Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Aakku

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysongelma
« : 19.09.08 - klo:11.16 »
Käyttöjärjestelmä on Ububtu Hardy ja huutomerkillinen nuoli kertoo saatavilla olevista päivityksistä. Vaan kun alan päivittelemään, tulee tällaisia ilmoituksia :

W: Tiedostoa http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/c/compiz-fusion-plugins-main/compiz-fusion-plugins-main_0.7.4-0ubuntu6_i386.deb ei voi noutaa
  Yhteyttä localhost ei voitu muodostaa: 4001 (127.0.0.1) - connect (111 Connection refused)


Näitä tuli muutama - samantyylisiä, sitten kokeilin :

sudo apt-get update : Konsolissa ja se taas pukkaa

.............
.............

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/hardy/non-free/i18n/Translation-fi.bz2 nouto ei onnistunut  Yhteyttä localhost ei voitu muodostaa: 4001 (127.0.0.1) - connect (111 Connection refused)

W: Joidenkin hakemistotiedostojen nouto ei onnistunut, ne on ohitettu tai käytetty vanhoja.
W: Voit haluta suorittaa apt-get update näiden pulmien korjaamiseksi


No - tehdään sitten niin ... mutta :

aakku@aakku-desktop:~$ apt-get update

E: Lukkotiedostoa /var/lib/apt/lists/lock ei voitu avata - open (13 Permission denied)
E: Luettelokansiota ei voitu lukita
aakku@aakku-desktop:~$


Niin - mitäs nyt ? Tämä lock-tiedosto on tyhjä ... Kokeilin kohdasta Sijainnit --> Tietokone --> Tiedostojärjestelmä jne. muuttaa luku/kirjoitusoikeuksia, mutta kun omistaja on root, en kyennyt. Seuraavaksi koitin kirjautua root:na, mutta se taas ei käy "samalta näytöltä" ??? Siis mikä tässä nyt oikeastaan tökkii - nuo listassa olevat päivitykset ynnä paljon muuta olisi mukavaa saada ... tekisi mieli sanoa mitä förbanna, ryyppä min ööl och halata min mamma...

2
Ubuntu tietokoneissa / Java runtime
« : 10.09.08 - klo:22.39 »
Nyt tuli sellainen tenkkapoo, että kun asentelin tähän koneeseeni Ubuntu 8.08 LTS:n niin kaikki netissä olevat java-appletteja käyttävät sivustot eivät toimi kunnolla <--> hain pakettivarastosta omasta mielestäni asianmukaisia kilkkeitä, vaan silti.

Kyseessä ovat sellaiset sivustot, joiden sisältöä tarvitsisin lähinnä työssä, joten asia on henkilökohtaisesti tärkeä. Niinettä pitääkö tässä nyt mennä "pitkän kaavan mukaan", vai olisiko jokin näppärä oikotie onneen ?

Täällähän löytyy java-versioita vähän joka lähtöön ...

Java-sivun alaosassa on sinällään hauska pikku tuki Open Officelle :

SUN RECOMMENDS
OpenOffice.org         

OpenOffice.org
Free, easy to use and full-featured office suite that supports all kinds of documents, including Microsoft Office, Acrobat PDF and Open Document Format.


Tuota OO:tahan minäkin käytän.

3
Löysin edullisen läppärin CruzBrokerista - käytetty ja tehdaskorjattu ynnä vuoden takuu. Nyt olen sillä liikkeellä ja kännykkä modeemina :) [kävin yhden Elisan luona sopimassa kiinteästä kuukausimaksusta datasiirrossa] ... käyttis on XP :( vielä. Haluan tähän Ubuntun, koska taka-ajatus on käyttää tätä kun olen jossain muualla kuin kotona, esim. mökillä tai muuten haahuilemassa jossain.

