Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jaaria

Sivuja: [1]
1
Itselläni on ongelmana se, etten saa muokata tuota tiedostoa, tai mitään muutakaan rootista.

En oikein ymmärrä – tarkoitatko juuriosiota? Ettei sitä ole liitetty vain luku -muodossa?

Lainaus
Kokeilin kyllä konstia mikä jossain mainittiin, eli sudo salasana (eihän rootilla ole salasanaa vakiona vai?) root,

Siis...? Yksinkertaisesti lisäät ”sudo” sen komennon eteen, jonka haluat suorittaa ylläpitäjäoikeuksin. Esim. tässä tapauksessa haluat muokata tiedostoa /etc/modprobe.d/blacklist.conf, joten komento kuuluu:

Koodia: [Valitse]
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf

Ah, juurikin tuota komentoa olen etsinyt. hienoa. Voin taas lisätä komennon omaan pieneen listaani, jotta voin käyttää noita ilman että pitää aina windowsilla mennä nettiin etsimään, että mikä se koodi taas olikaan. Kiitokset tästä. :) Muuten, koitin asennella tuota wicd:tä, mutta sanoo että se alkuperänen ohjelma on tiellä ja kun yritän poistaa sen paketinhallinnasta, niin se vaan tilttaa eikä poista mitään. Varmaankin löytyy komento jolla voin poistaa vanhan ohjelman ilman mitään paketinhallintaohjelmia yms?

ps. Kuten sanoinkin, olen aivan TÄYSIN uus tämän linuxin kanssa. Kaikki komennot on aivan hakusessa vielä.

2
Voisin kyllä kokeilla tuota toista ohjelmaa. En löydä edes connect/disconnect nappulaa mistään. Ainoastaan saan laitettua tuon connect automatically ruksin. Kiitokset ohjeista. Yksi kysymys heräsi tuossa eilen vielä kun kokeilin tuota ensimmäistä neuvoa:

Ohjeessa käsketään laittamaan etc/modprobe kansioon blacklist.conf tiedostoon seuraava lisäys: blacklist rt2800usb. Itselläni on ongelmana se, etten saa muokata tuota tiedostoa, tai mitään muutakaan rootista. Kokeilin kyllä konstia mikä jossain mainittiin, eli sudo salasana (eihän rootilla ole salasanaa vakiona vai?) root, mutta en saanut mitään oikeuksia sillä. En vain osaa. Joten voisiko joku kädestäpitäen hieman opastaa miten saan rootin oikeudet?

3
Tervehdys kaikille. Olen uusi täällä, enkä löytänyt kirjoituksia samasta aiheesta aiemmin, ainakaan niin että olisin ymmärtänyt sanaakaan. Olen sitten ihan linux-nyyppä. Joten here we go!

Asentelin tässä eilen windows 7:n rinnalle uusimman kubuntun (9.10) ja sainkin sen toimimaan ihan hyvin. Ainoa ongelma onkin oikeastaan nettiin pääsy: se ei onnistu vaikka olen yrittänyt ties mitä ja koittanut etsiä netistäkin tietoja. Koneessani on kiinni D-linkin DWA-140 wlan-vastaanotin, joka toimiin windowsissa erinomaisesti ihan ilman säätöä. Nettiinkin menee ilman mitään erityisiä kommervenkkejä. Nykyisen nettiyhteyteni suojaus on WPA-PSK/WPA2-PSK, eli ihan normaalin salasanan takana on netti. Itse nettioperaattori ei vaadi käyttäjätunnusta eikä salasanaa.

Noh, kuitenkin. Nyt kun sitten menen Kubuntuun sisälle ja siirryn network settingsiin System settingsistä ja katson wireless tabin alle ja lisään sinne yhteyden, etsin oman yhteyteni monien joukosta (asun kerrostalossa) ja laitan sen käyttöön, niin ei toimi ei. Lisäasetuksista saa laitettua kyllä suojausmenetelmän WPA2 ja salasanankin, mutta eipä yhdistä nettiin ollenkaan. Laitoin kyllä connect autimatically-ruksin, mutta ei. En ole löytänyt kyllä mitään muutakaan reittiä josta saisin netin päälle.

Luin aluksi vähä sieltä sun täältä, ettei tuo dwa-140 toimisi oikein linuxissa vakiona, mutta kyllä tuo löytää kuitenkin wlan-verkot, joten tuskin ongelma on siinä? Apua kaivattaisiin kovasti, enkä haluaisi linuxia hyljätä heti ensimmäisen kokeilun jälkeen toimimattomana.

-Jari

Sivuja: [1]