Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vi

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
http://muropaketti.com/canonical-lyhentaa-ubuntujen-tukiaikaa

Perus version tuki lyhenee yhdeksään kuukauteen ja LTS -version tuki pysyy samana (versiosta 13.04 eteenpäin).

2
Niin sinällään "vika" on minussa etten jaksanut asentaa kummallekkaan koneelle vanhaa javaa... ja myös mahdollisesti jonkun muun koneelle jos tulee tarvetta käydä verkkopankissa jonkun toisen koneella.

3
Taidan kokeilla OP:tä näyttää ja kuullostaa ihan lupaavalta.

4
Eli danske bankin toimimattomuuteen kyllästyneenä ajattelin vaihtaa pankkia, on kokeiltu 2 koneella ja neljällä selaimella, pankin korjausohjeita noudattaen.

Vaatimuksina se että suht helppo käyttöinen ja ei mieluusti java pohjaista varmennusta (ikävät muistot sammosta ja javan reikäisyydestä kuulleena).

edit:
käyttöjärjestelmät ubuntu 12.04 & windows 7
selaimet: srware iron, google chrome,firefox ja jopa ie:llä kokeilin (uusimmat versiot selaimista)
java 7 update 9 (windows), ubuntu java 7 update 9 (oracle)

6
Toi lenovon Thinkpad e530 vaikuttaa käytössä ihan hyvältä. Omaani olen testaillut nyt muutaman päivän, joskin kokoon pano on erillainen. Kannattaa suorittaa jonkinlaista vertailua prosessoreiden kesken että saa jotain kuvaa koneesta, Itse suoritin vertailua viestin lopussa olevasta linkistä ja hylkäsin muutaman omista vaihtoehdoistani heti.

http://laptops-and-notebooks.findthebest.com/

8
En ole ihan heti päivittämässä. Toivotaan että valikoima laajenee.

9
En yleensä tallo läppäreitä ;D toi ssd asia on hyvä tietää kiitos siitä.

10
Onneksi laukku ei ollut osto peruste! ehkä keksin sillekkin jotain käyttöä?

http://www.kannettavatietokone.fi/Laukut/Lenovo/0A33898.html  on se ruma ainakin omaan silmään

Reppua suosin minäkin ja tilaan uuden kohta, tällä hetkellä olen reputta ja repun virkaa ajaa tsekkiläinen? kaasunaamari laukku.

11
windowssista ja unixista on yhteinen kurssi ja siitä on 3? koetta jotka on pakko läpäistä. On pakollinen kurssi. Tarkkaa tietoa ei ole että onko muissa kursseissa niin pakollinen.

Lenovo Thinkpad E530 Blue (ja ruma mutta ilmainen laukku) tilattu 3 vuoden takuulla (laukulla elin ikäinen takuu).

12
Pari juttua, jotka ehkä olet huomioinut:
-Hinta 899 € >800 €
-Takuu 12 kk, 2 vuotta on +77 € ja 3 vuotta +82 € (jos takuulta lisää, niin itse ottasin suoraan kolme). Toki Suomen laillakin on jotain sanottavaa miten tuota pitää se kaksi vuotta tukea (tai mikä lieneekään oikea termi).
-Väitänpä, että tkt:tä opiskeltaessa riittää huomattavasti vähempikin teho, mutta vapaa-aikaan voi toki mennä enemmänkin. Ja siis huomioin kyllä, että haluat käyttää konetta vielä 5v ikäisenäkin.


Opiskeluun riittää huomattavasti vähäisempi teho. Nykyinen läppäri on 8v vanha (1.6 ghz ja 1 ram) ja ubuntulla suoriutuu liki kaikesta nopeammin kuin isän 2 vuotta vanha läppäri tai koulun melko tehokkaat koneet. Varmaan pärjäisin tällä mutta windows 7 asennus tähän taitaa olla turhaa...

Ensimmäisessä viestissä lukee: budjetti liukuu tavittaessa jonkin verran (200-300 e) kunhan pystyy perustelemaan miksi kannattaisi valita se kalliimpi vaihtoehto. Pystyy perustelemaan teholla ja kuitenkin vain suhteellisen pienellä 100-182 e ylityksellä.

