Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - japfin

Sivuja: [1] 2
1
Hei,

Omakotitalossamme on kaksi siipeä ja kerrosta. Halusin wifi reitittimemme kodinhoitohuoneen seinän ja kaapin väliseen tilaan. Tämä on keskellä taloa. Kattavuus on nippanappa joka paikkaan mutta ääripäissä jo tökkii. Ajattelin sitten boostereita kummankin siiven keskelle. Jos vaikka yhteys paranisi.

Minkämoisia kokemuksia teillä on boostereiden toimivuudessa? Jos on toimiva laite niin mikä se olisi?

Liittymänä Soneran Kodin Netti ja reitittimenä Huawei E5186. Käytössä 5G.

2
Ubuntu tietokoneissa / MacBook 2016 ja Ubuntu 16.04
« : 30.05.16 - klo:20.49 »
Hei,

Sain sitten käskyn työpaikalla siirtyä maccimaailmaan. Ajattelin MacBook uusinta mallia.

https://www.apple.com/fi/macbook/specs/

Haluaisin kuitenkin käyttää Ubuntua joten lueskelin dual boot ohjeita. Näyttäisi onnistuvan.

Kyselisin kuitenkin täältä kokemuksia maceista ubuntun kanssa. Toimiiko kaikki nippelit, onko hankala asentaa, päivitykset ei riko aina jotain, ect.

Kaikki vinkit, kokemukset ja muut tervetulleita.

 

3
Hei,

Eilen tuli Ubuntu 15.10 päivitys ja sen jälkeen Firefox rupes tökkiin. Gmail latautuu mutta ei sulkeudu, jämähtää sulkuvaiheessa. Hotmail avautuu mutta yhtään mailia ei saa auki eikä valikko reagoi. Disqus kommentit ei avaudu ollenkaan blogeissa. Duckduckgo ei avaa hakuja. Google kyllä toimi hakujen osalta.

Nämä kaikki toimii Chromiumissa ilman ongelmia.

Onko muilla tämmöstä ongelmaa vastassa? Firefox on 43.0.4 versiossa joka tuli tänään. Ei korjannut noita "ominaisuuksia".

Tätä kuitenkin kirjoittelen Firefoxilla ilman ongelmia.

Kiitos!

Otsikkoa muokattu -Storck

4
Yleistä keskustelua / Win10 ja Ubuntu
« : 30.07.15 - klo:19.02 »
Hei,

Jos joku on jo upannut Winninsä 10 versioon ja yrittänyt dualbootata Ubuntua niin olisi hienoa kuulla kokemuksista.

Sekoittaako Win10 grupin ihan täysin? Onko siellä jotain kuoppia kuten automaattinen päivitys mikä rikkoo gruppia jatkuvalla soitolla? Saako tuota automaattista päivitystä pois päältä Winnissä? Onko muita Microsoftin keksimiä jäynöjä dualbootin estämiseksi?

Vai onko kaikki ihan vain kevyttä kevättuulta ja onnistumisen riemua rinnakkaiselossa....

5
Hei,

Sain vihdoin Ylen Areenan pelittämään tor browserissa. Olisi nyt sitten yksi ohjelma jonka haluaisin kovalevylle.

Nyt sitten ongelma on että en ole saanut ohjattua terminaalin komentoja tor browserin kautta. Onko täällä jotain tietävää henkilöä kuka osaisi ohjata miten saisin yle-dln toimimaan tor browserin kanssa?

Jos näette että tässä rikotaan jotain lakia niin voitte poistaa koko postin. Maksan kuitenkin yleveroa koska ulkomailla oloni on sen verran lyhyt, joten kohtuus kaikessa ja haluan rahalleni vastinetta.

6
Haluaisin ladata sivuston jossa muutamia kymmeniä linkkejä Wayback Machinesta. HTTrack ei onnistu, koska kansiojako on kaaottinen Waybackissa. Ennen kuin ryhdyn käsin niitä latailemaan niin kysäsen josko joku täällä on kyennyt automaattisesti kokonaisia sivustoja latailemaan Waybackista.

Miten, millä? Vai käsin...

Kiitos!


