Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - reboot

Sivuja: [1]
1
Mulla on tuossa parin-kolmen vuoden ikäinen HP DeskJet 1050 All-in-one -monitoimitulostin.

Kysymys: voinko jotenkin skannata sillä useita sivuja putkeen vain painamalla nappia itse tulostimessa, ja lopuksi siirtyä koneelle josta tallentaa sivut kovalevylle vaikka yhdeksi pdf-tiedostoksi? Nyt prosessi menee niin, että laitan dokumentin skanneriin -> klikkaan skanneri-sovelluksesta "skannaa" -> otan dokumentin pois ja laitan uuden tilalle -> klikkaan skannaan -> jne... kunnes lopuksi tallennan koko läjän pdf:ksi. Nyt tuo HP 1050 on vanhassa läppärissä USB-johdolla kiinni, jossa Mint Linux. Kivaa olisi myös, jos tuon saman "nappia painamalla skannaus"-homman saisi tehtyä Raspberry Pi:llä jotenkin..  :P

Nimimerkillä "budjettiluokan monitoimitulostin vanhasta HP:n ritsasta".  :D

2
Moi,

nyt tarvittaisiin toimiva varmuuskopiointisuunnitelma kaiken maailman digikuville. Uusia kuvia tuntuu tulevan tällä hetkellä meidän perheessä sitä tahtia, että vaikka heikompia otoksia poistaisikin kuukaudessa saattaa tulla jopa liki 100 uutta kuva- & videotiedostoa.

Käytössä seuraavat mediat ja pilvitallennuspaikat:
  • kotona Ubuntun pohjalle itse tehty 1 TB NAS jossa RAID1, levytilan käyttöaste luokkaa 60-70% tällä hetkellä (Raspberry Pi:n kautta (gateway) pääsen tarvittaessa ulkopuolelta kiinni)
  • kotona 2 x 1 TB USB ulkoiset levyt, joille em. NAS:n tiedostot varmuuskopioin manuaalisesti kun muistan/ehdin
  • Kapsi ry.:n ssh-tili, jossa varmennettua tallennustilaa 500 GB - tänne synkkaan NAS:lta duplicate:lla vain kuvat, kun muistan/ehdin
  • OneDrive, tilaa 25 GB, tänne menee oman kännykkäni kuvat talteen sitä mukaa kun niitä napsin
  • Mega, tilaa 50 GB, tänne menee vaimon kännykän kuvat automaattisesti
  • lisäksi OwnCloud asennettuna em. Kapsin tilille, ei juuri oikeassa käytössä
  • BitTorrent Sync oli jonkin aikaa käytössä tietokoneiden+kännyköiden ja em. NAS:n välillä, mutta siinä oli jotain ihmeellisyyksiä että synkkaus lakkasi jossain vaiheessa toimimasta. Sekin on edelleen käypä vaihtoehto tähän.

Ehdotuksia otetaan vastaan, miten em. setistä saisi toimivan ja mahdollisimman pienitöisen valokuvien varmuuskopiointikokonaisuuden.
Tällä hetkellä kaikki menee oikeastaan manuaalisesti varmuuskopiointiin, pl. nuo OneDrive ja Mega.

Aivan ensimmäisenä haluan kopioida esim. kännykästä tietyin väliajoin kaikki kuvat kannettavalle, poistaa turhat/epäonnistuneet kuvat ja videot, ja sen jälkeen vasta siirtää NAS:lle. Sieltä voisi sitten lähteä automatisoimaan kuvien varmuuskopiointi ulkoiselle usb-levylle ja tuonne Kapsin verkkolevylle.

Lisäksi en haluaisi sitoa itseäni mihinkään tiettyyn softaan kuvienkäsittelyn ja -hallinnan osalta, joten sellainen on tässä vaiheessa poissuljettu.

Kiitos jo etukäteen vastauksista.   :)

3
Miten saan asennettua Ubuntu Server 12.04.2 LTS -palvelimelleni Python-paketista eri version? Nyt versio on 2.7.3 mutta pitäisi saada versio 2.6.x tilalle.

Ratkaisu: CentOS 6.3:ssa on oletuksena Python versio 2.6.6, käytän sitä.

4
Pähkinä purtavaksi:

VirtualBoxissa virtuaalikoneessa (Xubuntu 12.04) on käynnissä sovellus, joka pitäisi saada pysymään aktiivisena. Jotta sovellus pysyy aktiivisena, täytyy käyttäjän käydä liikuttamassa hiirtä, painamassa enteriä tms. ennen kuin sovelluksen laskuri menee nollaan ja sovellus menee "nukkumaan".

Sovellus on yritykselle tehty ulkomaalaisen firman puolesta n vuotta sitten, eikä siihen ole saatavilla lähdekoodeja tai tukeakaan enää, koska kyseinen firma X ei ole enää olemassa. Sovellus itsessään on joku .bin-päätteinen tekele.

Onko mitään "automatisoitua" ratkaisua (koodinpätkää tms.), joka voisi tehdä nuo em. toimenpiteet sovelluksen aktivoimiseksi?


5
Musta väri loppui kokonaan eli värikasetti tyhjeni täysin otsikon tulostimesta joku viikko takaperin, ja nyt sitten sain aikaiseksi tilata täyttösarjan finink.com:sta.

Tein uudellentäytön ohjeiden mukaan, ja värikasetin "tulostuspäästä" eli sieltä alhaalta näkyy selvästi että tuoretta mustetta löytyy. Mutta tulostin itse herjaa edelleen että musta väri olisi loppu eikä tulosta ko. värillä mitään. Muilla väreillä kyllä.

