Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - voi

Sivuja: [1] 2 3
1
Käyttämällä Ubuntua tukee tuota nykyistä linjaa että tekemisesi menee markkinavoimille. Pitää tutkailla jakeluita aivan rauhassa ja tehdä sitten päätöksiä suuntaan taikka toiseen. Ubuntu 12.04 LTS on onneksi asennettu kaikille tutuille ja niin ettei hae uuttaa jakeluversiota, joten heillä tuo menee niin kauan kun koneet kestää.

edit. nyt on arch linux alla  8)

2
Päittyy automaattisesti ja voit tarkastaa oman tilanteen
Koodia: [Valitse]
$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 12.04.2 LTS
Release: 12.04
Codename: precise

3
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 19.02.13 - klo:12.48 »
Serious Sam 3 kannattaa ostaa indie bundlesta, niin maksaa vain 4,50€ vs steamin oma hinta 8€. Tuolta bundlesta saa steam avaimen. Tarjous on vielä päivän voimassa.

http://www.indieroyale.com/

4
Nyt meni kuppi nurin, tulevissa jakeluissa lähettävät hakutietosi productsearch.ubuntu.com, josta eteenpäin mm. Facebook, Amazon, Twitter.

http://www.muktware.com/5234/mark-shuttleworth-addresses-ubuntu-privacy-issues-it-enough

En todellakaan halua tukea tuollaista toimintaa vähimmissäkään määrin, että automaattisesti keyloggerit päällä ja pitää erikseen kieltäytyä. Ties vaikka säännöt muuttuu ja pitää tietojenkeruu kieltää uudelleen yksityisyysasetuksista, ja pitääkö jokaisella käyttäjällä muuttaa asetukset erikseen.  No thanks, en halua edes miettiä asiaa ja Debianiin siirto edessä.
Varsinkin Android puolella jotkut ohjelmistot tuntuvat jatkuvasti lataavan uusia mainoksia verkosta välimuistiin, vaikka softaa ei edes käyttäisi.

Rahanahneus, siinä se on. Pitää valita jatkossa ehdottomasti tuotteet joissa ei noita mainoksia ole.
Melkein mahdoton välttyä tuolta, mutta puhelimeen on mahdollisuus laittaa Cyanogenmod jossa ei ole edes Googlen perussoftia (ne voi toki asentaa erikseen jos haluaa).

5
Yleistä keskustelua / Vs: Adobe DE ja Ubu 12.04
« : 15.02.13 - klo:01.06 »
Tuossa on asennusohje miten saa toimimaan täysin. Tuolla PPA lisäyksellä saa uusimman winen version, jolla toimii paremmin. http://helpdeskgeek.com/how-to/install-adobe-digital-editions-in-ubuntu-linux/

Koodia: [Valitse]
sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get install wine1.5 wine-gecko1.9
http://download.adobe.com/pub/adobe/digitaleditions/ADE_2.0_Installer.exe

6
Eikö pysty mitenkään järkevästi päivittää smf 2.0.3 versioon?

7
Oppaiden kehittäminen / Vs: Java7 ja Firefox plugin
« : 18.12.12 - klo:23.32 »
Kyllä muuten toimiikin. Ghostery lisäosa blokkasi kirjautumissivulta Omniture -nimisen koodinpätkän http://www.ghostery.com/apps/omniture mutta otti ghosteryn pois päältä niin kirjautuminen ilmestyi.

8
Oppaiden kehittäminen / Vs: Java7 ja Firefox plugin
« : 18.12.12 - klo:16.53 »

10
Olisko mahollista laittaa pelkkä ubuntu ja virtualboxissa ajaa xp:tä?

11
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 09.11.12 - klo:20.02 »
Vaikka osasto lopetettiin tietääkseni AMD:lla sama toiminta jatkuu jossain toisaalla. AMD:n poropietariajurit on kuulemma nopeudessa yksi yhteen Windowsin ajureiden kanssa. Jännä että kehitys on kehittynyt näin pitkälle. Ei koskaan ennen ole ollut näin hyvä olla linux käyttäjä. Steamillakin olen pelaillut ja chattaillut ilman ongelmia.

12
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 08.11.12 - klo:22.26 »
Pystyy muuten pelatakin Steamilla, mutta kokoruudulla niin se häiritsevä ilmoitus ei näy ollenkaan. Pelasin tuossa World of Goota puolisen tuntia ilman mitään ongelmia.

