Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ilu

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Mä olen nyt yrittäny itse pärjätä ja koittanu kaikenlaista, vanhasta katoin mitä on synapticissa asennettu ja tälläisen ohjeenkin löysin, mutta ei vaan onnistu, kohta tää on varmaan ihan sekasin mut onneks on harjotus kovalevyllä.
https://askubuntu.com/questions/983237/how-to-install-wine-on-ubunut-17-10-64-bit

16.04 se oli helppoa kun löytyi suoraan sovellusvalikoimasta, mutta tässä ei ollut ohjelmistoissa.

2
Ehkä tyhmä kysymys, mutta miksi ubuntu suomen lataus sivulla ei ole enään muuta tarjolla kuin ubuntu ?
Ennen sai valitata tarkemmin ja enään ei, jos siis haluaa lubuntun niin tässähän on riskinä et ihminen googlettamalla lataa sen joltain haitta sivulta, onko tämä siis oikea paikka ladata lubuntu vai ei ?
https://lubuntu.net/

3
Kyseessä tuplaydin kone joka on aina hitammaksi muuttunut versiopäivityksissä nyt menossa 14.04 oliko siihen jokin komento jolla sai muutettua lubuntuksi niin et kaikki tiedostot ja esim thunderbird asetukset säilyvät, ettei tarvitsisi alkaa ihan alusta asentamaan uusiksi ?

4
Eilen toimi ihan normaalisti, mutta tänään kun käynnistin niin kirjautumisruutun menee normaalisti mutta kun kirjautu sisään ei tule vasemmalle sivupalkkia eikä ylös, vain työpöydällä olevat kuvakkeet näkyy ja hiiri liikku ja ne kuvakkeet toimii, työpöydältä kun avaa vaikka kuvan puuttuu yläreunasta täpit joilla ikkuna suljetaan.
Vieras tilalla kun kirjautuu niin ylä ja sivupalkki on paikallaan, mites tämä ongelma nyt ratkaistaan ? koneella kun on paljon tärkeää tietoa.

5
Mitähän tälle ohjelmalle on tapahtunut kun ei tallenna enään ääntä vaikka aikasemmin on tallentanut, kun en ole tuota ääniasetustakaan muuttanut vai vaikuttaako jokin muu ohjelma nyt tähän ?
Kokeilin defaultin tilalle alsa mut sit ei toiminu senkään vertaa.

http://aijaa.com/twDGOn

6
Mites lubuntu 16.04 saa muutettua äänikortin samplea kun oletuksena on 44.1kHz ja äänikortti on SB0610 josta löytyy 192kHz kyseessä siis tälläinen ohjelma, vesiputous on osin mustaa tämän takia.

http://aijaa.com/jPZaAn

Toinen outo asia on kun äänet tulee koneesta ulos vain CMedia PCI kautta joka on emolevyyn intekroitu ääni, SB0610 näkyy SigmaTel STAC9750,51 nimisenä ja siitä ei saa ääniä ulko vaikka mitä liukuja säätää, mutta se on pieni murhe kun ohjelma kuitenkin ottaa äänet SB0610 kautta.

http://aijaa.com/gbPR3x

Alsa-mikserissä toimii mic boost ja extra napit kun heti tulee voimaa lisään kuten kuvassa näkyy, mutta miten siis saadaan samplet 192kHz ?

7
Taas kysylen tyhmiä mutta parempi kysyä ennakkoon ennekuin sotkee koko koneen.
Eli 16.04 64bit ja olen asentanut sovellusvalikoiman kautta winen kun näin pitää kuulemma toimia, mutta nyt on yhden windows ohjelman kanssa ongelma kun kaikki hiiri toiminnot ei toimi ja winen versio on 1.6.2 käytän myös toista windows ohjelmaa winellä ja tein nyt testin "harjoittelu koneella" 16.04 32bit asensin siihen winen suoraan täältä https://wiki.winehq.org/Ubuntu ja on uudempi versio 2.0.1 ja kaikki toimii.
Miten on siis järkevin toimia, poistanko asennuksen sovellusvalikoimasta ja poistan synapticin kautta wine-mono, wine-gecko ja winetricks, sitten mennä ton sivun ohjeen mukaan, mites tämä sudo dpkg --add-architecture i386  onkohan se jo mulla koneella vai ei haittaa varmaan jos uudestaan asentaa ?
Pitääkö myös windows ohjelmat poistaa ja asentaa uudestaan vai toimiiko ne ihan ennallaan ?
Miksi sovellusvalikoiman kautta asennetut ohjelmat eivät päivity jos ne pitää järjestelmän vakauden takia sieltä asentaa ?

Toinen kysymys on äänikortin kun ohjelma tarvitsee näytteenottotaajuudeksi 192kHz ja nyt näyttää olevan ubuntussa asetuksena 48kHz, koneen äänikortista löytyy tuo 192kHz kun windowsin puolella sen olen tarkistanut, löysin koneelta etc/pulse/daemon.conf paikasta rivit ; default-sample-format = s16le; default-sample-rate = 44100; alternate-sample-rate = 48000 ilmeisesti näitä arvoja muuttamalla vai jotain muutakin ? mutta mitä ja miten, kun en muista edes miten tuonne sai käyttöoikeudet ja miten tämä nyt muutetaan ettei mene kone sekaisin ?

