Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - samihs72

Sivuja: [1] 2 3 ... 39
1
Käynnistyykö ohjelma pääteestä? Komennolla:
Koodia: [Valitse]
gnome-maps
Jos tulee virheitä laita ne tänne.
Waylandista herjaa..  ::)
Koodia: [Valitse]
gnome-maps
Gdk-Message: 10:20:14.108: Error 71 (Protokollavirhe) dispatching to Wayland display.
[sami@SamiArch ~]$

2
Moi taas! Huomasin juuri, että Gnome3 työpöydälläni on esimerkiksi ”Kartat” ikoni mutta sen takana oleva gnome-maps(?) ei käynnisty. Oli myös jokin toinenkin appi, joka ei työpöydän kautta käynnisty. Onko uusimmassa Gnome3:ssa jotain rikki näiden ikonien suhteen, onko jollain tietoa? Yritin etsiä mutta en suoraan löytänyt...

3
Ubuntu:
Koodia: [Valitse]
sudo lshw -c display
  *-display                 
       description: VGA compatible controller
       product: GF108 [GeForce GT 530]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: irq:33 memory:fa000000-faffffff memory:d0000000-d7ffffff memory:d8000000-d9ffffff ioport:e000(size=128) memory:c0000-dffff
Arch:
Koodia: [Valitse]
[sami@SamiArch ~]$  sudo lshw -c display
  *-display                 
       description: VGA compatible controller
       product: GF108 [GeForce GT 530]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nouveau latency=0
       resources: irq:42 memory:fa000000-faffffff memory:d0000000-d7ffffff memory:d8000000-d9ffffff ioport:e000(size=128) memory:c0000-dffff
Nyt muistankin, että asensin Ubuntuun suljetun ajurin NVidian kortilleni. Hmm... Kumpikohan kannattais, säätää nouveau ajurilla kuntoon vai asentaa suljettu ajuri?

EDIT: Tein tuon nm ohjeen mukaan ja Jakke77:n komennolla tsekkasin ajurit. Kiitos molemmille!!! Nyt pyörii tasaisemmin. Laitan tämän ratkaistuksi.

4
Onko sama ajuri käytössä molemmissa jakeluissa? Käytännössä säätömekanismi ja tasot riippuvat nimenomaan ajurista sekä näytönohjaimen biosista. Jos käytät Nouveau-ajuria, tuulettimen manuaalinen ohjaus onnistunee tähän tapaan: https://wiki.archlinux.org/index.php/Nouveau#Fan_control

Toki kuormitus vaikuttaa osaltaan, eli Archissa käyttämäsi työpöytä saattaa aiheuttaa kuormaa, jota Ubuntussa ei ilmene?
Mulla on sama gnome3 molemmissa jakeluissa eli ei pitäis olla eroa. Milläs mä näkisin komentoriviltä näyttiksen ajurin ubuntusta ja archista, voisin vertailla? Varmaan kannattaa tuo tuuletin olla AUTO moodissa vai miten suosittelisit?

5
Moi! Osaisko joku antaa vinkin, miten Arch linuxissa kannattaa tuo tuulettimien säätö hoitaa? Mulla tuo näytönohjaimen tuuletin "pumppaa" kovempaa ja hiljempaa, jota ei esimerkiksi Ubuntulla tapahdu. Molemmat distrot on vertailtu siis ihan peruskäytössä.

Täältä mä tavailin ohjeistusta.

6

Nyt olisi kyllä paras aika valmistajien tuoda peliin vaihtoehtoiset käyttikset ja alkaa rummuttamaan HTML5 sovellusten perään, niin ei olisi kapulan käyttiksellä niin väliä.
Täysin samaa mieltä tästä, just puhuttiin tästä tällä viikolla duunissa, että nyt voisi olla sen aika. Html5 shortcutit työpöydälle, niin aivan sama, mikä alusta, kunhan sivut ovat optimoitu mobiilille.

