Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilu

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
No nythän se onnistui kun asensin tältä sivulta
https://wiki.winehq.org/Ubuntu
Oli tossa jotain muutakin sähläämistä mut niistä selvittiin ja thunderbird ja skype piti kans hakea niitten sivuilta, vielä kun osais nyt tehdä varsinaisen asennuksen ilman sähläämistä :)

2
Tuokin on asennettu ja tarkennuksena vielä et hiiren oikeaa kun klikkaa .exe tiedostossa niin laatikkoon ilmestyy jo Mono Runtime (Terminal) ja Mono Runtime, nämä näkyy myös 16.04 asennuksessa.
Mutta se tärkein Wine Windows Program Loader puuttuu 18.04

3
Tuon wine64 löysin jo synapticista ja ei ollu noistakaan ohjeista apua, vasemman alanurkan hakemistosta ei löydy wineä, eikä .exe tiedostoa oikealla klikkaamalla ei tule sitä wine juttua mikä tulee 16.04.

4
Mä olen nyt yrittäny itse pärjätä ja koittanu kaikenlaista, vanhasta katoin mitä on synapticissa asennettu ja tälläisen ohjeenkin löysin, mutta ei vaan onnistu, kohta tää on varmaan ihan sekasin mut onneks on harjotus kovalevyllä.
https://askubuntu.com/questions/983237/how-to-install-wine-on-ubunut-17-10-64-bit

16.04 se oli helppoa kun löytyi suoraan sovellusvalikoimasta, mutta tässä ei ollut ohjelmistoissa.

5
Ehkä tyhmä kysymys, mutta miksi ubuntu suomen lataus sivulla ei ole enään muuta tarjolla kuin ubuntu ?
Ennen sai valitata tarkemmin ja enään ei, jos siis haluaa lubuntun niin tässähän on riskinä et ihminen googlettamalla lataa sen joltain haitta sivulta, onko tämä siis oikea paikka ladata lubuntu vai ei ?
https://lubuntu.net/

6
Hei,

Minulla on sama ongelma. Eilen kone toimi vielä normaalisti ja ennen koneen sammuttamista asensin uudet päivitykset, joita oli tarjolla aika reilusti. Tänään kun käynnistin tietokoneen, ei ylä- ja sivupalkista ollut jälkeäkään   :-\
Edellä mainituista korjausvinkeistä ei ollut apua tilanteeseen. Kirjautumalla vieraana, palkit ja kuvakkeet näkyvät niin kuin kuulukin.
Tietokone on HP probook 4520s.

No nyt ainakin selvis mitä epäilinkin, päivitysten mukana tullut ongelma, no mä en enään ala 16.04 ubuntun kanssa leikkimään, nyt koneessa lubuntu ja ei mitään kaatuilua tai jäätymistä, mitä just mullakin tossa ubuntussa oli, katotaan kunhan tulee 18.04 viittiikö sitten kokeilla taas ubuntua uudestaan.

7
Täytyy toi kattoa vielä jossain vaiheessa, ihmetyttää vain miten asetukset olisi itsestään muuttuneet...tämän 16.04 kanssa on ollut kokoajan pieniä ongelmia, 12.04 toimi täysin ongelmitta, nyt kun sain kaiken pelastettua niin asensin tähän rautaan toiselle kiintolevylle lubuntun ja katson miten tämä toimii jos ei ole mitään ongelmaa niin silloin noi kaikki pikkuongelmat ja koko sivupalkkien katoaminen johtuu vain ubuntu 16.04 sopimattomuudesta tähän rautaan, kun 6.04 lähtien olen tottunut siihen et linux on vakaa kuin kallio niin ei tälläistä voi käsittää, hanska häiriöt on asia erikseen, mutta eihän sivupalkit voi noin vain itsestään kadota.

8
En ole asetuksia muuttanut, eilen sammutin koneen ja tänään ne oli kadonnut, nythän ei edes pääse asetuksiin kun ovat kaikki palkit piilossa ?

9
Tiedostojen pelastus näyttäis onnistuvan, mutta thunderbirdin viestejä en saa talteen kun ei pysty piilotiedostaja laittamaan näkyviin?

Paina Ctrl+h. Se on pikakomento piilotiedostojen näyttämiselle ja piilottamiselle.

Juu kiitos tämä oli hyvä tieto, nyt on kaikki tallessa ja kokelin koneeseen uudempaa näytönohjaintakin, mutta ei auta edelleen ylä ja sivupalkin puuttuu, tiedä sitten onko edes apua koittaa johonkin toiseen koneeseen ? ei vain nyt ole parempaa tällähetkellä.
Jos joku siis tietää miksi ylä ja sivupalkit on kadonneet kuunnellaan neuvoja...

