Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - t4sp4

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: nokia & bluetooth -kyselyä
« : 08.01.08 - klo:14.13 »
peran: Kyllä tiesin jo että muistikortinlukija olisi yksi vaihtoehto. Yritän ratkaista tätä ongelmaa siten, että puhelimen ja koneen välinen datasiirto olisi helppoa ja vaivatonta.

teprrr: Valitettavasti ei ole kolmannen sukupolven symbian vaan toisen.

Itselläni on Nokia N91ja tolla USB-väylään tökättävällä datakaapelilla toimii aika näppärästi toi puhelimen ja tietokoneen välinen tiedon siirto!

2
Kai se on sitten vaan hyväksyttävä, että se kovalevy on sökönä...

Sinäänsä vaan taas paska säkä, että ostin sen vasta pari kuukautta sitten ihan vaan ubuntua varten.

Mutta kai sitä voi uuskin kovalevy mennä rikki!!!

3
Jaaha! Kaivoin vanhan kovalevyn esiin ja leikin windowsilla vähän aikaa... Meni niin sanotusti hermo!
Kokeilen painia ton ubuntun kanssa sitten joskus myöhemmin, kun saan sen ensin hetkeks pois mielestä

Tämmöstä sen kanssa yritettiin:
Lainaus
Äähh, KDE-livelevyllä muistaakseni oikea hiirinappi -> ominaisuudet -> luku- ja kirjoitusoikeudet. Sama logiikka toiminee Gnomessakin.
Ainoana vaihtoehtona tarjosi: "vain luku" oikeutta

Lainaus
Jos kerran Buntu jotenkin edes aloittaa bootin, sinun pitäisi päästä Grubista käynnistämään edes merkkipohjainen recovery-mode. Onnistuuko edes se ?
Raksuttaa raksuttaa raksuttaa... Mutta ilman minkäänlaista lopputulosta

Lainaus
Eikös live-levyllä pääse myös tekstitilaan painamalla Ctrl+Alt+F1 ? Sieltä sitten suuntaat kovalevylle, joka muistaakseni /mnt -hakemistoon liitettynä,
Koodia:

cd /mnt/jokualihakemisto

. Löytyvätkö tiedostot komentamalla
Koodia:

ls

?

Meneekö kone jumiin myös, jos toimit komentoriviltä? Ettei kovalevysi olisi mennyt pahemminkin sekaisin... fsck voisi olla hyödyksi.

Komentorivi toimii moitteettomasti.
"ls" komento ei löydä tiedostoja ja jos tekstikenttään kirjoittaa jonkun alihakemiston, niin kone väittää että kyseistä polkua ei ole olemassa!

Kiitos kaikille kuitenkin, palaan asiaan uusilla hermoilla ja uudella ajalla myöhemmin!

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virus yllätti!
« : 07.01.08 - klo:18.34 »
Mesen poistaminen ja uudelleen asentaminen toi vaan väliaikaisen ratkaisun.

ja

Todellakin, salasanaa vaihtamalla siitä pääsi eroon!

5
Niin ja tuli vielä mieleen, että /media -kansiossa ei näytä olevan mitään muuta, kun usb-portissa kiinni oleva ulkoinen kovalevy. Eikos tuon kiintolevyn siellä pitäisi näkyä? Yläpalkista Places --> Tietokone, niin kovalevy kyllä löytyy. Mutta aina kun siihen käy käsiksi, niin kone menee jökkiin...

Lainaus
Kyllä Ubuntu-Live-CD:n kieli/näppäimistö on määriteltävissä. Eli tuollekin ongelmalle on ratkaisu.
Joo nyt löyty jo äät ja öötkin!!!

6
Lainaus
1) Käynnistät koneen live-rompulta tai -dvd:ltä, kytket USB-paikkaan ulkoisen kovalevyn, tarkistat, että siihen on kirjoitusoikeus ja rupeat raahaamaan tiedostoja sisäiseltä kovalevyltä ulkoiselle kovalevylle.

Kunpa se olisikin noin helppoa! Live CDlta linuxia nytkin pyoritan, mutta heti kun avaan hekemiston kovaleylta, niin naytto jaa jumiin, hiiri ei liiku eika nappaimisto reagoi!!!
Ulkoisen kovalevyn kone tunnistaa, mutta sille ei tunnu olevan kirjoitus oikeutta. Se on kuitenkin pienempi murhe, koska myos kannykan tunnistaa ja siihen on kirjoitusoikeus ja tarvittavat tarkeimmat tiedostot todennakoisesti mahtuvat siihen 8gigan tilaihmeeseen!

Lainaus
Kyllä Ubuntu-Live-CD:n kieli/näppäimistö on määriteltävissä. Eli tuollekin ongelmalle on ratkaisu.
Eipa ole ollut viela mielenkiintoa selvittaa asiaa, koska jokaisen jokkauksen jalkeen taytyy kylman viileasti painaa resettia saadakseen koneen uudelleen paalle...

