutta siinä on kuitenkin Steam + läjä pelejä asennettuna.

Onko täysin tuhoontuomittu yritys, jos laitan sources.listiin vaikka 14.04LTS:n repot ja laitan lataamaan uuteen versioon?

Eihän tuossa mitään menetä vaikka kone solmuun päätyisikin, mutta säästetty asennusvaiva houkuttaa. Osaako joku vinkata mitä ja missä järjestyksessä kannattaisi koittaa?

2
Palataan taas tähän vanhaan aiheeseen: tiedostojen turvallinen kryptaus pilvipalveluihin. Asentelen uutta konetta itselleni, ja huomasin (Debian) asennusvaiheessa encfs-ohjelman huomauttavan mahdollisista tietoturvariskeistä. En ole varma koskettaako tuo encfs-ongelma minua, enkä toisaalta luule datani erityisesti kiinnostavan ketään, mutta olisi mukava tehdä asioita "oikein".

Pikagooglailu kryptaussoftien tämän hetkiseen tilanteeseen kertoi, jotta Veracrypt on forkkaus Truecryptistä paikkaamaan Truecryptin ongelmia. Ok, sen kanssa pitäisi vaan luoda image, jota pitäisi liikuttaa edestakaisin pilven kautta kotiin ja työmaalle. Imageista tulisi melko suuria (+1Gt) joten niiden kopiointi koko ajan edestakaisin aiheuttaisi melko paljon turhaa liikennettä. Lisäksi Truecryptiä käyttäessä ne avatut tiedostot luullakseni "näkyvät" myös pilvessä avattuina.(?)

Muista vaihtoehdoista törmäsin tuollaiseen kuin ccrypt, joka vaikuttaa mukavan simppeliltä ja turvalliseltakin.(?)

Se salaa pelkkiä tiedostoja jättäen kuitenkin tiedostonimen ennalleen. Tuli mieleen voisinko (osaisinko) tehdä skriptin, joka yhdellä komennolla komentokehotteessa kopioisi määrätyn hakemiston toiseen paikkaan, pakkaisi sen tar:ksi, joka ensin kryptattaisiin tuolla ccryptillä, ja sitten upattaisiin pilveen. Kotikoneella skripti purkaisi koneelle  tuon tar:in, ja kopioisi sen taas  tiettyyn paikkaan. Toiminta olisi siis suunnilleen sama kuin encfs on tehnyt tähän asti.

encfs:n tapa tehdä kaksi hakemistoa miellyttää: salattu ja salaamaton hakemisto, joista jälkimmäinen ei koskaan mene pilveen.

Olisiko tuo tar:in kryptaus-skripti typerä ajatus? ...koska on olemassa ohjelma X, joka hoitaa homman viisaammin?  Mielipiteitä, ehdotuksia, kysymyksiä?

3
Ubuntu tietokoneissa / Salasanojen hallintaohjelma?
« : 31.08.14 - klo:12.01 »
Mikäs olisi suositeltava ja kätevä ohjelma tai tapa selaimen salasanojen hallintaan?

Olen tuota KeepassX:ää vähän katsellut sillä silmällä, mutta onko se kätevintä tarjolla olevaa? Toiveissa olisi, että tietokannan voisi tuikata vaikka usb-tikulle, salattuna toki, jotta salasanat voisi siirtää myös työmaan koneen välillä.

Olen joskus käytellyt tuota Firefoxin salasanojen synkkausta, mutta eikös ne Mozillan palvelimet ole jenkeissä? (nsa) Joten ei erityisemmin kiinnosta enää tuollainen.

edit: työmaalla on Debian ja kotona Ubuntua ja Debiania.

4
Ubuntun kehitysversio / Ongelmia Vimeon videoiden kanssa
« : 09.04.14 - klo:19.05 »
Onko muilla ongelmia Vimeon videoiden toiminnan kanssa? Käytössä 14.04 + Gnome, Resticted extras asennettu. Suljettu flashplugin asennettu ja youtube toimii ok. Vimeo ei.

Vaikka tuosta:
http://vimeo.com/82920243
kerran sain tämän näkymään. Toista kertaa en.

Ai niin: käytössä Firefox

5
Ubuntu tietokoneissa / Unityyn "hot corner" käyttöön?
« : 24.10.13 - klo:20.47 »
Siirryin juuri Gnome-Shellin puolelta Unityyn tässä Ubuntu 13.10:ssä. Yhtä ominaisuutta kaipaan kovasti Gnome-Shellin puolelta ja se on se selkäytimeen mennyt "hot corner" -toiminto.