B&O kaijuttimiin en ota vielä kovin voimakasta kantaa kun en ole ns kultaista korvaa omaava henkilö enkä ole testannut niitä, mutta mitä arvioita luin niin niissä kehuttiin kyseisiä kaijuttimia.

ssd:tä en vielä aijo ostaa, sillä tuskin kyllästyn koneen suorituskykyyn ja sitten kun kyllästyn ostan ison ssd-levyn (lue 512 gigaa minimissään ). Sen jälkeen kun hankin seuraavaa konetta asennan ubuntun siihen, niin ei varmaan hidastele enään... Toinen syy ssd ostamatta jättämiseen nyt on se että kun vertaat ssd:llä varustettuja koneita perinteisellä kiintolevyllä varutettuihin huomaat että:

- ssd:llä varustetut ovat kalliimpia min 100e
- niissä on max 128-256 gigaa muistia ilman että hinta on kovin korkea
- ja niissä on vaatimattomammat suorittimet & näytön ohjaimet

loppu kommentti: siispä odotan 2-5 vuotta ja korvaan sitten vasta ssd:llä. miksi? koska ne ovat huomattavasti halvempia silloin ja siten minulla on taas tietokone joka on erittäin kilpailu kykyinen koska se on aika tehokas nyttenkin ja kun esim ubuntun asentaa siihen sitten niin on aikas nopea.

13
http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/NZQC2MS.html löytyi tuommoinen, 8 gigaa ram muistia, Intel Core i7-3612QM, 750 Gt kiintolevy + 16Gt SSD ja GeForce GT630 -näytönohjain ja 1600x900 näyttö. Mukaan tulee vielä (ruma) laukku. Yhteis hintaa kertyy 899 € Voittaja on löytynyt?

14
joo... "sub woofer" on erillinen kahvikupin kokoinen motikkä, joka ei ole verrattavissa mihinkään. Mutta kaijuttimet ovat ilmeisesti parhaimpia mitä on kannettavisa sisään rakennettuna.

15
Etuina on vain asuksessa FullHD (1920x1080), blue ray:tä toistava soitin ja 8 gigaa ram muistia vs lenovon 4 gigaa. Sekä noi Bang & Olufsenin kehittämät kaijuttimet, 2 vuoden takuu ja 1-usb 3 liitäntä lisää. Matta näyttö on kummassakin ja suunnilleen saman verran tehoa. Lenovon etuna on halvempi hinta ja 16gb ssd osio ja 4-in-1 muistikortinlukija vs asuksen 3-in-1 -muistikortinlukija. Lenovossa ei taida pyöriä blue rayt mikä on miinusta.

Saa todistaa vääräksi ja ehdottaa parempia vaihto ehtoja.

16
Olen nyt alkanut miettiä että pitäisikö sittenkin venyttää budjettia ja ostaa tuo: http://www.jimms.fi/tuote/N56VM-S4034V
plussaa olisi tarkka full hd (matta) näyttö, i7 Ivy Bridge, äänen toisto ja kaikkea muuta kivaa, mutta onkohan tuo sittenkään parempi vaihtoehto kuin tuo CognaC:n ehdottama Thinkpad Edge E530

Tuo tuleva optimus tuki on kanssa kiva kun sattuu hyvin omiin suunnitelmiin, mikäli tulee valittua malli missä on optimus.

Tiistai-iltaan saakka otan ehdotuksia vastaan.

17
Aloitin opiskelut n 2 viikkoa sitten. En aijo ostaa kyseistä pakettia. Kun kokeilin sitä koulussa niin totesin että se on semmoista kuraa etten ole maksamassa siitä euroakaan. Ilmaiseksi kun olisin sen saanut niin olisin erittäin tyytyväinen, mutta maksamaan siitä en rupea ellei ihan pakko ole.

18
Sen mielikuvan sain minäkin officesta...(painokelvotonta tekstiä) no taidan tuon koneen tilata muutaman päivän sisään, odottelen vielä hetken jos joku ehdottaa parempaa kuin tuo Asus A55VM

19
Ihan hyviltä näyttää, mutta kysytään kuitenkin tuottaako tuo nVidia:n näytön ohjain jotain ongelmia kun asentaa ubuntun tulevaisuudessa? ja mitä tuo Asus K53SM :ssän
Riippuu vähän siitäkin milloin tulevaisuudessa.
n 5 vuoden päästä aikaisintaan

20
Tuo Asus A55VM vaikuttaa hyvältä, mutta tuleeko siinä mukaan Office 2010 paketti?http://www.verkkokauppa.com/fi/product/21716/dhmrc tuolla lukee seuraavaa:

Valmiiksi ladattu Microsoft Office
Sisältää valitun Microsoft Office 2010 -ohjelmistopaketin ennaltaladatun kuvan. Hanki Office 2010 -tuoteavainkortti tai -levy ladataksesi ennalta ohjelmiston PC:lle

Ei nimittäin hirveästi kiinnostaisi maksaa extraa siitä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5