Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ubu1604

Sivuja: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 18.04 minimal asennus
« : 25.06.18 - klo:07.22 »
Asensin myös tällä metodilla uuteen koneeseen. Säästyy paljon aikaa turhan karsimisesta.  8)

2
Asenna usb-modeswitch ja usb-modeswitch-data. Vanhoja mutta mokkulaksi kelpaavia Android puhelimia saa nykyään kympillä jotka ovat varmasti toimivia.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: VHS-nauhojen digitointi
« : 03.04.18 - klo:17.42 »
Monissa kirjastoissa löytyy (tai ainakin löytyi) palvelua, jossa muutettiin VHS DVD:ksi. Kannattaa kysellä kaupunginkirjastostanne.
Tämä. Ei maksa mitään ja neuvovat miten tallennetaan. Odotusajan voi vaikka lukea uusimmat lehdet.

4
Nykyään ehkä varmatoimisin on joku käytöstä poistettu android puhelin mistä jakaa yhteyden ongelmitta. Usein edullisempia kuin nettitikut.
Kannattaa varmaan asentaa koko käyttis uudelleen, voisi ehkä kokeilla jotain muuta työpöytää, vaikka Lubuntua. Vai olisiko Ubuntu 18.04 varmatoimisempi (on yhdessä vanhassa koneessa), se ei vaan ole uudelle käyttäjälle niin helppo omaksua kuin Mate.
Tuolta voi ladata Mate 18.04. Toki betaversio mutta kk päästä päivittyy vakaaksi versioksi, että suhteellisen vähäinen riski asentaa.  https://ubuntu-mate.org/download/

5
Ubuntun kehitysversio / Vs: Mesa 18 ja OpenGL versio 3.0
« : 03.03.18 - klo:12.52 »
On 4.5. Core-profiili on se, jota käytetään OpenGL:n uudemmille versioille. Compatibility- eli yhteensopivuusprofiili (rivit, joilla ei lue Core eikä ES) taas se, jota käytetään vanhemmille versioille.
Ahaa no nyt selkisi tämä kuvio, paljon kiitoksia!

6
Hei! Asensin Ubuntun 64 bittisen windows 10:n rinnalle tämän sivuston ohjeet ja tuki/asentaminen. On hyvä ohje. Toimi ainakin minun koneella, Lenovo thinkpad T61. Ensin 16.04.lts, jonka päivitin 17.10:n kun ubuntu sitä ehdotti. Uudemmassa pyörii videot ,jopa yleareena loistavasti.
Juuri näin, on täälläkin testattu toimivaksi. Oikeastaan uuteen läppäriin kannattaa laittaa tuore 18.04 koska se julkaistaan muutenkin kuukauden päästä, niin välttyy turhalta versiopäivitysrumbalta. http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/

7
Ubuntun kehitysversio / Mesa 18 ja OpenGL versio 3.0
« : 03.03.18 - klo:11.01 »
Kokeilin pitkästä aikaa komentoa glxinfo |grep OpenGL ja se näyttää tältä. Onko tässä nyt käytössä v4.5 OpenGL?

Lainaus
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: AMD MULLINS (DRM 2.50.0 / 4.15.0-10-generic, LLVM 5.0.1)
OpenGL core profile version string: 4.5 (Core Profile) Mesa 18.0.0-rc4
OpenGL core profile shading language version string: 4.50
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 18.0.0-rc4
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.1 Mesa 18.0.0-rc4
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.10
OpenGL ES profile extensions:
Löysin kyllä tällaisen mutta en oikein saa selkoa mitä eroa versiolla ja core profilella. https://www.khronos.org/opengl/wiki/OpenGL_Context

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ongelma?
« : 27.02.18 - klo:15.09 »
Katsoin fb-asetuksista tietoturvan. Sen mukaan sisään oli tunnuksillani kirjauduttu chrome-selaimella. Minulla on kyllä chrome koneellani, mutta en sitä käytä normitilainteissa, vaan lähinnä olen käyttänut pankkijutuissa (!).  Kannattaisiko tuo chrome poistaa? Lisätietona, että selaan aina selaisesta riippumatta incognito-tilassa.

Nyt tuli mieleen, että olenkohan saanut mahdollisesti koneelleni haittaohjelman ja onko ubuntulle tarkistusohjelmaa. En millään viitsisi taas asentaa kaikkea uudelleen.
Tässä ei onneksi ole kyse Ubuntusta vaan pelkästä selaimesta. Chromen voi poistaa varmuuden vuoksi, se kun on suosituin selain ja siksi siihen hyökätään. Chrome selaimessa on omia sovelluksia ja myös haitallisia sellaisia. Tuossa lisätietoa https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005565949.html

9
Mistä johtuu että tämä on ainut Ubuntun versio johon ei ole tullut uusinta Firefoxia? https://packages.ubuntu.com/bionic/firefox

10
Steam kerää samalla tavalla laitteistotietoa ja kyllä niitä mielellään lähettää että saavat tehtyä parempia tuotteita  8) http://store.steampowered.com/hwsurvey

