Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - samihs72

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Moi taas! Huomasin juuri, että Gnome3 työpöydälläni on esimerkiksi ”Kartat” ikoni mutta sen takana oleva gnome-maps(?) ei käynnisty. Oli myös jokin toinenkin appi, joka ei työpöydän kautta käynnisty. Onko uusimmassa Gnome3:ssa jotain rikki näiden ikonien suhteen, onko jollain tietoa? Yritin etsiä mutta en suoraan löytänyt...

2
Moi! Osaisko joku antaa vinkin, miten Arch linuxissa kannattaa tuo tuulettimien säätö hoitaa? Mulla tuo näytönohjaimen tuuletin "pumppaa" kovempaa ja hiljempaa, jota ei esimerkiksi Ubuntulla tapahdu. Molemmat distrot on vertailtu siis ihan peruskäytössä.

Täältä mä tavailin ohjeistusta.

3
Moi! Asensin Archin ja asetin passw komennolla root salasanan mutta nyt en pääse kirjautumaan sisään sillä asennuksen jälkeen. Mikäköhän siinä on?

4
Moi! Olen yrittänyt etsiä realistista vaihtoehtoa iOS:lle ja Androidille. Ainoa, joka osui silmään (oli niitä jotain muitakin mutta..)
https://puri.sm/products/librem-5/

Kamera näyttää vähän köpöltä ja CPU myös... Mutta jos se tästä lähtisi.
Olisi kiva saada vaihtoehtoja applelle ja googlelle.

Jos on jotain hyviä muita vaihtoehtoja tai olette ostaneet, laittaisitteko vihjeitä.

5
Moi,

Asensin ja konffasin Nextcloud clientin Ubuntu 18.04.1 koneelle ja ilmoitusalueelle tulee Nextcloudin kuvake. Kaikki on muuten kunnossa mutta jos yritän valita "Avaa Nextcloud selaimeen" tai "Avaa kansio 'Nextcloud'", ei tapahdu mitään. Onko tässä mahdollisesti asennuksessa jokin bugi, että ei ole oikeuksia suorittaa selaimen avaamista tai tiedostonhallinta sovellusta?

6
Moi! Yritän konffata duunin sähköpostin Thunderbirdiin. VPN on konffattu myös ja se yhteys on OK.
Konffasin Thunderbirdiin
Saapuva posti: SSL/TLS ja normaali salasana, portti 993
Lähtevä (SMTP) posti: portti 587 SATRTTLS ja normaali salasana, portti 587

Ensin sähköpostit tulivat ok, sitten konffasin Gnomen asetusten kautta saman yhteyden, jotta saisin kalenterin näkymään peruskalenterissa (sähköposti ja yhteystiedot disabloituna tässä konffiksessa). Ja sen jälkeen ei ole enää sähköpostit latautuneet.

Asensin myös: sudo apt-get install evolution-ews (tämän googletuksen tuloksena vaatii, että gnome-kalenterissa ms office kalenteri toimisi)
 

7
Moi! Jos vaihdan takaisin Nvidian avoimeen nouveau ajuriin, xorg.conf on ilmeisesti tyhjä, koska resoluutio on tällöin se perus, en muista sitä resoluutiota nyt.. Mitä pitäisi tehdä, että saisi tilanteen takaisin, joka oli asennuksen jälkeen avoimella nouveau ajurilla? Kopioiko suljettu nvidia ajuri originaalin xorg.conf:n jonnekin talteen tms.? Mulla on Full HD 1920x1080 näyttö.

Ja yleinen kysymys: Kannattaako avointa ajuria käyttää mieluummin, näytönohjain on vanha GeForce GT 530? Suljetuissa ajureissa tuki loppuu jossain vaiheessa vanhoihin komponentteihin kumminkin, siksi mietin tässä...

8
Moi,

Asensin pitkästä aikaa ylimääräiselle kovolle Ubuntu 18.04.1:n. Toisella kovolla Win 10 ja otin sen irti asennuksen ajaksi. Ubuntun asennuksen jälkeen siis vain Ubuntu kovo kiinni ja käynnistän Ubuntun. Saan sen käyntiin kyllä, grub latautuu tyhjänä ja 10s päästä käynnistää Ubuntun normaalisti. Miten saisin grub:n käynnistyslataimen sisällön näkyviin?

