Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aakku

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Yleistä keskustelua / Vs: Pullovesi
« : 23.02.09 - klo:10.33 »
Hups.

Jostain syystä tulee vain huvittunut olo ... ja samalla karmiva. En ole ikinä ostanut pullovettä, ainakin täällä Lappeenrannassa kraanavesi on erittäin hyvälaatuista. Mökillä on oma kaivo ja sinne vievän tien varressa on myös lähde, josta ollaan menomatkalla otettu kanisteri pari - joskus enemmänkin. Olen tutkituttanut sekä kaivo- että lähdeveden ja ovat hyvää tavaraa - kaivovedessä on hiukan normaalia enemmän rautaa, mutta eipähän kai tule sitten ainakaan anemiaa :)

2
Olen vastannut aikaisemminkin, mutta tällä hetkellä :

- Thunderbird
- Firefox
- OpenOffice

Paljon, joskaan ei jokapäiväisessä käytössä, on myös Scilab [Matlab-klooni, ilmainen tottakai :)]. Scilabin imutin suoraan tekijöiden sivustolta, koska pakettivarastossa oli vanhempi versio vasta ... Ubuntun versio on 8.04.1 LTS.

http://www.scilab.org/

jos tulee ongelmia, vanhempiakin versioita löytyy :

http://www.scilab.org/download/index_download.php?page=old_releases

3
Minut vietiin nurkkaan ekaluokalla kun piirsin uskovaiskoviksen =)

Minä sain istua jälki kun kuvaamataidon tunnilla tein piirroksen - käsketysti - sanalanlaskusta.

Piirsin äijän lorottelemaan tienristeykseen ja sananlasku oli Raamatusta : Ihminen ei tiedä minne menee ja kusta tulee. Tämä oli hetkeä aiemmin ollut esillä uskontotunnilla ...

4
Tällainen outo pikkukysymys :

Evolution spostiohjelmasta meni lähetä/vastaanota-namikka "harmaaksi" ts. se ei toimi ... kokeilin uudelleenasennusta, mutta ei auttanut. Toistaiseksi siis käytän Thunderbirdiä, vaikka tykkään enemmän Evolutionista.

Nyt pitäisi tietysti kertoa, että mitä tein, ennenkuin huomasin tämän katoamisen ... en vaan muista muuta kuin, että jotain pikkuviilausta [sellaisella oikein pienellä viilalla] ja sitten vain se toiminto oli kadoksissa --> minulla oli myös varmuuskoipio asetuksista, muttei senkään palauttaminen auttanut asiaa...

Viestit sinällään ovat tallessa ja samat Thuderbirdissä, koska olen myös "siviilispostistani" siirrellyt tärkeimpiä työpaikan [IMAP] spostipalvelimelle "aakunjemma"-kansioon...

Aika outo juttu kuitenkin - niin ja sitten tämä TFT-näyttö on alkanut oikuttelemaan --> tekee välillä sitä, että kone käynnistyy OK, mutta näytön merkkivalo vain vilkkuu ... saa pelittämään kun muutaman kerran sulkee,avaa,sulkee,avaa jne. Tänäaamuna irroittelin johdot. Koneesta ja näytöstä ja ruuttasin "Kontakt"-sprayta ... vähän nikotteli, mutta sen virtanapin kiinni,auki,kiinni,auki rumsteeraamisella taas alkoi pelittämään.

Olisikohan tuo hankalahko avata ja syynätä virtanapin toimivuus ? Vai onko tämä merkki siitä, että näyttö on siirtymässä näyttöjen taivaaseen - en kuitenkaan osta uutta kuin vasta korkeintaan joulun jälkeen kun saa halvemmalla ... jos en tätä saa korjattua. Työpaikalla olisi yksi toimiva putkinäyttö, mutta kun tämä kotoinen työhuoneeni on aika pieni, niin vähänkin pidempi työskentelyrupeama lämmittää niin, että kalsarisillaan saa istua, tai sitten ikkuna auki ;D

5
Juuno eikun nyt ei ole rahaa ja kesällä vasta olin ostamassa, en minä nyt muuten sitä vielä kiroaisikaan...

Niin, mitäpä sitten jos Win-minit eivät saa suosiota, niin tulevatko Linux-minit takaisin ?

Itselläni on viime kesänä ostettu Asus eeePC ja Linuxilla nimenomaan - jos sitä olisi ollut vain Winkulla, en olisi hankkinut :)

Siippa sitä nyt enemmän käyttää, vaikkei ole mitenkään erityisesti Linuxiin perehtynyt - sama logiikka on kaikissa graafisissa käyttöliittymissä, oli taustalla mikä hyvänsä käyttöjärjestelmä, ettei Linuxin peruskäyttö ole yhtään "vaikeampaa" --> Win-minien tulossa voi hyvinkin olla Pillkatesin porukan joku kähmyily.

