Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - joonas60

Sivuja: [1]
1
Enpä tiedä muuta paikkaa missä jopa Windows-asiantuntemustakin luulisi löytyvän (eikä itseasiassa googlettamalla ongelmaan ratkaisua/syytä ole löytänyt).

Uusi henkilökortti hankittu maaliskuussa (myönnetty 13.3.2017). Poistettu vanha DigiSign-ohjelmisto, myös kortinlukijatoimittajan (Advanced Card Systems Ltd) vanha ajuri. Asennettu uusi Väestörekisterikeskuksen versio DigiSign-ohjelmistosta Windows 7:lle (DigiSignClient 4.0.12, kokeiltu sekä Windows 32- ja 64 yhteinen EXE-paketti että 32bit ja 64 MSI-paketit).

Windows asensi sekä kortinlukijan että älykortin ajurit. Myöhemmin päivitin kortinlukijan ajurin ACS:n sivulta haetulla uudemmalla.

DigiSign väittää kortinlukijan olevan tyhjä eikä näin ollen anna Tunnistus-välilehdellä mitään tietoja kortista.

Tietokone:
    Thinkpad L430 (Ostettu syksy 2012)
Käyttöjärjestelmä:
    Windows 7 Pro 64bit
Lukija:
    ACR38 (P/N: ACR38C-SPC-R), hankittu joskus 2012-2014
    Ajuri: CCID USB Smart Card Reader, toimittaja Advanced Card Systems Ltd, päivämäärä 9.1.2017, versio 4.2.2.0)
Älykortti:
    Fujitsu DigiSign (FinEID V3)
    Ajuri: Gemalto IAS Classic with DigiSign Minidriver, toimittaja Fujitsu, päivämäärä 14.3.2017, versio 4.0.12.5850
   
Vanhalla kortilla (hankittu 20102) ja silloisella DigiSign-ohjelmistolla ei ollut älykortin tunnistamisessa vastaavia ongelmia (Ubuntu-versiota en tullut silloin kokeiltua, koska netistä kaivettujen tietojen perusteella päättelin sen toimimattomaksi).

Microsoftin CertUtil-apuohjelman mukaan lukija ja kortti OK, samoin Gemalton SmartDiag-ohjelman mukaan OK. DigiSign toimii OK Ubuntussa (16.04, kokeiltu sekä natiivi-Ubultulla että virtualboxissa), ohjelman lisäksi piti asentaa pcscd (ja ccid, joka tuli pcscd-asennuksen yhteydessä). Ei tämäkään ihan ongelmaton ollut: uusille korteille luodaan aluksi sekä perus- että allekirjoittamistunnusluku aktivointitunnusluvulla, joka Ubuntu-versiolla oli jotain hirveätä. Kun henkilökortin syötti lukulaitteeseen, niin ohjelma avasi ponnahdusikkunan, jossa luodaan ko. tunnusluvut. Tämä ikkuna pumppasi pienestä isompaan koko näytön peittävään ja lukujen syöttö oli lähes mahdotonta (syöttämäni luvut hävisivät mystisesti), mutta lopulta onnistuin luomaan tunnusluvut. Tosin allekirjoitusluku meni jotenkin metsään, mutta sen pystyi muuttamaan ohjelmalla jälkikäteen.

Jokin palikka tässä nyt puuttuu, itse epäilen syylliseksi vahvasti Windows-versiota DigiSign-ohjelmasta. Minulla Windows pääasiallinen käyttöympäristö, joten olisi tod.muk., jos tämä toimisi.

Linkit:
Väestörekisterikeskuksen kortinlukuohjelmisto, WindowsWindows 7 ja uudemmat - Eevertti
ACS38 ajuri Smart Card Readers - ACR38U-I1 Smart Card Reader | ACS Drivers
Gemalton älykortin testausohjelma Windows 32bit and 64bit Diagnosis GUI Application
MS Windows CertUtil käyttö älykortin testaukseen Smart Cards Debugging and Developer Information
Väestörekisterikeskuksen kortinlukuohjelmisto, Ubuntu Linux-versiot - Eevertti

2
Raspberry Pi Zerolla on mahdollista liittyä pelkällä USB-kaapelilla PC:n kautta nettiin (netistä löytyi useampikin ohje, joista tämä on niitä uusimpiahttp://blog.gbaman.info/?p=791 ja tämä vanhempi eikä niin ajantasalla https://learn.adafruit.com/turning-your-raspberry-pi-zero-into-a-usb-gadget/overview).

Ohjeet antoivat ymmärtää, että jos antaa Zerolle staattisen IP-osoitteen, niin nettiliitos onnistuu lähes heittämällä. Valitettavasti asia ei ole näin. Pelkkä SSH-yhteys PC:hen meni ilman mutkia, mutta juuri tuo nettiiin pääsy piti tehdä pitkän kaavan mukaan (näin sekä Windows että Ubuntu 15.10 ympäristöissä)

3
Yleistä keskustelua / Intel Compute Stick
« : 22.03.15 - klo:23.04 »
Aikas mielenkiintoinen PC-tikkutietokone Intel's 'Compute Stick' Transforms any TV into an Ubuntu PC.

