Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ninnnu

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 07.12.14 - klo:18.59 »
Ps. miten nykyään on backuppien laita? onko helposti palautettavissa? Ja kenen toimesta?
"Canonical hoitaa".

2
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 07.12.14 - klo:18.27 »
Laskun maksamattomuus voi johtua muustakin kuin rahan puutteesta. Ts. "mitäs sit jos jannu jää bussin/rekan alle".

Totta kai backupit voi automatisoida, mutta mihin meinasit säilöä ne kun salasanasuojattu keskustelualue.org/foofoo ei ole vaihtoehto edellämainitusta syystä? (Tietty monilta löytyy kotoa purkki johon ne voi tönästä automaatilla...)

3
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 07.12.14 - klo:18.12 »
Onko yksityishenkilö poissuljettu sponsorina?

Minun mielestä on, liian epävarmaa. Samaten kaikki pilipaliviritykset yhden henkilön taakse laitettuna.

SMF:n vahvuutena on se että ylläpitäjiä voi olla useampia, joilla on mahdollisuus varmistaa foorumin jatko mahdollisissa ongelmatilanteissa. Joten sitä vasten ei yksityishenkilö pitäisi olla ongelma varsikin kun hänen kontollaan on vain paikan tarjoaminen, eli foorumi ei jää vain "yhden henkilön selän taakse".
Ei muuta sitä tosiasiaa että kun joku lasku (domain, Kapsi) jää maksamatta niin foorumi loppuu ilman kummempia ennakkovaroituksia ja sä voit olla satavarma että kukaan ei ole säännöllisesti klikkaillu kantakopiota. Domainin maksamattomuus ei tietty vielä varsinaisesti riko koska hosts-tiedosto, mutta vaikeuttaa asioita, ja on melko vahva merkki että kohta katoaa foorumitkin bitteineen...

En ota kantaa mihinkään suuntaan, mä vain kuorin banaaneja että ulkosuomalaiset pääsee sisään, mutta olisi ihan hienoa jos foorumisoftana olisi joku jossa olisi jopa natiivina CAPTCHA ettei tarvisi kilometribanaanilistoja (ts. PhpBB3, mut siinäkin tietty on oma setti haavoittuvuuksia) ja mä pääsen "eläkkeelle". SMF:ään antibotti-viritykset tietty saa modeilla jos jaksaa tunata...

4
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 18.09.13 - klo:01.04 »
Androidissa softat pyörii Dalvik-virtuaalikoneen päällä, Jolla vain toteuttaa (lue: tilaa) SailfishOS-yhteensopivan Dalvik-virtuaalikoneen -> sama tai melkein sama suorituskyky kuin Androidilla, koska silläkin puolella on se ~sama virtuaalikone ("emulaattori") ajossa. Kirjastot ja muut saadaan käyttöön libhybrisin avulla, joka voidaan yksinkertaistaa sanoin "WINE, mutta Androidille" (koska WINE on myös samantyyppinen "compatibility layer"). Vastaavahko tuote esim. N9(00):lle on apkenv.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Uutisoijat ihan pihalla
« : 21.08.10 - klo:09.35 »
Pitäisihän nyt sentään Tietokone-lehden toimituksen erottaa WC PC:stä.  ;D

Kun lueskelee noita suomalaisia uutissivustoja, tulee liian usein olo, etteivät toimittajat itse ole koskaan aihealuetta pahemmin harrastaneet ja käännösten laadusta päätellen alan termistökin on hakusessa. Ei sillä, että itse parempaan pystyisin, mutta täytyy sitä silti kritisoida ;)
"Hello, I'm a PC. And I'm a Mac". Ei isossakaan maailmassa osata...

6
example.com, example.org ja example.net on speksattu domaineiksi joita voi käyttää dokuissa ja muissa kysymättä keneltäkään. Myös sähköpostia varten.

7
Mulla olisi tarkoitus pyöriä Tampereella Akademyn aikoihin, eli pe - seuraavan viikon la/su. Oletettavasti mikä tahansa aika käy, kunhan ei ole mitään erityisen mielenkiintoista Akademy-ohjelmaa menossa samaan aikaan. Klo 19 kai onnistuu, kun virallinen ohjelma näkyy loppuvan 18:30.

8
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomi Tampereella
« : 20.06.10 - klo:15.10 »
Kts. Linkku. Kaikki ei ole Ubuntulaisia siel, mutta avoimen koodin harrastajia kuitenkin, AFAIK.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Yleisökoneiden tietoturva
« : 17.06.10 - klo:10.39 »
En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä jotka lukee sähköpostinsa julkisilla päätteillä. Mä lähden aina siitä että kaikki julkiset koneet (..ja muut koneet joissa en ole ainoa käyttäjä) on epäturvallisia, joten en käytä niitä, varsinkaan kirjautumista vaativissa palveluissa.

10
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Lahtelaisia?
« : 16.06.10 - klo:18.07 »
Taitaa jäädä taas väliin koska Akademy...

