Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vi

Sivuja: [1]
1
http://muropaketti.com/canonical-lyhentaa-ubuntujen-tukiaikaa

Perus version tuki lyhenee yhdeksään kuukauteen ja LTS -version tuki pysyy samana (versiosta 13.04 eteenpäin).

2
Eli danske bankin toimimattomuuteen kyllästyneenä ajattelin vaihtaa pankkia, on kokeiltu 2 koneella ja neljällä selaimella, pankin korjausohjeita noudattaen.

Vaatimuksina se että suht helppo käyttöinen ja ei mieluusti java pohjaista varmennusta (ikävät muistot sammosta ja javan reikäisyydestä kuulleena).

edit:
käyttöjärjestelmät ubuntu 12.04 & windows 7
selaimet: srware iron, google chrome,firefox ja jopa ie:llä kokeilin (uusimmat versiot selaimista)
java 7 update 9 (windows), ubuntu java 7 update 9 (oracle)

3
Eli koska itselläni ei ole tarpeeksi hyvää tietokone-tietämystä, niin luotan siihen että joku foorumilla osaa neuvoa.

Hakusessa olisi: noin 15-16 tuuman läppäri. Mieluiten normaalilla kiintolevyllä, koska ssd maksaa liikaa ja saattaa olla turhan pieni. Windows 7:lla varustettuna (harjoitus töiden takia), mutta hyvä tuki linuxille on plussaa. Pari usb-porttia olisi hyvä, kuten myös tuki blue ray:lle. Tehoakin on hyvä olla (riittävästi) sillä en halua vaihtaa konetta alle 5 vuoden sisään.

Akun kesto, sormen jälkilukijat, sisään rakennetut web kamerat ja laitteen paino eivät ole tärkeitä.

Budjetti liukuu tavittaessa jonkin verran (200-300 e), kunhan pystyy perustelemaan miksi kannattaisi valita se kalliimpi vaihtoehto. Omenaa en osta, ihan vaan sen takia että pidän sitä yliarvostettuna / hinnakkaana. Käytettyäkin saa toki ehdottaa tai yrittää myydä.

4
Eli pitäis päästä siellä käyttämään seuraavia palveluita ja ne ei toimi.

Intranet siellä herjaa seuraavaa:

Error

An unexpected error has occurred.

Troubleshoot issues with Microsoft SharePoint Foundation.

Correlation ID: 70e2390d-8591-4e16-96b8-398d93ce1d7d

Date and Time: 8/28/2012 10:22:28 PM

Utu webmail taas väittää: Login incorrect Vaikka salasana ja käyttäjätunnus on oikein. Sun java(tm) system message Express on ilmeisesti käytössä.

Ideoita miten sais toimimaan?

5
Eli itseäni häiritsee se miten kalenteri näyttää viikon numerot/alkavan viikon, miten saisi vaihdettua sen näyttämään viikon alkamaan maanantaista eikä sunnuntaista?

6
Tätä ongelmaa esiintyy satunnaisesti, ei usein. Myöskään sammutus näppäin ei toimi. Hiiri toimii.

Kone: fujitsu siemens amilo l1310g (kannettava)
ubuntu 12.04

7
Eli ei vaan toimi. Firefoxissa 13.0 lagaa urakalla ja chromiumissa ( 18.0.1025.151) ei toimi ollenkaa / kaatuu. Youtube väittää kaiken olevan kunnossa, paitsi firefoxilla puuttuu tuki h.264:lle. Puutuuko joku paketti vai onko joku muu vika?

Ubuntu 12.04
fujitsu siemens amilo 1313g

8
Eli ongelmana on se että läppärin pohja alkaa kuumenemaan erittäin kuumaksi. Tuuletin kyllä pyörii mutta voisi olla tehokkaampikin.

Kone: Fujitsu siemens amilo 1310g
Ubuntu 12.04

9
Kone kaatuilee ja kernel panicista löytyy aina pulseaudiosta tekstiä, joten päättelen että se on ongelmana. Miten saisin pulseaudion korjattua, vai voiko sen poistaa / korvata jollakin muulla ohjelmalla.

ubuntu 11.10
fujitsu siemens amilo l1310g

10
Youtube ei toimi kun laittaa äänet päälle. Video kyllä näkyy hetken, sitten näyttö jäätyy, ääni kuuluu ja seuraaviin videoihin pääsee, mutta kuva ei muutu selain ei myöskään reagoi enään mitenkään. ainoa ulospääsy tilanteesta on uudelleen käynnistäminen. Ilmeisesti ongelma on flashissä hardware kiihdytyksessä, ilmeisesti pitäisi saada rasti pois youtube videon asetuksista, mutta vaikka kohta näkyy se ei reagoi mitenkään, kuten ei youtube videokaan. Selain toimii muuten hyvin.

selain chromium 15.0.874.106

11
Kone on fujitsu siemens l1310g, järjestetelmä ubuntu 11.10.
Langattoman verkon kytkentä näppäin ei toimi, kone kyllä löytää langattomat verkot, muttei anna yhdistää niihin, voiko joku opastaa miten tuon näppäimen saa toimimaan?
Huom olen tutustunut aiheeseen vähän, mutten ole löytänyt ratkaisua 11.10 järjestelmän kanssa.

12
Olen uusi ubuntun (11.10) käyttäjä ja haluaisin libre officeen microsoftin fontit. voisiko joku kiltti henkilö selittää juurta jaksaen mitä pitäisi tehdä, kun itse en osaa.

Sivuja: [1]