Tässä pöytäkoneessa on Ubuntu 8.04 ja Win XP eri levyillä - saman valmistajan ja sama malli. Tein nopeustestin huvikseni ... ensin aika siitä kun Grub:sta valitsee kumpaa alkaa käyttämään siihen kun kirjautumisruutu ilmestyy sitten aika enterin painalluksesta siihen kun kone on käyttövalmis ts. Windowsissa hiirinuolen vierestä katoaa tiimalasi ja Linuxissa levyaseman valo sammuu :

Win : aika 1. n. 40s ja aika 2. n. 2:30 ! - sulkeminen n. 1:40

Lin : aika 1. n. 25s ja aika 2. n. 17s - sulkeminen n. 12s

Tarpeetonta kai on mainita, mutta mainitaan kuitenkin, että OpenOffice toimii Linuxissa olellisesti vikkelämmin kuin Windowsissa - samoin Scilab, joka on eräänlainen Matlab-ohjelmiston "karvalakkiversio" ja tietysti ilmainen. Kunhan vähän kehittyy, niin Scilab on karvalakin sijasta klooni jo.

Tosin vahvoilla Microsoft tietysti on jos aletaan rahalla mellastamaan ...

6
Minä tykkään äidistä, joku toinen tyttärestä. Makuhommia. ;D

Jos äidillä viittaat 8.04 LTS:ään, niin äitifani olen minäkin :)

Jos kerran annetaan pitkäaikainen tuki niin en näe tarpeelliseksi päivittää viimeisimpään versioon. 6.06 LTS:kin oli tässä koneessa vielä keväällä ja vasta tämän uudemman LTS:n tultua siirryin siihen - tämä kone on sellainen uusvanha Intel Pentium 4:lla [tupla] puksuleeraava ja lisäkilkkeet on haalittu, mistä on sattunut löytymään. Verkkokortti on peräisin työpaikan poistosta ... yhdestä muuten aika pykineestä vehkeestä, mutta pelittää ADSL:ssä oikein hyvin. Siirryin kaapelista siihen kun oli sellainen mielestäni varsin edullinen tarjous. Nimellisesti 8 Megaa, mutta käytännössä useiden mittausten keskiarvona saitilta :

http://www.msoynet.fi/speed.htm

antoi tulokseksi sellaisen keskiarvon kuin 6172.23 kbit/s - yhteen mittaukseen ei pidä luottaa, vaan on oltava 'sadistiikkaa' mukana :)

Muutoin äiti/tytär teemaan liittyen [jostain kumman syystä] tuli mieleen, että jos 40v äiti ja 20v tytär, niin voisinpa tykätä molemmista  :P

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitysongelma
« : 19.09.08 - klo:15.23 »
Ettei vain ois vielä Synaptic tai se graafinen Päivitystenhallinta pyöriny alla jaloissa...
Lainaus
E: Luettelokansiota ei voitu lukita
aakku@aakku-desktop:~$
Halataan mammoja ja otetaan olutta iisimmin ettei ihan väärään kurkkuun mee... ;)

Katsotaan uudelleen vaikka maanantaina - jos täällä vaikka jollakulla olisi ollut sama ongelma ja sen jo ratkaissut olisi hän.

Halaan mammaa, joo, lähdetään kohtapuoliin [kunhan tulee] mökille viikonlopuksi --> sauna lämpiämään ja sitten ... ööh, ei kai tästä tarvitse rautalakamallia  ;D

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitysongelma
« : 19.09.08 - klo:11.38 »
koitappa komentaa sudo apt-get update

Äh - unohdin mainita, että kokeilin myös tätä ... tulee samanlaisia ilmoituksia, eli

W: Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/hardy-security/multiverse/i18n/Translation-fi.bz2 nouto ei onnistunut  Yhteyttä localhost ei voitu muodostaa: 4001 (127.0.0.1) - connect (111 Connection refused)

Olisi perin mielyttävää jos joku viisaampi osaisi antaa tässä ongelmassa ratkaisun :) Iltapäivällä johonkin aikaan lähden siipan kanssa mökille viikonlopuksi, mutta koska siellä pitää kirjoitella parit pätkät työmielessä, ota järeämmän läppärini mukaan sen Asus eeePC:n sijasta ja siinä kun on sama Hardy, otaksun sen heti kertovan samoista päivityksistä - yhetys muodostetaan "mokkulan" kautta.

