Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - zormelin

Sivuja: [1]
1
Morjesta, elikkäs seuraavanlainen ongelma olisi wanhassa pöytäkoneessa. Koneessa oli WinXP ja käynnistys pysähtyi aina BSOD-ruutuun. No, tarkoituksena oli joka tapauksessa laittaa Ubuntu joten en siihen kiinnittänyt huomiota.

10.04.3 LTS ei tähän asentunut kirveelläkään, ei edes tekstiasennuksena. Homma päättyi aina kernel panic ilmoitukseen. 11.04 kuitenkin käynnistyi live-cd:nä ok ja asentui melkein kokonaan, kone "jumahti" ja tuli kernel panic ilmoitus kun päivityksiä oli ladattu hetken aikaa.

Boottauksen jälkeen Ubuntu kyllä käynnistyi normaalisti, päivitykset sai asennettua yms. Mutta mutta, välillä kone sitten kaatuu, kernel panic ilmoitukseen (en löytänyt tähän lokia, on kuitenkin jossain?). Rasitus ei siihen vaikuta, tuntuisi siltä että kun muistia vaaditaan paljon niin ko homma tapahtuu.

Koneeseen ajoin 1vrk putkeen Memtestiä (cd:ltä bootattuna) ja ei virheitä. Kuitenkin tuo varmaan haiskahtaisi rautapuolen vialta? Olisiko tähän olemassa mitään ohjelmaa / testiä?

Koneen tiedot:
F-S Scaloe 600
ASUS A7V600-F emo (eli F-S:n "oma")
Athlon XP 2800+
2x256 RAM (Hynix) + 1 512mb (joku merkitön)
Palit GeForce 6600GT 128mb (AGP)
WD Caviar 80gb ja 200gb hdd (IDE)
Nec DVD+RW (ide)

2
Morjesta, Acerin läppärissä (jossa ATI X300 näytönohjain) on ongelma lepotilasta palaamisessa. Kun kone menee lepotilaan niin järjestelmä+kone sammuu täysin ok. Lepotilasta palaamisen jälkeen näytönohjain "bugittaa" eli näytölle piirtyy sekalaisia pixeleitä hiiren perässä (muutkin ikkunat sekavia+pixelit sekaisin) ja väriskaala negatiivin tyylinen.

Muussa käytössä vastaavaa ei ole, koneen boottauksen jälkeen taas pelaa ok. Kone on siis Acerin läppäri (1652) jossa
ATI:n X300 näytönohjain (ja tämä siis ATIn Acerille varta vasten tehty räpellys). Käytössä avoimet ajurit+Ubuntu 10.04. Olisiko teitillä ideaa, mitä voisi säätää / kokeilla että tuosta ongelmasta pääsisi eroon?

Sivuja: [1]