Eli kun heilauttaa hiiren vasempaan yläkulmaan, Gnome Shell näyttää kaikki avoimet ohjelmat/ikkunat. Saako saman toiminnon käyttöön tässä Unityssa?

Tiedän Alt-sarkain -toiminnon tekevän lähes samaa, mutku...

6
Laitealue / 13.10 ja Macbook Air 2013 (Haswell)
« : 23.10.13 - klo:07.41 »
Ilokseni voin kertoa että Ubuntu 13.10 toimii hienosti Uudessa Macbook Airissa. Asennusvaiheessa wifi ei toiminut, mutta käytin tuollaista Deltacon USB-LAN -adapteria jolla ladattiin asennuksen aikana joitain suljettuja ajureita/plugineita. Ensimmäisen bootin jälkeen wifikin löytyi.

Kaikki toimii suoraan: äänet, lepotila ja siitä herääminen, näytön kirkkauden säätö + pikanäppäimet, näppäinten valaistusnäppäimet, äänenvoimakkuuden säätö,  bluetooth.

Asensin Ubuntun yksin tähän koneelle ts. OS X on poistettu joten en tiedä miten asennus sujuisi OS X:n rinnalle. Lisäksi salasin koko kovalevyn asennusvaiheessa.

7
Saunalahden mokkulayhteys oli nurin joten törkkäsin koneeseen bluetooth-tikun, paritin sen Soneran kännyyn ja surffailin kuin ei mitään. Kaikki hyvin tähän asti, mutta kun yhteys piti katkaista, se ei onnistunutkaan yhteysvalikosta. Aikani kliksuttelin ja ihmettelin ja kone meni juntturaan. Ei liikkunut hiiri eikä mikään muukaan. Eikä auttanut mitkään näppäinyhdistelmät hallittuun boottaukseen. Virta piti ottaa pois. Toisella kerralla katkaisin kännykästä bt-yhteyden välttääkseni tuon. Kone meni taas juntturaan niin että piti ottaa uudestaan virta pois.

Ubuntu 13.04 Gnome-desktopilla. Ei itse asennellulla Gnomella vaan ihan ladattu versio.

Nyt mokkula toimii joten ei tuo enää minua haittaa. Kunhan nyt kerroin. Debianin (7) puolella tuota ongelmaa ei ole. Tosin siinä on vanhempi kerneli ja vanhempaa muukin, joten eipä sekään ihan vertailukelpoinen ole tähän.

8
Laitealue / HP Folio-13-2000 asennusongelmia [ratkaistu]
« : 30.09.12 - klo:20.58 »
Minulla on tuollainen HP:n Folio 13-2000 -läppäri johon olen yrittänyt asentaa Ubuntua (12.10 sekä 12.04LTS)

Etukäteen luin että heittämällä menee kaikki läpi mutta eipä käynyt niin. Ubuntu boottaa tikulta nätisti käyntiin kunhan antaa Unetbootin käynnistysvalikossa komennon acpi_backlight=vendor ja painaa sitten vasta "Install". Jos näin ei tee, näyttö pysyy pimeänä.

Asennus menee muutoin nätisti, wlan löytyy, tunnistuu ja toimii samantien. Kun asennus on ohi, pitää kone bootata ja tämän jälkeen onkin taas näyttö pimeänä.

Löysin netistä maininnan että /etc/default/grub:iin pitää laittaa tuo sama komento.

----------------
sudo nano /etc/default/grub

Replace GRUB_CMDLINE_LINUX='' with GRUB_CMDLINE_LINUX='acpi_backlight=vendor', save and exit.

sudo update-grub
-----------------
http://labo.eliaz.fr/spip.php?article94

Lisäsin tuon em. rivin mutta mitenkäs saan komennettua sudo update-grub? Kun tikulta on kone bootattu käyntiin, tuo sudo update-grub -komento antaa herjan "failed to get canonical path of /cow".

Olisiko antaa vinkkiä miten tuon näytön tai update grubin saisi toimimaan?

edit: Tuli mieleeni; kun läppäri on bootattu tikulta käyntiin, (Ubuntuun) voinko jotenkin antaa komennon että update-grub suoritetaan seuraavan käynnistyksen yhteydessä?