Nvidialla kyllä ollut aina hyvät ajurit, mutta nyt on myös AMD:n Catalystit aivan huippuluokkaa. Ei ole enää ajureista kiinni näyttiksen valinta  ;)

13
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 08.11.12 - klo:14.02 »
Siitä lataamaan suljettu beta. Jos et ole valittu testaajaksi, Steamia voi silti vähäsen käyttää ja selailla valikoita että vaihtaa asetuksia.

http://media.steampowered.com/client/installer/steam.deb

14
Yleistä keskustelua / Vs: HBO Nordic tukee linuxia
« : 30.10.12 - klo:21.16 »
Sepä hyvä, varma hankinta sitten. Jo sarjoissa kymmeniä tunteja katsottavaa.

15
Yleistä keskustelua / Vs: HBO Nordic tukee linuxia
« : 30.10.12 - klo:20.30 »
Tuolla on vain tunnetuimpia tv-sarjoja ja ne tulee tännekin jenkkitahtiin suomitekstein. Joitain tunnetuimpia

The Sopranos
Oz kylmä rinki
The Wire
Game of Thrones

16
Yleistä keskustelua / Vs: Karu totuus hakujätistä.
« : 19.10.12 - klo:11.13 »
Google on rapautunut pahasti siitä mitä se ennen oli. Voi olla että on keksitty miten saadaan omat linkit etusivulle ja miljoonat sivujen hakukoneoptimoinnit ei auta asiaa. Välillä hakutulokset pelkkää roskaa, jos käyt toisen koneella etsimään jotain, koska hänen kupla on aivan eri osastoa kuin omasi. Tästä syystä kyllästyin koko Googleen ja totutellut käyttämään muita.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Karu totuus hakujätistä.
« : 19.10.12 - klo:11.04 »
(2) Toinen juttu on se, että samasta hakukoneesta tulee eri käyttäjille eri tuloksia. Siinäkään ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, koska Google aikanaan tuli markkinoille nimenomaan hakukoneena, joka tarjoaisi relevanteimmat hakutulokset. Personointi on yksi tapa toteuttaa sitä, mutta jostakin syystä se kummastuttaa (jopa pelottaa) edelleen joitakuita.
Ongelmahan on se kupla (filter bubble)* minkä google langettaa käyttäjän ympärille. Itsellä on tullut muutaman kerran eteen ettei löydä ollenkaan sitä mitä tarvitsisi, mutta toiset hakukoneet löytivät heti.

Yhtenä esimerkkinä vaikka verkkokortin ajuri XP:lle vanhempaan koneeseen. Valmistajan sivuja ei enää ollut. Googlesta oli vain haittaa ja antoi tulokseksi "free download xverkkortinnimi03254 now" jotka vie linkkilistasivuille josta ei saa ladattua mitään tai vanhoja foorumipostauksia. Toisella hakukoneella samalla haulla löytyi etusivulta, joten ei ole hakusanan huonoudesta kyse. Googlella kokeilin vielä miinustella free ja muita sanoja mutta ei auttanut.

* http://www.ted.com/talks/eli_pariser_beware_online_filter_bubbles.html

18
Yleistä keskustelua / Vs: Karu totuus hakujätistä.
« : 18.10.12 - klo:20.04 »
Se on kanssa huono että antaa jokaiselle käyttäjälle eri hakutulokset. Puhumattakaan siitä miten suuri tietovaranto käyttäjästä on kun keräävät tietoa Youtube, Google+, Gmail, Maps...

19
Asensin eräälle tutulle vanhaan läppärin ubuntun ja hän sitä hetken Unityä käytettyään totesi eikä sivupalkkia saa kadotettua näkyvistä.Hän kun työskentelee vanhalla ja  huono resoluutioisella läppärillä itse otettuja  kuvia Gimp:illä ja tarvii koko näytön hyödykseen. Hetken mietin ja asensin sitten 60+ käyttäjälle cairo-dock:n ja avot, tulipa kaivattua työskentelytilaa.
Kyllä muuten onnistuu ja on enemmän tilaa kuin muilla vaihtoehdoilla. Piilotus toimii paremmin LTS kuin aiemmissa ja voi määritellä miten kauan kestää että ilmestyy. Enää ei vahingossa sitä sohi esiin kuten 11.10.


20
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 16.10.12 - klo:16.07 »
15 minuutin opastus ei silti tekisi pahaa, koska onhan Unity sinänsä varsin erilainen.
Itsekin olen tällä kannalla mutta käyttäjät ovat tyytyväisiä eivätkä kaipaa opastusta 2 minuutin esittelyn lisäksi; Ubuntun sovellusvalikoima, unity-valikko ja ohjelman avaaminen klikkaamalla kerran, siinäpä ne. Kaikki asetukset, liitännäiset ja muut olen tehnyt valmiiksi joten tarvitsee keskittyä vain käyttöön. Muut asiat ilmeisesti helppo oppia itsenäisesti. Ikähaarukka käyttäjillä on 19-68 vuotta..

Sivuja: [1] 2 3