Taytyy nut edeta harkiten koska en aio mitaan peruuttamatonta tassa vaiheessa tehda!

7
Ubuntu meni totaali jumiin, kun laittoi DVD asemaan tavallisen musiikki cdn. Ainoana vaihtoehtona oli painaa kylman viileasti resettia ja taman jalkeen kone aukeaa ainoastaa sihen asti, kun tulee ubuntun logo ja se palkki alkaa latautumaan, mutta ei pidemmalle! (kokeilin yon yli ja tilanne aamulla sama) Ihmettelen vain, kun asemassa on pyorinut ilman hairiota niin DVDtkin, kun poltetut CDt ym...

Alkuperaisella asennus cdlta sain ubuntun auki siita, avaa turvallisesti graafisessa tilassa tai joku vastaava, mutta yrittaessani paasta kovalevyn tiedostoihin kasiksi, niin iskee sama junttura... naytto jumiin, hiiri ei liiku, nappaimisto ei reagoi!

Kone teki nyt saman toista kertaa, ensimmaisella kerralla paadyin asentamaan koko ubuntun uudestaan, koska kovalevylla ei ollut mitaan korvaamatonta. Mutta nyt siella on kolmen kuukauden valokuvat, seka melkoinen kasa varmuuskopioimatonta musiikkia! Varmuuskopiothan pitaisi olla, mutta kun en ole saanut ulkoista kovalevya toimimaan....

ELI MITEN PAASEN PELASTAMAAN TARKEAT TIEDOSTONI KOVALEVYN UUMENISTA???

pahoittelut aan ja oon puuttumisesta tekstissa, mutta nauttaa olevan jenkkimallinen nappaimisto kaytossa, kun pyorittaa ubuntua CDlta.

Taa linuxi alkaa syomaan miesta rotanlailla, mutta kiitos vastauksista


8
Messengeriä käyttäessäni ja ollessani itse offline tilassa mese lähettää yhteyshenkilöilleni viestinä seuraavaa linkkiä http://www.free-offers-your-clicks.com

Itse olen ollut täysin tietämätön tästä, eli tapahtuma ei ilmene minun koneen päässä mitenkään.

Olen vain ollut siinä uskossa, että Linux on lähes virus vapaa. Eli ylläoleva ilmeisesti sisältyy siihen "lähes" -sanaan...

Virus lähti kun poistin messengerin ja asensin uudestaan, mutta saattaahan se tulla takaisin...

Varsinaista ongelmaa ei siis enään ole ja tämä on vähän turhanpäiväistä jaarittelua, mutta tulipahan avauduttua.

9
Kiitos!
Kovalevyn sain toimimaan hienosti tuolla Storage Device Managerilla. Muistitikkua ohjelma ei kyllä tunnistanut, mutta eiköhän tuokin vielä jollakin keinoin saada toimimaan... Tuo ulkoinen kovalevy nyt kuitenkin oli se tärkeämpi juttu.

10
Arkisto: vanhentuneet / Vs: Asenna LinuxDC++
« : 23.11.07 - klo:00.17 »
kiitos,sain asennettua. Mut dc ei kyl löydä/etsi yhtään mitään.. :-[

Ohjelman asentamisessa ei ollut ongelmia, mutta mullakaan ei löydä mitään... Multa kyllä ladataan kovasti, mutta itse en pääse kenenkään tiedostoihin käsiksi!!!
Asetukset on muistipohjalta pistetty samoiksi kun aikanaan windowsissa...

11
Tere!
Tällä foorumilla on paljon ohjeita noiden kanssa, mutta en oikein ole saanut mistään kiinni...

Sekä tikku (silvercrest), että kovalevy (Seagate) aukesivat ensimmäisellä käyttökerralla ja pystyin kopioimaan niiltä tiedostoja koneelle. Ottaessani irti ne USB-portista valitsin "irroita taltio", olettaen että näin kuuluu tehdä USB-vehkeiden kanssa. Nyt tietokone tunnistaa molemmat, mutta yrittäessäni avata kovalevyä tai tikkua saan vastaukseksi herjan "taltiota ei voida liittää".

Ihmettelen vain miksi Kamera (Ixus 70) ja kännykkä (Nokia N91) toimivat lähes moitteettomasti.
Ainoastaan kännykässä jää massamuistitila päälle, kun valitsen "irrota taltio" ja kone kertoo että laitteen voi nyt turvallisesti poistaa, mutta sieltäkään ei ole mitään kadonnut.

Eikös nämä kaikki (muistitikku, ulkoinen kovalevy, digipokkari ja kännykkä) toimi samalla periaatteella..? Vai olenko ihan hakoteillä?

