Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - munakuutio-

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Tiedostojen siirto Kubuntu linux -> Macbook
« : 18.08.07 - klo:16.39 »
Talouteemma saapui uutena tulokkaana Macbook ja tietenkin minun käyttämäni wanha kone on nyt muiden käytössä ja tämä herkku enimmäkseen minulla ja nyt pitäisi saada kaiken lailen musiikki ja muu tiedosta meri siirrettyä koneelta toiselle.

Välineet jotka ovat käytettävissä:

-Internet
-Ulkoinen kovo (250Gt)
-Ethernet-kaapelit ja verkkokortit
-Langaton reititin Netgear josta lagaton yhteys Mackiin ja langallinen linuxiin

Aapuuvaa!
 ;D

munakuutio-

2
Laitealue / USB-porttien toiminta lakkasi kuin seinään.
« : 25.07.07 - klo:13.01 »
Vastaavia aiheita luultavasti löytyy jo muutamia, mutta yksikään niistä ei vastannut ongelmaani joten.

Eli käynnistin eräänä kauniina aamuna tietokoneen ja tökkäsin USB-mp3-soittimen kiinni ja normaalisti odotin muutaman sekunnin että kone liittää soittimen, mutta kuinkas sitten kävikään. Minkäänlaista reaktiota ei tapahdu ja koska olen melko avuton näissä rautahommissa niin turvaudun taas kerran teidän apuunne.


Jotain dmesg tulosteita:

Koodia: [Valitse]
[   17.919111] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[   17.919160] hub 2-0:1.0: USB hub found
[   17.919177] hub 2-0:1.0: 5 ports detected

Olisi kerrassaan mahtavaa jos USB-portit saataisiin toimimaan. Kiitos ja etukäteen.  :)

munakuutio-

3
Mitä ihmettä. rTorrent (rTorrent 0.6.4 - libTorrent 0.10.4) toimi viikon tai kaksi aivan moitteettomasti kunnes:

Koodia: [Valitse]
Could not read resource file: ~/.rtorrent.rc

Tämä ilmeisesti aiheuttaa sen, että esim. tiedot torrenteista eivät pysy missään vaan kaikki noin (20kpl) torrentteja on aina lisättävä manuaalisisti näpytellen polut.

Kotikansiosta eikä oikeastaan yhtään löydy ".rtorrent" kansiota joka aina ennen on ollu olemassa.  :(

Pienintäkään aavistusta kellään mistä johtuu ?


Haulla ei ainakaan löytynyt hirveästi mitään rTorrentista mittään joten tuskin aivan turha aihe kyseessä muillekkaan.
Olisiko joku rTorrent topic muutenkin paikallaan ? Rauhaa.  ;)
munakuutio-4
Multimedia ja grafiikka / AVI to 3GP/MP4 ?
« : 27.01.07 - klo:11.56 »
Pitkästä aikaa tulee nyt kirjoitettua näille foorumeille. Terve taas.  :)

Elikkäs ongelmia pitkästä aikaa. Uuden puhelimen hankinnan myötä alkoi kiinostamaan puhelimen videon toisto. Ongelmana on että puhelimen ( Nokia 6280) tukee vain .mp4 tai .3gp formaatteja. En ole saanut käännettyä noihin formaatteihin vielä yhtään filua. Miten millä ja kuinka ihmeessä onnistuisi linuxilla konvertoimaan aveja joka .mp4 tai .3gp formaattiin? Onko ffmpeg:llä tämä on ilmeisesti mahdollista, mutta tämän ohjelman toiminnsata en ymmärtänyt sanaakaan vaikka kuinka yritin opiskelle.

Eli miten noihin formaatteihin saisi käännettyä esim. avi filuja?
Ja toinen kysymys vielä tähän samaan; eli millä ohjelmalla voisi pienentää esim. laillisesti internetistä ladattuja elokuvia ?