4
Ilmeisesti  mysql päivityksen jälkeen MythTV lakkasi toimimasta.
Komento:
 
Koodia: [Valitse]
tail /var/log/mythtv/mythbackend.log
antaa tämmöistä:
Koodia: [Valitse]
2010-07-04 11:22:30.379 The schema version of your existing database is newer than this version of MythTV understands.

Netistä löytyneiden ohjeiden perusteella annoin komennon:
Koodia: [Valitse]
mysqlcheck --auto-repair -A -u mythtv -pmutta edelleen tulee tuo virheilmo schema versiosta.

Toisaalta netistä löytyi sellaista vinkkiä, että pitäisi päivittää Ubuntukin tuoreempaan (nyt käytössä Ubuntu 9.04). Ilmeisesti nykyinen koneessani oleva mysql (näyttäs olevan nyt 5.1.30-jotain) vaatii uudemman MythTV version (0.22)?

Onko jotain muuta tehtävissä, kun en tässä vaiheessa haluaisi päivittää koko Ubuntua?

5
Laitealue / HP mini 5102
« : 27.04.10 - klo:06.50 »
Onkos kellään kokemuksiä tästä miniläppäristä? Tämä kaiketi päivitetty version vanhemmasta HP mini 5101 miniläppäristä, josta täälläkin löytyy juttua.

Eli miten tällä toimii esim. Ubuntu 9.10? Vai olisiko joku kevyempi distro luontevampi?

6
Pelit / Nettipelit nykii [Ratkaistu]
« : 13.03.10 - klo:14.38 »
Pojat ovat innostuneet pelailemaan www.freeonlinegames.com sivustolta löytyviä nettipelejä. Mutta Ubuntulla ja Firefoxilla (9.04 ja 3.0.18)  pelatessa pelit nykii: kun esimerkiksi City Driver-pelissä siirtyy nuolinäppäimillä kaupunkimiljöössä eteenpäin, niin kuvassa selvästi näkyvää nyintää. Ilmeisesti syy on jossain Java-Flashplayer puolella? Näyttöohjaimesta tämä tuskin on kiinni, koska peruspelit (esim. Tuxcar) toimii moitteettomasti.




7
Käytössä Asus-emolevy (M2A-VM HDMI), jossa integroitu Realtek ALC883 äänipiiri. Kotelona Antec Fusion Black, jossa etupaneelissa liitännät kuulokkeille ja mikrofonille. Takapaneelissa kolme ääniliitäntä, joista Line Out Port kytketty näytön kaiuttimiin. Etupaneelin audioliitännät kytketty kotelon HDA-liittimeen ja BIOS-asetuksista HDA päällä.

Kun kytken kuulokkeet etupaneeliin, niin kaiuttimista kuuluu myös ääni. Äänenvomakkuuden hallinnnassa Front-linjan säätö vaikuttaa sekä kuulokkeisiin että kaiuttimiin. Kytkimet-välilehdessä on valittuna Headphone. Laitteena HDA ATI SB (Alsa mixer).

Nettiä selaamalla löysin ohjeen jonka mukaan tiedostoon /etc/modprobe.d/alsa-base.conf pitäisi lisätä:

Koodia: [Valitse]
options snd-hda-intel model=3stack-6ch-dig

Tämäkään ei ole auttanut. 3stack-6ch-dig lisäksi olen kokeillut muitakin vaihtoehtoja (esim. targa-2ch-dig ja 3stack-6ch), mutta ilman tulosta.

Kokeilin myös mitä alsamixer tekee: siinä näkyy kuulokkeilla oma valinta, mutta sen käpistelyllä ei vaikutusta eli kuulokkeiden voluumia ei voi säätää lainkaan.

Koska joku tätä kuitenkin kysyy niin:

Koodia: [Valitse]
$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: Realtek ALC883

Koodia: [Valitse]
$ aplay -l
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: SB [HDA ATI SB], laite 0: ALC883 Analog [ALC883 Analog]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 0: SB [HDA ATI SB], laite 1: ALC883 Digital [ALC883 Digital]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

Ymmärtääkseni kaikattimet pitäisi mykistyä kuuulokkeiden kytkemisen jälkeen (aluksi luulin mykistömättömyyttä ominaisuudeksi, mutta nettiä selatessani tulin toisiiin aatoksiin). Onkos jollakin ratkaisua tiedossa, netistä hakemalla en löytänyt?

Muok.: Unohdin mainita, että Ubuntu 9.04 käytössä

Sivuja: [1]