7
Ubuntu tietokoneissa / iPhone5 ja Ubuntulla nettiin
« : 15.07.13 - klo:14.53 »
Sain sitten firmalta iPhone5 ja pitäisi sen kautta päästä Ubuntulla nettiin wifiä käyttäen.

Yhteyden luonti onnistuu, mutta data ei siirry oikeastaan ollenkaan. Netissä on mielin määrin ohjeita, mutta ajattelin kuitenkin kysellä täällä josko jollain on helppo tapa saada Ubuntu iPhone5 wifillä nettiin. Win7 homma onnistuu heittämällä, mutta en viitsisi aina täällä winnissä käydä jos tarvitsen yhteyttä työmatkoilla.

Kiitos!

Ihan näin iPhone ummikkona tajusin nopeasti että jos jotain sillä haluaa tehdä niin rahapussilla täytyy käydä. Niinpä sen käyttö on jäänyt puheluihin ja pikanettiin. Onhan se nätti, mutta siihen se sitten jääkin. Jotenkin käy sääli applen käyttäjiä.

8
Ubuntu tietokoneissa / Kingsoft Office - poisto
« : 22.05.13 - klo:11.57 »
Moi,

Latailin Kingsoftin koneelle kun niin hehkutettiin sen Office yhteensopivuutta. No, hehkutus on hehkutusta ja suttua tulee.

Poistaisin sen, mutta ei sitä näy Software Centerissä, enkä viitsisi Synapticia asennella. Eli, mites tuon turhakkeen poistan koneelta? Vai onko Synapticin asentelu ainoa vaihtoehto?

Ubuntu 13.04 64bit Unitylla käytössä.

Debin latailin täältä:
http://www.omgubuntu.co.uk/2013/05/microsoft-office-clone-wps-updates-interface-improves

9
Laitealue / Huawei e173 ja Ubuntu 12.10
« : 13.11.12 - klo:18.41 »
Moi,

Sain uuden työkoneen (HP Elitebook 2170p) ja siinä ei Ubuntu tunnista Huawein e173 tikkua. Mobile broadband kohta on koko ajan "not enabled". Millä konstilla saisin tikun toimimaan?

Vanhassa Dellissä ja Compaqissa tikku on aina toiminut heittämällä.

Kiitos!

Koodia: [Valitse]
lsusb

Bus 003 Device 004: ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd. E1552/E1800/E173 (HSPA modem)

10
Ubuntu tietokoneissa / Tulostimet kaikki hävinneet 12.04
« : 04.10.12 - klo:07.51 »
Hei,

Huomasin että tämän viikon tiistaina tai keskiviikkona Ubuntuni hukkasi kaikki koneelle asennetut tulostimet, niin suoraan kytketyt kuin myös verkkotulostimet. Noiden verkkotulostimien takaisinasennus on niin tuskainen urakka että kysyisin täältä neuvoja miten saisin vanhat tulostinasetukset palautettua. Ei kai ne tosta vain voi bittiavaruuteen hävitä  ??? Missä tiedostossa Ubuntu säilyttää noita tulostintietoja ja onko siitä backuppia missään?

Suurta hellppiä toivoen  :'(

11
Multimedia ja grafiikka / m2ts videot nätisti DVDlle
« : 29.09.12 - klo:21.34 »
Olen käytellyt Virtualboxissa Panasonicin omaa videoeditoria onnistuneesti, mutta viime aikoina en ole ehtinyt videoita työstämään DVDksi vaan olen antanut raakadatan, eli m2ts muotoiset videot, kertyä kovalevylle. Nyt sitten ajattelin poltella niistä DVDt ja huomasin että uusin Virtualbox ei enää mahdollista DVDn polttamisen tuolla Panasonicin omalla ohjelmalla. Nykyään kun tuo DVD asema virtualisoidaan, jota tuo Pana ei ymmärrä. Yritin sitten asentaa WinXpn vanhalle kannettavalle ja sen DVD asemaa ei tuo Panan hurja ohjelma löydä. Tästä on ihan varoitus Panan ohjeissa.

3 päivää tapeltuani päätin että lentää koko höskä mettään ja yritän jos vaikka Ubuntulla tuo m2ts videoiden lykkääminen DVDlle nätin alkuvalikon kanssa onnistuisi. Googlessa sekoiltuani päätin tulla tänne kyselemään vinkkejä.