11
Peliporukka tekee hyväntekeväisyystempauksen kesäkuun 25. pelaamalla kaikkia Nintendon Super Mario pelejä - kuten maailman tylsimmän pelin maratonissa. Mitä enemmän tulee lahjoituksia (Paypal) sitä enemmän kenttiä he pelaavat. Kaikki saadut rahat annetaan Child's Play hyväntekeväisyysjärjestölle, joka hankkii pelejä lastensairaaloihin ympäri maailman. Maratonpelaamisen aikana on kilpailuja josta voi voittaa palkintoja yms oheistoimintaa.

http://www.mariomarathon.com/
Tämä tuli vähän ajoissa mutta itsellekin muistutukseksi ja ainakin tylsimmän pelin maratonia on ollut hauska seurata (pieninä annoksina).
Kappas, tällä kertaa vois jopa koittaa seuraamistakin jos en onnistu taas missaamaan. Rahaa luultavasti en Marioille anna, koska täytän PayPalin luultavasti uudelleen vasta DBfH:ia varten, koska oon muutenkin jonkun tason LRR-fani (LRR = se poppoo jotka ajaa sitä maailman tylsintä bussia). :P

12
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 08.04.10 - klo:10.50 »
http://www.openstreetmap.org
Tämä oli ainakin omassa kokeilussa täysin käyttökelvoton. Toimii ehkä isommassa kaupungissa, mutta muualla ehkä huonoin mahdolinen vaihtoehto. Ilmeisesti suomessa on käyttäjiä muutenkin todella vähän.
Mut toisaalta, silloin kun päästään alueille josta karttoja on, ne kartat on reippaasti parempia kuin Googlen. Vai onko Googlen kartoissa kahviloita aukioloaikoineen ja muine metatietoineen, bussi/metro/raitiovaunupysäkkejä (ja pysäkkejen yhteydessä tietoa esim. katoksesta ja k.o pysäkillä pysähtyvistä linjoista), teiden nopeusrajoitus-infoja (+ valaistus), liikennevaloja, laskettelurinteitä vaikeusasteineen... Ja onpa noiden kaupallisten karttojen tiedetty olevan kokonaan väärässäkin (kun kattoo niin on täältä kotikulmitakin pari katua muutaman metrin sivussa ja hassusti GMapsin puolelta. OSMissa k.o kadut on piirretty Lahden Teknisen viraston ilmakuvista, ja ennen niitäkin kelasin moneen kertaan tuon kadun pyörällä että sais hyvät GPS-jäljet, ja silloinkin se oli huti Googlen kartasta). :)

13
Yleistä keskustelua / Vs: Openmoko "puhelin"
« : 01.04.10 - klo:13.10 »
Openmokoon on muutamia distroja... Veikkaan että oletuksena on joku OM2007, joka on ihan huono. Totesin eräänä päivänä että distron valinta OM:ään on käytännössä kahden valinta kolmesta:
[ ] Nopea
[ ] Aivan loistava
[ ] Kiva devata omaa softaa

Nopea & Aivan loistava. QtMoko (käyttää framebufferia eikä X:ää, voi olla vähän ovela...)
Nopea, kiva devata: OM2008.12
Loistava, kiva devata: SHR

Kaikki on osannut mulla hälyttämisen jalon taidon joka kerta kun soi, mutta rautafiksit puuttuu (tietääkseni sitä kutsutaan Bass fixiksi joka multa puuttuu) -> mikki ei käytännössä toimi. Uutena ostettavissa on käsittääkseni kolvattu noi korjaukset jo valmiiksi niin pitäs toimia ihan oikeana puhelimena.

Ainoaksi puhelimeksi en ottaisi, mutta on sillä ihan hauska leikkiä.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Wii vai ps3
« : 31.03.10 - klo:19.17 »
PS3:n "Other OS" (= Linux) menee lähiviikkoina pois. Osta se Wii, siihen kyl saa Linuxin kun vähän säätää, lisäksi Wiimoten saa Bluetoothin avulla liitettyä koneeseenkin (myös Linuxiin) ja sitten voit kasata ihan normaalille Linuxille Wiimote-pelejä...

15
Onkos tänne ihan vapaa pääsy? :) Kiinnostais kyllä tulla.
On

16
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Lahtelaisia?
« : 31.03.10 - klo:18.00 »
Ensi perjantai onkin pitkäperjantai, paikat taitaa olla vähän heikosti auki. Oisko seuraava miittaus 9.4?

17
Google. Kantaan tehään haut netin yli, joten kanta päivittyy enemmän tai vähemmän niin usein kuin Googlen botit käy kylässä.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Onko tullut työtarjouksia ?
« : 12.03.10 - klo:18.41 »
Tänne kolahti myös...

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: netti ei käynnisty
« : 10.03.10 - klo:13.21 »
Veikkaus: Suljet ADSL/kaapelimodeemin aina yöksi, ja kun aamulla käynnistät koneen ja sen modeemin niin Ubuntu on valmis ennen kuin modeemi on saanut yhteyttä nettiin.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Päätteen historia
« : 20.02.10 - klo:22.28 »
500 (oletus-maksimi?)

Silloin tällöin värkkäilen jotain. Yli 500 on. Tosin itellä monen päätteen ollessa yhtäaikaa päällä, ei kaikkien komennot tallennu. Ainakin tuntuu niin.
Ei tallennu ei, tohon on joku asetus jossain, mutta oletuksena tallentuu vissiin vain se pääte joka suljetaan viimeisenä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12