9
Moi! Menin päivittämään win 7:n win 10:ksi (joo, kyseenalainen ratkaisu) ja nyt ei toimi smb-jaot Rpi-2:lla Win 10 tietokoneelta enää. Olen yrittänyt googlettaa mutta en ole saanut jakoa toimimaan millään. Tässä on smb.conf RPi-2:stani, muokkasin tätä, kun perus smb.conf ei toiminut myöskään:
Koodia: [Valitse]
[global]
client lanman auth = yes
lanman auth = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
lock directory = /storage/.smb/
server string = OpenELEC
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
security = share
guest account = root
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
smb ports = 445
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
deadtime = 30
os level = 20
mangled names = no
syslog only = yes
syslog = 2
name resolve order = lmhosts wins bcast host
preferred master = auto
domain master = auto
local master = yes
printcap name = /dev/null
load printers = no
browseable = yes
writeable = yes
printable = no
encrypt passwords = true
enable core files = no
passdb backend = smbpasswd
smb encrypt = disabled
use sendfile = yes

Perus smb.conf oli tällainen:
Koodia: [Valitse]
[global]
preferred master = no
local master = no
domain master = no
client lanman auth = yes
lanman auth = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
lock directory = /storage/.smb/
name resolve order = bcast host

10
Jos asennan erilliselle levylle Mintin ja asennan dual bootin ja laitan Mint levyn primääriksi biosiin, kirjoittaako dual boot jotain Windows levylle ts. Jos joskus poistam Mint levyn, onko kaikki ok Win levyllä sen jälkeen?

11
Moi!

Googlailin, että AUR:sta sais pepper-flash pluginin Chromiumiin.. Onko tämä oikea ja ainoa tapa saada flash-plugin Chromiumiin?
https://wiki.archlinux.org/index.php/chromium#Flash_Player_plugin

Olisin kiitollinen avusta.

12
Moi,

Asensin yle-dl:n läppäriini..
http://aajanki.github.io/yle-dl/
Miten saisin käsin asennettua Katsomo ja YLE lataus menut firefoxiin käsin tehtyä, kun tuo asennamenut.bash on tehty ubuntu/mint:lle?

13
Moi,

Yritän asentaa Thinkbad T41 läppärille pclinuxos-LXDE-2013.10.iso imagea, kun olen purkanut sen Unetbootinilla USB tikulle. Valitsen "asenna PCLinux OS" ja sitten harmaa palkki lähtee etenemään mutta jämähtää kun palkki on "aivan lopussa" ja mitään ei sen jälkeen tapahdu (?). Mistä pitäis lähteä liikkeelle? Pakko on aina antaa virtaresetiä koneelle, muuten ei toivu tilanteesta.

Annoin asennuksen odottaa tunnin ja siinä se oli samassa tilanteessa ja silloin luovutin  :(

14
Moi!

Löysin nvram-wakeup konffifilun emolevylleni ja kun tarkistan BIOS:sta, nvram-wakeup kirjoittaa heräämisajan oikein sinne.

Ongelma: Jos sammutan koneen nvram-wakeup komennon jälkeen komennolla "sudo shutdown -h now", kone ei herää.. Mutta jos sammutan koneen työpöydän paneelin "sammuta" napilla, kone herää hienosti. Mikä siis tämä komento tuon "sammuta" napin takana on? Tästä saa tehtyä kohta uuden tv-serverin ;-)

15
Moi! Mulla ois yksi ylimääräinen desktop-pc, jossa Abit KN8 SLI emolevy. Tästä pc:stä sais tehtyä tvheadend backend serverin mutta en haluais sen pöhisevän 24/7. Onko missään mitään tietokantaa, josta sais nvram-wakeup.conf -filun tuolle emolevylle, jotta sais nvram-wakeup toiminnan konffattua? ACPI wakeup ei toiminut kyseisellä emolla.

16
Laitealue / Desktop pöytäkoneen sähkönkulutuslukemia?
« : 26.04.13 - klo:11.20 »
Moi! Olen tässä miettinyt, kun en ole vielä mittaillut, että paljonkohan mahtaa kuluttaa sähköä 400W powerilla, Radeon 3650 HD näytönohjaimella, Opteron tuplaydinprossulla varustettu desktop kone 24/7 käytössä esim. Nauhoitinpalvelinkäytössä? Paljonkohan voisi olla kWh lukemat per päivä tai per kuukausi suurinpiirtein? Pystyykö Ubuntulla saamaan virransäästöjä niin hyvin säädettyä, että kun palvelinta ei käytetä, kulutus olisi tooooddeeellla pientä?

Jos joku on mittaillut kulutuksia ja/tai on ideoita, niin olisin kiitollinen.

Kun olen tässä miettinyt, että kannattaisko alkaa käyttämään tvkaista tai booxtv pilvitallennuspalveluita, jos sähkönkulutukseen menee melkein sama raha kuukaudessa.. (?)

