Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Hadacol

Sivuja: [1] 2
1
Asensi läppärille, HP Elite Book 820 G1 Linux Mintin. Asennus onnistui mutta mintti boottaa vasta seuraavien valintojen jälkeen...F9-Boot from efi file-Acpi-EFI-UBUNTU-grubx64 ja sitten tulee valikko, josta mintin voi valita. Haluaisin jotenkin saada yksinkertaisemman tavan käynnistää mint. Mikä neuvoksi?

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Asennus ei onnistu
« : 28.09.19 - klo:09.30 »
Olen yrittänyt asentaa koneeseen Acer X3-710 Xubuntu 19.04 versiota. Levy alkaa pyöriä ja toimia kuten pitää, mutta vähän ennen valintoihin pääsemistä yhteys näyttöön katkeaa, jonka jälkeen kuuluu enää levyn pyörimis ääntä jonkun aikaa. 18.04 ja Mint 19 toimivat kyllä niin kuin pitääkin, mutta uudemmat Xubuntu ja Ubuntu tyssäävät siihen että yhteys katkeaa. Mistähän johtuu ja mitä pitää tehdä?

3
Ubuntu 18.04 (Cinnamon työpöydällä) käytössä. Ongelma on, että ääntä koventaessa tai hiljentäessä tapahtuu usein liian suuri muutos (5 pykälää). Voiko tätä säätää mistään?

4
Kysyisin tälläistä, että onko mahdollista salata selaimessa olevia kirjanmerkkejä?

5
Uudelleen käynnistyksen jälkeen äänet ei toimi ja tälläinen ilmo tulee. Mikäpä ratkaisu.

6
Asensin koneelle Mint 19 Cinnamonin ja nyt pitäisi valita, että mitä ajureita käytetään Nvidia 340, Nvidia driver 390 tai Xserver-xorg-video-nouveau. Löytyisikö joku tietävä kertomaan, että mitä eroa noissa ja mitä kannattaa käyttää?  :)

7
Poltin Xfburnilla videoita mp4 muodossa dvd-levylle, muttta esim ps4 ei niitä toista vaan sanoo että "ei ole tuettu" vaikka pitäisi lukemani mukaan mp4 tiedosatoja toistaa. Missähän vika saattaisi piillä?

8
Multimedia ja grafiikka / Äänet Täysillä - RATKAISTU
« : 07.10.17 - klo:15.47 »
Ongelmana on se,että Ubu 16.04  äänet menevät aina uudelleen käynnistyksen jälkeen täysille. Miten voisi äänet asettaa vaikka tilaan 30%, ettei tule ikävää meteli yllätystä?

9
Kyseessä on Seagaten kovalevy 1T. Levylle on koemielessä aikoinaan asennettu joku ubuntu versio, joka on asentaessa salattu (TYPERÄÄ) salasanalla, joka ei enää muistu mieleen. Miten koviksen saisi taas käyttöön, vai saako?

10
Näin on käynyt. Ubuntun tilalle asennettiin Mint 18, jonka jälkeen usb-kovalevy (Seagate Backup Plus) vaatii salasanaa. Tekee saman myös Ubuntu koneessa. Salasanaa ei ole asetettu kyseiselle Seagatelle. Mistähän moinen ongelma johtuu ja voiko mokoman korjata ? Levy sisältää runsaasti musiikki tiedostoja ja videoita, jotka olisi mukava saada esiin.

11
Asensin Acer Aspire x3-710 koneeseen (Windows 10) Rinnalle uusimman xubuntun. Ongelmaksi tuli, ettei käynnistys vaiheessa löydy koko xubuntua, kuinkahan sen saisi näkymään käynnistys valikossa?

12
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 16.04 netti pykii.
« : 19.05.16 - klo:10.29 »
Asensin 16.04 version 14.04 tilalle, jonka jälkeen netti on alkanut toimimaan hitaasti ja välillä jumittuu kokonaan kesken sivun latauksen, jolloin pitää uudelleen käynnistää kone. Vika on samanlainen niin ubuntussa, xubuntussa kuin kubuntussakin. Lubua en ole kokeillut, koska en pidä siitä. Mistähän mahtaa syyllinen löytyä ja voiko mitään tehdä?
 :-\  :-\  :-\

13
Asensin uusimman ubun ja kaikki meni muuten nappiin, mutta DVD-elokuvien katseleminen ei onnistu  >:( Mikähän moisen pulman poistaisi.

14
Pitäisi kopioida musiikkia sisältävä kansio koneelta ulkoiseen muistiin, mutta tulee herjaus "virheellinen tiedoston nimi"... En löydä silmäilemällä tiedostoa, jonka nimessä näkyisi jotain virheellistä, joten tietäisikö kukaan miten moisen tiedosto nimen löytäisi ?

15
Mikä on vikana, kun kubuntussa pitää aina käynnistää equalisaattori uudelleen, kun poistut esim Youtubesta ja menet myöhemmin takaisin on equn asetukset muuttuneet takaisin "flat" tilaan. Tilanne on ärsyynnyttävä  >:(

16
Yritin päivittää xubuntua 15.10 versioon. Tulee ilmoitus "Päivitys on keskeytynyt. Päivitys vaatii yhteensä 91,9 M vapaata tilaa levyllä ”/boot”. Vapauta siis vähintään 2 900 k lisää tilaa levyllä ”/boot”. Tyhjennä roskakori sekä poista aiempien asennusten väliaikaiset tiedostot komennolla ”sudo apt-get clean”.
 No tein mitä ohjeessa sanottiin, vaan ei auttanut. Esim "sudo apt-get clean" ei salasana kyselyn jälkeen tehnyt mitään.
  Mikä neuvoksi ?
 

17
Onko ubuntulle muita taajuuskorjaimia kuin Pulseaudio Equalizer? Pulse toimi aiemmin loistavasti, mutta ubuntu/kubuntu 14.04 - 64bittisessä ei enää alun jälkeen toimi. Pitää aina koneen käynnistyksen jälkeen käynnistää myös se uudelleen. Myöskin vaihdettaessa vaikkapa Youtubesta Yle Areenalle on se käynnistettävä uudelleen.

18
Yleistä keskustelua / Virkistystaajuus.(Ratkaistu)
« : 10.02.15 - klo:08.51 »
Miksi Ubuntu 14.04 virkistystaajuus putoaa aina käynnistettäessä lukuun 60, jolloin yläpalkista puolet jää piiloon. Asetan taajuuden lukuun 75 ja toteutan ja tallennan, mutta aina uudelleen käynnistyksen jälkeen on 60. On ärsyttävää joka kerta vaihtaa asetukset uudelleen. Mikä neuvoksi ?  :-\

19
Pitäisi mennä asentamaan kubuntu tai xubuntu koneeseen, jossa 2 kiintolevyä, 160GB ja 80GB, kummalle asennus pitää/kannattaa tehdä ?

20
Toimiiko netflix muissakin linuxin jakeluissa googlen kromi selaimella, vai joutuuko temppuilemaan, että saa "flixin" näkyviin ?

Sivuja: [1] 2