Eli, miten-millä minun kannattaa lähteä tuommoista työstöä tekemään?

PS. Laitetaan tännekin. Olisko jollain Pirkanmaan seutuvilla jotain 40GB SATA kovalevyä turhana lojumassa? Voisin vaikka semmoiseen asennella tuon WinXPn ja Panan ohjelman. Se kun on helppo käyttää, eli pari napin painallusta ja 2-4 tuntia odottelua valmiiseen DVDhen.

12
Videokortti FX5200 (nvidia)

Yritin saada TVtä mukaan pöytäkoneeseen. Nouveaun ajurit eivät tukenee muuta kuin ruudun kopiota TVlle, joten pakotin nvidianin ajurit koneelle. Pakotin, koska ne aiheuttavat jotain riitaisuuksia pakettien välillä. No, en saanut mitään ulos nvidianin ajureilla, joten poistin ne ja ajattelin odotella että nvidian julkaisee korjatut ajurit joskus tulevaisuudessa. Mutta, ongelma ilmeni kun yritin palautella nouveaun ajureita käyttöön.

Jostain syystä nouveau ei anna kuin 600x480 resoa pihalle. Olen mielestäni poistellut kaikki nvidianit ja yritin jopa uudelleen asennella nouveau ajureita. Nouveaut näkyy kyllä asennettuna, mutta tosiaan resoa ei pysty muuttamaan. Monitorin se kyllä ilmoittaa oikein, eli sen löytää.

No, mun taso on copy-paste, joten voisiko joku neuvoa miten saisin systeemin varmasti tyhjäksi nvidianeista ja nouveaun pelittämään. En viitsisi uudelleen asentaa Ubuntua, jos vain homma jollain taikakomennoilla onnistuisi terminaalissa.

Kiitos!

13
12.04 pelittää hienosti, mutta firefox 12ssa jostain syystä valikon teema ei ole sama kuin muuten Unityssa. Eli muissa ohjelmissa on tumma tausta valikoissa, mutta Firefoxissa vaalea. Haluasin vaihtaa Firefoxiinkin tumman taustan valikoihin. Miten toimia?

Kiitos!

14
RATKAISU:

Huom ei skandeja viela asennettu. Paatin sitten vikana juttuna kokeilla ennen sankyyn menoa viela yhta juttua. Eli, seuraavilla toimilla 12.04 asentui Broadcomin kanssa, ilman etta wifi talla hetkella toimii.

11.10ssa sammutin wifin wifinappaimesta ja laitoin LAN kaapelin topseliin. 12.04 CD sisaan ja koneen uudelleenkaynnistys. Ubuntu kun alkoi niin painoin jotain nappainta ja sain GRUB valikon eteeni. Valitsin kokeile 12.04 Ubuntua joka kaynnistyi ilman wifia. Annoin nettiyhteyden muodostua kaapelilla ja valitsin Unityssa "asenna 12.04 Ubuntu" ikonin. Odottelin etta asennus on ohi.

Siis BIOSin sisalla olevasta wireless enable-disable valikosta ei ole mitaan hyotya.

Sitten varoituksen sanana. Ala missaan tapauksessa koske wifinappaimeen ennenkuin Broadcom b43 ajurit on asennettu. Satuin painamaan ihan testimielessa ja koko Ubuntu meni jumiin. Se ei edes suostunut latautumaan uudestaan vaan herjas samaa panic occurred kun se luuli etta wifi on paalla. Jouduin kaivamaan PuppuLinuxin 256MB muistitikun esiin ja sielta kautta sammuttamaan wifin, jotta 12.04 kaynnistyi.

Huomenna siis tappelen wifin ajureiden kanssa. Voi olla aikas mielenkiintoinen paiva edessa. Onneksi vappuloma on jo alkanut. Nyt nukkuun.

EDIT2: wifi asentui ihan normijutulla, eli

sudo apt-get install firmware-b43-installer

Nyt pelittaa hienosti!

*******


Kannettava Compaq Presario V2000

Dodii...

