Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - samihs72

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Moi! Mikä olisi hyvä tapa vaihtaa login screen taustakuva halutuksi Ubuntu 20.04:ssa?

2
Tämä ei liity Ubuntuun mutta täältä uskon löytyvän HW osaamista :) Tilasin tällaisen MSI näytönohjaimen nykyiseen vanhaan PC:hen ja ei lataudu edes BIOS setup. Piippaus kyllä kuuluu mutta ei vaan BIOS setup lataudu. Nykyinen näytönohjain on Nvidia GT 530 ja olisin halunnut sen päivittää. Lueskelin kommentteja, että tämä pitäisi olla sopiva vanhoihin PC:ihin.

Mikä voisi olla syynä? Näyttis ottaa virtansa emolevyltä, ei erillistä virransyöttöä.
Emolevy on tämä.

3
Moi!

Yritän saada toimimaan Sims4 peliä (lapsille, ei itselleni  :) ) ja asensin Lutriksen ja sitten wine-stable ja lopuksi Originin. Pääsen jopa kirjautumaan Origin tililleni ja sain ladattua Sims4 pelin mutta launchaus ei lähde toimimaan: Kun menen peli ikkunaan, Play-nappula on disabloitu eli jotain mun konffiksessa on vialla, luultavasti.
Näyttiksenä on ikivanha Nvidia GT-530 eli ole Vulkan tukea.
Onko näin vanhalla näyttiksellä edes toivoa saada toimimaan? Win10 puolella kyllä pystyy pelaamaan tätä peliä. Mutta olis kiva saada toimimaan Ubuntulla.
Lutriksen system information näyttää näin:
Koodia: [Valitse]
[System]
OS:              Ubuntu 20.04 focal
Arch:            x86_64
Kernel:          5.4.0-33-generic
Desktop:         ubuntu:GNOME
Display Server:  x11

[CPU]
Vendor:          GenuineIntel
Model:           Intel(R) Core(TM) i5-2320 CPU @ 3.00GHz
Physical cores:  4
Logical cores:   4

[Memory]
RAM:             7.8 GB
Swap:            7.5 GB

[Graphics]
Vendor:          NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer: GeForce GT 530/PCIe/SSE2
OpenGL Version:  4.6.0 NVIDIA 390.132
OpenGL Core:     4.6.0 NVIDIA 390.132
OpenGL ES:       OpenGL ES 3.2 NVIDIA 390.132
Vulkan:          Not Supported

4
Moi! Olen käyttänyt macissa pitkään oh-my-zsh shelliä ja olen tykännyt sen käytöstä. Onko jollain kokemusta oh-my-zsh käytöstä Ubuntulla vai menettekö perus shellillä?
Vai onko jotain muita parempia vaihtoehtoja saatavilla?

5
Tere! Signal-desktop sovellus ei lataa keskusteluja asennuksen jälkeen. Asensin sen kaupasta ja on snap-paketti. Vastaava sovellus wintoosalla ja macilla toimii moitteettomasti. Mikähän mahtais olla vialla snap-paketin sovelluksessa?

6
Mitä mieltä foorumin jäsenet ovat tästä, Linkki uutiseen?

Itse olen tähän mennessä vain poistellut komentoriviltä vanhoja versioita Snap sovelluksista ettei levy täyty turhaan. Itselle kuulostaa ihan hyvältä, että saat uusimmat sovellusversiot käyttöön myös graafisesti mutta toi käynnistyksen hidastuminen(?) ei tietenkään kuulosta hyvältä.

