Kirjoittaja Aihe: Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)  (Luettu 2439 kertaa)

zormelin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)
« : 28.08.11 - klo:13.01 »
Morjesta, elikkäs seuraavanlainen ongelma olisi wanhassa pöytäkoneessa. Koneessa oli WinXP ja käynnistys pysähtyi aina BSOD-ruutuun. No, tarkoituksena oli joka tapauksessa laittaa Ubuntu joten en siihen kiinnittänyt huomiota.

10.04.3 LTS ei tähän asentunut kirveelläkään, ei edes tekstiasennuksena. Homma päättyi aina kernel panic ilmoitukseen. 11.04 kuitenkin käynnistyi live-cd:nä ok ja asentui melkein kokonaan, kone "jumahti" ja tuli kernel panic ilmoitus kun päivityksiä oli ladattu hetken aikaa.

Boottauksen jälkeen Ubuntu kyllä käynnistyi normaalisti, päivitykset sai asennettua yms. Mutta mutta, välillä kone sitten kaatuu, kernel panic ilmoitukseen (en löytänyt tähän lokia, on kuitenkin jossain?). Rasitus ei siihen vaikuta, tuntuisi siltä että kun muistia vaaditaan paljon niin ko homma tapahtuu.

Koneeseen ajoin 1vrk putkeen Memtestiä (cd:ltä bootattuna) ja ei virheitä. Kuitenkin tuo varmaan haiskahtaisi rautapuolen vialta? Olisiko tähän olemassa mitään ohjelmaa / testiä?

Koneen tiedot:
F-S Scaloe 600
ASUS A7V600-F emo (eli F-S:n "oma")
Athlon XP 2800+
2x256 RAM (Hynix) + 1 512mb (joku merkitön)
Palit GeForce 6600GT 128mb (AGP)
WD Caviar 80gb ja 200gb hdd (IDE)
Nec DVD+RW (ide)

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Vs: Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)
« Vastaus #1 : 28.08.11 - klo:15.48 »
Kaivas kansiosta /var/log eri logeja(vanhat Xorg.0.logit ja kern.log/system.log). Pistä niitä vaikka pastebin.org:iin, jos et itse löydä niistä mitään hälyttävää.

Kernel panic on kyllä muuten hieman pahan kuuloinen. Tee muistitestit grub valikosta(jurraa pari tuntia sitä) ja smartmontoolsilla voisit tarkistaa kovalevyjen eheyden.
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

juyli

  • Vieras
Vs: Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)
« Vastaus #2 : 28.08.11 - klo:23.49 »
Kernel panic on kyllä muuten hieman pahan kuuloinen.
Nimenomaan. 'Kernel panic' on hyvin totaalinen virheilmoitus, joka kertoo selkeästi kernelin olevan kovin yhteensopimaton järjestelmäsi kanssa. Joissakin tapauksissa sopivilla kernel-parametreilla tai emon biossin asetuksilla voi päästä hieman suotuisampiin tuloksiin.

koivukoski1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 728
    • Profiili
Vs: Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)
« Vastaus #3 : 29.08.11 - klo:08.19 »
Kuuklaa tuota emoasi, kernel panic:a ja bios versiota, puhuvat bugista. Noapic:a jotkut käyttäneet?
t. Koivukoski1

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Vs: Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)
« Vastaus #4 : 29.08.11 - klo:13.47 »
Itellä on 11.04 64bit ubuntu kaatunu muistini mukaan kolme kertaa, koko systeemi on yhtäkkiä pysähtynyt ja joka kerralla se tais mennä johonkiin luuppiin. Aikaisemmissa versioissa tätä ei tapahtunu, eikä sitä nyt aikoihin oo tapahtunutkaan. Päivityksiä ja kernelin vaihdoksia on tapahtunut luonnollisesti matkan varrella mutta sen muistan että eri kerneleillä sitä jämähtämistä on tapahtunut.
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

zormelin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Ubuntu 11.04+Kernel Panic (kaatuminen)
« Vastaus #5 : 30.08.11 - klo:11.49 »
Katselin lokitietoja ja jostain syystä nämä "kaatumiset" ja kernel panic ilmoitukset eivät olleet tallentuneet mihinkään lokitiedostoon. Kävin kaikki tarkasti läpi, tiedot päättyivät käytännössä siihen kohtaan missä siis näkyy kaikki ladatut daemonit.

Muistelin (kone siis ollut aikoinaan minulla ja kävi tässä välissä muulla perheellä kierrossa), että koneessä on aikanaan ollut Suse ja Fedora asennettuna ja täysin toimivana. Eli päätin sitten yrittää vielä kerran tuon 10.04.3 LTS:n asennusta. Ja asentuihan se lopulta, 10.04.2 LTS Finnish Remix tekstitilassa meni täysin ok läpi, muut versiot eivät edes sillä. Jotain tuossa versiossa on ilmeisesti eri lailla? Ja en siis käyttänyt asennuksessa noapic tilaa vaan annoin sen mennä ihan "perusasetuksilla" läpi.

Summa summarum, kone ollut nyt "kovassa" testissä ja tähän asti toiminut täysin ok. Uusimmat päivitykset haettu yms yms. Ei virheilmoituksia / kaatumisia, ainakaan vielä  ;). Katsotaan nyt sitten kuinka käy. Tuo tosiaan ihmetyttää ettei lokeihin ole tallentunut mitään tietoja tuosta kernel panicista ja hölmönä en älynnyt ottaa ihan valokuvaa ruudusta.