Taas Broadcomi pääsee näyttämään erinomaisuutensa Ubuntun kanssa. Eli, tarkoitus on asentaa puhtaalle pöydälle 12.04. Asennus jumittaa tilanteessa jossa lukee Ubuntu 12.04 ja alla vilkkuu oranssit pallot. Kun poistan splashin niin asennus herjaa että b43 ajureita ei löydy ja katso seuraavalta webbisivulta mitä tehdä. Tämän jälkeen tulee ruudun täydeltä virheilmoitusta eri b43 jutuista ja vikana rivinä on

[104.148834] panic occurred, switching back to text console

Tähän tökkää asennus, ja myöskin liveCDn pyöritys.

Olen sulkenut BIOSissa wirelessin, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta. Sama virhe toistuu oli wifi päällä tai ei.

Löysin enkkupuolelta ihan samanlaisen keskustelutoikin kuin omani

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1949834

Siellä sanotaan että Broadcomin wifikortin poistamalla voisi asennus onnistua, mutta en uskalla repiä wifipiirin johtoja irti voimalla. Ovat meinaan aikas kireästi kiinni. Joten ilman koneen rikkomista mitä pitäis tehdä. Jäänkö odottelemaan jotain kernel updatea?

Positiivisena asiana että 2004 vuoden P4 pyörittää 12.04 Unity 2Dtä todella hienosti  ;D

Mutta, saa olla vika kannettava jossa on Broadcomin rautaa. Onneksi tämä kone on saatu, eikä rahalla ostettu.

EDIT. Menen nukkumaan. Huomenna uusi yritys.

15
Pelit / AlienAssault peli laggaa Winella
« : 06.04.12 - klo:10.33 »
Wine 1.4
Ubuntu 11.10 32bit

Laitoin AlienAssault pelin pyöriin Winella ja muuten ei ongelmia mutta laggi on hurjaa ihan valikoista lähtien.

Huomasin että wine configurationissa graphics kohdassa ei ole Direct3D valikkoa ollenkaan. Näkisin että ongelma on OpenGL ajureiden kanssa, mutta en tiedä mitä tehdä.

Eli, pitäisi saada peli pyörimään sujuvammin.

Peli löytyy tuolta
http://www.teardown.se/index.html

16
Törmäsin hesarin juttuun

http://www.hs.fi/msn/kotimaa/Nettik%C3%A4ytt%C3%A4jien+etuj%C3%A4rjest%C3%B6+kehottaa+pyyhkim%C3%A4%C3%A4n+Google-tiedot+heti/a1305556489812

Google tulee käyttämään koko hakuhistoriaasi täsmämainonnassa, jollet toimi sen estämiseksi.

Laitetaan linkki suoraan EFFin ohjeistukseen

https://www.eff.org/deeplinks/2012/02/how-remove-your-google-search-history-googles-new-privacy-policy-takes-effect

Itse putsasin oman historiani ja kaikkien läheisten. Pistin myös sanaa eteenpäin. Jos gmail olisi surkea niin luopuisin googlesta, mutta en ole vielä törmännyt toiseen yhtä helppokäyttöiseen sähköpostiin yleisrojulle.

17
Olen ajatellut laittaa Puppyn USB tikkuun ja olisi muutama kysymys ennen kuin aloitan säätämisen.

Olisi tarkoitus tehdä Puppy Libreoffice ja Firefox käyttöön. Olisi semmonen back-up mukana maailmalla kokoajan.

1. Firefox 8n asennus onnistui pikaisella kokeilukerralla helposti, mutta onnistuuko add-onien käyttäminen?

2. Libreofficen asentaisin siihen. Onnistuuko japani-kiina merkistöjen kirjoitus, ibus tai muulla tavalla? Onko multilanguage mahdollinen? Joitain multilanguage puppy versioita löysin 4 versiolla, mutta onnistuuko näiden upgreidaus uusimpaan 5 versioon? Onko ibus-vastaavan asennus salatiedettä?

3. Kokeilin pikasesti Lucid Puppya enkä ainakaan saanut sen ubuntu repoja toimimaan. Antoi vaan tyhjää ohjelmalistaa. Onko lucidista mitään hyötyä vai laitanko racyn?

