Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jaaria

Sivuja: [1]
1
Tervehdys kaikille. Olen uusi täällä, enkä löytänyt kirjoituksia samasta aiheesta aiemmin, ainakaan niin että olisin ymmärtänyt sanaakaan. Olen sitten ihan linux-nyyppä. Joten here we go!

Asentelin tässä eilen windows 7:n rinnalle uusimman kubuntun (9.10) ja sainkin sen toimimaan ihan hyvin. Ainoa ongelma onkin oikeastaan nettiin pääsy: se ei onnistu vaikka olen yrittänyt ties mitä ja koittanut etsiä netistäkin tietoja. Koneessani on kiinni D-linkin DWA-140 wlan-vastaanotin, joka toimiin windowsissa erinomaisesti ihan ilman säätöä. Nettiinkin menee ilman mitään erityisiä kommervenkkejä. Nykyisen nettiyhteyteni suojaus on WPA-PSK/WPA2-PSK, eli ihan normaalin salasanan takana on netti. Itse nettioperaattori ei vaadi käyttäjätunnusta eikä salasanaa.

Noh, kuitenkin. Nyt kun sitten menen Kubuntuun sisälle ja siirryn network settingsiin System settingsistä ja katson wireless tabin alle ja lisään sinne yhteyden, etsin oman yhteyteni monien joukosta (asun kerrostalossa) ja laitan sen käyttöön, niin ei toimi ei. Lisäasetuksista saa laitettua kyllä suojausmenetelmän WPA2 ja salasanankin, mutta eipä yhdistä nettiin ollenkaan. Laitoin kyllä connect autimatically-ruksin, mutta ei. En ole löytänyt kyllä mitään muutakaan reittiä josta saisin netin päälle.

Luin aluksi vähä sieltä sun täältä, ettei tuo dwa-140 toimisi oikein linuxissa vakiona, mutta kyllä tuo löytää kuitenkin wlan-verkot, joten tuskin ongelma on siinä? Apua kaivattaisiin kovasti, enkä haluaisi linuxia hyljätä heti ensimmäisen kokeilun jälkeen toimimattomana.

-Jari

Sivuja: [1]