Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - facelift

Sivuja: [1]
2
Hei, törmäsin tuossa tänään ongelmaan; cmore -palvelu ei toista enää videoita kyseisessä palvelussa.
Liekkö tänään tuli joku päivitys ubuntuun, jonka myötä videon toisto ei onnistu (?)

Käyttöjärjestelmän versio - Ubuntu 18.04.3 LTS

Kokeilin sekä firefox- ja Chromium selainta. Molemmat pitäisivät olla uusimpia versioita.

Windows -läppärillä homma toimii silti, joten eipä tässä paineita asiasta :)

Neuvoja?

3
Ainakaan laahaamalla päätteeseen tuota LinuxInstall.bin -tiedostoa, ja entteriä painamalla ei kummempia tapahdu. Antaa virheilmoituksen, että:
"Tiedoston LinusInstall.bin avaaminen epäonnistui  Arkistotyyppi ei ole tuettu"

Ja asensin ubuntun sovellusvalikoimasta Wine'n. Ohjelma ei näyttäisi kännistysvän 'Käynnistä' -nappia painamalla. Tai ainakaan mitään ei näyttäisi tapahtuvan.

Yritin ubuntussa tuon pelifirman Beamdogin Client -ohjelmaakin (jolla latasin windowsiin tuon pelin) aukaista esim.pakettienhallinnalla siinä onnistumatta. Steam sivustoilla ei minulla ole käyttöoikeutta, kun ostin tuon pelin suoraan Beamdogilta, joten niistä ei lienee juuri apua.

Mutta sain windows10-läppärissä ainakin nyt käynnistymään tuon Baldurs Gaten. Asensin SoftFamous -sivuilta tuon OpenAL -ohjelman; ainakin peli lähti käyntiin, toimivuudesta en vielä muuta tiedä. Olisihan tuo ollut mukava saada pöytäkoneella ubuntussa toimimaan tuo peli, niin olisi ainakin ollut nuo uudet soundtrack-levyt käytettävissä, ja tietenkin isompi näyttö mitä vilkuilla, mutta eipä tässä katastrofia, jos läppärillä nyt pelittäisi tuo peli. Mutta pitää tätä vielä myöhemmin ihmetellä, jos onnistuisi saamaan toimimaan ykköskoneellakin tuon pelin.

4
Yritin Windows10-läppäriinkin (netti asennuksella, koska läppärissä ei DVD-asemaa) asentaa, mutta sielläkin tuli ongelmia, tosin erillaisia: järjestelmä ei pystynyt asentamaan OpenAL-tiedostoa/ohjelmaa. Joten sormi on nyt suussa totaalisesti.

Ubuntun sovellusvalikoiman kautta kyllä osaan asentaa ohjelmia, mutta ei kyllä tuon pelin asentamiseen ubuntuun nyt taidot riitä. Jos jollakin olisi hiemankin valistuneenpia neuvoja(tai arvauksia) kyseisen pelin asentamisesta, niin neuvoja ottasin vastaan mielellään.

-Janne

5
Hei, osaisiko joku neuvoa miten Baldurs Gate EE:n saisi asennettua toimimaan ubuntuun? DVD kiekoilla -pelidvd + soundtrack (x2) DVD't

Terveisin aloittelija;
- Janne

6
sama versio se on. onko jäänyt asennuksessa sitten pois tuo raksi, joka antaa luvan toistaa ja tallentaa ääntä.. uudelleen käynnistelinkin välillä konetta.. mutta ainakaan tuo raksi ei jää päälle, jos ei käynnistä konetta uudelleen.

isot kiitokset avusta kuitenkin. mukava tavata joviaalia väkeä täältä :) .. ei näköjään ole entisestä muuttunut, 10v katkos oli ubuntun käytöstä, taas palautellaan juttua mieleen.

7
Ubuntun sovellusvalikoimasta/spotifyyn; etsin ohjelmanversionumeroa ja huomasin, että "Oikeuksissa" / "Toista ja tallenna ääntä" oli pois päältä.. Jahas, että sellaista  :D

.. Versionumeroa en löytänyt, mutta ohjelma toimii nyt  ;)

- Kun menee asetuksiin, tuo "toista ja tallenna ääntä" -raksi on taas pois päältä.. Mielenkiintoista.. Tutkinpa asiaa hetken.. Lienee tallentuu vasta uudelleen käynnistyksen yhteydessä, kenties.. Amatöörin touhuja tämä minun käyttö vielä.

8
open.spotify toimii, tattista. en tiennytkään tällaisesta.. jospa ne päivittäisi tuota ohjelmaakin myöhemmin, että toimisi sekin.. mutta kiitoksia.

9
Kaikki artistien haut kyllä toimii, joten tuskin verkkoasetuksista kiinni.(?)

Neuvokaas amatööriä, jos pystytte.

10
Hei, voisiko joku antaa neuvoja miten uusimmassa Ubuntussa saa Spotifyn toistamaan kappaleita. Ohjelma käynnistyy kyllä, mutta yrittäessä soittaa kappaleita sanoo, että:
"Spotify can't play this right now. If you have file on your computer you can import it."

Välityspalvelun asetuksissa, välityspalvelun tyyppi: Automaattinen tunnistus.

Neuvoja?

11
Hei. Neuvokaapas noviisia, kun ei tahdo onnistua. Päivitettyäni ubuntun hardyyn, minun on täytynyt joka käynnistyksellä ajaa tuo pppoeconf uudelleen. Jokaiseen kysymykseen vastasin kyllä, kiltisti, kyllä.

menee katsos hankalaksi, kun tuolle puolisolle ei uskalla kertoa salasanoja kaikkeen  ;)

Sivuja: [1]