Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - marsu

Sivuja: [1] 2
1
Olen asentanut uuden linux version tuohon tyyliin.Asennuksen vaiheessa jossa liitetään osioita tulevaan käyttikseen olen /juuren uudelleen liittämisen yhteydessä klikannut täpän siihen pieneen alustus -ruutuun jolloin juuriosio menee puhtaaksi samalla.Itse olen mintun käyttäjä ja mulla on oma osio alussa /bootille ja sen jälkeen tulee /juuri .Swap tulee siihen /juuren ja /homeosion väliin.

Lisäyksenä vielä että olen asennuksen yhteydessä  alustanut juuren lisäksi myös boot osion. /bootille varattu 500kt, /juurelle 10 gigaa ja swap on 1giga ja loput on annettu /homelle.

2
Göran: Sieltä  pendrivelinuxin sivulta  käy lataamassa se Universal USB-installer . Koneella pitää olla ladattuna xubuntun image ja sitten  vaan käynnistät ko. installerin ja  ohjelman ikkunassa valitset valikoista linux jakelun nimen , toiseen lokeroon etsit  lataamasi levyimagen sijainnin  kovolla sekä viimeiseen lokeroon valitaan asema ,jossa  tikku sijaitsee. Siis ei tarvitse erikseen poltella imagesta cd:tä.

Itse tein käynnistyvän usb-tikun windowsin puolella ja ainakin tällä hetkellä se toimii ihan loistavasti. ;)

Ps. Muista painaa sitä esc-näppäintä aika alussa ja mieluusti naputa useampaan kertaan koska käynnistyminen on aika nopeaa ssd-levyn ansiosta. Itselläni on toiminut sillee 901:ssä. Tosin joslkus on ollut ongelmia tikun kanssa, varsin hiukan vanhemmilla versioilla mutta tikkua vaihtamalla homma on pelittänyt ihan hyvin...en tiedä mistä moinen voisi johtua,ehkä joku tietänee enemmän  ::)
 

3
Käyppä Pendrivelinux:n sivulla http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
. Sietä löytyy  ubs tikulle asennusohjelma.Saatavissa  linuxille ja windowssille.  Tällä olen saanut tehtyä käynnistyvän linux levyn.

4
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29807.msg229342#msg229342

Täällä ohje kuinka home osio tehdään erilliselle asemalle.Ohje on alunperin tehty ubuntu 8.04 versiolle mutta toimii sellaisenaan myös uusimmassakin julkaisuversiossa.

Itselläni tässä asus eee pc 901:ssä juurihakemisto on pienemmällä ,nopeammalla  4 gt:n osiolla ja home osio on asennettu suuremmalle 16 gt osioon.Tarvittaessa lisälevy tilaa olen saanut koneeseen käyttämällä sd-korttiasemassa 8gt:n muistikorttia.

6
Laitealue / Vs: A-link usb-wlan adapterin asennus
« : 23.08.10 - klo:17.01 »
Ostin itsekin lauantaina A-Link:n wlan Usb-adapterin.Ajattelin ,että asentaminen menee ihan heittämällä koska laite oli linux yhteensopiva.Sain ajurin purettua cd:ltä mutten osannut siitä eteenpäin enää  :'(.

Googlettamalla löytyi tuollainen:
http://www.ubuntu-fi.org/ubuntu-docs/wireless.html]http://www.ubuntu-fi.org/ubuntu-docs/wireless.html] http://www.ubuntu-fi.org/ubuntu-docs/wireless.html

Adapterin sain toimimaan kohdan 1.3 Langattomien Windows-ajurien käyttäminen -kohdan mukaan.