7
Moi! Käytän perus Ubuntua Gnome3:lla ja aina välillä törmään vertailuihin Gnome3 ja KDE Plasma ja etenkin siihen, että KDE on tänä päivänä monin paikoin edistyksellisempi kuin Gnome3 (?).
Itselläni heräsi kysymys, että miksi isot jakelut RedHat, Ubuntu, Suse eivät enemmän boostaa KDE:tä, jos se toimii hyvin? Ymmärrän resurssien puolen hyvin mutta onko Gnome3 edelleen stabiilimpi ja helpompi perusjampalle ja -naiselle?
Alussa ilmeisesti tuo Qt-lisenssointi oli epäselvää ja ei-ilmaista tms.
En haluaisi mitään DE kiistelyä tässä järjestää, ihmetyttää vaan, onko muut uudet työpöydät edistyksellisempiä (Cinnamon, Mate, Xfce jne.) vai ollaanko vaan ”jumituttu” Gnome3:een. Vai onko Gnome3 helpoin DE kumminkin?

8
Moi taas! Huomasin juuri, että Gnome3 työpöydälläni on esimerkiksi ”Kartat” ikoni mutta sen takana oleva gnome-maps(?) ei käynnisty. Oli myös jokin toinenkin appi, joka ei työpöydän kautta käynnisty. Onko uusimmassa Gnome3:ssa jotain rikki näiden ikonien suhteen, onko jollain tietoa? Yritin etsiä mutta en suoraan löytänyt...

9
Moi! Osaisko joku antaa vinkin, miten Arch linuxissa kannattaa tuo tuulettimien säätö hoitaa? Mulla tuo näytönohjaimen tuuletin "pumppaa" kovempaa ja hiljempaa, jota ei esimerkiksi Ubuntulla tapahdu. Molemmat distrot on vertailtu siis ihan peruskäytössä.

Täältä mä tavailin ohjeistusta.

10
Moi! Asensin Archin ja asetin passw komennolla root salasanan mutta nyt en pääse kirjautumaan sisään sillä asennuksen jälkeen. Mikäköhän siinä on?

11
Moi! Olen yrittänyt etsiä realistista vaihtoehtoa iOS:lle ja Androidille. Ainoa, joka osui silmään (oli niitä jotain muitakin mutta..)
https://puri.sm/products/librem-5/

Kamera näyttää vähän köpöltä ja CPU myös... Mutta jos se tästä lähtisi.
Olisi kiva saada vaihtoehtoja applelle ja googlelle.

Jos on jotain hyviä muita vaihtoehtoja tai olette ostaneet, laittaisitteko vihjeitä.

12
Moi,

Asensin ja konffasin Nextcloud clientin Ubuntu 18.04.1 koneelle ja ilmoitusalueelle tulee Nextcloudin kuvake. Kaikki on muuten kunnossa mutta jos yritän valita "Avaa Nextcloud selaimeen" tai "Avaa kansio 'Nextcloud'", ei tapahdu mitään. Onko tässä mahdollisesti asennuksessa jokin bugi, että ei ole oikeuksia suorittaa selaimen avaamista tai tiedostonhallinta sovellusta?

13
Moi! Yritän konffata duunin sähköpostin Thunderbirdiin. VPN on konffattu myös ja se yhteys on OK.
Konffasin Thunderbirdiin
Saapuva posti: SSL/TLS ja normaali salasana, portti 993
Lähtevä (SMTP) posti: portti 587 SATRTTLS ja normaali salasana, portti 587

Ensin sähköpostit tulivat ok, sitten konffasin Gnomen asetusten kautta saman yhteyden, jotta saisin kalenterin näkymään peruskalenterissa (sähköposti ja yhteystiedot disabloituna tässä konffiksessa). Ja sen jälkeen ei ole enää sähköpostit latautuneet.

Asensin myös: sudo apt-get install evolution-ews (tämän googletuksen tuloksena vaatii, että gnome-kalenterissa ms office kalenteri toimisi)
 

14
Moi! Jos vaihdan takaisin Nvidian avoimeen nouveau ajuriin, xorg.conf on ilmeisesti tyhjä, koska resoluutio on tällöin se perus, en muista sitä resoluutiota nyt.. Mitä pitäisi tehdä, että saisi tilanteen takaisin, joka oli asennuksen jälkeen avoimella nouveau ajurilla? Kopioiko suljettu nvidia ajuri originaalin xorg.conf:n jonnekin talteen tms.? Mulla on Full HD 1920x1080 näyttö.