Siispä esitän kysymyksiä :

* Tietääkö kukaan sitä, saako Nokia N 71 kalikalle PC Suitea tai vastaavaa LINUX-ohjelmaa, joka antaisi myöten puhelimen käytölle modeemina ? Tässä on myös WLAN-valmius,mutta minulla ei sen lisävimpstaakin merkistä/mallista ole haisuakaan. Win XP:ssä se kuitenkin toimii, töissä, vaan ei kotona kuin keittiön pöydällä nippa nappa kun kääntelee ja asettelee ... lähin tukiasema on liian kaukana. Siksi vokottelin Elisaa...

* Millaisia kokemuksia noin ylipäätään on Läppäri-Kännykkä/WLAN-Linux yhdistelmästä ?

Setupista sain selville, että vehje on tällainen :

HP 500 Notebook PC
Intel Pentium M 1.73GHz
ROM-Päivämäärä 10/31/2006
ROM-BIOS -versio F.06

Tuntuu omituiselta nakutella nyt winkkukoneella ja taustakuvaksi laitoin Ubuntun oletustaustan ... tuntuu vähän kodikkaammalta. Nimenomaan tuo kännykän käyttö modeemina olisi edullinen tapa, koska känny on jo olemassa, eikä tarvitsisi hankkia erillistä kalliinpuolista USB-modemia, joka toimii kännykkäverossa.

Nyt kun on sellaiset kaksi ja puoli vuotta käyttänyt lähes yksinomaan Linuxia, tuntuu winkkukone jotenkin köppäiseltä ja suorastaan hankalalta - miten sitä aikanaan oli niin pelokas, ettei tohtinut siirtyä Linukkaan ... samalla hommasin erillisen näppäimistön ja hiiren [USB] kun se 'levyhiiri´ tuntuu aika ikävältä käytössä.

Sinällään ei ole kovin suuri järkytys ja kulttuurishokki, jos Linux-tukea ei kännykälleni löydy. Jos tätä pidän sellaisena reissu- ja kakkoskoneena, niin hampaat irvessä käytän XP:tä sitten ... huh. :D

4
Nyt sain luku- ja kirjoitusoikeudet winkkuun ... XP pro, joka on eri levyllä.

Onko kellään kokemusta VMwaren workstationin käytöstä tällaisessa ei-virtuaalihommassa, jossa "guest"-käyttis on jo olemassa toisella levyllä ?

Kokeilin osoitteeksi /dev/hdc1 ja myös ilman ykköstä -> VMware vastaa :

Unable to move to next page: You must specify a disk device to continue.

Sitten - tältä näyttää kysely :


aakku@lpr-109:~$ sudo fdisk -l
Password:

Levy /dev/hdc: 30.7 Gt, 30738677760 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 3737 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hdc1   *           1        3736    30009388+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/hdd: 160.0 Gt, 160041885696 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 19457 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hdd1   *           1       19222   154400683+  83  Linux
/dev/hdd2           19223       19457     1887637+   5  Laajennettu
/dev/hdd5           19223       19457     1887606   82  Linux / Solaris heittovaihtotiedosto
aakku@lpr-109:~$ sudo fdisk -l


Niin - virtuaaliasennus menee heittämällä, vaan kun sillä ei pääse winkusta käsiksi skanneriin eikä kirjoittimeen ... rinnakkaisportissa ja skannerille ei ole Linux-tukea...

5
Ubuntu tietokoneissa / Huuli pyöreenä ftp:stä (taas)
« : 21.05.07 - klo:09.31 »
Tervehdys teille kaikille !

En ole käynyt kuin lueskelemassa pitkiin aikoihin ja tuntuu pikkuisen pöljältä tulla taas nk. sormi suussa :)

Ongelma liittyy [luulisin] suojattuun ftp-yhteyteen. Kotoa työpaikan koneille ei pääse muullatavoin - toinen mahdollisuus on VPN-yhteys, mutta kun sanotaan että tottumus on toinen luonto. Tein jannen ohjeiden mukaiset toimitukset ja voila' - yhteys pelaa. Käytän gftp:tä.

Mutta se ongelma : Käynnistysvaiheessa en pääse setuppiin [del], eikä senjälkeen tulevassa Grub:n valikossa kone reagoi mitenkään nuolinäppäimiin ???