9
Ubuntu tietokoneissa / Musiikkikirjaston vienti?
« : 09.04.11 - klo:12.10 »
Olen yrittänyt etsiskellä sopivaa musiikkisoitinta Gnomeen. Sellaista jolla pystyn pisteyttämään biisit, tekemään hakuja artistin, genren, tai pisteytyksen mukaan. Musiikki sijaitsee läppärin kovalevyllä, ei mediaserverillä tms. Kaikki hyvin tähän asti. Esim Rhythmbox on ihan käypäinen siihen.

Musiikkikirjaston säätäminen on vaan sen verran työlästä ettei sitä viitsisi tehdä montaa kertaa. Miten ja millä ohjelmalla on helpointa kopioida koko kirjasto pisteytyksineen toiselle koneelle? Kotihakemistosta en löytänyt  mitään piilotettua .Rhythmbox-library.xml -tiedostoa tms. jonka koppaamalla saisi tiedot siirtymään nätisti.

Pikainen googlailu Rhythmboxin kotisivuillekaan ei tuottanut tulosta. En löytänyt pluginia enkä muutakaan tunkkia tuohon asiaan. Tietääkö joku miten a) Rhythmboxissa b) jossain muussa toimivassa soittimessa ko. asia onnistuisi?

10
Olen hämmentynyt. Luulin että asensin 64bittisen Debianin mutta VMware kertoo että ei se olekaan. Mitä tässä on tapahtunut ja kuka kämmännyt?

edit: Äh, eihän tuo vmware-installeri väitäkään että systeemi olisi 32bit. Toteaa kuitenkin että arkkitehtuuri on väärä. Ei niin kovin kauan sitten tuo oli kuitenkin 64bit Debianissa asennettuna että olen nyt vähän ihmeissäni miksen nyt saa sitä asennettua.

cp:tä

---------x-----------x----------
hoopee@Probook:~$ uname -a
Linux Probook 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Mon Mar 28 07:52:24 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux

hoopee@Probook:~$ cd /home/hoopee/Lataukset/
hoopee@Probook:~/Lataukset$ ls
bu_Dropbox                      truecrypt-7.0a-setup-x64                            Workstation for Linux 64bit md5sum.rtf
nautilus-dropbox-0.6.7          VMware-Workstation-Full-7.1.4-385536.x86_64.bundle
nautilus-dropbox-0.6.7.tar.bz2  Windows 7 x64
hoopee@Probook:~/Lataukset$ sudo sh VMware-Workstation-Full-7.1.4-385536.x86_64.bundle
[sudo] password for hoopee:
This is a x64 bundle and does not match that of the current
architecture.  Please download the x86 bundle.
hoopee@Probook:~/Lataukset$

11
Ubuntu tietokoneissa / Ongelmia kryptatun swapin kanssa
« : 27.03.11 - klo:15.00 »
Käytössä Ubuntu 10.04LTS 64bit ja Win7. Olen salannut Ubuntun /homen ja /swapin. Nyt kone herjailee swapin osalta bootatessa "salasana väärä, asema ei valmis tai asetukset(?)"  Salasana on oikea koska molemmat osiot on salattu samalla salasanalla. Jouduin kirjoittamaan salasanaa monta kertaa ennenkuin sain Ubuntun käynnistymään. Nyt kun kurkkasin levytyökalulla osioita, 2Gt:n swap näkyy salattuna mutta ei näyttäisi olevan käytössä.

Levytyökalu antaa avata swapin lukituksen ja swap ilmestyy tuohon näkymään. Boottivaiheessa sitä ei pystynyt avaamaan. Irroitin sen kuitenkin samantien kun aloin pelätä systeemin sekoamista.

Voinko alustaa swapin uudestaan levytyökalulla Ubuntun puolella ilman pelkoa koneen sekoamisesta?  Vai miten tuota pitäisi tunkata?




12
Eksyin Hamrickin sivuille katsomaan Vuescan-ohjelmaa. Heillä on Vuescan-skannausohjelmasta paketit myös Linuxiin. Latasin demoversion ja tuuppasin tuon mun 50e HP:n koneeseen kiinni. Demoversio vesileimaa kuvat käyttökelvottomiksi mutta se OCR-puoli toimii...siedettävästi. Ääkkösiä se ei valitettavasti tunnista mutta muutoin tekstintunnistus oli ehkä joihinkin tarpeisiin hyväksyttävällä tasolla. Tunnistusta paransi kun nostin dpi:n 1200. Palstoitettu teksti saattaa tuottaa ongelmia. Jos skannattava teskti on vinossa, tarkkuus kärsii olennaisesti.

