Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jywuo

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / DigiKam ja kipi-plugin
« : 21.02.10 - klo:12.06 »
Koska tulee päivitykset karmic - repoihin uudesta Digikamin ja kipi-pluginin versioista (molemmat versiossa 1.1.0 helmikuun alusta), vai tuleeko ollenkaan? Joutuuko odottamaan ilvestä, jonka alfassa tuo digikam on jo tuossa uudessa versiossa?

Erityisesti odotan tuota Digikamin bugipäivitystä, jonka pitäisi auttaa satunnaiseen kaatuiluun, joka minulla tulee esiin tageja tehdessä isohkoon kuva-arkistoon.

2
Tervehdys,

Taustaa: asensin ensin päivityksenä 9.10 vanhan 9.04:n päälle ja toimi viimeiseen päivitykseen saakka loistavasti. Tämän jälkeen hävisi firefoxista äänet eikä mikään konsti saanut niitä palaamaan. Muuten äänet pelasi normaalisti. Tämän seurauksena aloitin uudelleen asennuksen 9.10 versioon puhtaalta pohjalta.

Koneessa on neljä kovalevyä (3 x sata ja 1x ide; joista winXP on SATA-levyllä ja kubuntu IDE-levyllä).

Nyt alkoivat todelliset ongelmat. Uusi versio asentui koneelle ongelmitta (näin ainakin luulin). Kun käynnistin koneen uudelleen, niin huomasin grub2 olleen asentuneen, mutta ei löydä mitään käyttöjärjestelmiä koneelta. Kone käynnistyy ja biossin latauksen jälkeen tulee teksi

loading grub 1,5
error 15

ja homma jää tähän eli en pääse enää mihinkään tästä eteenpäin.

Yritin ratkoa ongelmaa lataamalla uusimman supergrubin. Tämä auttoi sen verran, että pääsen jompaan kumpaan järjestelmään, mutta supergrub ei enää sisällä grubin uudelleen asennusta.

Koitin myös ratkoa ongelmaa täällä olleilla grub2 ongelmien selvitys osilla, mutta mikään ei ole toistaiseksi purrut. Grubin uudelleen asentamisen jälkeen ongelma on sama. Yritin muuttaa tuota myös startup-managerin kautta, mutta tuloksetta.

Ongelmana ilmeisesti on grub2, joka on päätellyt levyasemien nimet päin mäntyä, koska supergrubin mukaan winkkari levy on hd(0,1) ja linux levy on hd(1,1). Kuitenkin grub.cfg tiedostossa linuxin levy on hd(3,1). Vanhaa grubia kyllä muuttelin menu.lst tiedostossa, mutta nyt aikalailla sormi suussa.

Ainoa keino tällä hetkellä käynnistää kone on pitää supergrub-CD koneessa buutatessa.

Olenko ymmärtänyt oikein, että ainoa keino muutta noita levyosoituksia on mennä muuttamaan scriptejä? Jos näin on, niin tullaan samaan takapakkia uusissa käyttäjissä. Itsekin olen tehnyt enemmän ja vähemmän töitä eri käyttisten kanssa parikymmentä vuotta, mut tää tuntuu todelliselta takapakilta helppokäyttöisyyden kannalta.

EDIT:  aloin tämän viestin jälkeen kokeilemaan lisää BIOS-asetuksia ja löysin, että grub2 on ladannut käynnistysosion aivan uudelle kovalevylle, joka ei ole Windows eikä Linux-levy (kaksi kovalevyä on datakäytössä). Perinteisesti grubin käynnistysosio on ollut Windows levyn mbr:ssä. Miten tuon saa sinne siirrettyä??

3
Laitealue / Creative X-fi äänikortit
« : 11.11.08 - klo:18.47 »
Tervehdys

Creativen lataussivuille on ilmestynyt X-fi äänikorteille virallinen linux-ajuri 6.11.2008.  Asennus oli helppo ja onnistui ongelmitta 64-bittiseen Kubuntu 8.10:iin.

Jyrki

4
Tervehdys,

minulle tuli ongelma, miten edetä tästä tilasta joka näkyy liitetiedostossa. En saa aktivoitua ok-painiketta päästäkseni eteenpäin ja asennus ei jatka eteenpäin.

Olen yrittänyt jo hakea tietoa haun kanssa, mutten ole löytänyt. Todennäköisesti vika onkin yksinkertainen, mutten vain ole löytänyt siihen vielä ratkaisua.

Ps. näinhän siinä käy, kun parikymmentä vuotta windowsia käyttänyt siirtyy opettelemaan uutta, hi.[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1]