Ja hyvää vuotta 2007, vähän myöhään, mutta kuitenkin.  ;)

munakuutio-

edit: löysin 3gp wizard nimisen ohjelman joka vaikutti lupaavalta, mutta en saanut sitä asennettua.  :-\ http://linux.softpedia.com/get/Multimedia/Video/3gp-movie-wizard-9764.shtml

5
Ollut jo jonkin aikaa ollut mielessä hankkia jonkin laatuinen videokamera, mutta en ole uskaltanut kunnolla edes harkita hankintaa kun joka puolelta kuulee kuinka työlästä on kuvan kaappaus koneelle Mini-DV:ltä. Eräs vaihtoehto tietysti olisi tuollainen Mini-DVD:lle tai kovalevylle tallentava kamera mutta niiden hinnat pöyrii vielä niin korkealla ne ovat poissa laskuista.

Elikkäs:
-Onko FireWire-liitäntä raudassa pakollinen ?
-Entäs nuiden kameroiden USB-liitännät? Olen kuullut että ne olisivat enimmäkseen niiden stillkuvien siirtämistä varten ?
-Muu tarvittava sähellys ja info.

En haluaisi sokkona lähteä tuollaista 300-500€ laitetta ostamaan ja kun nuo sedät nuissa liikkeissä ei tunnu nux puolesta mitään tietävän niin täältä varmasti saisi vastauksen jos toisenkin. On muuten harmi jos joutuu kameran hankkimisen jättämään väliin jos ongelma on siinä että ei saa kuvaa kovolle ja siitä kinoon jne.  :'( :(

Kiitän vastauksista ja kokemuksista jo etukäteen.

munakuutio-


6
Laitealue / USB-muistitikun alustus/formatointi
« : 12.11.06 - klo:20.22 »
Tällaista lähtisin kyselemään, että kuinka voi Ubuntu 6.06:ssa alustaa USB-tikun ? Ajattelin vaan että se voisi auttaa ongelmaan, nimitäin 256mb muistitikku väittää että muistia on voin noin 100mb ja sekös ärsyttää.  ???

Anteeksi hätäisesti kirjoitettu viesti. Sunnuntai spykoosi.  :-\

munakuutio-

7
Laitealue / HP tulostaa liian isoa kuvaa ?
« : 02.10.06 - klo:17.19 »
Mistä ihmeestä johtuu ? Eräänä kauniina päivänä yritin tulostaa kuvaa ihan normaalisti HP PhotoSmart C3180:lla HPLIP:piä käyttäen ja kas vain, noin about 10cnt x 10cm kuva suureni about 30 %, Olen koettanut tulostaa vähän kaikilla ohjelmilla mutta tulos aina sama. Gimpillä pääsee lähelle jos pienentää kuvaa valmiiksi mutta on vähän hankala ennakoida kuvan kokoa.

 esim. CD:n kansia tulostaessa. Yhtä ikävää myös jos tulostaa 10cm x 15cm valokuvapaperille.  :-\
Helps.

munakuutio-

8
No tässähän pääsi nyt käymään nihkeästi. Kappas kun hajosi tuo "hyvä" 120Gt Maxtorin kovalevy ja uuttahan sitä ostamaan. Siellä sitten kaupassa isukki väänsi tollasen 250 Gt:n IDE kovavelyn kotiin ja ei muutakun linuxia asentamaan. Kaikki meni hyvin siihen saakka kunnes päättää muut koneen käyttäjät (minä rahassa xmotoa pelailemassa) että pitää windows saada rinnalle. Kai sille voi sen 50Gt uhrata.

No eipä tässä muuta kun että:

a) kuinka osioin kovon niin että siihen 50-100 Gt:n osiolle tulisi kakkaloota ja lopuilla pysyisi tämä linukka

b) kuinka asennan wintoosan siihen sen osioon

c) miten pahasti voin kusta kaiken ?  ::)

Rakkain terveisin...  :P
munakuutio-

9
Laitealue / Skannaus, xsane ja HP PhotoSmart C3180
« : 29.08.06 - klo:17.20 »
Nyt kun vihdoin tuli löydettyä tuollainen hinta/laaut suhteeltaan vallan mainio tulostin/skanneri/kopiokone paketti laite ja kaikki meni aivan nappiin _KUNNES_: yritin tietysti skannata xsanella joka muutenkin nyt aivan uusi juttu. Sanoopa se tällaista:

Koodia: [Valitse]
Ei leitetta käytettävissä.
            Ei laitetta saatavilla.

