Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ninnnu

Sivuja: [1]
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / LinuCast
« : 18.11.08 - klo:22.28 »
Mitä?
Parin viikon välein nauhotettava/julkaistava Linux-puhepaneelipodcast (tyyliin PuhujainKulma, joka taas kuulemma muistuttaa This Week in Techiä) jossa keskustellaan parin edellisen viikon uutisista Linux/FOSS-alueella. Jos saadaan asiantuntija aiheesta X niin voidaan tehdä teemajakso k.o aiheesta...
Kuka?
Kaikki halukkaat. Vaatimuksena on lähinnä mikki (kaiuttimetkin/kuulokkeet olisi ihan kiva olla) ja [http://mumble.sf.net]Mumble[/url]. Muista lisätä itsesi seuraavan ohjelman panelistilistaan wikissä. :)
Missä?
(mitä todennäköisimmin) Mumblessa. Osoitteessa ninnnu.homelinux.net, portti 8080.
Milloin?
Joka toinen keskiviikko klo 20:00. Alkaen 19.11.08.

Elintärkeät linkit
http://linucast.podcastit.tv
http://ninnnu.homelinux.net/linucast/

2
Olen nyt yrittänyt kokeilla Debian Etchiä ja Gentoota KVM-virtuaalikoneen alla mutta kummankin ajo jumittaa asennuksen käynnistyksessä. Oikeudet /dev/kvm-laitteeseen on kunnossa (tai ainakaan ei tule mitään valituksia konsoliin käynnistyksessä tai muutenkaan), virtuaalikoneen toiminta vain menee jumiin 30-60sek. päästä kernelin (mutta virtualisoitavan Linuxin käynnistyslaturissa saa tehdä mitä haluaa ilman että menee jumiin) käynnistyksestä ja CPU-kuormitus nousee tappiin mutta mitään ei tapahdu. Ilman KVM:ää toimii hyvin mutta silloin menee turhan hitaaksi.

Käytän Feistyä ja sen repoista revittyä KVM:ää. Prossuna AMD Turion 64 x2 (tosin käytän 32-bittistä Ubuntua kun ei innosta ylimääräinen säätäminen), RAMia 768Mt mutta ei sekään lopu kesken.

3
Ubuntun kehitysversio / Rosetta
« : 24.09.05 - klo:15.38 »
Voisiko joku kertoa miten toi Launchpad.net/rosetta oikein toimii? Tein tonne tunnukset mutta toistaiseksi en ole koskenut mihinkään (en halua saada vielä omaa nimeäni minkään käännettävän jutun sivuun tj...), eli tuleeko siihen sitten semmonen Wikimedia-tyyppinen (Wikipedia/books/quotes/Wiktionary...) muokkausruutu vai mitä? en oikein löytänyt mitään demo-nappia mistään... Kiinnostaisi vain kokeilla Ubuntun tai jonkun kääntämistä ;)

EDIT: linkki kuntoon

4
Ubuntu tietokoneissa / IP-osoitteen säilytys DHCP:lla
« : 05.09.05 - klo:08.24 »
Mulla on ollut jo kauan tämä ongelma. Eli jokaisessa rebootissa IP-osoite vaihtuu Ubuntussa, ja luultavasti myös muissa distroissa (?), eli, saako tuota ISP:n antamaa IP:tä mitenkään pysymään boottejen välillä? (Windowsissa kun tämmöstä ongelmaa ei ollut vaan IP vaihtui sitten kun joku muu varasi edellisen...)
Yritin katsoa /etc/dhcp3/dhclient.conf-tiedostoa mutta ei siellä mitään ollut...

5
ATI:n ajureiden asennus Ubuntuun on aika simppeli juttu. Simppelimpi kuin aluksi luulin. Eli, tehkää niin kuin näissä ohjeissa lukee älkääkä yrittäkö hakea ati.com:ista ajureita ja säätää niitä kuten mä yritin tehdä. (Ei sillä etteikö ne toimisi, mutta Ubuntu tarjoaa samat ajurit helpommin saataviksi).
 
HUOM! Jos sinulla on ATI Radeon 9200 tai vanhempi näytönohjain, et tarvitse näitä ajureita, Ubuntun mukana tuli jo sopivat. Ellei sitten ole tarvetta TV-ulostulolle tai muulle vastaavalle...