7
Mielenkiintoisinta tässä koko jutussa on se, että muutkin valmistajat alkavat takuulla pohtia omaa suhdettaan googleen. Kun ensin annetaan kaikki saataville vapaasti ja yhtäkkiä alkaakin sanelu, tässä tapauksessa tosin Yhdysvallat valtiona mutta kumminkin..
Ja tämä jos jokin saattaa olla näiden Purism ja PinePhone yms. mahdollisuus tulla markkinoille ja rakentaa omaa palveluverkostoaan avoimiin ratkaisuihin perustuen. Se, että alkaako ihmiset maksamaan pilvipalveluista, saattaa ottaa aikansa. Toisaalta Applen puolella näin on tehty koko ajan, ihmiset ostavat tallennustilansa kiltisti, kun se 5GB riittää aika harvalle.
Katsotaan, elämme mielenkiintoisia aikoja :)

8
Itse olen tätä google vapaata asiaa pohtinut paljonkin... Yksi vaihtoehto on ostaa NextCloud palvelu, joka sisältää kalenterit, tallennustilat kuville yms. Maksu tapahtuu omien tietojen sijaan rahalla.
https://nextcloud.com/providers/

9
Kiitos paljon kaikille!! Mounttasin uudelleen ja loin salasanan uudelleen, nyt toimii. Matka jatkuu..

10
Onko salasanassa erikoismerkkejä? Näppäimistöasettelu saattaa olla US tms.

Edit, ohje salasanan vaihtoon:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Reset_lost_root_password
Ei pitäisi olla erikoismerkkejä, numeroita vain kirjaimien lisäksi. Mikäköhän on mennyt pieleen, kun asetin sen chroot tilassa?

11
Moi! Asensin Archin ja asetin passw komennolla root salasanan mutta nyt en pääse kirjautumaan sisään sillä asennuksen jälkeen. Mikäköhän siinä on?

12
Moi! Olen yrittänyt etsiä realistista vaihtoehtoa iOS:lle ja Androidille. Ainoa, joka osui silmään (oli niitä jotain muitakin mutta..)
https://puri.sm/products/librem-5/

Kamera näyttää vähän köpöltä ja CPU myös... Mutta jos se tästä lähtisi.
Olisi kiva saada vaihtoehtoja applelle ja googlelle.

Jos on jotain hyviä muita vaihtoehtoja tai olette ostaneet, laittaisitteko vihjeitä.

13
Moi,

Asensin ja konffasin Nextcloud clientin Ubuntu 18.04.1 koneelle ja ilmoitusalueelle tulee Nextcloudin kuvake. Kaikki on muuten kunnossa mutta jos yritän valita "Avaa Nextcloud selaimeen" tai "Avaa kansio 'Nextcloud'", ei tapahdu mitään. Onko tässä mahdollisesti asennuksessa jokin bugi, että ei ole oikeuksia suorittaa selaimen avaamista tai tiedostonhallinta sovellusta?

14
Moi! Yritän konffata duunin sähköpostin Thunderbirdiin. VPN on konffattu myös ja se yhteys on OK.
Konffasin Thunderbirdiin
Saapuva posti: SSL/TLS ja normaali salasana, portti 993
Lähtevä (SMTP) posti: portti 587 SATRTTLS ja normaali salasana, portti 587

Ensin sähköpostit tulivat ok, sitten konffasin Gnomen asetusten kautta saman yhteyden, jotta saisin kalenterin näkymään peruskalenterissa (sähköposti ja yhteystiedot disabloituna tässä konffiksessa). Ja sen jälkeen ei ole enää sähköpostit latautuneet.