Jos pitää pikaisesti muuttaa pari tekstiarkkia tekstiksi, tuosta voi olla apua. Teksturilla voi sitten antaa oikoluvun ehdotella korjaukset.

En tiedä millä tasolla Linuxin omat OCR-softat ovat tällä hetkellä, mutta parisen vuotta sitten kun niitä tutkin, ne eivät kovin hyviä olleet. (ainakaan kokeilemani)

Tuota ei tarvitse asentaa sen kummemmin. Sen kuin purkaa tar:in ja kilkkaa ohjelman käyntiin.

Itse kokeilin tuota 64bit 10.04 LTS:ssä vaikka taisivat mainita sen paketin olevan 10.10:iin. Hinta ei ole kovin paha tuolle standard-versiolle: 40 dollaria.

http://www.hamrick.com/

Alla cp:tä Elixairin skannatusta manuaalista. Vaikka teksti näyttää hassulta, ei siinä ole muuta vikaa kuin ääkköset.

Huoneilman epépuhtaudet koostuvat
piiéosin iimassa leijuvista hiukkasista.
Niiméi voivat olla esim. nokea, savua, sii-
tepélyi ia eléimisté irtoavaa hilsetté yms.
Osa hiukkasista néikyy paljaalla silméllé,
mutta merkittivi osa on niin pienié, ettéi
ne eivét néy. Kuitenkin niméi pienimméit
hiukkaset ovat usein kaikkein haitalli-
simpia ja saatavat aiheuttaa hengitysil-
man mukana erilaisia allergisia reak-
tioita.

l Varatut hiukkaset kuikeutuvat ilma-
virrassa kennon keruuosaan, jossa ne
tarttuvat voimakkaan siihkékentén (4
kV) vaikutuksesta keruulevyihin, samaan
tapaan kuin magneetti vetiié puoleensa
rautajauhoa. Némé hiukkaset takertuvat
metallilevyihin ja pysyvét niissé kunnes
kenno pestéién.

13
Ubuntu tietokoneissa / Chromium kaataa Ubuntun
« : 29.01.11 - klo:09.51 »
Kun surffaan kännykkäyhteydellä ja suljen Chromiumin, Ubuntu 10.04LTS jäätyy täysin. Ei auta muu kuin pitää virtanappia hetki pohjassa ja bootata kone. Muut selaimet eivät aiheuta tuollaista, eikä "normaali" surffailu wlanin kautta. Kaatuminen tapahtuu vain silloin kun kännykkä on usb-kaapelilla kiinni ja Chromium suljetaan. Kahdella eri koneella sama homma, Debianissa tätä ei tapahdu. En nyt osaa kaivella mitään logejakaan että mitä tuossa oikein tapahtuu.

Olisi mukavaa jos joku osaa kertoa miten tuo kotikonstein korjataan. Tai sitten joku voisi kirjoittaa bugiraportin asiasta.

14
Mihin ihmeeseen tuo samba-jako oikein liitetään? Google kertoi että /media -hakemistoon mutta eihän siellä mitään näy. Ei edes Ctrl-H:n avulla. En löydä sitä mistään muualtakaan. Mitä ihmettä? Auttakaa joku. Tarkennuksena siis että verkkolevyn tiedostot näkyvät Nautiluksessa ihan ok.

Yritin saada Grsyncin synkkaamaan hakemiston tietsikalta verkkolevylle, mutta eihän tuo Grsync löydä (ts. minä en löydä) polkua verkkolevylle.

Vaihtoehtoisetkin tavat saada hakemisto synkattua verkkolevylle kelpaavat.

15
Nyt kävi niin yllättäen että osiolta alkaa tila loppua. Kiintolevyllä olisi vielä 20Gt käyttöönotettavissa kun kasvattaisi osion kokoa. Meininki olisi bootata rompulla käyntiin ja hoitaa homma Gpartedilla normaalisti.

Käyttis on kuitenkin asennettu salatulle osiolle. Onko tietoa onnistuuko koon muuttaminen?

Käyttis on Ubuntu 10.04LTS ja asennusvaiheessa on salattu koko osio, ei vain /home -kansiota.

Mainittakoon vielä että tuota koko levyn salausta varten tarvitsee alternate-version Ubuntun, jos joku tahtoo osion salata asennusvaiheessa. Tavallisella Ubuntulla ei onnistu.  Ne löytyvät tuolta:
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/alternative-download

16
Onkohan kyseessä ohi menevä häiriö Googlella vai vika Ubuntu 9.10:n Firefoxissa. Yritin turhaan copypastettaa tekstiä Google Docsin asiakirjaan. Ei vaan onnistu. Macin puolella kokeilin Leopardissa niin hyvin toimii mutta Ubuntussa ei. Kuulostaa oudolta mutta uskottava se oli.