Ajuri on hpjis (HLIP 0.9.7) syystä että en tiedä mistä löydän uudemman .deb paketin. Hermostuttaa tämä linuxin tulostin säätäminen kun koskaan ei mikään toimi.


munakuutio-


10
Laitealue / Epson Stylus DX4850 ja skannaaminen
« : 17.08.06 - klo:18.35 »
Millä ohjelmilla ja ajureilla olette skannailleet? Henk. koht. en ole tänään vielä keksinyt että miten skannaan tuolla DX4850 kuvia koneelle.  :(

Ja tästä pääseekin hyvin offtopick kysymykseen että mitä eroa DX4850:lla ja DX4800 malleilla ?


munakuutio-

11
Laitealue / Canon PIXMA iP 4000 Asentaminen
« : 31.07.06 - klo:19.31 »
No kävipä näin että tuollainen tuli saatua hieman vastentahtoa tai sen kummempia tutkimuksia. No eipä siinä mitään vissiin ihan hyvä tulostin, mutta eipä tullut otettua selvillä sen linux tukea sun muuta.

Elikkäs haluaisiko joku kertoa ihan ruohonjuuri tasolla että kuinkas tuollaisen värkin asennan ? Ottaa vähän kupoliin tollanen kun ei saa ikinä mitään HW juttuja toimimaan linukalla.


Kiitos.  :-X

munakuutio-


edit:
Kaiken maailman ajureita on kokeiltu mutta kaikissa ollut jotain vakavampaa vikaa. Turbprintillä sain toimimaan mutta en tosiaan ala maksamaan 20€ tai sinne päin että saan tuon toimimaan ja se Turbo Print leima keskellä kuvaa on hieman enemmän kuin tiellä. Eli apuja edelleen.
:(


12
Ubuntu tietokoneissa / Azureuksen poisto
« : 07.06.06 - klo:14.19 »
Tässähän kävi niin että tietämättömänä menin asentamaan Azureuksen Dapperiin  tämän (http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_dapper#How_to_install_P2P_BitTorrent_Client_.28Azureus.29) ohjeen mukaan ja nythän tietysti haluan sen kokonaan pois .  :-\

Näppärät ohjeet olisivat tarpeen.

munakuutio-

13
On melko epätoden näköistä että yhdelläkään ubuntun käyttäjällä ei olisi MD-soitinta. Minä kuulun niihin surullisiin jotka vaihtoi wintoosasta ubuntuun jos MD-soittimen ostaneena ja totesi että kattos  milläs nyt saan musiikkia hianoon Sonyyn. No onhan nuita ohjelmia tehty: NotMD ja FunkyMD ainakin.

Teksteistä päätellen tuo NotMD voisi olla ihan varteen otettava vaihtoehto. Mutta sen asentaminen on minulla vielä täyttä hepreaa.
Jos jollakulla on komemusta MD-soittimista ja ubuntusta niin kertokaa se ihmeessä muillekin joilla on sama ongelma kuin minulla.

SonicStagen emulointi yrityksen ainakin winellä on ollut melkosäälittäviä. Viimeistään siinä vaiheessa kun on pitänyt konverttia .ogg tai .mp3 Atrac3Plus muotoon on homma tyssännyt täysin. Minun MZ-RH710 soitin osaa toistaa myös .mp3 tiedostoja eli riittäisi vain kun saisin ne jotenkin poltettua MD:lle.

