Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - marsu

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Kumpi näyttis linuxiin ATI:a vai Nvidiaa?
« : 08.02.10 - klo:19.56 »
Nykyinen kokoonpano on tullut tiensä päähän ja tarkitus on rakentaa uusi kokoonpano jossa hyödynnetään nykyinen 500GB Sata kovalevy ja kuukausi sitten ostettu 400w power.Olen hiukan pudonnut kehityksen kyydistä joten pyytäisin konsultaatiota tietäviltä  :D.Olen sijoittamassa päivitykseen n.500€ ja päätynyt alustavasti seur. Vaihtoehtoihin:

AMD Phenom II X4 945 -prosessori AM3 ja AM2+ -kantaan, boxed.                                      150,9€
Asus M4A785TD-V EVO AMD 785G AM3 ATX-emolevy                                                        90,9€
Kingston HyperX 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 CL7 -muistikampakitti                                 118,9€
Nexus Clodius ATX-kotelo ilman virtalähdettä, must                                                              49,9€
Samsung SH-S223C/RSMS DVDRW 22X Retail S-ATA                                                        27,9€

Sapphire Radeon HD5670 512MB GDDR5 PCI Express -näytönohjain                                    86,9€
TAI
Asus ENGT240/DI/512MD3/A
nVidia GeForce GT240 512MB DDR3 PCI Express -näytönohjain.                                          93,9€

                                                                           Kokonaishinta verkkokauppa.comissa  525-532€

Mitä mieltä olette linuxin kannalta näyttis valinnoista,ehdotuksia? Kumpi  näyttiksistä linuxiin luotettavampi,itselläni aikaisemmin ollut geforce 7600 GT heatpipe. Olisko tuolle emolle vastaavan tasoista ja hintaista  vaihtoehtoa?Käyttötarkoitus on lähinnä surffailu,satunnainen nettipelaaminen,leffojen katselu ja kuvankäsittely/videoeditointi projetX:llä.Riittääkö powerin tehot noille osille?

Jos Intel leirin kamut keksivät saman hintaisen ja tehoisen systeemin tän rinnalle niin ideoita otetaan vastaan.Olis kiva jos jaksatte perustella Intelin edut amd:hen (aina ollut amd:tä tähän asti).


2
Joo...Kävi sellainen tilanne että koneessa on ollut dual- buuttina winxp ja ubuntu 7.04.Ubuntu on asennettu silleen että home on omana osionaan.Jossain vaiheessa oli windows(niimpä tietenkin ) pakko asentaa uudestaan ja ubuntun käynnistyslataaja meni sen sileän tien.Menin hölmöyttäni asentamaan ubuntun uudestaan ja avasin aikaisemmat käyttäjätilit /Home-kansiosta jolle on siis varattu kovalevyltä oma osio. Niiden käyttöönotossa  alkoivat ongelmat; Omani eli pääkäyttäjän käyttäjätilini toimii normaalisti  Kävin tekemässä käyttäjien lisäykset ihan normaalisti mutta  käyttäjien tileissä on jotain ongelmia jotka ilmenevät sisäänkirjautumisessa.Ohessa teksti joka ilmestyy kun yritetään kirjautua koneelle.

[i]Käyttäjän /HOME/.dmrc tiedosto ohitetaan.Tämä estää oletusistunnon ja -kielen tallentamisen.Tiedosto täytyy olla käyttäjän omistuksessa ja oikeuksien tulee olla 644.
Käyttäjän kotihakemiston täytyy olla käyttäjän omistuksessa eikä muilla saa olla sinne kirjautumisoikeuksia.
[/i]

Lopussa tuli vielä viite: (tiedosto¨/.xsession-errors)

Näen /Home -kansiossa olemassa olevat käyttäjätilit ja niiden sisällöt.Millä tavalla on mahdollista saada nuo tilit toimimaan vai pitääkö tehdö kokonaan uudet tilit mutta kuinka niihin saadaan siirrettyä vannoista käyttäjätilien kansioista?

3
Laitealue / Uutta reitintä hankkimassa
« : 01.05.07 - klo:17.37 »

Nykyinen reititin D-link 604 jossa nat-palomuuri on tulossa tiensä päähän.Tarkoituksena olisi hankkia jokin vastaavanlainen laite jakamaan nettiyhteys kaapelimodeemilta 3:lle pöytäkoneelle joissa käyttiksinä winxp ja ubuntu.Tulostinpalvelin olisi tarpeellinen ominaisuus kaiken, mutta omakohtaisten kokemusten perusteella haluaisin d-linkin sijasta jonkin muun valmistajan laitteen joka olisi helppokäyttöinen.
Vinkkejä hyvistä reitittimistä otetaan vastaan

4
Nyt ollaan käytetty ubuntua  pari kuukautta ja opiskeltu sen käyttöä Ubuntu foorumia seuraamalla ja välillä opittu asioita kantapään kautta ;D.Samassa koneessa on edelleen rinnakkain asennettuna win xp jota on käytetty aika harvoin viime aikoina....johtuukohan siitä et ubuntu on jotenkin kolahtanut kunnolla tonne takaraivoon.

Ainut asia joka sitoo vielä tuohon windows:iin on hiukan  rajoittunut scanneri laitetuki.Ongelmanani on CanonScan D1250U2 jolle olen yrittänyt etsiä netistä linux sopivaa ajuria.Valitettavasti sitä ei ole löytynyt ja moni muukin sitä on tuolla netissä kysellyt tuloksetta.Voiskohan ko. scannerin saada pelittämään jonkin toisen canonin scannerin ajurilla.Tää scanneri tukee usb2:sta ja tarjoaa  1 200 x 2 400 dpi:n skannausta sekä  48 bitin värisyvyyden.
Jos tapaus tuntuu toivottomalta yritykseltä niin suositelkaa jotain vastaavan tasoista scanneria joka toimii 100% ubuntussa.Käytössä siis Ubuntu 6.06 Dapper.

5
Pitkän harkinnan ja opiskelun jälkeen suoritin ubuntun asennuksen win xp:n rinnalle.kaikki ovat olleet ubuntuun eritttäin tyytyväisiä helpon käytettävyyden ja selkeyden vuoksi.Asensin koneelle ohjeiden mukaan kaikki multimedia koodekit dvd:tä ja musiikkitiedostoja varten.Tässä vaiheessa kaikki toimi loistavasti kun koneella pystyi käyttämään gaim:ia mesen sijasta sekä skypekin toimi niin windows alkoi tuntua pikkuhiljaa rasitteelta.

Ongelmia alkoi syntymään kun yritin muuttaa terminaalissa näytönohjaimen (geforce fx5200) ja monitorin asetuksia komennolla sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg .Tarkoitus oli nostaa virkistystaajuutta joka oli oletuksena 60hz ja halusin nostaa sen 85hz:iin ja onnistuinkin.Mutta jotain mokasin matkan varrellailmeisesti näppäinasetuksissa koska en pysty enää terminaalin kautta tekemään asennuksia  ym.Nyt en voi kirjoittaa salasanaani vaikka olen koneella pääkäyttäjä.Graafisessa tilassa salasanan kirjaus onnistuu.

Yritin päästä ongelmasta eroon poistamalla koneelta ubuntun ja asensin käyttiksen uusiksi.En edelleenkään pysty terminaalin kautta asentamaan mitään koska salasanan kirjoitus ei onnistu.....mitä avuksi jotta saisin asian kuntoon,nimittäin alkaa ”puukkoa ”tulla kohta selkään jos ei ala ubuntu toimimaan vanhaan malliin  ;?

Sivuja: [1]