Läppärissä on asennettuna Gnome ppp, millä sen yhteyden saa näppärästi - koitin laittaa tähänkin noin testimielessä, mutta sen asennus repositorysta tyssäsi edelläolevan kaltaisiin "Connection refused"-ilmoituksiin. Joku mystinen juttu tätä nyt riivaa ...

9
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysongelma
« : 19.09.08 - klo:11.16 »
Käyttöjärjestelmä on Ububtu Hardy ja huutomerkillinen nuoli kertoo saatavilla olevista päivityksistä. Vaan kun alan päivittelemään, tulee tällaisia ilmoituksia :

W: Tiedostoa http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/c/compiz-fusion-plugins-main/compiz-fusion-plugins-main_0.7.4-0ubuntu6_i386.deb ei voi noutaa
  Yhteyttä localhost ei voitu muodostaa: 4001 (127.0.0.1) - connect (111 Connection refused)


Näitä tuli muutama - samantyylisiä, sitten kokeilin :

sudo apt-get update : Konsolissa ja se taas pukkaa

.............
.............

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/hardy/non-free/i18n/Translation-fi.bz2 nouto ei onnistunut  Yhteyttä localhost ei voitu muodostaa: 4001 (127.0.0.1) - connect (111 Connection refused)

W: Joidenkin hakemistotiedostojen nouto ei onnistunut, ne on ohitettu tai käytetty vanhoja.
W: Voit haluta suorittaa apt-get update näiden pulmien korjaamiseksi


No - tehdään sitten niin ... mutta :

aakku@aakku-desktop:~$ apt-get update

E: Lukkotiedostoa /var/lib/apt/lists/lock ei voitu avata - open (13 Permission denied)
E: Luettelokansiota ei voitu lukita
aakku@aakku-desktop:~$


Niin - mitäs nyt ? Tämä lock-tiedosto on tyhjä ... Kokeilin kohdasta Sijainnit --> Tietokone --> Tiedostojärjestelmä jne. muuttaa luku/kirjoitusoikeuksia, mutta kun omistaja on root, en kyennyt. Seuraavaksi koitin kirjautua root:na, mutta se taas ei käy "samalta näytöltä" ??? Siis mikä tässä nyt oikeastaan tökkii - nuo listassa olevat päivitykset ynnä paljon muuta olisi mukavaa saada ... tekisi mieli sanoa mitä förbanna, ryyppä min ööl och halata min mamma...

10
Nyt tämä Googlen Chrome-selain on todettu Saksassa erittäin reikäiseksi.  >:(  Myös kehoitetaan olla käyttämättä sen johdosta, että Googlen ohjelmat keräävät liian paljon tietoa käyttäjistään. Näyttää olevan juttua asiasta myös Tietokonelehden sivuilla. 

t.matti
Tätä minä hieman myös mietin.

Toisella foorumilla on puhetta siitä, että mihin tuo selain itsensä asentaa? Ei kuulemma haullakaan löytynyt kuin pikakuvakkeita :o

Tuollaiset koukut vähän askarruttavat, mutta kokeilla voi nyt myös suoraan Linuxissa :

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1410217&s=r

Mac- ja Linux-versiot on nikkaroitu siitä... Siis löytyy täältä :

http://www.codeweavers.com/services/ports/chromium/

11
Tietokoneen ajokortissa jos verrataan autoon, on kai eri tasoja :

  • Perustaso --> henkilöauton ajokortti
  • 2. taso --> Kuorma-auto
  • 3. taso yhdistelmäajoneuvo --> verkon ylläpito
  • 3. taso linja-auto --> verkon admin

Mopokortilla saa räplätä jos joku valvoo :) ja kevyt/moottoripyöräkortilla itsenäisesti ...

12
Juhhe1:n tapaan minulla on samakaltainen ongelma - ilmeni tänäaamuna.

Tunnuksen ja salasanan jälkeen työpöytä taustakuvineen ilmaantui, mutta yläpalkki, missä ovat ohjelmien käynnistyskuvakkeet, sekä alapalkki jäivät ilmaantumatta --> kokeilin control+alt+backspace:lla gnomen uudelleenkäynnistystä, mutta hop, sama tulos ja nyt [ärrh] winkulla, täällä, Ubuntu-foorumilla, minkä julkisesti tunnustan...

13
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä tietokonenurkkasi
« : 11.09.08 - klo:22.33 »
Miten ihmeessä saatte pöytänne noin siisteiksi?

Ovat varmasti siivonneet kuvaa varten. Jokuhan sen jo myönsikin.  ;)
Öhköh, minen ainakaan ;D

Minä se olin - kotikonenurkkaus oli senverran sotkuinen, etten kehdannut kuvata sitä ennenkuin olin vähän siistaillut.

