Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Toni Alenius

Sivuja: [1] 2 3 ... 76
1
nyt kun yritän käyttää dockeria valittaa
Koodia: [Valitse]
docker: Cannot connect to the Docker daemon at unix:///var/run/docker.sock. Is the docker daemon running?.
See 'docker run --help'.

edit: löysin vastauksen tästä ketjusta (useita eri ratkaisuja tarjottu, kokeilin vähän kaikkia ja löhti toimimaan) https://stackoverflow.com/questions/44678725/cannot-connect-to-the-docker-daemon-at-unix-var-run-docker-sock-is-the-docker

Joo, palvelu pitää käynnistää, ja myös enabloida, jos haluat että se käynnistyy uudelleen koneen käynnistyessä.

Koodia: [Valitse]
sudo systemctl start docker
sudo systemctl enable docker
yksi container lakkasi toimimasta tulostaen
Koodia: [Valitse]
docker: Cannot connect to the Docker daemon at unix:///var/run/docker.sock. Is the docker daemon running?.yritin vähän kaikkea mitä viimeksikin, tuloksena tämä:
Koodia: [Valitse]
ape@Apentosh:~$ sudo systemctl start docker
Job for docker.service failed because the control process exited with error code.
See "systemctl status docker.service" and "journalctl -xe" for details.
ape@Apentosh:~$ systemctl status docker.service
● docker.service - Docker Application Container Engine
     Loaded: loaded (/lib/systemd/system/docker.service; enabled; vendor preset: enabled)
     Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2023-07-21 20:27:25 EEST; 5s ago
TriggeredBy: ● docker.socket
       Docs: https://docs.docker.com
    Process: 1194606 ExecStart=/usr/bin/dockerd -H fd:// --containerd=/run/containerd/containerd.sock (code=exited, status=1/FAILURE)
   Main PID: 1194606 (code=exited, status=1/FAILURE)

heinä 21 20:27:22 Apentosh systemd[1]: docker.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
heinä 21 20:27:22 Apentosh systemd[1]: docker.service: Failed with result 'exit-code'.
heinä 21 20:27:22 Apentosh systemd[1]: Failed to start Docker Application Container Engine.
heinä 21 20:27:25 Apentosh systemd[1]: docker.service: Scheduled restart job, restart counter is at 3.
heinä 21 20:27:25 Apentosh systemd[1]: Stopped Docker Application Container Engine.
heinä 21 20:27:25 Apentosh systemd[1]: docker.service: Start request repeated too quickly.
heinä 21 20:27:25 Apentosh systemd[1]: docker.service: Failed with result 'exit-code'.
heinä 21 20:27:25 Apentosh systemd[1]: Failed to start Docker Application Container Engine.
mitäs nyt?

EDIT: edes poistaminen ja uudelleenasennus apt-getillä ei auttanut, asensin snapin kautta, tapellaan sitten taas vaihteeksi sen kanssa...

2
elikkä päivitin dockerin apt:n kautta, snap ilmoittelee edelleen joka päivä että olis päivitys joka pitää asentaa nopeasti, sitten kun snapin avaa niin valittaa edelleen täsmälleen samaa asiaa kuin yllä.

Poista dockerin snap-paketti, jos käytät nyt apt:n kautta asennettua versiota.

Koodia: [Valitse]
snap remove docker
nyt kun yritän käyttää dockeria valittaa
Koodia: [Valitse]
docker: Cannot connect to the Docker daemon at unix:///var/run/docker.sock. Is the docker daemon running?.
See 'docker run --help'.

edit: löysin vastauksen tästä ketjusta (useita eri ratkaisuja tarjottu, kokeilin vähän kaikkia ja löhti toimimaan) https://stackoverflow.com/questions/44678725/cannot-connect-to-the-docker-daemon-at-unix-var-run-docker-sock-is-the-docker

3
elikkä päivitin dockerin apt:n kautta, snap ilmoittelee edelleen joka päivä että olis päivitys joka pitää asentaa nopeasti, sitten kun snapin avaa niin valittaa edelleen täsmälleen samaa asiaa kuin yllä.

4
eli snap on alkanut ilmoitella yhdestä ja samasta päivityksestä joka päivä & kun sen päivityksen yrittää asentaa tulee tämmöinen ilmoitus:

komentoa "snapd" ei löydy (sanoo että snap löytyy PAKETISTA snapd) ja komennolla "snap refresh" vain sanoo että kaikki paketit on ajan tasalla

mitä snap nyt taas sekoilee ja miten korjaan asian?

5
ja uusi näytönohjain tuli, katsotaan josko ongelma olisi nyt hävinnyt, lämmöt ainakin on kaikki huomattavasti alempia kuin aiemmin.