1: Komenna sudo apt-get install xorg-driver-fglrx

2: Avaa tiedosto /etc/modules haluamaasi tekstieditoriin (esim. nano) ja lisää sinne rivi jossa lukee fglrx.

3: Avaa tiedosto /etc/X11/xorg.conf haluamaasi tekstieditoriin, etsi rivi jossa lukee Driver "ati" (tai muuta vastaavaa) ja muuta siitä se ati-kohta fglrx:ksi, eli muunnoksen jälkeen siinä pitäisi lukea Driver "fglrx"

4: Käynnistä Linux uudelleen. (tai myös XOrgin uudelleen käynnistys riittää: paina ctrl+alt+askelpalautin (se nappi enterin yläpuolella), tämä vaatii että komennat jossain 2-4-vaiheiden välissä "sudo modprobe fglrx")

5: Ajele vaikka komento (X:ssä) glxinfo | grep Direct, jos siinä lukee Direct rendering: Yes niin kaikki on hyvin, jos ei, niin jotain on pielessä, kokeile hakea apua #linuxblondit-kanavalta, Ubuntu-fi:n foorumeilta tai jostain...

HUOM! ATI:n ajurin sisäinen AgpGART-ajuri ei toimi kaikilla piirisarjoilla (kuuluin niihin "onnellisiin" joilla ei toiminiut) jolloin uudelleenkäynnistyksessä X menee jumiin, jumittaen myös kaiken muun. Tässä tapauksessa käynnistä Ubuntu recovery-tilaan (GRUBin toinen valinta, yleensä) ja lisää /etc/X11/Xorg.conf-tiedostoon sen aiemmin muutetun "Driver"-kohdan alle teksti Option "UseInternalAGPGART" "no" ja käynnistä tietokone uudelleen. (ainakin mun oma SiS-piirisarjalla varustettu ASRock K7S8X-emolevy vaatii tuon AgpGARTin pois kykemisen, kiitos tiedosta Ubuntu-fi:n foorumi (tai tarkemmin TimoJyrinkille)
 2. HUOM! Jostain syystä ATI:n ajurit ei tykkää myöskään resoluution vaihtamisesta lennossa, se on dokumentoitu bugi jne. (emt.) ja se nääyttäisi myös vaikuttavan virtuaalikonsoliin vaihtamisessa (ja varsinkin sieltä takaisin), joo, sitten tulee asiaa resetille (ainakin minulla on tullut)


Teksti on kokonaan mun omaa käsialaa ja sama ohje on julkaistu myös Linuxblondeissa.

EDIT: lisää juttua löytyy tuolta: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=68.0
EDIT2: Xorg-konffifilun nimi oikein, lisenssi...
EDIT3: XOrgin uudelleen käynnistys riittää, koko järjestelmää tarvi reboottia...
Tämä ohje on käytettävissä lisenssillä GNU Free Documentation License.

6
Multimedia ja grafiikka / Mikki ja Skype
« : 29.07.05 - klo:12.40 »
Miten saan mikin toimimaan Ubuntussa? Latasin tossa Skypen mutta sieltä ei löydy nappia jolla voisi testata mikin toimivuutta, Windows-Skypessä (en tiedä onko enää) esiintynyttä testisoitto-nappiakaan ei näyttäisi löytyvän. Testailin muilla ohjelmilla mikkiä (mm. tota esd:tä hyödyntävää vumeteriä, se, joka löytyy valikoista, Krecordilla jonka rikoin kun kokeilin asentaa jotain OSS-yhteensopivuutta ALSAan aptilla) mutta ei toimivan, mikereissä (alsamixer, KMix, se Gnomen mikseri mikä lienee) kaiken pitäisi olla säädetty oikein, Alsamixerissä vain mic-kohtaa (record-puoli, F4) ei saa muutettua, mutta se on säädetty muuten kuin pitääkin. Mikki on siis normaali äänikortin mic-reikään plugattava.

Pähkinänkuoressa:
Ubuntu 5.04
KDE 3.4
Card: SiS SI7012                                 // Alsamixerin kertomaa
Chip: C-Media Electronics CMI9761   // Alsamixerin kertomaa
ALSA:a olisi tarkoitus käyttää... Kokeiltu myös esd:tä

Sivuja: [1]