Päivitysten lisäksi en ko. manööverin jälkeen ole asennellut yhtään ohjelmaa/ohjelmistoa ja siksi arvelen, että juttu liittyy juuri tähän. Huomasin ongelman vasta nyt kun olisi ollut asiaa Win- puolelle skannaamaan. Tänänasti olen antanut koneen käynnistyä omia aikojaan ja nakutellut vain käyttäjätunnuksen ja salasanan asiaankuuluvan äänimerkin jälkeen - on minulla tässä taka-ajatuskin ... ajattelin luopua vanhasta rakkaasta skanneristani, heittää XP:n mäkeen ja laittaa sille toiselle levylle Open Susen, noin ihan opiskelumielessä.

Tässä kohdassa on : AllowUsers aakku  ei muuta ... olisiko tässä oltava myös jotain muuta, vai pitääkö viritys purkaa ja jos, niin kuinka ? Ajatus koko järjestelmän uudelleenasentamisesta ei niin suuresti elähdytä mieltäni.

Ai niin - versio on Ubuntu 6.06 LTS

Pitää lähteä himpsimään kohti työpaikkaa, ihan käymään vain, mutta käyn myöhemmin katselemassa täällä ... jos vaikka joku olisi mahdollisesti vastannut ...

6
Tarvitsisin kunnollista Fortrania - sellaista, jossa olisi editori ja mahdollisuus debuggaukseen ja kääntämiseen.

Ubuntun pakettivarastojen F:iä olen kokeillut - huonolla menstyksellä, Jed-nimistä ja Kuipc-nimistä, sekä Intelin ilmaista versiota - lisäksi vielä Photranin Eclipseä ... ei toimi mikään niistä oikein, olenko ääliö, vai mikä mättää.

Onko jollain kokemusta - tarvitsen nimenomaan Fortranin, koska se on tehokkain numeronmurskain ja lisäksi tuntee kompleksilukujen matematiikan ilman eri virityksiä : määrittelee vain Complex R ja sitten muuttuja R on kopleksiluku esim ( 25 + 193i) tai siis (25,193).

Tietoa ja rautalankamalliohjeita otetaan vastaan arkisin ja viikonloppuisin valveillaoloaikana :)

7
Yleistä keskustelua / Vesijäähdytys prosessoriin
« : 05.07.06 - klo:08.09 »
Aika veikeä jäähdytysratkaisu prosessorille :

http://www.vonslatt.com/proj-cc4.shtml

Vesijäähdytys menettelee pöytäkoneissa, mutta kannettavissa se ei ehkä ole oikein käyttökelpoinen ratkaisu - muistan aikanaan lukeneeni vastaavasta. Oli sitä aikaa, kun 1 GHz oli suurin prosessoritaajuus ja muutama amerikkalaisheppu rakensi ylikellotetun ja vesijäähdytteisen systeemin ja kellotaajuutena käyttivät 4 GHz :)

Nykyisin näitä on saatavilla myös kaupallisina ratkaisuina "kit"teinä ... esimerkiksi täälllä :

http://www.polarflo.com/

Löytyi hakusanoilla "water+cooled+processor" - jäähdytysnestettä - korroosioneston takia - suositellaan...

8
Yleistä keskustelua / Windows-ongelma
« : 03.07.06 - klo:12.28 »
Niin - meinasin bootata Windowsiin [XP] ja sietäpä tulikin ilmoitus :

Windows ei käynnistynyt, koska seuraava tiedosto puuttuu
<windows pääkan.>\system32\hal.dll
Asenna uudelleen ylläoleva tiedosto.


Joo - tämä on Ubuntufoorumi, mutta tarvitsisin rautalankamallin, kuinka tuo nimenomainen, ilman että kaikki muu lähtee ... Aaarrrggghhh.

Jos pitää koko winkku uudelleenasentaa, niin miten pitkälle pitää mennä Ubuntun [Dapper] CD:n kanssa, että saa Grubin taas päiväjärjestykseen [win-asennus sotkee sen kuitenkin] ?