Laskentataulukkoon pasteaminen toimi normaalisti mutta ei asiakirjan puolelle.

edit: No nyt lähti toimimaan eli ongelma oli varmaan Googlen puolella. Asensin kokeeksi Arora-selaimen ja sillä pasteaminen toimi. Koetin sen jälkeen vielä Firefoxiakin ja nyt toimi sielläkin juttu. Case closed.

Eipä mulla muuta :)

17
Laitealue / Wlanin n-nopeus
« : 13.03.10 - klo:17.33 »
Uutta läppäriä suunnittelen ja yksi kriteeri on wlanin toiminta n-luokan nopeudella. Mulla on Acerin Aspire One minipc jota en ole saanut siirtämään sisäverkossa kuin keskimäärin 800Kt/s ja se on aika hidasta touhua kun on tottunut n-nopeuteen.

Kysymys kuuluukin kuinka hyvin Ubuntu toimii noiden n-luokan wlan-vehkeiden kanssa yksiin? Onko joku piirisarja suositeltavampi kuin toinen?

Kiitos.

(Acer Aspire Timeline -sarjaa olen vähän katsellut sillä silmällä)

18
Olisi tällainen kysymys kuin missä/miten voisi välittää toiveita ohjelman tulevista ominaisuuksista? Ohjelma on projektinhallintaohjelma Gnome Planner, http://live.gnome.org/Planner ja se olisi kovin lähellä loistavaa tuotannonohjausohjelmaa...kunhan siihen saisi ympättyä muutaman lisäherkun. Englanniksi löytyy keskustelua kovastikin mutta oma kielitaitoni on sen verran vajavainen etten osaa esittää järkevästi mitä ajan takaa.

Työskentelen verstaassa jossa tehdään tilauksesta kaikenlaista mitä asiakkaat keksivät pyytää. Osa töistä on kertaluontoisia ei toistuvia töitä, osa on sarjatyyppistä toistuvaa työtä. Osa tuotteista menee vain yhdelle koneelle ts. kuormituspisteelle, osa menee ensin yhdelle ja sitten toiselle koneelle. Kaikilla tuotteilla on luonnollisesti oma valmistusaikansa ja toimituspäivämäärä. Kuormituspisteitä ts. koneita on kymmenkunta ja kaikkien töiden hanskaaminen kunnialla läpi oikea-aikaiseen toimitukseen vaatii paljon kahvia ja närästyslääkkeitä. :D Tehdyistä töistä olisi erittäin suotavaa jäädä tieto siihen käytetystä ajasta, jotta myöhemmin pystyisi helposti tsekkaamaan ja kuormittamaan työn uudestaan. Eli jonkinlaisen databasen kerääminen olisi tarpeellista. Toinen kaivattu ominaisuus olisi töiden tekojärjestyksen muokkaaminen hiirellä raahaamalla (Gantt-näkymässä) tai peräti siirrettävyys kokonaan toiselle koneelle (kuormitusryhmään) Tätä kun joutuu tekemään monta kertaa päivässä.

Olen käynyt monta opensource-projektinhallintasoftaa läpi, ja tämä Gnome Planner miellyttää eniten, ts. on lähinnä sellaista jonka toimivaksi miellän. Suomessa(kin) tehdään erittäin paljon samantyyppistä työtä/tuotantoa, joten ihmettelen miksei tällaista opensource-kuormitussoftaa ole olemassa. (konepajat, puusepänverstaat, autokorjaamot, ylipäätään kaikki verstaat jotka asiakastilauksia tekevät eri teollisuudenaloilla) Tuon Gnome Plannerin etu on se että sen saa myös windowsiin, joka verstaissa on se kirkkaasti yleisin käyttis. Muissa ohjelmissa ensimmäinen ongelma oli etteivät ne ymmärrä alle päivän mittaisia "projekteja". Joku työ kun saattaa olla vain tunnin pituinen mutta tehtävähän sekin on oikeaan aikaan.

Jos joku osaa kertoa oikeamman foorumin kysellä tällaista (suomeksi) niin linkkiä peliin kiitos. Jos joku peräti innostuu tutkimaan asiaa tarkemmin, kerron mielelläni enemmänkin. Tämä nyt on tällainen toiveikas laukaus pimeään mutta yrittänyttä ei laiteta.