10
Avaa pääte ja

Koodia: [Valitse]
cd .thunderbird/

thunderbird tuli sinisenä alapuolelle, mutta tiedostonhallinnassa on edelleen piilotetut piilossa ?

11
Tiedostojen pelastus näyttäis onnistuvan, mutta thunderbirdin viestejä en saa talteen kun ei pysty piilotiedostaja laittamaan näkyviin?
Eilen tuli kyllä jotain päivityksiä minkä jälkeen en ollut konetta käynnistänyt uudelleen, voisko näissä olla joku uusi päivitys ettei nykyinen konekokoonpano enään kelpaa ?

12
Juu kiitoksia eli otetaan kaikki talteen ja tehdään uusi puhdas asennus lubuntusta.

13
Kyseessä tuplaydin kone joka on aina hitammaksi muuttunut versiopäivityksissä nyt menossa 14.04 oliko siihen jokin komento jolla sai muutettua lubuntuksi niin et kaikki tiedostot ja esim thunderbird asetukset säilyvät, ettei tarvitsisi alkaa ihan alusta asentamaan uusiksi ?

14
"initctl restart unity-panel-service" antoi pääteeseen -> process 2623

"export DISPLAY=:0
dconf reset -f /org/compiz/
setsid compiz --replace" antoi taas...

compiz (core) - Info: Loading plugin: core
compiz (core) - Info: Starting plugin: core
compiz (core) - Info: Loading plugin: ccp
compiz (core) - Info: Starting plugin: ccp
compizconfig - Info: Backend     : gsettings
compizconfig - Info: Integration : true
compizconfig - Info: Profile     : unity

ongelma edelleen...

15
Juu kiitos täytyy ensin pelastaa tuolta kaikki talteen kun vielä pystyy ettei kokeiluissa käy niin et hajoo koko järjestelmä.
Miten jatkokysymys kun kolmannella koneella on ubuntu 14.04 ja on aina surkeammaksi muuttunu järjestelmä päivityksissä, on tuplaydin kone, niin oliko joku komento jolla sen voi muuttaa suoraan lubuntuksi ilman et tarvitsee uudelleen asennusta, jos se onnistuu niin vois harkita tossa pääkoneessakin päivitystä lubuntuun on 4 ydin kone kylläkin.

16
Eli tätä uskaltaa kokeille ettei hajoa enempää ? "initctl restart unity-panel-service"
Päätteen saa kyllä auki hiiren oikella, mutta jostain syystä ctrl+alt+t ei toimi ?
Firefox lähtee myös käyntiin päätteestä, nyt alkaa tuntua siltä et seuraavaksi asennan tohon mun pääkoneeseenkin lubuntun kun tässä ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa, nämä ongelmat alkoi tuon unity työpöydän myötä.

17
Eilen toimi ihan normaalisti, mutta tänään kun käynnistin niin kirjautumisruutun menee normaalisti mutta kun kirjautu sisään ei tule vasemmalle sivupalkkia eikä ylös, vain työpöydällä olevat kuvakkeet näkyy ja hiiri liikku ja ne kuvakkeet toimii, työpöydältä kun avaa vaikka kuvan puuttuu yläreunasta täpit joilla ikkuna suljetaan.
Vieras tilalla kun kirjautuu niin ylä ja sivupalkki on paikallaan, mites tämä ongelma nyt ratkaistaan ? koneella kun on paljon tärkeää tietoa.

18
Jees se oli tosta monitor of asetuksesta kiinni nyt toimii, kiitoksia !

19
Juu molemmat suunnat on mutta ei vaan tolppa syki nauhotuksessa, tätä aloin miettimään olisko viimeks toiminu kun en ollut vielä asentanu tota pulse audiota kun tämähän ei tullut perusasennuksen mukana, mut jotain outoa tässä on kun ennen toiminu...

http://aijaa.com/8KLNL1

http://aijaa.com/3rgsBr

20
Ulostulo näyttää tälläiseltä ja sisääntulossa ei ole tietysti mitään ellei mikrofoonia liitä koneeseen.

http://aijaa.com/OYMZiv

Sovelluksissa firefox toistaa ja recordmydesktop nauhoittaa mutta mitään ei kuulu lopputuloksessa.

http://aijaa.com/9EpFNg

Sivuja: [1] 2 3 ... 20