9
Tuli ongelmia VMwareplayerin ja saman tekijän workstationin kanssa - joo, hajosi kovalevy ... asensin vaihdetulle headerit, maken ja cpp3.4:n ... näillä onnistui aiemmin, muttei nyt - väittää, että cpp nelonen on "liian uusi" ja homma on tehty sille vanhemmalle.

Siitä vinkeä, että winkkua voi [periaatteessa jos vain saisin toimimaan] ajaa natiivina ... pitää tietysti varta levytila ja asentaa ...

Jos joku osaa auttaa olisin ylen kiitollinen ...

- Aakku -

10
Yleistä keskustelua / Jokahenkilön pilailuopas ...
« : 17.04.06 - klo:14.56 »
Kerätään tähän erilaisia pikkujäyniä, joita on mahdollista tehdä aiheuttamatta vahinkoa kellekään.

Pieni käytännön pila ...

WINDOWS-esto sivulle - jos javascript on estetty, ei näy yhtään mitään :)


Pitäisi näkyä MacOS:lla ja Linukalla, muttei muilla ... kokeilin ja Linuxilla näkyy, vaan Windowsilla ei - Mac OS:a kun ei ole, en osaa sanoa, että näkyykö sillä.


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>

<TITLE>Ei Windowsille näkyvä sivu</TITLE>
<META NAME="GENERATOR" CONTENT="Ubuntu Linux Screem editor">
<META NAME="CHANGEDBY" CONTENT="Andreas von Otterchen">

</HEAD>
<BODY BGCOLOR=#e2e2e2>
<html>
<head>
</head>
<body>
<SCRIPT>
<!--
/* Modified a bit by Webwarper */
{
if((navigator.userAgent.indexOf('Win') != -1) &&
(navigator.userAgent.indexOf('95') != -1))
{ window.location.href="http://www.ubuntulinux.org/"; }
else if(navigator.userAgent.indexOf('Win') != -1)
{ window.location.href="http://www.ubuntulinux.org/"; }
else if(navigator.userAgent.indexOf('Mac') != -1)
{ window.location.href="bindex.htm"; }
else { window.location.href="bindex.htm"; }
}
//-->
</SCRIPT>

</body>
</html>
</BODY
</HTML>


Tämä on siis index.htm ja se varsinainen on "bindex"

11
Asensin win xp pron uudelleen, kun en raaskinut ostaa uutta skanneria.

Nyt se kuitenkin valittaa [kun molemmat kovalevyt on kytketty] , ettei suostu käynnistymään....

menu.lst näyttää seuraavalta :

Lainaus
# menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8)
#            grub-install(8), grub-floppy(8),
#            grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub
#            and /usr/share/doc/grub-doc/.

## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.           
default      0

## timeout sec
# Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry
# (normally the first entry defined).
timeout      10

## hiddenmenu
# Hides the menu by default (press ESC to see the menu)
#hiddenmenu

# Pretty colours
#color cyan/blue white/blue

## password ['--md5'] passwd
# If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing
# control (menu entry editor and command-line)  and entries protected by the
# command 'lock'
# e.g. password topsecret
#      password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/
# password topsecret

#
# examples
#
# title      Windows 95/98/NT/2000
# root      (hd0,0)
# makeactive
# chainloader   +1
#
# title      Linux
# root      (hd0,1)
# kernel   /vmlinuz root=/dev/hda2 ro
#

#
# Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST

### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST
## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified
## by the debian update-grub script except for the default options below

## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs

## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specifiv kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
# kopt=root=/dev/hdc1 ro

## default grub root device
## e.g. groot=(hd0,0)
# groot=(hd0,0)

## should update-grub create alternative automagic boot options
## e.g. alternative=true
##      alternative=false
# alternative=true

## should update-grub lock alternative automagic boot options
## e.g. lockalternative=true
##      lockalternative=false
# lockalternative=false

## altoption boot targets option
## multiple altoptions lines are allowed
## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options
##      altoptions=(recovery mode) single
# altoptions=(recovery mode) single

## nonaltoption boot targets option
## This option controls options to pass to only the
## primary kernel menu item.
## You can have ONLY one nonaltoptions line
# nonaltoptions=quiet splash