17
Moi! Miten saa xbmc remote applikaatiolla tai tv kaukosäätimellä poistettua tiedoston xbmc filemanageron kautta? Olen yrittänyt antaa "c" kirjaimen xbmc remoteen mutta ei mitään tapahdu  ???

18
Moi! Yritän saada smb-jakoa toimimaan Win7 koneelta Raspberry PI:lle ja Rasbpbmc:lle. XBMC näkee hienosti kansiot jo jaon sisällä mutta ei anna valita yhtään kansiota samba-jaosta eikä näe yhtään tiedostoa niissä ???.

Olen konffannut XBMC:n päähän administrator käyttäjän ja win7:n antaman salasanan smb-jaolle. Win7 koneessa jaan tämän tietyn kansion kaikille.. Kyllä pitäis pelittää mutta ei vaan pelitä. Osaisko joku auttaa?

EDIT: Ratkaisu: syötin smb-jaon polun manuaalisesti XBMC:lle, alkoi toimimaan. Jos yritti etsiä jakoa, jako löytyi mutta sitä ei saanut valittua.. (?)

19
Moi! Ei onnistu pvruptime add-on asennus zip-paketista XBMC:hen, jolla sais rakennettua tuon sammutuslogiikan. Zip paketin sisällä on README ja siinä on hyvät ja selkeät ohjeet mutta kun asentaa XBMC:n Pulse-Eight 11.0 version, niin asennus ei luo mitään xbmc-käyttäjää, kuten XBMCBuntu tekee..

Kun yritän asentaa tätä add-on:ia zip-filestä, skriptit menevät oikeisiin hakemistoihin mutta XBMC:hen ei tule kyllä mitään add-on sivuja/välilehtiä ???. Latasin zip-file /home/<käyttäjä>/.xbmc/ hakemistoon ja yritin asentaa add-on:ia sieltä. Alla linkit add-on:iin liittyen (alemmassa suora linkki zip-fileen).

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=115758

http://www.vdr-portal.de/board60-linux/board62-software/board95-xbmc/p1024670-anounce-tvheadend-powermanagement-f%C3%BCr-xbmc-live/#post1024670

Saakohan tätä add-on:ia edes asennettua tuohon XBMC:n Ubuntu-versioon? Käytössä siis Ubuntu 12.04 64-bit.

20
Moi,

Osaisko joku kertoa, miten saan käännettyä xbmc:n pvr-addonilla ja kaukosäädin tuella varustettuna Ubuntu 12.04 64-bittisellä koneella? Näin olen yrittänyt, xbmc kääntyy mutta kaatuu heti käynnistyksen jälkeen (liitteenä xbmc logi).

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install git-core build-essential gawk pmount libtool nasm yasm automake cmake gperf zip unzip bison libsdl-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libfribidi-dev liblzo2-dev libfreetype6-dev libsqlite3-dev libogg-dev libasound2-dev python-sqlite libglew-dev libcurl3 libcurl4-gnutls-dev libxrandr-dev libxrender-dev libmad0-dev libogg-dev libvorbisenc2 libsmbclient-dev libmysqlclient-dev libpcre3-dev libdbus-1-dev libhal-dev libhal-storage-dev libjasper-dev libfontconfig-dev libbz2-dev libboost-dev libenca-dev libxt-dev libxmu-dev libpng-dev libjpeg-dev libpulse-dev mesa-utils libcdio-dev libsamplerate-dev libmpeg3-dev libflac-dev libiso9660-dev libass-dev libssl-dev fp-compiler gdc libmpeg2-4-dev libmicrohttpd-dev libmodplug-dev libssh-dev gettext cvs python-dev libyajl-dev libboost-thread-dev libplist-dev libusb-dev libudev-dev libtinyxml-dev libcap-dev
git clone https://github.com/opdenkamp/xbmc.git xbmc-pvr
cd xbmc-pvr
tallenna patch tiedostoon dvbsubpatch: nano dvbsubpatch -> copy/paste, ctrl-X
git apply dvbsubpatch
cd xbmc-pvr
git submodule update --init pvr-addons
./bootstrap
./configure --prefix=/usr

Ja jos joku vielä neuvois, miten saan onnistuneesta käännöksestä tehtyä deb-paketin, näillä komennolla ei onnistunut..

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install debhelper && sudo apt-get install libavahi-client-dev && sudo apt-get install libssl-dev
dpkg-buildpackage -rfakeroot

EDIT: Alkaa tuntua taas siltä, että nopeammin mä asennan tuon Mythbuntu 12.04 clean installilla ja olis kiva päästä käyttämään konetta... :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 9