Kyllä se siitä lähtee  :)

7
Moi,

ASCII-merkistössä sen saa  näppäin yhdistelmällä Alt+064 =@

8
Ihan mielenkiintoista.Mulla on hiukan heprea noi muistien loppuissa olevat CL ja jotain  :-\ ...aukko sivistyksessä?  ;D.Olis mukavaa jos sais pienen tietopaketin noista esim CL4.Noissa mitkä loppujen lopuksi valitsin luki seur. 4GB DDR3-1600, F3-12800CL9D-4GBNQ, 9-9-9-24, Dual Kit (2 x 2GB)

9
Tämähän poiki monenlaisia mielipiteitä.Itse olen edellisen koneeni kasannut v. 2005 jolloin amd athlon xp 3200 oli huippu prossu,pitänee laittaa kai se huutokauppaan myyntiin .Huomasin nimittäin että siitä saa vielä hyvät rahat ja DDR:t  lisäksi.Vanha rauta voi osoittautua aika arvokkaaksi kun uutta vastaavaa ei ole enää kaupan hyllyllä .
Tein päätökseni muistien nopeuden suhteen ihan sillä perusteella mikä on tuoreinta matskua siis DDR3:sta koska emolevy syö sitä ja prossukin mielestäni sopii hyvin tuohon settiin eli luulen saavani kohtuullisen tuoretta tekniikkaa jolla pitäisi pärjätä yhä raskaammiksi kehittyvien ohjelmien kanssa muutama vuosi  eikä päivityksissäkään pitäis tulla hirveesti ongelmia.
Nii kuin totesin 5 vuodessa tippuu helposti kärryiltä kun tekniikka kehittyy aimo harppauksin eteenpäin jopa muutamassa kuukaudessa ja piti saada kohtuullinen kone pikku budjetilla.Nyt on kaikki osat kaupassa noutoa vaille paitsi kotelo ei ole vielä saapunut varastolta liikkeeseen.

Aluksi hiukan selasin noita 500-700€ merkkikoneita joissa oli reilusti muistia 4-8 GT ,teran kovalevy ja tehokas näytönohjain mutta aina pisti silmään että prossusta oli tingitty.Lähes jokaisessa tuon hinta luokan koneessa on halvin ja hitain prossu enkä ollut innokas laittamaan turhaa rahaa kiinni erääseen 7 version käyttikseen kun saatavilla on parempiakin  ;D

10
Kiitos arvokkaista kommenteistanne.Laitoin eilen saman aiheen afterdawnin foorumiin ja sain aika hyvän palautteen kokoonpanosta.Kaveri löysi Jimm's storesta hiukan tehokkaammman setin miltei samaan hintaan jossa näytönohjaimeksi tarjottiin Club 3d:n valmistamaa HD5750 1GT,hinta pari kymppiä kovempi mutta jätin näyttiksen vielä hyllyyn koska en löytänyt noin uudelle kortille vielä linuxiin ajuri tukea eikä näyttänyt löytyvän tukea linuxissa vielä tuolle HD5670.Näytti siltä että virtalähteen kapasiteetti ei riitttäisi tuolle HD 5750:lle kun vaatimus olisi väh. 450w ja mulla on 400w virtalähde(kortti tullut juuri myyntiin) joten sinnittelen alkuun ainakin tuolla integroidulla  atin HD4200:lla.Muistit vaihtuivat hiukan nopeampiin mutta halvempiin kampoihin.Se Nexuksen kotelo haukuttiin huteraksi muovirimpulaksi ja tilalle valitsin  three hundred gamerin samaan hintaa.Nyt vain odotellaa koska tilaus on noudettavissa.

G-skill 4GB kit DDR3 1600 mhz H:114€
Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case H:49.90€
Optiarc DVD±RW DL 24x, 5240S, SATA, Musta H:21€
 

11
Laitealue / Kumpi näyttis linuxiin ATI:a vai Nvidiaa?
« : 08.02.10 - klo:19.56 »
Nykyinen kokoonpano on tullut tiensä päähän ja tarkitus on rakentaa uusi kokoonpano jossa hyödynnetään nykyinen 500GB Sata kovalevy ja kuukausi sitten ostettu 400w power.Olen hiukan pudonnut kehityksen kyydistä joten pyytäisin konsultaatiota tietäviltä  :D.Olen sijoittamassa päivitykseen n.500€ ja päätynyt alustavasti seur. Vaihtoehtoihin:

AMD Phenom II X4 945 -prosessori AM3 ja AM2+ -kantaan, boxed.                                      150,9€
Asus M4A785TD-V EVO AMD 785G AM3 ATX-emolevy                                                        90,9€
Kingston HyperX 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 CL7 -muistikampakitti                                 118,9€
Nexus Clodius ATX-kotelo ilman virtalähdettä, must                                                              49,9€
Samsung SH-S223C/RSMS DVDRW 22X Retail S-ATA                                                        27,9€

Sapphire Radeon HD5670 512MB GDDR5 PCI Express -näytönohjain                                    86,9€
TAI
Asus ENGT240/DI/512MD3/A
nVidia GeForce GT240 512MB DDR3 PCI Express -näytönohjain.                                          93,9€

                                                                           Kokonaishinta verkkokauppa.comissa  525-532€

Mitä mieltä olette linuxin kannalta näyttis valinnoista,ehdotuksia? Kumpi  näyttiksistä linuxiin luotettavampi,itselläni aikaisemmin ollut geforce 7600 GT heatpipe. Olisko tuolle emolle vastaavan tasoista ja hintaista  vaihtoehtoa?Käyttötarkoitus on lähinnä surffailu,satunnainen nettipelaaminen,leffojen katselu ja kuvankäsittely/videoeditointi projetX:llä.Riittääkö powerin tehot noille osille?

Jos Intel leirin kamut keksivät saman hintaisen ja tehoisen systeemin tän rinnalle niin ideoita otetaan vastaan.Olis kiva jos jaksatte perustella Intelin edut amd:hen (aina ollut amd:tä tähän asti).


12
Elikä kannattaa kiinnittää huomiota asennusvaiheeseen jossa valitaan mihin osioon ubuntu  halutaan asentaa ja valitaan kovalevyn osioiden luomiseen vaihtoehto manuaalinen...eli tuon ohjeen mukaan pitäsi onnistua.Ohje on tehty 8.04:lle muuta toimii varmasti 9.10 versiollakin.

http://www.mworks.info/Ohjeet/ubuntunosiointi.html

13
Laitealue / Vs: eeePC 901 ja LAN
« : 24.03.09 - klo:08.33 »
Itselläni on samanlainen kone  jossa oli toi  alkuperäisenä käyttiksenä xandros linux.Asensin aika pian sen jälkeen tilalle ubuntu 8.10:n.Tein asennuksen Adamin kernelillä toimivaksi .Netiyhteys muodostettiin käyttöjärjestelmän asennuksen yhteydessä  lankayhteyden avulla.Wlan yhteys en onnistunut minullakaan  millään keinolla.Lopuksi  kopioin  lankayhteyden asetuksista reitittimen antaman mac-osoittteen  ja liitin tiedon sen  langattoman yhteyden vastaavaan asetus kohtaan.Yhteys on salattu wpa standardin mukaisesti ja on toiminut loistavasti.Toivottavasti  selitin selkeästi.

14
Kiitos paljon avusta....näyttää toimivan.

15
Joo, lähdin kyselemään tällaisen asian perään että Ylen Areenasta pystyy kuulemma tallentamaan  siellä olevaa ohjelmavirtaa omalle tietokoneelle.Kuulin ainoastaan sen verran, että linuxilla on jokin ohjelma joka kykenee tallentamaan tuota  ohjelmavirtaa Jos se pitää paikkaansa niin:
1.millä ohjelmalla tällainen on mahdollista?
2.Voiko mahdollisen tallenteen polttaa DVD:lle?

16
Kiitos avustasi.Syy minkä takia eivät käyttäjätilit toimineet oli että käyttäjien nimet ja home osiolla olevat kansiot oli linkitetty ristiin.nyt kaikki toimivat  niin kuin pitääkin.