6
Ja otetaanpa sitten vähän henkeä ja rauhoitutaan.
eipä taitaisi olla tarvetta 'rauhoittua' jos eräät pitäisivät mielipiteensä toisten 'valinnoista' omana tietonaan

Jos viittaat jarmalan viestiin, niin siinä esitettiin vain miten hän itse toimii. En tulkitsisi tuota leuhkimiseksi, ja jarmalalla on vastaava oikeus esittää mielipiteensä kuin sinullakin.
vähintääkin kyseenalaista miten tarpeellista/asiallista tuollainen "minä valitsen tehdä asian tavalla X jolloin ei ole ongelmia Nvidian kanssa" -kommentointi on keskustelussa jossa aloittaja ei erikseen kysynyt mielipiteitä näytönohjain 'valinnastaan', itse luin jarmalan kommentin jotakuinkin seuraavasti: "Mitäs menit ostamaan sähkösyöpön pelinäytönohjaimen, MINULLA ei ole ongelmia koska valitsin koneen jossa on integroitu näytönohjain koska en pelaa pelejä joten on SINUN OMA VALINTASI että sinulla on ongelmia erillisen näytönohjaimesi kanssa", mielestäni jo tuo näytönohjaimeni ikä kertoo jo aika paljon siitä että ehkäpä en ole ostanut/rakentanut pelitietokonetta vaan ihan vain käytetyn tietokoneen (tässä tapauksessa hajonneen läppärin tilalle), silti jarmalan oli pakko mainita että "hän ei pelaa kuin sudokua ja miinaharavaa."

Kyllä, mainitsin että oireilu tuli ilmi kesken selainpelin pelaamisen, tämä ei silti mielestäni ole riittävä syy alkaa kuittailla.

edit: sitten on vielä jarmalan ilmeiset antipatiat nimeomaan Nvidiaa kohtaan, tuntuu aina vain enemmän siltä että jarmala tuli tähän ketjuun vain avautumaan Nvidia -vihastaan...

7
jos olet avoin videoiden pakkaamiselle pienemmälle resoluutiolle, Snapistä löytyvä Shotcut ainakin pystyy siihen, tosin pakkaamiseen voi mennä hetki.

8
mielipiteitä Shotcutista (videoeditori)? Olen käyttänyt sitä kai pari kertaa 4k videoiden pakkaamiseen tasolle jolla oma koneeni niitä jaksaa toistaa (katsotaan auttaako tehokkaampi näytönohjain asiaa...), mutta suunnitelmissa olisi joskus tuottaa videosisältöä esim. Youtubeen upattavaksi ja mietin että kannattaako Shotcutin sielunelämään perehtyminen vai etsinkö suosiolla jotain muuta, aikaisempi kokemus rajoittuu lähinnä Microsoftin Moviemakeriin ja Adoben Premiereen, kummastakin on tosin jo vuosia.

9
Ja otetaanpa sitten vähän henkeä ja rauhoitutaan.
eipä taitaisi olla tarvetta 'rauhoittua' jos eräät pitäisivät mielipiteensä toisten 'valinnoista' omana tietonaan

10
uusi tilattu ("vahingossa" jopa sellainen joka toimii samalla ajurilla kuin nykyinen) mutta menee muutama arkipäivä

Olen aina valinnut tietokoneeni siten, että prosessorissa on tarvittavat näytönohjainpiirit. Silloin ei mitään erillistä sähkösyöppöä näytönohjainta tarvita lainkaan. Silloin kaikki toimii kuin unelma, eikä mitään (Nvidiaan) liittyviä näytönohjainongelmia tule ollenkaan tai koskaan.

Ai niin, mainitsinko jo, että en pelaa muuta kuin miinaharavaa ja sudokua?
kiva että sulla on varaa valita millaisen koneen hankit, itse jouduin ostamaan ensimmäisen vastaan tulleen KÄYTETYN koneen jossa oli komponentteina mitä oli.

Ja nyt, ole ystävällinen ja painu muualle leuhkimaan.

11
Ok. Ehkäpä kannattaa käydä näytönohjain kaupoilla sitten...
uusi tilattu ("vahingossa" jopa sellainen joka toimii samalla ajurilla kuin nykyinen) mutta menee muutama arkipäivä saada se Jimmsistä, toivotaan että tämä pitää "käyttösavunsa" siihen asti...

12
Toimiiko se tuuletin ihan ok? Onko sieltä putsattu pölyt pois?
toimii, ja kyllä, putsasin senkin samalla kun putsasin prossun jäähdytysrivan, imuroin imuroin sen vielä toistamiseen seuraavan kaatumisen jälkeen

edit: tässä vielä kuvakaappaus siitä mitä sensorit sanoo, tuo Chassis 1 -tuulettimen data ei pidä paikkaansa, tiedän sen käyvän kaiken aikaa vaikka tuo väittääkin muuta

13
Minkälainen jäähdytys siinä näytönohjaimessa on?
tuuletin, näyttis on siis GeForce GTX 275, tätä kirjoittaessa hyytyi taas kerran, viimeisimmän uudelleenkäynnistyksen yhteydessä Ubuntu raportoi virheestä xorg:issa eli näytönohjaimeen viittaa sekin.