Mainittakoon vielä että olen googlaillut ja tutustunut erilaisiin ERP-softiin. (siis niihin mistä on ollut kokeiluversiot saatavissa ja mitkä olen osannut koneelleni asentaa) Noista kokeilemistani ei sitä oikeaa ole löytynyt. Wikipedia tietää kertoa tuotannonohjauksesta seuraavaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuotannonohjaus ja noista versioista haeskelen siis tuota MRPII -tyyppistä ratkaisua. Laskutus ja asiakasrekisterit hoidetaan toisilla ohjelmilla.

19
Laitealue / Xubuntu MacBookissa
« : 25.04.09 - klo:17.20 »
Asensin Xubuntun Macbookiin parin vuoden linux-tauon jälkeen. Paljon on tainnut unohtua ja muuttua mutta tämä 9.04 Xubuntu toimii yllättävänkin hyvin tässä Macbookissa. Nuo Macin omat pikanäppäimet alkoivat toimia asennettuani pommed-nimisen apuohjelman. Siis näytön kirkkaus, äänenvoimakkuus ja eject-nappi. Mikseristä piti käydä vääntämässä surround-kanavaan lisää ääntä että kuulokeliitännästä sai ääntä ulos. HDMI-liittimestäkin tämä osasi pukata kuvaa ulos telkkariin kunhan laittoi piuhan kiinni ja kirjautui ulos ja sisään. Täytyy opetella vähän tyylikäämpi tapa kunhan ehtii. Kuva oli vain peilattu molemmille näytöille, mutta resoluutio oli telkkarissa oikein. (1024xjotain, Samsung 42" HD-ready plasma) Hibernate toimii suoraan kun laittaa kannen kiinni ja kone käynnistyy kansi avattaessa. Hienoa.

Wlan toimi laakista, salasana täytyi tietysti osata kirjoittaa. Salaus on WPA2. Tuo Keyring-salasana kiukuttelee kun se pitää syöttää aina sisäänkirjautumisen jälkeen. Ärsyttävää, tahtoisin sen pois. Bluetooth-apuri löysi ja paritti kännykän onnistuneesti mutta en saanut pikaisella tutkimisella vielä kuvia siirtymään kännykästä läppäriin.

Touchpad on liian herkkä ja tätäkin kirjoittaessa kursori singahtelee vähän väliä sinne tänne. 8.10-versiossa se oli vielä herkempi ja hankalampi. Onko tuohon touchpadin herkkyyden säätöön olemassa mitään apuohjelmaa? (Tämä on oikeastaan suurin ongelma.)

At-merkkiä en ole toistaiseksi onnistunut saamaan näppäimistöltä aikaiseksi. Olen koettanut vaihtaa näppis-asetuksia (applen eri versiot, normi pc105 ym.) mutta en ole löytänyt/osannut. Osaako kukaan neuvoa? Joku systeemi jolla voisi määrittää at-merkin tulemaan vaikka jollain omalla näppäinyhdistelmäkomennollakin olisi ok.

Yksi pikku kauneusvirhe on myös tuo webkamera joka ei toimi ts. en osaa sitä käyttää/tiedä millä ohjelmilla sitä voisi tökkiä pystyyn. Olkoon toistaiseksi, en ole sitä OSX:n puolellakaan tarvinnut kuin muutaman kerran valokuvan ottoon.

Seuraavaksi ajattelin koettaa osaanko tunkata tämän keskustelemaan Buffalon linkstationin kanssa kotiverkon läpi. Printteri on kytketty Linkstationiin ja olisi mukava pystyä tulostamaan verkon läpi kuten OSX:n puolellakin.

Tämä Macbook on siis ostettu vuonna 2007 kesällä, valkoinen muovikuorinen, 2,16Ghz Core2 Duo -prossulla.

edit: ai niin, sivun scrollaus toimii kuten OSX:nkin puolella vetelemällä kahdella sormella touchpadia alaspäin. Edellisessä versiossa ei toiminut. Toimiiko scrollaus samalla tavalla kaikissa läppäreissä? vai onko tämä vain Macbook-spesifinen juttu? Hiiren oikea nappi löytyy täppäämällä touchpadia kolmella sormella. Linkki avataan selaimessa uuteen välilehteen täppäämällä linkkiä kahdella sormella touchpadissä. Kätevää.

Sivuja: [1]