## controls how many kernels should be put into the menu.lst
## only counts the first occurence of a kernel, not the
## alternative kernel options
## e.g. howmany=all
##      howmany=7
# howmany=all

## should update-grub create memtest86 boot option
## e.g. memtest86=true
##      memtest86=false
# memtest86=true

## ## End Default Options ##

title      Ubuntu, kernel 2.6.12-10-386
root      (hd0,0)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.12-10-386 root=/dev/hdc1 ro quiet splash
initrd      /boot/initrd.img-2.6.12-10-386
savedefault
boot

title      Ubuntu, kernel 2.6.12-10-386 (recovery mode)
root      (hd0,0)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.12-10-386 root=/dev/hdc1 ro single
initrd      /boot/initrd.img-2.6.12-10-386
boot

title      Ubuntu, kernel 2.6.12-9-386
root      (hd0,0)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.12-9-386 root=/dev/hdc1 ro quiet splash
initrd      /boot/initrd.img-2.6.12-9-386
savedefault
boot

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST

# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title      Other operating systems:
root


# This entry automatically added by the Debian installer for an existing
# linux installation on /dev/hdd1.
title      Ubuntu, kernel 2.6.12-9-386 (on /dev/hdd1)
root      (hd1,0)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.12-9-386 root=/dev/hdd1 ro quiet splash
initrd      /boot/initrd.img-2.6.12-9-386
savedefault
boot


# This entry automatically added by the Debian installer for an existing
# linux installation on /dev/hdd1.
title      Ubuntu, kernel 2.6.12-9-386 (recovery mode) (on /dev/hdd1)
root      (hd1,0)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.12-9-386 root=/dev/hdd1 ro single
initrd      /boot/initrd.img-2.6.12-9-386
savedefault
boot

# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/hdb1
title Microsoft Windows XP Professional
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
rootnoverify (hd1,0)
chainloader +1

Pitäisikö winkku asentaa uudelleen ?

Huuli pyöreenä : Aakku


Siis : asensin winkuran piuhat irti Ubuntun levystä - tuon loppulitanian luin täältä.

12
Laitealue / Levyongelma
« : 09.01.06 - klo:16.00 »
OK - winkku lähti [kuin kuppa Töölöstä], mutta kuinka saan mountattua sen "slaven" näkymään ja käyttöön - varsinainen näkyy GParted:llä hdc1:nä ja "slave" näkyy hdd1:nä , mutta se ei ei löydy muuten. Missä vikä [kuin korvien välissä] ??

13
Ubuntu tietokoneissa / Tyhmänpuoleinen wine-kysymys...
« : 27.12.05 - klo:17.20 »
Tätä on varmnaan kysytty jo tuhannesti, mutta ...

Kyse on Ubuntu 5.10 ja wine-yhdistelmästä. OK - wine asettui asiaankuuluvasti ja sen alaisuudessa asensin Paint Shop Pro:n seiskaversion - ideana on näet, jotta voisikin käyttää skanneria suoraan Linukasta [koska justiinsa tälle ei ole Linux-ajuria ... vastaava vehje, mutta USB-versio ... sille olisi, vaan tämä on rinnakkaisporttiin kytketty] PSP+skannerin ajuri yhdelmällä.

Skanneri on Compeyen tekemä Simplex DP30M ja jotain vuodelta -98, muistelisin ... ei maailman nopeimpia, mutta pirun hyvä resoluutio - töissä oleva Canonin varsin uusi jää hopealle, ollen ero merkittävä.

Vot - siis asentui, mutta kun käynnistää sen PSP:n niin alkuun menee hyvin, eli ne naisen kasvot ja muut tulevat, mutta sitten jämähtää, eli ei käynnisty tämä winkkuohjelma, vaikka verta pierisi [tämä on käsitettävä vertauskuvallisesti, koska tuota en (vielä) ole kokeillut]. PSP-ruutu vain katoaa - poks ... ja siinä kaikki. Muuten wine näyttää justiinsa sellaiselta, miltä win ylipäätään näyttää ... urk.

