Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - scastren

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 23.04 Lunar Lobster
« : 23.02.23 - klo:14.25 »
Onko jo uusi asennusohjelma?

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 18.04.20 - klo:13.09 »
Miten tuon Ubuntu 20.04 RC:n (Release Candidate) kanssa on? Tuleeko siitä erillinen ISO-levykuva ulos vai pitää beta päivittää vain eteenpäin RC:ksi? Muu, mikä? Nimittäin RC:n piti tulla toissapäivänä 16.4.

3
Ostitko? Kyllä kiinnostaa PinePhone kuin myös se toinen eli Librem.

4
Ubuntun kehitysversio / Ubuntu 19.10 Eoan Ermine
« : 23.04.19 - klo:20.56 »
Uutta pukkaa! Onkos kukaan ehtinyt kokeilemaan? http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20190423/
Edit: Moderaattori hajakenttä muutti omavaltaisesti otsikon jakelun koodinimen keskustelun aihetta vastaavaksi.

5
Löysin vihdoin edullisen Nexus 7 -tabletin! Hyvin asentui Ubuntu Touch OTA-7 Nexus 7 (2013) wifi (flo) -tablettiin. Ei mikään tykki, mutta enemmän Linux kuin vaikkapa Android. Kuva on vähän iso, sorry.


6
Laitoin wanhaan Celeroniin Lubuntu 18.04 Dailyn. Ihan hyvin se toimi; äänet, video, wifi (käsin asensin proprietary-ajurin). YouTube-videoita oli vaikea katsoa, koska näytönohjain ei pysynyt perässä. Sovellukset käynnistyivät aika hitaasti. Yhtä sovellusta kerrallaan käytin. Taidan seuraavaksi kokeilla samaan rautaan Tiny Core Linuxia, joka latautuu käynnistyksen yhteydessä RAM-muistiin. Näin wanha rauta saa kunnolla vauhtia.

7
Ubuntu 17.10 julkaistiin 32-bittisenä - server-versiona. Tuon kun asensi ja Desktopin päälle niin sai vanhat 32-bittiset läppärin kiinni uuteen softaan. Vaan onko tietoa, miten tulee käymään Ubuntu 18.04:n osalta? Tuleeko 32-bittistä serveriä enää?

8
Kuinka tuossa asennuksessa lopulta kävi? Tuliko valmiiksi?

9
Tietääkö kukaan? Onko Unity 8 tulossa oletuskäyttöliittymäksi ensi syksyn versioon 16.10? Mitä pidätte Unity 8:sta? Minusta se on aika... erikoinen. Onhan se toki hyvä, että samanlainen käyttöliittymä löytyy kännykästä, tabletista ja tietokoneesta.

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 22.10.15 - klo:19.43 »
Tätä 16.04:sta varmaan kannattaa testata alusta asti, eikö? Ainakin on luvattu suuria muutoksia...

11
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: BQ: Telegram kaatuu
« : 24.04.15 - klo:17.26 »
Mites muistinkulutus? Androidissa on enemmän muistia? Komento top näyttää prosessit ja vapaan muistin.

13
Asensin Nexus 4 -puhelimeeni Ubuntu Touch:n (Vivid). Nyt löytyy rinnan Ubuntu Touch ja Android 5 yhdestä ja samasta puhelimesta. Lue lisää blogistani:

http://sakarinkurssit.blogspot.fi/2015/04/running-ubuntu-touch-and-android-5-on.html

Seurasin näitä ohjeita ja hyvin sain toimimaan:

http://cityblogger.com/archives/2014/11/24/dual-booting-android-5-0-and-ubuntu-touch-on-nexus-4

14
Sain toimimaan Ubuntun (taisi olla 14.04) Odroid C1:ssä, joka on samantapainen pieni tietokone kuin Raspberry Pi. Lue lisää blogistani (englanniksi):

http://sakarinkurssit.blogspot.fi/2015/03/ubuntu-on-odroid-c1-working-finally.html

