Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tomikiv

Sivuja: [1]
1
Laitealue / SSD osionti
« : 30.06.11 - klo:18.49 »
Ostin käyttöjärjestelmää varten 32gb ssd levyn. Ajatukset osioinnin suhteen ollu seuraavat:

-100mb "/boot"
-12gb "/"
-loput "/home"

Tiedostojärjestelmäksi ext4 mutta ilman vai noatimen kanssa? Ja millaset liput noille llaitetaan kun osioi käsin? Ja sit viel et mitkä on primary ja mitkä extend? Jos noihin jonku vastauksen sais ettei heti tuhoo uutta ssd levyä.

2
Alotin pari viikko sit koti palvelin projektin ja päätin jollei googlel pärjää ni antaa olla. No mut nyt on pakko kysyä kun kaikki muu toimii jo. Eli jos yhdistän samba jakoon "Yhdistä palvelimeen" kautta niin saan luku ja kirjoitus oikeudet kaikkiin tiedostoihin niin kuin pitääkin haluaisin kuitenkin lisätä samba jaon fstab:iin. Sain senkin toimimaan mutta rivissä on jotain vikaa koska saan sillä toisen käyttäjän tiedostoihin vain luku oikeuden. Missä mättää?
Koodia: (fstab) [Valitse]
//192.168.0.146/Server /media/SERVER smbfs userid=server,passwd=*sensuroitu*,rw 0 0

3
Laitealue / [ratkaistu]Ati ja out of range
« : 12.03.11 - klo:21.41 »
Viimeisten päivitysten mukana tuli hieno ominaisuus. Atin avoimet ajurit käytössä youtube auki ja heti lävähtää näyttöön out of range ja joitain hetzejä. Suljetuilla atin ajureilla ei ole mitään ongelmaa youtuben katsomisessa. Näytönohjain on integroitu HD4290 ennen päivityksiä toimi moitteetta. Ideoita miten tuosta pääsisi eroon?

Tomppa

4
Toin kotiin työpaikan vanhan palvelimen eikä se anna asentaa mitää käyttöjärjestelmää. Sanoo joka kerta että asennuslevy on virheellinen mitä en enää usko kun niin montaa eri levyä tullut jo koitettua.

Kone on fs:n b210 palvelin jossa on 2x1000mhz p3 suoritin ja 4x256mb sdram ecc muistia. Purin koneesta scsi levyt ja ohjaimet pois ja korvasin levyt parilla 500gb pata levyllä. Voiko emolevy pistää vastaan jos levyt on liian isoja?

Tomppa

5
Laitealue / [Ratkaistu]Kovalevyn jakaminen verkossa?
« : 12.07.09 - klo:19.09 »
Hei

Mulla on hyllyssä 320gb PATA levy jolle oli tarkoitus ostaa verkkokotelo ja liittää se kotiverkkoon. Nyt tuli mieleeni kun sitä katselin tossa päivällä että onko mahdollista laittaa tuo kovalevy koneeseen sisälle ja jakaa se sen kautta kotiverkkoon? Verkossa on kiinni kaksi konetta oma pöytäkoneeni (ubuntu 9.04) ja vaimokkeen läppäri(kubuntu 9.04) heti vain kun saan wlanin toimimaan tuossa kubuntussa.

EDIT: Nyt kun tietää mitä pitää opiskella(Samba) niin eiköhän tämä ollut tässä. Täältä löydän varmaan kaiken oleellisen : https://help.ubuntu.com/community/SettingUpSamba

6
Haulla koitin jo löytää mutta ei ainakaan silmään osunut.

Näytönohjaimen ajuri levisi jo toistamiseen automaattisten päivitysten jälkeen(atin suljettu ajuri). Bootin jälkeen kaikki menee hyvin kirjautumis ikkunaan asti, sitten menee kaikki ihan sekaisin ja näyttö tulee täyteen erinäköisiä viivoja sun muita tai jäätyy. Olen aika aloittelija vielä ubuntun käytön suhteen, olen ymmärtänyt että päätteen saa jotenkin auki ennen kirjautumis ikkunaa? Ja sitten vielä miten poistan atin suljetun ajurin päätteen kautta?

Viime viikolla en ihmetellyt asiaa sen enempää vaan asensin jauntyn uudestaan mutta ei sitä enää viitsisi tehdä.

Tomppa

7
http://saranen.fi/index.ph?s=Linux_asiantuntija&utm_source=adlink&utm_medium=jb&utm_campaign=linux

"Etsimme asiakkaallemme toimintakriittisten Linux- järjestelmien ylläpitoon ja kehittämiseen viittä henkilöä vakituisiin työsuhteisiin. Valittavien asiantuntijoiden työllä on positiivinen vaikutus satojen tuhansien ihmisten elämään vuosittain."

En tiedä tuliko oikeaan paikkaan, siirtäkää jollei tullut

8
Pitkästä aikaan olisi pitänyt ruveta sörkkimään matroskaa, koitin avata mkvtoolnix:iä mitään ei tapahtunut. koitin muutanmaan otteeseen uudestaan ei mitään, poistin mkvtoolnix:in ja mkvtoolnix-gui:n boottasin koneen ja asensin molemmista uusimman 2.9.5 version. Mutta eipä auttanut, ei käynnisty ohjelma vieläkään, ideoita mikä mättää?

9
Hei

Nyt ois sellainen ongelma että centosissa ei tuo networkmanager käynnisty automaattisesti. Googlettamalla löysin tälläisen sivun http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/NetworkManager. Sivun ohjeissa käsketään ajamaan "chkconfig NetworkManager on" jota olen koittanut päätteessä ajaa ja joka kerta olen saanut vastauksen:"bash: chkconfig: command not found". Missä mättää? Oisi kiva saada tuo networkmanager toimimaan jotta pääsisin wlan:iin yhdistämään.

Tomppa

Edit:ratkaistu piti kirjautua roottina sisään ja ajaa..

10
http://www.tietoasema.fi/eshop/?sid=1&pcode=EEEPC900-W057 Varaa omasi

Halvemmalla uusi kaupasta kuin käytetty huuto.netistä jos ehtii.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / E169 + mozilla firefox
« : 15.08.08 - klo:11.15 »
hei

osaisko joku kertoo miten saan tän yhdistelmän saa toimii niin ettei mun tarvii joka kerta ku käynnistän selaimen käydä ottaa pois "työskentele yhteydettömässä tilassa" ruksia? ni sais äitillekki ubunun laitettuuks.

Sivuja: [1]