Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mikki75

Sivuja: [1]
1
olen kovasti tykästynyt tuohon distroon kaiken puolin,paitsi en saa yhdessäkään koneessa toimimaan usb-tikkuja,koneet ei näe niitä, olen vaikka mitä pakettia sinne asentaa mutta ei tulosta, onko jollain ideaa miten saisin ne automaattisesti mounttaaviksi?

2
aiemmin käytin logmein-palvelua etähallintaa, joka on riippumaton porttiohjauksista eli vaikka kirjaston koneella pääset omaan winukkaan tai macciin. mut ei linuxiin. nyt olen käyttänyt
NTRConnect-ohjelmaa jolla pääsee ubuntuu käsiks helposti,cool!

3
one ja easypeesy tekee sellaista että kun tulee takas lepotilasta tai keskeytystilasta niin usein wlan ei löydä verkkoa ja vaikka manuaalisesti yrittää kytkeytyä verkkoon niin ei onnistu jos koneen sammuttaa niin sitten taas toimii, mutta jos valitsee että käynnistä uudestaan niin silloinkaan ei pääse kiinni verkkoon, mitä vois tehdä?

4
Multimedia ja grafiikka / booklet/vihkonen
« : 26.03.09 - klo:23.02 »
tarvisin helppokäyttöisen softan jolla voi luoda n 20 sivuisia vihkosia ja etenkin jonka käyttö ja ja vihkosen tulostaminen olisi loogista, scribus ei ole mielestäni tarpeeksi selkeä käyttää, onko jotain mukavampaa softaa?

5
olen ajatellut rakentaa mythbuntulla kodinviihdekeskuksen. ongelmana on se että haluan katsoa toista kanavaa ja nauhoittaa muuta samaan aikaan ja tästä johtuen en tiedä mitkä digikortit hommaisin sinne? entäpä näytönohjain vielä? kortit tulee olla T-vastaanottavia.

6
Ubuntu tietokoneissa / parent controllen
« : 30.01.08 - klo:10.14 »
pojan koneella on ubuntu, tarvisin koneeseen jonkunlaisen ohjelman jolla  voi rajoittaa koneen käyttöä esim että illalla klo 21 jälkeen ei voi koneelle mennä, löytyykö tällaista?

7
ohjeessa kuvataan miten sain helpoiten jaettua ubuntu koneestä kansioita verkkoon.

1. avaa verkkoasetukset->isäntänimi esim ubuntu(tämä nimi näkyy verkossa koneena joka jakaa kansioita)
2.avaa jaetut kansiot,general-välilehti,domain nimi (oman toimialueen nimi jossa koneesi ovat)(jos et ole ennen käyttänyt tätä,aukeaa ikkuna jossa asennetaan levyjakoon tarvittavia ohjelmia)
2.1 asenna koneellesi samba (lisää/poista sovelluksia ja kirjoita hakukenttään samba)
3.avaa pääte kirjoita:sudo gedit /etc/samba/smb.conf (tämä avaa samban konfaustiedoston, jota muutetaan)
3.1 find browseable (ohjelman oik yläreunasta löytyy find-käytä sitä)
3.2 poista puolipisteet ja browseable=yes (puolipiste pois rivin alusta ja no:n tilalle yes)
3.3 sama puolipiste writable=yes (puolipiste pois rivin alusta ja no:n tilalle yes)
3.4 tallenna ja sulje
4. avaa pääte lisää samba käyttäjä
4.1 sudo smbpasswd -a nimi (nimen tilalle joku keksimäsi nimi jolla sitten yhdistetään levyjako, ei tarvi olla sama kuin jossain koneessa oleva)
4.2  sudo /etc/init.d/samba reload (käynnistetään samba uudestaan)
5. tee uusi hakemisto koneellesi tai valitse joku jo oleva hakemisto
5.1 paina kansion kohdallla hiiren oikeaa painiketta jaa-kansio
5.2 valitsen alasveto valikosta smb-verkko ja ok ja sulje ikkuna

toisella koneella katso verkkoasi ja siellä näkyy nyt toimialue jossa olet ja kone ubuntu ja kun avaat sen näkyy kansio jonka jaoit ja kun avaat sen
kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa joka kohdassa 4.1

hyvin toimii!


8
Ubuntu tietokoneissa / termination signal?
« : 24.11.07 - klo:22.37 »
kannettava acer jossa on ubuntu tarjoilee erittäin usein terminal signal ilmoituksen ja sitten sammuttaa koneen. usein tämä tapahtuu jos koneella esim pelaa flash-pelejä tai katsoo videoita koneen kovolta tai netistä, mutta jos vain surffaa netissä eikä pelaa tai katsoa videoita, niin ei kaadu. lämmöt eivät ole mitenkään ihmeellisesti nousseet tapauksissa. mitä voisi tehdä?

9
Ubuntu tietokoneissa / ubuntun levyjaot mac-leopardille
« : 09.11.07 - klo:10.07 »
miten saisin ubuntukoneen levyn jaettua siten että se näkyisi macille?
kokeilin sambaa, mutta en saanut levyä näkymään.

10
hermo meni xp:n kanssa ja laitoin kannettavaan 7.10:n. Tein asennuksen cd:ltä ilman nettiyhteyttä, jonka jälkeen käyttöliittymä on sekakielinen ja wlan-piiriä ei löydy ja hiiri pätkii jatkuvasti. kohta saan koneen verkkoon piuhalla ja kysyn sitä että tuleeko päivityksien myötä käyttöliittymä kokonaan suomenkieliseksi?  ja entäpä wlansovitin ja hiiri, mitä niille pitäis tehdä?

Sivuja: [1]