Asensin myös: sudo apt-get install evolution-ews (tämän googletuksen tuloksena vaatii, että gnome-kalenterissa ms office kalenteri toimisi)
 

15
Kiitos AimoE ja nm avustanne! Joo, ehkä pitäydyn suljetussa ajurissa niin kauan kuin tuki on voimassa.

16
Moi! Jos vaihdan takaisin Nvidian avoimeen nouveau ajuriin, xorg.conf on ilmeisesti tyhjä, koska resoluutio on tällöin se perus, en muista sitä resoluutiota nyt.. Mitä pitäisi tehdä, että saisi tilanteen takaisin, joka oli asennuksen jälkeen avoimella nouveau ajurilla? Kopioiko suljettu nvidia ajuri originaalin xorg.conf:n jonnekin talteen tms.? Mulla on Full HD 1920x1080 näyttö.

Ja yleinen kysymys: Kannattaako avointa ajuria käyttää mieluummin, näytönohjain on vanha GeForce GT 530? Suljetuissa ajureissa tuki loppuu jossain vaiheessa vanhoihin komponentteihin kumminkin, siksi mietin tässä...

17
Grubia ei oletuksena näytetä, jos koneelle on asennettu vain Ubuntu. Onko nyt siis Windowsin levy myös kiinni? Jos on, niin voit kokeilla päivittää Grubin valikon ja katsoa muuttuuko tilanne:
Koodia: [Valitse]
sudo update-grub
Joo, tosiaan, Win 10 kovo kiinni ja
Koodia: [Valitse]
sudo update-grubSillä ratkesi, kiitos!!!

18
Moi,

Asensin pitkästä aikaa ylimääräiselle kovolle Ubuntu 18.04.1:n. Toisella kovolla Win 10 ja otin sen irti asennuksen ajaksi. Ubuntun asennuksen jälkeen siis vain Ubuntu kovo kiinni ja käynnistän Ubuntun. Saan sen käyntiin kyllä, grub latautuu tyhjänä ja 10s päästä käynnistää Ubuntun normaalisti. Miten saisin grub:n käynnistyslataimen sisällön näkyviin?

19
Tarkoitatko, ettei W10 näe linuxin puolella olevaa samba-jakoa?
W10:ssä oli bugi syksyllä, joka esti ainakin minulla jaon näkymästä ilman kikkailua W10 puolella:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=49183.msg381265#msg381265
Tosin pari viimeistä puhdasta W10-asennusta on toiminut ilman tuota temppuilua, joten lienee korjattu.
Toisinpäin, RPi-2 ei näe Win 10 smb-jakoa.. Tai siis jaon asentaminen RPi:hin onnistuu ja yksi kansiokin näkyy mutta vain yksi kansio näkyy vaikka kaikki kansiot jaettuna. Ihan ihme homma  :o
Joku bugi on jossain.. Tsekkasin win 10 kansioiden jakotiedot ja ovat kaikki alikansiot jaettuna samalla lailla mutta vain ensimmäinen näkyy.

20
Moi! Menin päivittämään win 7:n win 10:ksi (joo, kyseenalainen ratkaisu) ja nyt ei toimi smb-jaot Rpi-2:lla Win 10 tietokoneelta enää. Olen yrittänyt googlettaa mutta en ole saanut jakoa toimimaan millään. Tässä on smb.conf RPi-2:stani, muokkasin tätä, kun perus smb.conf ei toiminut myöskään:
Koodia: [Valitse]
[global]
client lanman auth = yes
lanman auth = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
lock directory = /storage/.smb/
server string = OpenELEC
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
security = share
guest account = root
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
smb ports = 445
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
deadtime = 30
os level = 20
mangled names = no
syslog only = yes
syslog = 2
name resolve order = lmhosts wins bcast host
preferred master = auto
domain master = auto
local master = yes
printcap name = /dev/null
load printers = no
browseable = yes
writeable = yes
printable = no
encrypt passwords = true
enable core files = no
passdb backend = smbpasswd
smb encrypt = disabled
use sendfile = yes

Perus smb.conf oli tällainen:
Koodia: [Valitse]
[global]
preferred master = no
local master = no
domain master = no
client lanman auth = yes
lanman auth = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
lock directory = /storage/.smb/
name resolve order = bcast host

Sivuja: [1] 2 3 ... 39