11
Laitealue / Vs: Linux ja Macbook 2007 intel core duo
« : 31.12.17 - klo:10.19 »
Eipä löydy elementary os 32 versiota enää? En ainakaan löytänyt, olisin mielenkiinnolla sitä kokeillut
http://osarchive.sda1.eu/elementary-os

12
Laitealue / Vs: Linux ja Macbook 2007 intel core duo
« : 26.12.17 - klo:13.26 »
Asentaisin ehdottomasti ElementaryOS, niin olisi nykyaikainen ja kevyt käyttis. Toimii loistavasti 2006 macbookilla ja on nopeampi sekä pyörittää 720p videota. Toimii USB-tikulta asennettuna helposti. Ei asennusohje vaan kokemus käyttökokemus vanhalla macbookilla https://pommi.nethuis.nl/installing-elementary-os-on-my-late-2006-macbook/

13
Kiitos, kyllä vain wayland käytössä. Pitää tästä lähin turvautua konsolin mv-komentoon.  8)

14
Toimii muuten täydellisesti mutta jos avaa kotikansion ja yrittää siirtää jotain työpöydältä sinne, ei onnistu ja hiiren kursori jumittuu nyrkiksi niin että pitää käynnistää uudelleen (varmasti jonkin prosessin tappaminen voisi auttaa). Onko kellään samaa?

15
Jos tuo on Chromen/Chromiumin Ubuntu-versiosta, olet pakottanut rautapurun päälle, mutta selaimessa ei ole oikeasti tukea videon rautapurulle.

Videotoisto ja selaus on diashowta, jos näytönohjaimen OpenGL-pohjainen rautakiihdytys on kokonaan pois päältä
Nyt testasin ja olet todellakin oikeassa. Vanhalle koneelle tehty uusi asennus ei pyöritä videota kuin diashowna, ja näytönohjaimen ajureiden asennuksen jälkeen toimii sujuvasti. Tämä on johtunutkin siitä että työpöytäjärjestelmä on kiihdytetty ja siksi videokin toimii paremmin. Kiitos, aina oppii uutta.

16
Kuten sanottu, parempi näytönohjain ei auta nettivideoiden toistossa ennen kuin selaimiin saadaan toimiva tuki rautapurulle. Lokaalien videotiedostojen toistossa rautapurusta olisi toki paljonkin apua.
Kyllä mulla ainakin on rautapurku käytössä. Ilman tuota selaus ja videot on yhtä diashowta

Graphics Feature Status
Canvas: Hardware accelerated
Flash: Hardware accelerated
Flash Stage3D: Hardware accelerated
Flash Stage3D Baseline profile: Hardware accelerated
Compositing: Hardware accelerated
Multiple Raster Threads: Enabled
Video Decode: Hardware accelerated
Video Encode: Hardware accelerated
WebGL: Hardware accelerated
WebGL2: Hardware accelerated

17
Nykyiset selaimet eivät osaa hyödyntää rautapurkua Linuxissa, vaan videot dekoodataan softalla. Prosessorin nopeus on siis edelleen tärkein tekijä nettivideoiden toiston kannalta.
Totta, tässä tapauksessa sulava videotoisto vain on toivotonta, koska läppäri (prosessori) on kymmenen vuotta vanha ja Intel X3100-näytönohjaimella ei ole tukea videon rautapurkamiseen. Pikkaisen tuoreempi näytönohjain niin olisi kelpo kone vuosiksi.

18
Tuolla alla on RAM tiedot, nyt ei pyöri video. Alle +70 oli Yle Areenan uutiset ja puhdistin tuulettimen, ei ollut paha, mutta ehkä on hieman hiljasempi ja samoissa läpötiloissa pyöritään noin  +67.
Tässä koneessa ongelmana ei ole prosessori tai muistin määrä, vaan aavistuksen verran liian vanha näytönohjain. Nykyään videot ja nettiselaimet käyttää näytönohjainta koska se on huomattavasti prosessoria tehokkaampi. http://fin.afterdawn.com/sanasto/selitys.cfm/rautapurku

Tässä alussa on selvitetty taustoja. Uusimmillakin koneilla videon purkaminen kuluttaa 20% prosessoritehoa ja näytönohjainajurin jälkeen maksimissaan 3% eikä kone ylikuumene. Mutta kannettavaan kun ei voi näytönohjainta vaihtaa, täytyy hankkia tuoreempi vaikka käytettynä, jos haluaa täysin sujuvan kokemuksen.

19
VLC näyttää Areenan suorat paljon sujuvammin ja noin kolmanneksen tehontarpeella selaimeen verraten. Osotteet löytyvät: http://paste.ubuntu.com/25691937/
Kiitos suuresti!

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: joku drm vaatimus
« : 08.10.17 - klo:12.57 »
Pitää asentaa Google Chrome jos haluat katsoa Pitääkö olla huolissaan MTV:n Katsomosta. https://www.google.fi/chrome/browser/desktop/index.html

Sivuja: [1] 2