4. Miten kova homma on laittaa esim xfce työpöytää siihen?

5. Minkä kokoiseen tikkuun puppy kannattaa asentaa, jotta tila ei lopu kesken? Eli, libre, firefox, ehkä joku työpöytä siihen tulisi. Itsellä kun on 256MB, 1GB ja 2GB tikku vapaana.

6. Onko puppy hyvä USB distro vai löytyykö "parempia"-mielenkiintoisempia distroja?

7. Onko puppya mahdollista käyttää vain yhdeltä USBilta, eli kykenenkö tallentamaan omat tiedostot samalle tikulle missä itse puppyn käyttäri on? Mielestäni kun sitä pikasesti koklasin niin se ei antanut valita usbia lopussa asetusten tallennukseen, mutta olin ehkä huolimaton. Eihän siinä ole mitään järkeä jos joutuu kahta tikkua kokoajan mukana pitämään.

8. Onnistuuko 5 versiossa huawein asennus helposti? Entä yleensä wirelessin asennus? Harmittaa kun puppyn official forum on alhaalla. Sieltä olisi varmasti löytynyt kaikkiin kyssäreihin vastaukset.

9. Toimiiko ilman swappiä? Jos laitan sen 10v vanhaan XP koneeseen Kiinassa niin käynnistyykö se ollenkaan? Pitääkö mun käyttää jotain alle 126MB versiota jotta kykenen varmistamaan sen käytettävyyden? Voin kyllä tehdä useammankin Puppyn.

Minkämoisia kokemuksia puppya käyttäneillä on? Onko puppy hyödyllinen vai vain "kiva leikkikalu"?

Kiitos!

18
Huomasin että läppärini on 64bit versio ja ajattelin kokeilla miten eri jakelut siinä pelittävät. Olishan se kiva saada kaikki potenttiaali käyttöön. Ubuntu ja Xubuntu 11.10 kuitenkin takkuaa ihan kukkasena jos laittaa jonkun ohjelman päälle, eritoten webbi ja software center.  Muistia koneessa on hurjat 700MB , noin siis. Lueskelin googlen tarjontaa ja tästä low RAM 64bit kokoonpanoista ei paljoa ole kirjoiteltu, edes varoittavassa äänensävyssä.

Kysyisinkin että onko pieni RAM pullonkaula ohjelmia pyörittäessä? Muistin käyttö kyllä pyörii ihan taivaissa kun tätäkin kirjoittelen. Eli, laitanko suosiolla vain 32bit version? Onko 64bit vain yli 4GB RAM käyttöön? Mikä on toimiva alaraja 64bitissä RAMin suhteen? Jos raaasti yleistetään siis.

19
Oletan että Libren pitäisi käyttää systeemifonttia omissa menuvalikoissaan. Nyt kuitenkin Lubuntussa Libren fontti on joku Win95 tikku-ukko fontti. Ei lähelläkään sitä mitä systeemissä muualla on. Muut ohjelmat käyttää systeemin fontteja ihan oikein, esim Abiword.

Yritin Tools-Options-LibreOffice-View ja sieltä valita ja ei-valita "Use system font for user interface" ilman mitään muutosta menuissa. Yritin myös Openbox Configuration Maangeria ja sieltä valita eri fontteja, ilman vaikutusta Libressä.

Yritin myös googlea eikä sieltä löytynyt mun taidoilla mitään. Eli, nyt ollaan täällä ja pyydetään apua ongelman ratkaisemiseksi. Itse käyttöön asialla ei ole mitään vaikutusta, mutta törkeän rumalta näyttää noi Win95 fonttitekstit nykyaikaisten ikonien välissä.

Miten muutan siis Libren menufontit näteiksi, jotta ei tartte hävetä kun sitä käyttää?


20
Pitäisi piilotella turhia ohjemia Menu valikosta, eli sieltä missä ohjelmat käynnistyvät listasta. En vaan löytänyt mitään keinoa tähän  :-\. Jos tämmönen muokkaus on edes mahdollista L:ssä niin laittakaa vinkkiä miten touhu onnistuisi.

Winen asennus heitti joukon ihan turhia ohjemia System Tools ja Preferences valikoihin, jotka piilottaisin listasta. Ubuntussa helppo juttu, mutta onko L niin kevennetty että tämmönen ei ole mahdollista  ::)

Kiitos!

Sivuja: [1] 2