Auttakaa !

munakuutio-

14
Ubuntu tietokoneissa / AllTray
« : 22.03.06 - klo:18.02 »
No tuossa tuli törmättyä eilen tähän mainioon ohjelmaan jolla voi ohjelmat ja ikkunat alapalkista kutistaa systrayhin ja tähän asti pelkkää plussaa ohjelmasta.   :D

Mutta eihän sitä tietenkään aivan kaikki voi sujua niin kuin pitää. Elikkäs ohjelmat joita AllTray ei pystynyt yläkulmaan kutistamaan oli xmms, firefox, sekä linux dc++.  Ainakin tuon xmms:n kutistaminen olisi mainio juttu.

Olisikos kellään neuvoja?  ???

munakuutio-

15
Elikkäs tässähän nyt tuli sitten tilanne eteen että pitäisti päästä katsomaan .avi filmejä subeilla joita ovat .sub ja .srt.
Milläs playerilla saisi kyseiset tekstit nakattua .avi:n päälle ja mahdollisesti siinä vielä ajastettua?

Xinessä ei vissiin kyseitä ominaisuutta ole, mutta jos onkin niin kertokaa vaan sekin. :)

16
Ubuntu tietokoneissa / XChat ei päästä servereille.
« : 16.02.06 - klo:18.34 »
XChat sanoo kutakuinkin näin:

Lainaus
* *** Looking up your hostname
* *** Checking Ident
* *** Found your hostname
* Your username is invalid.
* Connect with your real username, in lowercase.
* If your mail address were foo@bar.com, your username would be foo.
* Closing Link: munakuutio- by jubiigames.dk.quakenet.org (USER: Bad username)
* Disconnected (Vastapää sulki pistokkeen).

Riippumatta serveristä viesti on about samanlainen. Palomuuria ei ole.
XChat kyllä toiminut moitteettomasti tähän päivään asti.  :'(

17
Ubuntu tietokoneissa / Torrent ongelma !
« : 10.02.06 - klo:14.48 »
Näipäs siis taas ongelmia alkaa esiin putkahdella mitä enemmän ubuntua alkaa käyttämään.

Eli tällaista tällä kertaa:

Kun avaan .torrent tiedoston BitTorrentilla ja valitsen paikan mihin ladattava tiedosto tulee (joka tässä tapauksessa on /home/vertti/Leffat) ja käynnistän latauksen niin saan virheilmoituksen:

"got bad file info
path disallowed for security reasons"

Mitäs tehdä vai kannattaako tehdä mitään.


Apu olisi tarpeen. kiitos.  ???

18
Multimedia ja grafiikka / Totem ja koko tietokone katuu !
« : 10.02.06 - klo:13.03 »
Nyt iski sitten pahemman kerran ikävä tilanne parin viikon ubuntun käytön jälkeen.
Elikkäs ensimmäistä kertaa oikeastaa ajattelin katsella DVD:tä tietokoneella ubuntun asennuksen jälkeen. Kaikkien (ainakin luulisin kaikkien tarvittavien pakettien olevan asennettu) tarvittavien pakettien asennuksen jälkeen käynnistän Totemin kun DVD on asemassa joka on LG GSA-4167B  ja klikkaan Elokuva -> Ja siitä se sen hetkinen leffa, niin menee koko Totem jumiin ja hetken päästä koko ubuntu hidastuu ja lopulta menee jumiin/kaatuu kokonaan.

Harmillenen ongelma johon haluisin mahdollista apua minua viisaammilta ubuntun käyttäjiltä.

Totem: 1.2.0 ja käyttää GStreamer version 0.8.11
DVD-asema: LG GSA-4167B

Kaikista asennetuista paketeista en nyt ole varma mutta ainakin kaikki mitkä https://wiki.ubuntu.com/RestrictedFormats tuolla mainittiin.


Kiitoksia kovasti vinkeistänne ja ajastanne jo etukäteen.   :-\

Ainiin, ja vielä jos voisitte mainita joitain muista hyviä elukuvasoittimia ubuntulle niin olisin hyvin iloinen.


-munakuutio-

Sivuja: [1]