Joo - wineasetuksiin laitoin "kaiken varalta" vanhemman 98-asetuksen ... Eli : onko vielä toivoa saada vanha uskollinen skanneri pelittämään ilman eestaas poukkoilua, ennenkaikkea tulppana näyttäisi olevan PSP ?

Jos ei, niin on kai etsittävä joku uusvanha Linux-yhteensopiva skanneri ... jokatapauksessa win lähtee viimeistään alkuvuodesta [kuin kuppa Töölöstä] kunhan olen siirtänyt oleellisimmat tiedostot, siis ne käyttiksestä riippumattomat. OpenOfficehan lukee sujuvasti myös M$-ohviken tiedostoja, vaan päinvastoin homma ei pelaa :D Pari Jenna Jamesonin luontofilmiä pitää myös pelastaa, no se siitä.

Voi olla, että ilmoitan sitten, että "Annetaan skanneri hyvään kotiin", mutta sen varaan ei kannata laskea, tietoa pantaten, koska osaan lukea rivien välistä ja monesta muustakin välistä mitä eriskummallisempia asioita.

14
Yleistä keskustelua / Hyvää Joulua
« : 23.12.05 - klo:22.16 »
Hyvää Joulua kaikille.


Täältä Länsi-Siperiasta :)

15
Yleistä keskustelua / Hassu idea
« : 23.12.05 - klo:12.50 »
Sattuisiko joku tietämään javaskriptiä, joka tunnistaisi käyttöjärjestelmän - voisi laittaa win-käyttäjille jonkin huomautuksen käyttiksen vaihdon mahdollisuudesta :D

16
Multimedia ja grafiikka / Ongelma Gimp:n kanssa
« : 19.11.05 - klo:20.13 »
Niin - Gimp lakkasi toimimasta ?! Poistin sen ja koitin asentaa uudelleen - ensin Synapticilla, mutta ilmeisesti palvelimia ei ollutkaan käytettävissä, koska tuli runsaasti virheilmoituksia, jotka viittasivat tähän.

Sitten kokeilin : sudo apt-get install gimp

Ja sain palautteena :

E: Lukkotiedostoa /var/lib/apt/lists/lock ei voitu avata - open (13 Lupa evätty)
E: Luettelokansiota ei voitu lukita

Huuli pyöreenä  :o , Aakku

P.S. Onko jotain muuta vastaavaa kuvankäsittelyohjelmaa ? Käyttöä olisi...

17
Octave on, tiedoksi ken ei ole tietoinen asiasta, Matlab-klooni. Ko. ohjelmistosta on sekä Linux [myös Ubuntulle], että win-versiot. Matlab puolestaan on varsin tehokas laskentatyökalu, joka kuitenkin maksaa mansikoita jos sen laillisesti esim. win-versiona aikoo hankkia.

Olen käyttänyt Ubuntua vasta vajaan kuukauden ja huomannut, että samoilla koneilla [kotona ja töissä] wintoosa on jäänyt hätävarajärjestelmäksi - kypsyin pikkuhiljaa win-ongelmiin, muunmuassa työpaikalla koneita vaihdettaessa niihin pläjäytettiin XP kysymättä lainkaan haluaako kukaan sitä riesakseen ... se on riesa, koska ensimmäiseksi oli pakko kinuta admin oikeudet, että kykeni asentamaan tarvitsemansa ohjelmat, kuten Sun-javan - tätä taas tarvitsemani ohjelmat ehdottomasti win-ympäristössä vaativat, koska MS:n kyhäelmä ei ole yhteensopiva oikeastaan minkään kanssa  ;D Hommasta oli se kyseenalainen hyöty, että useita päiviä meni aivan turhaa työtä tehdessä - ts. piti saada ohjelmistot toimimaan ...

Niin se kysymys : Onko arv. väestä kukaan kuunaan käyttänyt a) Matlabia, b) Octavea Ubuntussa ? ... toimivuus, yhteensopivuus [Matlab], asentamisen tuska jne. kiinnostavat, ennenkuin alan varsinaisiin toimiin  8)

Sivuja: [1]