On siinä työpaikan kuvassakin vähän kädellä sutaistu roinaa kuva-alueen vasemmalle puolelle  ::)

Minulle kun sopii parhaiten sellainen "hallittu kaaos", arkistointimenetelmänä.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Cern - LHC
« : 11.09.08 - klo:19.09 »
Kyllä kai miehet ehtivät, mutta ehtiikö vaimo mukaan? ::)

 ;D Niin kai - kuulemma ...

Kävitkö heti selittämässä tilanteen ja tarpeen vaimokkeelle? :)

Ihan noin kaukaa haettuja ei tarvita - vielä...

Jaahas Conanissa vieraili kerran mustien aukkoihin perehtynyt tutkija. Halusi kuulemma kuolla ajautumulla mustaan aukkoon  ;D. Kuulemma keho repeilee mukavasti osiin ja suhteellisuusteorian tullessa kuvaan tuska vain kasvaa.

Taidanpa käydä hakemassa hieman buranaa.  ;D

Mustan aukon kautta aikamatkalle haluavalle pitää muistuttaa, että jämyjä särkylääkkeitä paketti mukaan.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Cern - LHC
« : 11.09.08 - klo:18.45 »
http://cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html  8) :o

Tuossahan se musta aukko syntyy ja imaisee kaiken ... milloin se ehtii tänne Suomeen asti, vieläkö ehtii vaimon kanssa edes kerran ...

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Java runtime
« : 11.09.08 - klo:16.28 »
Aakku,

Varmaan tarkoitit, että sinulla on Ubuntu 8.04.1 LTS koneessasi.
Ja toivottavasti 32-bittinen versio.
64-bittisillä on omat ongelmansa javan kanssa.

Ensiksikin, javaa ei kannata asentaa www.java.com -sivustosta.
Ubuntussa kannattaa ehdottomasti käyttää asentamisiin omaa pakettivarastoa, ohjelmalla "Synaptic Package Manager".

Nimenomaan tuo versio ja oikein tilatulta rompulta asennettuna :)

Nyt se java pelittää edempänä olleiden ohjeiden avulla - se ongelma ei esiintynyt kaikilla java-appletteja käyttävillä sivuilla. Ilmeisesti ne toimimattomat on tehty jollain uudemmalla versiolla, mutta nyt nekin toimivat taas ja hymy on suorastaan hyytynyt kasvoilleni !

17
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä tietokonenurkkasi
« : 11.09.08 - klo:11.51 »
Eilen lupasin laittaa, siistittyäni pöytää, kotikoneen sijainnista kuvan ...Kaikenlaista piikukrääsää on hujan hajan, mutta suurin osa niistä krääsistä on jossainmäärin tarpeellisia - koneen päällä oleva tuuletin jäähdyttää [kesäaikaan] koneen käyttäjää :D


18
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä tietokonenurkkasi
« : 11.09.08 - klo:00.36 »
Tämä työpaikalla :) - kotoa otan kuvan huomenna, kunhan ensin vähän siistin pöytääni ...Muksujen kuvat ovat vähän vanhoja, mutta laitoin ne kun olivat pieninä ihmettelemässä puun oksalla istunutta sudenkorentoa.

Koneessa oli alkujaan esiasennettu XP, mutta se sai kyytiä ...

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Java runtime
« : 10.09.08 - klo:22.57 »
Onhan ubuntu resticted exstrat asennettu lisää/poista sovelluksesta?

Terveisin jori52
7

ööh - siinähän se oli silmien edessä  :-X

*raapii hämillisenä päätään ja saa tikkuja kynsien alle*

20
Ubuntu tietokoneissa / Java runtime
« : 10.09.08 - klo:22.39 »
Nyt tuli sellainen tenkkapoo, että kun asentelin tähän koneeseeni Ubuntu 8.08 LTS:n niin kaikki netissä olevat java-appletteja käyttävät sivustot eivät toimi kunnolla <--> hain pakettivarastosta omasta mielestäni asianmukaisia kilkkeitä, vaan silti.

Kyseessä ovat sellaiset sivustot, joiden sisältöä tarvitsisin lähinnä työssä, joten asia on henkilökohtaisesti tärkeä. Niinettä pitääkö tässä nyt mennä "pitkän kaavan mukaan", vai olisiko jokin näppärä oikotie onneen ?

Täällähän löytyy java-versioita vähän joka lähtöön ...

Java-sivun alaosassa on sinällään hauska pikku tuki Open Officelle :

SUN RECOMMENDS
OpenOffice.org         

OpenOffice.org
Free, easy to use and full-featured office suite that supports all kinds of documents, including Microsoft Office, Acrobat PDF and Open Document Format.


Tuota OO:tahan minäkin käytän.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12