8
Nyt tuli vakava ongelma naapurin lubuntu koneeseen, uusimmat päivitykset kun asenti niin firefox ei lähde enään käyntiin vaan tulee kaatumisilmoitus ikkuna ja siitä ei etene mihinkään ikkuna tulee aina uudestaan ja sama homma chromium ei myöskään toimi, kun 16.04 asentaa uudestaan ja jättää päivittämättä niin toimii.

Koitin eri näytönohjaimilla ei apua, joku rauta hommahan toi nyt on ettei uusimmat selaimet tykkää tosta koneesta, on vanha yksydin kone muistia 1Gt.

Mikäs tähän nyt auttaa ? vai sanonko vaan et jättää päivittämättä ?

Onko muut törmännet tälläiseen ongelmaan ?

9
Eli ubuntussa ei ollut mitään ongelmaa tulistin toimii hienosti, mutta lubuntussa ei, ensin oli tämä lisää kohta harmaana kuten tässä viestissä.
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=50515.msg387083#msg387083
Asensin sovellusvalikoimasta sen toisen tulostimen konfiguroinin niin sitten sai tulostimen lisättyä ja kaikki näyttäis olevan ok, mutta tulostimessa ei vaan tapahdu mitään vaikka lähettää testitulosta tai tulostusta tai mitä vain pyyntöä.
Tulostin on hp ja asensin myös synapticista hplip ei auta.
Kaverlla olisi Canon Pixma ja sama ongelma eli pitäs sekin ratkaista, mikäs tässä lubuntussa nyt on niksinä et saa toimimaan ?

10
Kokeilin vain päätteessä sudo firefox ja firefox käynnistyi, mutta nyt ei normaalisti enään firefox toimi esim google.fi ei aukea, pitää kirjoittaa aina sudo firefox päätteeseen niin sitten toimii.
Miten ton nyt saa korjattua ? ei olis pitäny kokeilla sudo firefox

11
Eli on tälläinen laite jonka ohjelma haluaa nähdä laitteen COM portissa ja liitäntä johto on usb, lsusb komento antaa tälläisen päätteessä.

Bus 002 Device 002: ID 0665:5161 Cypress Semiconductor USB to Serial

Miten tämä nyt täytyisi tehdä että laitteen ohjelma näkee com portin, ilmeisesti virtuaalisena kun jotain juttua löysin aiheesta, mutta ei ratkaisua ?

Eli selvennyksenä vielä pitäisi siis saada tässä ikkunassa näkymään.

http://aijaa.com/xxtegC

12
Kaikki pipelight ja UAcontrol jutut pitäis olla asennettuna, mutta ei vielä toimi, toi ihmetyttää miten UAControlin asetuksiin lisätään Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:29.0) Gecko/20131011 Firefox/29.0

https://www.linux.fi/wiki/Netflix

14
Ongelmat jatkuu uuden 16.04 kanssa,  kännykän pariliitos onnistuu ihan kuin 12.04, mutta kännykästä ei pysty lähettämään kuvaa tietokoneeseen tulee virhe, eikä myöskään kännykän tiedostojen selaaminen onnistu tietokoneen kautta.

Ainoa mikä toimii on kuvan lähetys tietokoneesta kännykkään.

Kokeilin vielä lubuntu 14.04 niin siinä toimii kuvien siirto, mikä siis mättää tässä 16.04 ?

15
Firefox flash on valmiina 11.2.202.616 mutta kun kaikki sivut eivät sitä hyväksy.

Chromen asentamalla ongelma tietysti ratkeaa kun on uusin 21.0.0.216 flash, mutta jos koneeseen ei käy 64bit järjestelmä, niin kuinka 32bit Chromiumiin saa 21.0.0.213 flashin ja meneekö siitä Firefoxin flash sekaisin ?

16
Java näyttää myös puuttuvan nykyisestä suvellusvalikoimasta ?

17
12.04 se löytyi sovellusvalikoimasta, mutta ei löydy enään, olis ihan mukava saada niin näkee paljonko on mustetta tulostimessa.

18
12.04 onnistui lataa ja asenna, mutta nyt onnistuu tällä ohjeella.

http://www.ubuntumaniac.com/2016/02/install-google-chrome-4802564116-on.html

19
12.04 onnistui lataa ja asenna, mutta nyt onnistui tämän ohjeen mukaan.

https://linuxconfig.org/how-to-install-skype-on-ubuntu-16-04-xenial-xerus-linux-64-bit

20
windowsilla toimii, sanokaapas missä vika ?

http://new.livestream.com/accounts/8468789/events/3090976

Hetken pyörii ja sitten pätkäsee, kun taas windows pyörittää kokoajan.

Sivuja: [1] 2 3 4