14
ja taas, alan epäillä että vika onkin näytönohjaimessa koska prossun lämmöt pysyvät maltillisella tasolla kun taas näytönohjaimen lämmöt ovat yli kahdeksassakymmenessä uudelleenkäynnistyksen jälkeen plus kaksi viimeisintä kaatumista tapahtuneet näytönohjainta kuormittavaa selainpeliä pelatessa, eli näytönohjain mennee vaihtoon kunhan saan siihen rahat

15
olin juuri vastaamassa että jäähdytysripa oli tosiaan tukossa pölystä ja että puhdistamisen jälkeen lämmöt putosi parikymmentä astetta, kun kone hyytyi uudestaan, viimeinen sensorien raportoima CPU:n lämpötila oli 71 C (hälytys asetettu 80 asteeseen)

16
ja rebootin jälkeen sanoo näin

17
taisin juhlia liian aikaisin, teki saman tempun uudestaan, tällä kertaa ei ilmoitellut ylikuumenemisesta joten ei välttämättä liity suoraan asiaan, tämmöiseen litaniaan se jää jumiin

18
Siis miten ratkaisit?
Ylikuumenisen?
sen että käynnistys ei edennyt kuvan tilannetta pidemmälle tietysti.

19
eli kone jäätyi yllättäen, ensin ääni ja video pätkivät, sitten kone lakkasi reagoimasta komentoihin ja lopuksi näyttö alkoi bugaamaan, pakotin uudellenkäynnistyksen, BIOS ilmoitti ylikuumenemisesta, käynnistys eteni lopulta pisteeseen jossa näytölle tulostui /dev/sda1:tä koskevan tarkistuksen tulokset, koska efistyminen hyytyi tähän painoin ctrl+alt+del, seuraavaksi tulostui vain tämä

yritän juuri käynnistää konetta live-usb:ltä, miten alan selvittää mikä menk vikaan ja miten korjaan?

EDIT: nyt ei ole ollut enää jäätymisiä eli ylikuumenemisesta ja/tai näytönohjaimen hajoamisesta kyse.

20
Valmistajan sivusto on täysin hyödytön; ei kerro mikä on uusin firmware eikä tarjoa latausta, kyseessä on Arris TG2492S,  en mielelläni ala edes nollata asetuksia koska tämä v***n p***a nollaa salasanan ja salausavaimen semmoisiin jotka pitää kaivaa esiin joltain paperilta, ja joku ulkopuolinen on jo kertaalleen päässyt modeemiin sisään niiden ollessa käytössä.

Joo, nettijuttujen perusteella tuossa laitteessa on ollut historian varrella vakavia aukkoja, mihin myös havaitsemasi tunkeutuminen viittaa. Ei siis olisi erityisen yllättävää, jos jokin haitake majailee modeemissa.

Tässä eräs tapaus: https://yhteiso.elisa.fi/tietoturva-69/arris-tg2492-ilm-tai-netgem-7700-scannaillut-mirain-valtaamana-kuukausia-toisten-samoja-mahdollisia-tietoturva-aukkoja-516435


Androidiin liittyvä nuuskintaohjelma on kyseessä. Voihan se olla Ubuntuunkin iskenyt.

www.shadowserver.org/what-we-do/network-reporting/sinkhole-http-events-report/

https://www.shadowserver.org/wp-content/uploads/2022/06/Sinkhole_Event_and_HTTP_Event_Reports_March_2022.pdf

En näe noissa viittausta Androidiin fake_cs_updaterin kohdalla. Ylipäätään tuolla nimellä ei löydy oikein mitään tarkempaa tietoa netistä.

Olikin toinen sinkhole, joka oli androidissa yleinen.

Voineehan sitä sinne elisan tekniseen olla sähköpostilla yhteydessä, josko ne kyseisen laitteen mac osoitteen kertoisi.
lukiessani muiden kertomuksia kävi ilmi että Elisa ei tiedä näistä muuta kuin mitä "ulkopuoliset luotettavat tahot" heille kertovat kustakin tapauksesta ja että MAC -osoitteita he eivät pysty selvittämään

miksiköhän en ole erityisen kiintynyt ajatukseen "älykodista" jossa kaikkea kotona televisiosta kahvinkeittimeen pystyy hallitsemaan verkon yli etänä (vastasin keväämmällä kyselyyn aiheesta & sanoessani että en ole kiinnostunut älykodeista, seuraavaksi haluttiin piiitkä essee syistä että MIKSI en tykkää niin hienosta ideasta)...

Sivuja: [1] 2 3 ... 76