Ja yleinen kysymys: Kannattaako avointa ajuria käyttää mieluummin, näytönohjain on vanha GeForce GT 530? Suljetuissa ajureissa tuki loppuu jossain vaiheessa vanhoihin komponentteihin kumminkin, siksi mietin tässä...

15
Moi,

Asensin pitkästä aikaa ylimääräiselle kovolle Ubuntu 18.04.1:n. Toisella kovolla Win 10 ja otin sen irti asennuksen ajaksi. Ubuntun asennuksen jälkeen siis vain Ubuntu kovo kiinni ja käynnistän Ubuntun. Saan sen käyntiin kyllä, grub latautuu tyhjänä ja 10s päästä käynnistää Ubuntun normaalisti. Miten saisin grub:n käynnistyslataimen sisällön näkyviin?

16
Moi! Menin päivittämään win 7:n win 10:ksi (joo, kyseenalainen ratkaisu) ja nyt ei toimi smb-jaot Rpi-2:lla Win 10 tietokoneelta enää. Olen yrittänyt googlettaa mutta en ole saanut jakoa toimimaan millään. Tässä on smb.conf RPi-2:stani, muokkasin tätä, kun perus smb.conf ei toiminut myöskään:
Koodia: [Valitse]
[global]
client lanman auth = yes
lanman auth = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
lock directory = /storage/.smb/
server string = OpenELEC
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
security = share
guest account = root
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
smb ports = 445
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
deadtime = 30
os level = 20
mangled names = no
syslog only = yes
syslog = 2
name resolve order = lmhosts wins bcast host
preferred master = auto
domain master = auto
local master = yes
printcap name = /dev/null
load printers = no
browseable = yes
writeable = yes
printable = no
encrypt passwords = true
enable core files = no
passdb backend = smbpasswd
smb encrypt = disabled
use sendfile = yes

Perus smb.conf oli tällainen:
Koodia: [Valitse]
[global]
preferred master = no
local master = no
domain master = no
client lanman auth = yes
lanman auth = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
lock directory = /storage/.smb/
name resolve order = bcast host

17
Jos asennan erilliselle levylle Mintin ja asennan dual bootin ja laitan Mint levyn primääriksi biosiin, kirjoittaako dual boot jotain Windows levylle ts. Jos joskus poistam Mint levyn, onko kaikki ok Win levyllä sen jälkeen?

18
Moi!

Googlailin, että AUR:sta sais pepper-flash pluginin Chromiumiin.. Onko tämä oikea ja ainoa tapa saada flash-plugin Chromiumiin?
https://wiki.archlinux.org/index.php/chromium#Flash_Player_plugin

Olisin kiitollinen avusta.

19
Moi,

Asensin yle-dl:n läppäriini..
http://aajanki.github.io/yle-dl/
Miten saisin käsin asennettua Katsomo ja YLE lataus menut firefoxiin käsin tehtyä, kun tuo asennamenut.bash on tehty ubuntu/mint:lle?

20
Moi,

Yritän asentaa Thinkbad T41 läppärille pclinuxos-LXDE-2013.10.iso imagea, kun olen purkanut sen Unetbootinilla USB tikulle. Valitsen "asenna PCLinux OS" ja sitten harmaa palkki lähtee etenemään mutta jämähtää kun palkki on "aivan lopussa" ja mitään ei sen jälkeen tapahdu (?). Mistä pitäis lähteä liikkeelle? Pakko on aina antaa virtaresetiä koneelle, muuten ei toivu tilanteesta.

Annoin asennuksen odottaa tunnin ja siinä se oli samassa tilanteessa ja silloin luovutin  :(

Sivuja: [1] 2 3 ... 9