Kysymys kuuluu, mikä avuksi? Onko tuossa ko. tulostimessa jokin laskuri tms. joka pitäisi resetoida, vai teinkö virheen kun päästin kasetin kokonaan tyhjäksi? Googgelista en selkeitä apuja löytänyt.

6
Ongelma: Ubuntu 10.10:iin päivittämisen jälkeen Canon LiDE 50 -skanneri alkoi temppuilemaan. Skannatessa sanen ajuri tms. yritti ajaa lukupäätä pidemmälle kuin on terveellistä, eli ääni oli melko raastava ja Simple Scan -sovellus sulkeutui nopeammin kuin mikään sovellus koskaan aiemmin. Ubuntu 10.04.1 LTS:ssä skanneri toimi hienosti.

Ratkaisu: Googlailun jälkeen löytyi osittainen ratkaisu ( https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/sane-backends/+bug/465055 -> viesti #15 ), eli asensin libsane-paketista 10.04.1 LTS:ssä olevan version ( http://packages.ubuntu.com/lucid/i386/libsane/download ). Ja skannaus onnistui taas ongelmitta.

Mutta itse kysymys kuuluu: Miten saan lukittua tuon downgreidatun paketin, jotta seuraavassa päivityksessä ei taas asennu toimimaton versio? Ja miksi ihmeessä joka toisessa Ubuntun versiossa tuo toimii, joka toisessa se saadaan rikki?  ???


Edit:

Simple Scanin kanssa ilmeni myös ongelmia, skanneri jäi jumittamaan ja Simple Scania joutui lopettamaan force quitilla. Pikaisten testien jälkeen Skanlite-ohjelma oli toimivin vaihtoehto.


Edit 2:

Sama juttu Fedora 14 kanssa (vaikka ei Ubuntu-alueelle kuulukaan), ratkaisuna downgrade 1.0.20-11 -versioon (sane-backends ja sane-backends-libs). Eli odotetusti ei vain uusinta Ubuntua vaivaava oire.

7
Hei!

Olisi tarkoitus toteuttaa joko jo olemassa olevien työkalujen tai itse toteuttamalla (bash, perl tms.) tiedostoihin tehtävien muutosten tallennus ja seuranta. Eli lähinnä kuka on muokannut (?), milloin (stat) ja mitä osia on muutettu (cvs). Samoin pitäisi olla jonkinlainen automatiikka, joka ilmoittaisi esim. emaililla, jos jotakin tiedostoa on muutettu.

Kysymys kuuluu, miten em. tehtävän voisi suorittaa helpoiten?

8
Läppäriini (Lenovo R61) on asennettu Kubuntu 9.04. Läppäri on kiinni telakassa, ja telakkaan kytketty ulkoinen lcd-näyttö (Samsung SyncMaster 223BW). Kaikki toimi hienosti yhdessä, kunnes ajattelin että kokeillaanpa millainen Gnome olisi työpöytänä, ja päätin asentaa Gnomen KDE4:n rinnalle.

Asensin netistä löytämieni ohjeiden mukaisesti Gnomen "sudo apt-get install ubuntu-desktop"-komennolla, ja tämäkin sujui ok kunnes asennus kysyi, kumpi ikkunointihallinta asennetaan gdm vai kdm? Tässä vaiheessa ulkoinen monitori alkoi välähtelemään, eli ilmeisesti hakemaan sopivaa resoluutiota tms. Kuvaa ei ulkoiselle näytölle kuitenkaan enää tullut, ja nyt monitori on pimentynyt lopullisesti eli jotain on Gnomea asennellessa mennyt rikki monitorista.

Eli ilmeisesti tuo Gnomen asennus nyt sitten rikkoi monitorini? Mutta mikä sen voi aiheuttaa, liian suuri virkistystaajuus jota asennusohjelma on yrittänyt asennuksen aikana hakea? Olen aiemminkin asennellut Kde:n rinnalle Gnomen ja käytössä on ollut niin putki- kuin littunäyttöjäkin, eikä silloin ole mitään mennyt rikki.

Vähäsen kyllä pistää ketuttamaan, jos tuosta uutukaisesta monitoristani tuli nyt useampi kilo kallista ESR-jätettä...  >:(


RATKAISU:
Vian syy löytyi rikkoontuneesta monitorin virtakaapelista, jonka vaihtamalla monitori alkoi taas toimia.

9
Onko kellään antaa vinkkiä edullisesta Linux-tutkinnosta? Tai vastaavasta todistuksesta, jolla voisi osoittaa ammattimaisen Linux-osaamisensa työnantajalle?

Ensisijaisesti olisin kiinnostunut suorittamaan LPI-tutkinnon (Linux Professional Institute Linux Certification), mutta muutkin (esim. Red Hatin tai Novellin vastaava) käy myös. Pääasia, että se ei kävisi kukkarolle liian kalliiksi. Nämä 1500 euron hintaiset kurssitukset ei siis tule kysymykseen...  :-\

Edullisin tutkinto, mitä itse olen löytänyt, on Ubuntun verkko-opiskeluna suoritettava Ubuntu Certified Professional -tutkinto. Hintaa silläkin on kohtuullisesti, eli 350 USD.

Taitoa ja tietoa kyllä löytyy, mutta ei mitään millä ne voisi todistaa.  ::)

Sivuja: [1]