Eli voisiko joku vääntää rautalangasta, mitenkä saan nuo laitteet toimimaan. Eli mitä kirjoitan päätteelle ja mitä tallennan mihinkä jne... Olen vielä aika käsi tämän linuksin kanssa vasta muutaman viikon kokemuksella!

Niin ja käytössäni on Ubuntu 7.10. Ja jo etukäteen iso kiitos avusta.

12
Päivitin 7.10 ja sain flashit toimimaan, sekä näytönohjaimen ajurit asenneltua... Tällä hetkellä television kuva näyttää kirjavaa epämääräistä pikselimössöä, josta ei saa selvää. Eihän sillä vielä leffoja voi katsoa, mutta kai sekin on jo parempi kuin ei mitään. Ja ne elokuvatkin on sillä ulkoisella kovalevyllä, jota en ole saanut toimimaan!!!

Tuon mukaan yritin -->
http://wiki.ubuntu-fi.org/ntfs-3g
mutta viimeisessä vaiheessa (tiedostojärjestelmien liittäminen) ei tule esimerkin mukaisia rivejä, vaan koodi näytää seuraavaa...
Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
#  -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda1 :
UUID=098cd645-475c-475d-bd51-5579cd91db4d / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
# Entry for /dev/sda5 :
UUID=25f9940f-7a1d-4e72-80fc-de120f7704fb none swap sw 0 0
/dev/hda /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0

13
Suunnattomat kiitokset! Jälleen netti toimii totuttuun tapaan!

Ton mukaan tein-->
http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_tuunaus#head-ef515bae85cf08667fc87e95be7a60bf5ec30300

14
Eli päivitin 7.04 -->7.10 ja selaimesta tuli jäätävän hidas. Lähes poikkeuksetta lataa jokaista sivua ja linkkiä noin puoli minuuttia, olen tottunut että sivusto aukeaa, kun entteriä on kerennyt hipaisemaan. Mikä avuksi? Paketit ja päivitykset tulevat kyllä hyvillä nopeuksilla (+100 kb/s). Olen nyt kokeillut eri selaimia, mm firefox ja epiphany, mutta ei auta.

15
Laitealue / Vs: usb tikku ei mounttaa 7.10
« : 29.10.07 - klo:22.04 »
Mulla toimii musititikku moitteettomasti (silvercrest), mutta ulkoinen kovalevy ei suosto toimimaan. Siis ei aukea ollenkaan, ilmoittaa vain että taltiota ei voida liittää. Ihmettelen vaan, kun eikös muistitikulla ja ulkoisella usb-kovalevyllä ole sama toiminta periaate? Vai olenko ihan väärässä?

16
Aloin omalta osaltani boikotoimaan Microsoftin valta-asemaa ja harjoittelen linuxin (Ubuntu 7.04) käyttöä...
Peruskäyttö ei hirveän vaikealta vaikuta, mutta muutama ongelma tuli alkuun vastaan ja jos näihin saisi ohjeita kokeneemmilta käyttäjiltä/valmiita linkkejä jostain...

1. En saa ulkoista usb-kovalevyä toimimaan, olen jo yrittänyt seuraavaa --> http://wiki.ubuntu-fi.org/ntfs-3g
2. En saa macromedia flash playeria toimimaan
3. Kuinka saan television näkymään rinnakaisnäyttönä? näyttökortissa (NVIDIA) on S-video lähtö

Tekemällä virheitä, oppii tekemään lisää virheitä...

edit / rhk: otsikon vaihto, entinen oli 'Muutama helppokäyttöinen linkki/vinkki aloittelevalle'

17
Oppaiden kehittäminen / Apuva ! ! !
« : 23.10.07 - klo:01.37 »
Tuli ostettua 250 giganen ulkoinen kovalevy leluksi ja sain siirrettyä sinne vanhalta Windows XP levyltä musiikit ja elokuvat. Tökkäsin usb:in kiinni linuksissa ja kaikki meni hienosti ja sain siirrettyä tiedostot uudelle Linuxilleni...

Mutta... En voi siirtää ulkoiselle kovalevylleni mitään tiedostoa, enkä poistaa sieltä mitään tavaraa!
Päätin käynnistää koko koneen uudelleen ja nyt yllätyksekseni kone ei tunnista koko levyä. Herjaa vain --> Taltiota "FreeAgent Drive" ei voitu liittää.

Yritin yllä mainittua ohjetta, mutta viimeinen kohta ei tahdo aueta oikein vaan näyttää seuraavaa...
Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
#  -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda1 :
UUID=098cd645-475c-475d-bd51-5579cd91db4d / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
# Entry for /dev/sda5 :
UUID=25f9940f-7a1d-4e72-80fc-de120f7704fb none swap sw 0 0
/dev/hda /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0

Mitä pitäisi tehdä, jotta saisin ulkoisen kovalevyni toimimaan...
Olen toistaiseksi vielä aika kädetön, koska linux on aivan tuore tuttavuus!
Kiitos jo etukäteen!

Sivuja: [1]