15
Miten sen teette? Kertokaa ihmeessä. Tarvitsisin apua. Jotain sentään olen saanut aikaan. Lue alta.

Itselläni tapahtui seuraavaa. Otin 2 Gt:n muistitikun. Sinne kirjoitin Windowsissa Rufus-polttosovelluksella "GPT Uefi-tietokoneelle" -moodissa 64-bittisen Ubuntu 15.04 beta 1:n. Lisäsin /UEFI/BOOT -kansioon tiedoston bootia32.efi , jonka etsin Internetistä. Boottasin Acer Iconia W4-820 -tabletin tikulta Del-painike pohjassa (secure boot off). Liitettynä oli hubin kautta näppis ja hiiri. Pääsin live-moodiin ja lopulta noin minuutin lataamisen jälkeen ruudulla oli Unity, joka toimi ilman virittelyä myös sormella.

Ubuntun asentaminen tabletille on mielessä (ja ollut pidemmän aikaa). Vaan en osaa. Vaikka saisin asennettua niin miten se boottaus tapahtuu? Mikäs loaderi yms.?

Katso video: http://youtu.be/NitLiiES2q0

16
Paljon tarinaa löytyy verkosta, mutta ei juuri tuosta sinun B-mallin piiristä. Onko tilanne sama, jos kokeilet jotain toista Live-Linuxia? Toki ne kaikki Linuxit käyttävät samoja softia.

Toinen juttu: Sinun ongelmasi Toi mieleeni seuraavaa. Minulla on lainassa Acerin Windows-tabletti, jossa UEFI. Jospa siihen saisi Windows 10:n ja Ubuntun/Debianin. Pitää kokeilla.

17
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 07.02.15 - klo:11.55 »
Tuossa Ubuntu-puhelimessa on siis HTML5-sovelluksia samaan tapaan kuin Firefox OS:ssa. Aiotteko hankkia tuollaisen puhelimen? Itse ajattelin odottaa, että saan työnantajalta vähän uudemman Androidin. Sitten nykyinen Nexus 4 voisi toimia kokeilualustana. Voisi flashata sisään milloin mitäkin; Ubuntu, Firefox OS, Cyanogen Mod jne.

18
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 06.02.15 - klo:16.06 »
Joko se Ubuntu-puhelin julkaistaan tänään jossain päin maailmaa? Ainakin kuvia löytyy Twitteristä: https://plus.google.com/+JordanKeyes/posts/Au3L2H4v9kt

19
Olipa mielenkiintoista lukea täällä Suomen Ubuntu-palstalla Ubuntuun ja mobiililaitteisiin liittyvää juttua! Nexus 4 ja Nexus 7 (2012) ovatkin hyviä alustoja erilaisia Linuxeja varten. Olen kokeillut kerran Ubuntua Nexus seiskaan (2012) ja Nexus 4:n muistiin flashasin Firefox OS:n. Tässä ovat linkit blogiini:

http://sakarinkurssit.blogspot.fi/2013/08/valmistautuminen-ubuntu-touchin.html

ja

http://sakarinkurssit.blogspot.fi/2014/08/nexus-4-ja-firefox-os-toimivat-hyvin.html

20
Sain kuin sainkin asennettua Nexus 7 -tablettiin Ubuntu Touchin (Saucy Salamander, tais olla Daily). Nyt sitten osaan kirjoittaa ne imaget tablettiin ja voin "flashata" tabletin tulevan syksyn aikana yhä uudestaan ja uudestaan. Jonkin verran meni käsitöiksi. Ohjeena käytin Ubuntun omaa: https://wiki.ubuntu.com/Touch/Install

Nooh, en pääse wlaniin, kun asetuksia ei pääse säätämään. Vaan ei se mitään. Voin välillä palauttaa Nexukseen Androidin (sitäkin kokeilin monta kertaa jo) ja taas kirjoittaa uuden Daily-version ja katsoa, miten homma kehittyy.

Jos on kysyttävää tai kommentoitavaa niin sähköpostiosoitteeni on scastren@gmail.com . Tänne foorumille voi myös kirjoitella. Käyn täällä tosin harvoin.

Edit: kyllä tälläkin versiolla pääsee wlaniin, kun riittävästi opettelee käyttöliittymää ja sipaisee tarpeeksi kauan ja monesta kohtaa :P.

Sivuja: [1] 2