17
Joo...Kävi sellainen tilanne että koneessa on ollut dual- buuttina winxp ja ubuntu 7.04.Ubuntu on asennettu silleen että home on omana osionaan.Jossain vaiheessa oli windows(niimpä tietenkin ) pakko asentaa uudestaan ja ubuntun käynnistyslataaja meni sen sileän tien.Menin hölmöyttäni asentamaan ubuntun uudestaan ja avasin aikaisemmat käyttäjätilit /Home-kansiosta jolle on siis varattu kovalevyltä oma osio. Niiden käyttöönotossa  alkoivat ongelmat; Omani eli pääkäyttäjän käyttäjätilini toimii normaalisti  Kävin tekemässä käyttäjien lisäykset ihan normaalisti mutta  käyttäjien tileissä on jotain ongelmia jotka ilmenevät sisäänkirjautumisessa.Ohessa teksti joka ilmestyy kun yritetään kirjautua koneelle.

[i]Käyttäjän /HOME/.dmrc tiedosto ohitetaan.Tämä estää oletusistunnon ja -kielen tallentamisen.Tiedosto täytyy olla käyttäjän omistuksessa ja oikeuksien tulee olla 644.
Käyttäjän kotihakemiston täytyy olla käyttäjän omistuksessa eikä muilla saa olla sinne kirjautumisoikeuksia.
[/i]

Lopussa tuli vielä viite: (tiedosto¨/.xsession-errors)

Näen /Home -kansiossa olemassa olevat käyttäjätilit ja niiden sisällöt.Millä tavalla on mahdollista saada nuo tilit toimimaan vai pitääkö tehdö kokonaan uudet tilit mutta kuinka niihin saadaan siirrettyä vannoista käyttäjätilien kansioista?

18
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 23.08.07 - klo:17.31 »
Mulla on koneessa Atin 9200 vivo agp-väylässä.Windows:ssa skaalaus oli heti alussa automaattisesti 1440x900 mutta ubuntussa jäi 1440x800,tällöin monitori oli näyttikseen liitetty vga-kaapelilla.Skaalaus korjaantui ubuntussa oikein vasta kun vaihdoin tilalle DVI-kaapelin.Toivottavasti tää auttaa...omat neuvot loppuvat kesken.Niin ja käytössä ovat ne kolmannen osapuolen rajoitetut ajurit.

Kopioin omasta xorg.conf:sta noi asetukset:
Koodia: [Valitse]
Section "Device"
Identifier "ATI RADEON 9200"
Driver "ati"
BusID "PCI:1:0:0"
VideoRam 131072
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Samsung SyncMaster 940mw"
Option "DPMS"
HorizSync 30-100
VertRefresh 50-160
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI RADEON 9200"
Monitor "Samsung SyncMaster 940mw"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1440x900"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1440x900"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1440x900"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1440x900"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1440x900"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1440x900"
EndSubSection
EndSection


19
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 23.08.07 - klo:14.50 »
Muistaakseni sain resoluution muutettua komentamalla terminaalilla : sudo gedit /etc/x11/xorg.conf. Sen jälkeen etsi avautuvasta ikkunasta kohta monitor ja lisää sinne muiden resoluutioiden eteen 1440x900.Tallenna lopuksi.En muista tarkkaan pitikö järjestelmä kenties buutata sen lisäksi  :-\ .Tämän jälkeen käy korjaamassa näytön tarkkuus Järjestelmä -> Asetukset -> Näytön tarkkuus.

20
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 22.08.07 - klo:13.57 »
Itselläni on käytössä Samsungin 940MW 19" laajakuva tv-virittimellä varustettuna.Mulla  oli sama ongelma tuon pystyresoluution kanssa elikä sain näyttiksestä irti 900:n sijasta 800 dpi ja kuva oli karmeaa katsottavaa.Ongelma  korjaantuu kun kytketään monitori DVI-liittimen kautta.Näin tehtyäni monitori skaalautui vaadittuun 1440x900 resoluutio asetukseen.Toivottavasti monitorissasi ja näyttiksessäsi  on DVI-liittimet.

Sivuja: [1] 2